Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia má problémy s SLI technologií

Jen pro info, DVI obsahuje i analogovy vytup, proto staci obycejna redukce a jde k tomu pripojit dsub monitor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVI vystup cez DVI-2-VGA redukciu je samozrejme mozny, ale cisto DVI karta nema vystupne filtre pre analogovy vystup... takze kvalita obrazu moze ist rapidne dolu (pokial je nejake rusenie z el. siete alebo elektromag. z okolia)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakej kodek je pro přehrání potřeba? dík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem asi slepej, co mám vidět?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není tu nikdo kdo tu kartu má a může potvrdit ? Jestli to není jen nějaká reklama ATI .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na přehrání stačí obyčejný QuickTime. Ale jinak jsem si to prohlédl 5x a vážně netuším, co tam má být špatně...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je divný, mám k-lite mega codec pack... Ani Gspot to neidentifikuje :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: No nejak ten obraz poskakuje..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky sem nejak nepochopil co tam mam videt :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme to poskakovani obrazu nahoru a dolu.
Pochybuju, ze to tocil z ruky - takze to vlneni a poskakovani nebude nejspis dusledkem tresouci se ruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tam napsaný wave (má to víc významů)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Re: subz3ro :
To co pisete je dost nesmysl. DVI je oznaceni rozhrani a nema to nic spolecneho s elektrickym zapojenim samotne karty. Existuji tri varianty DVI: DVI-I, DVI-D a DVI-A. DVI standard pocita s osazenim DVI konektoru jak digitalnim tak analogovym vystupem (resp. vstupem) najednou, popr. jednim, ci druhym samostatne.. Rozhrani disponujici jak analogem, tak digitalem se oznacuje DVI-I, rozhrani s pouze digitalem DVI-D a rozhrani s pouze analogem DVI-A (to jsem v zivote na karte nevidel!). Zatim vsechny karty, ktere jsem kdy videl, byly osazeny DVI-I vystupy, monitory, popr. projektory, pak vetsinou byvaji osazeny DVI-D vstupem (+ klasickym VGA pro analogovy vstup), nebo DVI-I. Otazkou druhou je realna vyuzitelnost obou typu signalu v DVI-I konektoru, zatimco zobrazovaci zarizeni celkem logicky vzdy zpracovavaji bud jen digitalni nebo jen analogovou slozku, tak VGA karty mohou v principu mit oba kanaly nezavisle, ovsem v praxi pokud vim to vyuziva jen MATROX u tripplehead adapteru, ty jsou osazeny 2x DVI-I konektory, pricemz jeden z nich je mozne jakousi rozdvojkou rozdelit na 1xDVI-D a 1xVGA, cili celkem jsou k dispozici 3 nezavisle vystupy karty(bud 2xdigitalni + 1analog, nebo s pripadnou dalsi redukci DVI-I na VGA 2xanalog + 1xdigital), v pripade NVIDIA karet je mozne vyuzivat najednou pouze bud jen analog nebo jen digital na jednom DVI-I, protoze samotna karta nema 4 CRT kontrolery (tedy ne u hernich karet!) a data z frame bufferu karty jsou vzdy odesilana bud pres DA prevodnik do analogove casti danneho DVI-I konektoru nebo pres TMDS enkoder do digitalni casti onoho konektoru. Dalsi komplikaci u NVIDIA karet je pak TV vystup, ten byva sdilen s analogovym vystupem jednoho z DVI-I konektoru (pokud jsou na karte osazeny dva) a to i v pripade, ze je vyveden na samostatny konektor! Teoreticky je mozne posilat identicka data jak do DA prevodnik, tak do digitalniho vystupu NVIDIA chipu, cili pripadne i do DVI-I konektoru, pak by byl jak v analogu, tak v digitalu k dispozici identicky obraz, ovsem nevim, jestli se to v praxi nekdy vyuziva, zejmena pro vyssich rozlisenich by totiz kvuli omezenim DVI-D musel byt rel. nizky framerate (i pod 60Hz), coz u LCD tipycky pripojovanych pres DVI-D vubec nevadi, ale u CRT monitoru pripojovanych pres DVI-A by obraz jiz vyrazne blikal. Zetim jsem se tedy setkal snad je s tim, ze obraz byl odesilan pres integrovany DA prevodnik na RGB vystup a pres digitalni rozhrani VGA chipu na externi TV-encoder, ale to bylo u starsich karet bez TV-out podpory integrovane primo na cipu, u novych karet se obvukle externi TV-out cip nevyuziva (i kdyz muze byt osazen pokud se jedna o kartu s TV IN/OUT, pak je ovsem zpravidla stejne vyuzita ovladaci pouze IN cast externiho encoderu/decoderu). 
Pripadne hnidopichy upozornuji, ze vyse uvedene informace o kartach NVIDIA vychazeji ciste a pouze z mych osobnich zkusenosti, servisni dokumentace k cipum NVIDA je nedostupna, takze o jejich skutecnych schopnostech je mozne pouze spekulovat, je docela dobre mozne, ze valna vesina "omezeni" techto cipu, ma ve skutecnosti na svedomi pouze dodavany shitware (rozumej originalni ovladace NVIDA) !
 

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mam akorat ffdshow a jede mi to mpc bez problemu, gspot to nezvlada

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) v newsce jsou uvedeny tri zdroje, pricemz dva jsou primo na diskusni fora, kde tyto problemy resi uzivatele-
2) video jde prehrat zminovanym VLC playerem, stahnete si ho, urcite se vam bude hodit i dobudoucna

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prehraje to quick time 6.5 i Nero Showtime 2, vy tedy nadelate, vzdyt
je to obycejnej mpeg4, na to nemusite stahovat nejakej extra player

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mně to nepřehraje ani WMPlayer... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"prehraje to quick time 6.5 i Nero Showtime 2, vy tedy nadelate, vzdyt je to obycejnej mpeg4, na to nemusite stahovat nejakej extra player " .....
 
nemusite stahovat (bloat/shit/spomal-mi-komp/ware Quicktime ... popripade nejakej Nero ShowTime), VLC je stand alone prehravac co toho umi vic nez se na prvni pohled zda, K-lite mega codec pack (Qalternative, RMalternative) + VLC a nemam zadnej problem s nicim .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ten pocit " mam zelezo za cenu pres 20 000 a jeste k tomu zdarma "specialni" efekty!!! no nekupte to!! "

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.