Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia kupuje firmu Ageia Technologies

No ci Ageia bola legenda by sa dalo silne pochybovat.Po pociatocnych trapasoch z cenami svojich produktov a nasledujucimi krokmi,bolo len otazkou casu,kedy skonci,alebo ju niekto kupi.Ze to bola nVidia asi ani nikoho neprekvapi.A ci o Agei este budeme pocut? Silne pochybujem,vieme ako nVidia naklada trebars z 3Dfx... niako.Mozno pouzili know-how a (cize vyuzili) a dost.A to 3Dfx bola ozaj legenda.Dufal som,ze aspon ostane meno na niektorych radach kariet,alebo aspon ze ho ozivia...
Nuz co,co nVidia kupy potom sa zlahne zem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

it-specialist: Ageia nebyla a nebyla by ani v budoucnosti pro nvidii konkurentem (minimalne ne pri ty strategii, kterou do ted praktikovali). Takze to urcite nebylo s cilem se ji zbavit. Jestli jde jenom o patenty a par schopnych odborniku, to je vec jina...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co by nVidia měla udělat víc, než použít know-how, to vážně nechápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nekdy kdyz jedna firma koupi jinou tak se nechavaji puvodni oznaceni treba ATI, patri pod AMD ale porad se prodavaji ATI RADEON, nebo HP po koupi Compaqu odnich prevzaly ektera jmena IPAQ,Proliant... nektere produktove rady stale nesou i jmeno Compaq .

Po koupeni 3dfx jsem myslel ze si nechaji "proflaknutou" Voodoo treba pro High-End grafiky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze Voodoo neneslo v poslednich chvilich 3dfx moc slavny zvuk...ja byt Nvidii, tak ho radsi moc neozivuju...lidi si dlouho pamatuji :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ageiu nazvat legendou je teda odvazne. Myslim ze jediny ciel tejto firmy v poslednom roku bolo najst niekoho kto ju kupi ... ved prakticky svoj HW ani nepredava. Btw kolko ta sranda stala ? naposledy sa hovorilo o nejakych 60mil usd a vtedy nvidia hovorila ze zato Ageia nestoji :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ... tak až teď bych začal věřit, že se fyzikální čip dostane na trh :) ... Ostatně - jestliže - bude tato fyzikální karta součástí geforce, ovladače budou součástí ForceWare, pak to je to co si mohla Ageia přát :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tom_ >> suhlas, dufam, ze nVidia konecne roztoci fyziku v PC gamers segmente. ATI(AMD) niekde vyhlasila, ze u nich je fyzika cez GPU zatial asi ta najnizsia priorita. Intel s Havokom - nic nepocut, ze by sa daco dialo. Cely Intel je vlastne akosi spomaleny, nijake info o Havoku, o pripravovanych graf. kartach.

Snad nVidia tu fyziku poriadne roztoci. A BTW idealne by bolo, keby sa technologia Aegie (ta arch cipu s 130nm procesom) integrovala priamo do GPU nVidia s procesom 65nm.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

It-specialist:mno a co by musela firma udělat aby se stala legendou? Myslím že Ageia dostala na běžnej trh procesor co zvládá počítat fyziku za dostupnou cenu a to je krok vpřed.To že to nezvládli marketingově, to je věc jiná.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja jenom doufám, že pokud nvidia přidá fyziku do svých chipu, že to půjde vypnout,  už tak jsou dnešní grafiky slušné přimotopy a trocha enegretické optimalizace by jim neškodila ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

honza748 - žejo, lepší než použít how-no

ještě je hodně práce na zrealističtění zobrazení na monitoru a vytvoření reálné fyziky, ale stejně už se nemůžu dočkat hologramů a realistického uměle vytvořeného 3 a více rozměrného prostředí - to by mě pak fakt vtáhlo do hry... kdo má furt čučet do monitoru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nie, rozhodne odmietame spekulacie o tom ze by nas niekto chcel odkupit. Nic take, a uz vobec nie ATi/AMD."

A stalo sa tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co fyzika, ta je dobrá, ale co tepr pachový čip! Snad se to už někde experimentálně zkouší. Si představte, že hrajete adventuru, kde se nacházíte někde u pekařství a cítíte vůni čerstvých rohlíčků. Nebo chodíte stokama a cítíte pach zatuchlých zbytků jídla...to bude autentičnost a přiblížení se virtuální realitě. Dokonce se řeší, jak se bude daná periferie doplňovat, Předpokládá se, že tak jako si kupujeme inkousty do tiskárny, tak si budeme kupovat pachové náplně, kde se budou základní pachy kombinovat jako u barev z RGB či CMYKu... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jouda: toto uz viackrat nerob, teraz som kvoli tebe cely zaslintany :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jouda z Brna...to si mozes dat rovno napichat nejake ihlice ako stimulatory do hlavy a tie Ti budu elektrickymi impulzami stimulovat chutove a pachove vnemy...a hadam by neskodilo aj vnimanie bolesti....haha....v nejakej FPS by to bolo zaujimave...kde sa hrabu nejake vibracne sluchatka...:)))
Ale vazne, takymito vtakovinami sa hratelnost urcite nevylepsi...stacilo by zamakat na lepsich enginoch, napadoch...Bufffrog toho boli prikladom - original kazdym coulem...myslim, ze uz ani neexistuju. Skoda, taky Magic Carpet 3 by nemusel byt zly...:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jouda z Brna: teda neviem. pocul som, ze vraj je v stokach citit nieco ine ako zatuchnute zbytky jedla :) teda ak si to nemyslel ako eufemizmus pre to co sa z jedla stane po prejdeni traviacim traktom :-D
tiez sa priklanam k nazoru, ze to co robi dobru hru dobrou (alebo dobre predavanou) nie je nejaka uzasna technologia ale napad. prikladov v historii hier je viac ako dost.
na druhej strane, pri dostatocnej miniaturizacii mozno uvidime na grafickej karte aj nejaku cast byvalej ageie bez toho aby to malo nejake extra naroky na prikon, rozmery a teplo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já bych od Bullfrogu bral Dungeon Keepera III...
Ale ty pachy fakt existujou, ale má to svoje mouchy. Například si představte, že máte celý pokoj zamořený zápachem krve (hrajete CoD či Postal) a pak hru shodíte a pustíte si třeba The Sims 2, kde se vám na plotně připaluje hemenex či bábovka. Logicky se vám tam budou míchat dva pachy, z čehož plyne nutnost velmi často větrat. Už dnes jsou ve světě projekty, kdy společnosti které na webu nabízejí své zboží, u kterého je pach důležitým kritériem výběru službu, že vám pošlou takovej velkej vzorovník vůní s instrukcemi, jakou navoňenou stranu otevřít u jakýho výrobku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jouda z Brna: už by to konečně chtělo přímý napojení na mozek :) liskej interface (oči, nos ruce) neni moc efektivní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Azazel: to už není daleko od viruální reality Matrixe. Takhle tedy dopadnou nechci. Co se týká vůní, nápad to špatný není, v čem ale vidím tak trochu problém jsou ty náplně, aby nebyli nijak zdravotně závadné, nikdy nevíte z čeho to vyrobí aby ušetřili náklady a mohli konkurovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jouda z Brna....noo v pripade Postalu to nebude len zapach krvi...:) a vetrat, ked je vonku -15 stupnov nie je bohvieco. A to si nechcem predstavit ten smrad z vybuchov, strelby a crevnych problemov protivnikov spojenych s nahlou smrtou...:)
Nie, nie, cesta by mala ist originalitou napadu a prevedenia (nemyslim graficky a zvukovo) a nie nejakymi kapsulami s takym a takym smradom... 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Jedi....jasne, ze budu zdravotne zavadne, len sa o tom nebude hovorit...a k tomu Matrixu...no moze to zacat implementaciou cipov pri narodeni az po bohvieco ine...no dufam, ze sa toho nedozijem!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad pachy ve hrách ... neviděl bych to radostně. Stačí se trochu zajímat o potravinářské přísady, jimiž se různé pachy napodobují, zesilují, korigují a tlumí. Občas je to zdraví nebezpečný sajrajt na což se leckdy přišlo až po letech používání. By mne zajímalo, čím by takový interface napodobil třeba zápach hořící gumy, vybuchlé munice (ve válečných hrách určitě běžné)... Raději snad ne.

Když už tak by byla bezpečnější neurální stimulace. Minimálně by člověk nemusel vdechovat jedy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar TOMe, a já jsem, si myslel, že už, se fyzikální čip, už dostal na trh, c podobě, Grafických karet Agea Psychics, tak teď, moc, tedy, nevím, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale Firma NVIDIA, myslím, nějaké Technologie, Grafických karet 3DFX Vodoo, tak ta, v těch svých Grafických kartách NVIDIA GeForce, třeba 7600-GT, myslím, nějaké má, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to: dizz
Odkoupeni 3dfx nvidii byla obycejna likvidace konkurence v momentalnim "oslabeni". Je to klasicky souboj o trh, kdy nvidia vytezila z dane situace co slo a neriskovala, ze by se 3dfx opet vzpamatovala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jouda: ja mam dojem, ze u jedne verze larryho laffera byly ke hre prilozeny ruznobarevne papirky. ve hre se posleze zobrazil text typu 'ted privon k ruzovemu papirku' ve chvili, kdy larry cicha k ruzi, pripadne k hnedemu, kdy hrdina prdel... napad zajimavy, ale po chvili me z toho bolela hlava ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ork: no vidíte! Budoucnost je ve smradech! ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snejk: ked si u toho, slzny granat je dost zabavny ;-)
Alebo este lepsie farebne dymovnice: niektore su daleko otravnejsie ako slzny plyn, par ludi uz za to lezalo v nemocnici s tazkymi trvalymi nasledkami.

Vidim ze nikto nema o Ageiu zaujem.

nVidia skonci ako AMD, AMD tiez: kupili dobru firmu a ich cena akcii sla dole, nVidia tiez: dobra firma kupila nichtstuerov a ich cena akcii sla dole.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2, cena akcii dolů ? Vdyť to je signál k nákupu, nebo ne ? Taky by bylo dobré sledovat zde snížení ceny za kus není spojeno s emisí počtu kusů.

Jsem zvědav jak budou procesory vypadat za pět roků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.