Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia Maximus spojuje výkon Quadra a Tesly

Bylo by možné udělat nějaký detailnější test těchto grafických karet. O herních grafikách toho je napsáno mraky, ale profi karty se moc nesrovnávají a tady jsou recenze i pro tukana jako jsem já srozumitelné, tak že z nich to podstatné pochytím.
Přeci jen pro normálního člověka je dost nereálné setkat se zároveň s obojím řešením, aby si mohl porovnat co je lepší, jestli Quadro nebo FirePro a podstatná informace o kolik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO by to musel testovat nejaky profik z oboru, co ma prakticke zkusenosti. Velkou roli krome HW hraje i SW (drivery) a jejich kompatibilita s temi ruznymi 3D a simulacnimi softwery.

Navic je vse v teto oblasti tak drahe, ze to nikdo asi redakci nepujci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"U AMD podobné řešení nehledejte, společnost postupem času převedla profesionální FireGL i výpočetní FireStream do jediné produktové řady nazvané FirePro. Tyto karty nabízejí podporu pro paralelní výpočety i profesionální grafiku zároveň."

jezis to sou zase hlody. proboha quadro take podporuje vypocty i grafiku zaroven. maximus je tu ale kvuli necemu jinemu. rika ti neco context switching? GPU maji mnohem pomalejsi (radove) context switching oproti CPU a to zpusobuje problemy s propady vykonu. maximus tu je prave kvuli tomu - eliminovat vliv context switchingu tim, ze se context vubec nebude prepinat (kazda karta dela jednu vec). navic maximus prinasi moznost kombinovat ruznou silu compute a grafiky. nekdo treba chce silnou grafiku a staci mu jen malo compute - tak si poridi lepsi quadro za $$ a levnou teslu za $ a nemusi si porizovat drahe quadro za $$$$. plati to i naopak, nekdo chce delat hodne compute a staci mu malo grafiky, tak si porizi quadro za $, testlu za $$ a nemusi porizovat nic draheho. to je teda kvalita, fakt ...

vic info treba zde (je tam i press release, pro stouraly):
http://www.anandtech.com/show/5094/nvidias-maximus-technology-quadro-tes...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

taky je fakt pekny, jak dal noX do prehledu cen atiny od 20.000-50.000 a nvidie od 56.000-77.000, takhle se siri FUD, nadhera :) pritom uplne ignoruje, ze jak amd reseni tak nvidia reseni se daji poridit od 2.500 az klidne k 300.000,-

to je teda uroven clanku, jen co je pravda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"jezis to sou zase hlody. proboha quadro take podporuje vypocty i grafiku zaroven."

ze článku: "Ačkoli Quadro v principu umí obojí, je výhodnější pro rendering využít Teslu..."

Začínám pochybovat, že si ty články vůbec čteš, než na ně reaguješ...

K cenám - ve článku jsou uvedené ceny těch karet, které v prezentaci uvádí Nvidia (případně nejbližších modelů, které se u nás běžně dají sehnat). Jaký smysl má uvádět cenu low-end Quadra za pár tisíc, když Nvidia ve svých grafech uvádí produkty za 50 - 80 tisíc? Je zažitým zvykem uvádět cenu toho hardwaru, o kterém se ve článku mluví. Nikoli informovat o high-endu a doplňovat to ceníkem toho nejlevnějšího, co výrobce nabízí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ta veta uplne jasne naznacuje, ze amd to umi a neco jako maximus nepotrebuje a nvidia ne. ani jedno neni pravda. zminka o tom, ze to nvidia "tak nejak umi" to fakt nezachrani. je uplne jasne, o co se tou vetou snazis

a co se tyce tech cen, prosel jsem cely press release a nvidia tam za

a) nezminuje zadne amd karty (na zaklade ceho jsi je tedy volil?)

b) nvidia zminuje Quadro 600 za $199 a Tesla C2075 za $2.499, tzn. 4300,- vcetne 20% VAT a 53000,- vcetne 20% VAT - ani jednu z nich jsi v cenach neuvedl

"NVIDIA Maximus desktop workstation configurations start with the pairing of the NVIDIA Quadro 600 ($199 MSRP, USD) + NVIDIA Tesla C2075 ($2,499 MSRP, USD)."

co k tomu dodas?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zminka o tom, ze to nvidia "tak nejak umi" to fakt nezachrani"
Aha, takže když zmíním, že to umí AMD, je to problém. Když zmíním, že to umí Nvidia, je to málo a mělo by se to napsat přinejmenším tučně, červeně a ještě dvakrát podtrhnout :-)

"co k tomu dodas?"
Opět jen to, že reaguješ na něco, co sis buďto nepřečetl, nebo tomu nechceš rozumět. Nebo jsi troll. Takže opakuju: "přikládáme aktuální ceny, za které jsou některé profesionální modely dostupné v České republice" - navíc jsou to nejnižší(!) ceny, za jaké se u nás ty karty dají sehnat. Jinak v grafu není Quadro 600, ale Quadro 6000. Uvedená FirePro V9800 je pak vůbec to nejdražší, co AMD nabízí. Vymýšlet si argument o kartách za 300 tisíc je vážně ubohé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Aha, takže když zmíním, že to umí AMD, je to problém. Když zmíním, že to umí Nvidia, je to málo a mělo by se to napsat přinejmenším tučně, červeně a ještě dvakrát podtrhnout :-)"

tak vazne, jak chces vysvetlit tohle?

"U AMD podobné řešení nehledejte, společnost postupem času převedla profesionální FireGL i výpočetní FireStream do jediné produktové řady nazvané FirePro. Tyto karty nabízejí podporu pro paralelní výpočety i profesionální grafiku zároveň."

>> U AMD podobne reseni nehledejte .. [FirePro] karty nabizeji podporu pro paralelni vypocty i profesionalni grafiku zaroven.

nejsme natvrdli. tohle proste neobhajis. napsal jsi to naprosto schvalne tak, aby to pusobilo, ze to nvidia neumi. tohle pozna i male dite.

"Jinak v grafu není Quadro 600, ale Quadro 6000."
Quadro 600 je v te tiskovce zmineno jako cast vubec zakladni kombinace pro Maximus. nejde to prehlednout. ale pokud se tak striktne drzis grafu, tak proc uvadis cenu Tesla C2070 (v grafu take neni) a ne C2075 (v grafu je), pricemz oboje jsou k dostani??? a proc do toho motas firepro a na zaklade ceho jsi vybiral ty modely??? snad ne vykonu, ktery je uplne nekde jinde ...

tech 300.000 byl omyl, to byla cena celeho workstationu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nen treba se rozcilovat, kazdy soudny clovek vi, kdo hraje v profi oblasti prvni housle, a kdo druhe, nebo spis v tomto pripade treti... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asi mas pravdu. vzhledem k tomu, ze normalne bych tu mel tak -10 bodu u kazdeho prispevku a ted mam +4, tak to asi lidi noXovi tak nezerou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jen takovy pohled do minulosti :-)

Kdysi jsem mival ATI 9800 XT a ta šla SW předělat na FireGL (update biosu + příslušné ovladače). Několik let jsem to takto úspěšně používal a musím říct že ten nárůst výkonu byl opravdu obrovský.

Kdyby někdo věděl o nějakém takovém modu dnešních karet tak npohrdnu :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.