Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia na ISC představila Teslu V100 s gigantickým GPU GV100

Teda klobouk dolů před technologama - 8 cm2 bez defektu. Zajímalo by mě jakou to má výtěžnost, možná to je napsané v jiném článku, ale neví někdo jaká je pravděpodobnost chyby/defektu na jednotku plochy?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

no to nebude bez defektu, kdyz maj 256 cunda vyplejch.. (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neostýchej se, když může říkat kunda prezident, můžeš to napsat i ty, nemusíš to maskovat za cunda! :-p

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejakej defekt tam bude, kdyz jich maji par vyplejch, ale i tak bombasticka karta. Naprosto bezkonkurencni, ikdyz teda mimo oblast meho zajmu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co ty nové VEGA INSTINCT? To není konkurence?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty az budou jednou, ale stejne jsou dle specifikaci pomalejsi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to rikas jako kdyby voltu už rok prodavali.. pritom prvni vega bude venku pristi tejden, prvni volta nekdy na podzim..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vega se zacne prodavat cca. za tyden a do specifikaci mimojine neprimo patri i cena, kde byt pomalejsi neni uplne na skodu.

Vega je navic "vykonejsi" nez P100 a to s nezanedbatelne mensim cipem.

Srovnani s Voltou by bylo uz srovnavani dvou odlisnych kategorii (co se nakladu na vyrobu, prodejni cenu atd.). Bylo by to asi jako srovnavat RX580 a GTX1080Ti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"do specifikaci mimo jine neprimo patri i cena"

Tak doufam, ze v srpnu az se AMD vytasi se svou herni RX Vega grafikou vykonove na urovni GTX1080, tak ze sva slova potvrdis a ze budes merit stejne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Volta v článku
GV100 21 mld. tr. 815 mm² 28,1 TFLOPS

a proti tomu VEGA
Radeon Instinct MI25 525 mm² (odhad) 24,6 TFLOPS
http://diit.cz/clanek/amd-uvadi-instinct-miseries

výkon na mm² :
Volta: 28,1/815 = 0.0344785276 TFLOPS/mm²
Vega: 24,6/525 = 0.04685714285 TFLOPS/mm²

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak inak nVidia...konkurencia uvadaza nove produkty tak rychlo musime oznamit novy produkt ktory je o chlp vykonnejsi hoci ma plochu jadra o 50% väčšiu...a snad nevadi ze si ho mozete kupit az na vianoce...ale budeme mať ! :D strasna ta nvidia jak mali chlapci...za kazdu cenu musia byt pred AMD...hlavne ze AMD si budete moct kupit kazdu chvilu, Voltu az v zime :D ale vyuzijeme deň ked uz konkurencia uvadza svoje karty...to fakt uz len hrstka sprostych im toto musi žrať...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

NV uvádí kartu stejně jako konkurence. Vega je plánovaná a známá dlouhou dobu, akorát ten release je na hraně vůči plánům, Volta je plánovaná a známá také již několik let a jelikož se blíží její release, je logické že se začínají objevovat větší podrobnosti. Mimochodem k prvnímu představení-upřesnění Volty došlo začátkem května. Obě firmy dělají to co mají dlouhodobě plánované, takže nechápu to čertění se

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodam, ze v pripade Volty rovnou NVidia rekne kdy bude venku a co rekne to splni, respektive tak to NVidia dela vzdy, maximalne obcas slibi podzim a nakonec to vyda jeste v lete a podobna urychleni uz jsme si u NVidie zvykli, u AMD ovsem totez rici nemuzeme, spis pravy opak.
Napriklad asi po pul roce mlzeni, vyslo konecne od AMD, ze termin vydani Vega bude Q2.2017. No a do vyprseni terminu zbyva jiz jen 9 dni a udajne Vega, ktera vlastne ani neni tou Vegou, na kterou vsichni cekaji, ale nejakym vyvojarskym kitem, vyjde za 7 dni. To je proste AMD. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...a ty si prostě Redmarx, s tím se už taky počítá :D :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je Jaroušek, dvojče Crhy
Prostě co udělá Nvidia je správně a AMD všechno špatně.
Jinak AMD už 3/4 roku potvrzuje Vegu na Q2/2017. Jaroušek Redmarx má opět špatné informace, ale on si stejně bude papouškovat jen to svoje pořád dokola. Prostě trol.

zdroj Videocardz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Termín 2Q 2017 ale odpovídá původním roadmapám, jen někteří fanboyz počítali pixely z videí a prezentací... z těch původních plánů byla Vega plánovaná na 1H17 a to ten 2Q splňuje, i když to bude jen FE a dost na těsno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to spíš vypadá že původní Vega která měla vyjít byla zrušena protože NV mělo u svých top karet neočekávaně dobrý poměr výkon/spotřeba a Vega co má vyjít už je v podstatě další revize u AMD si asi uvědomují že se musí snažit následovat CPU divizi a nevydávat "nijaké" karty ač za slušnou cenu .... Ostatně původní Vega nevypadala papírové v nastřelu tak dobře jako ta co se chystá ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tesla z generace Volta? WTF? Nějak se přestávám v názvech od NVidie orientovat :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně ale toto je 10x rychlejší v FP64, v Int32 myslím taky a ještě to má tensor cores. Je (bude) to ještě trošku jinde než Instinct.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych tohle napsal ja, tak presto, ze si to kazdy muze ve specifikacich zkontrolovat a ze to presne takto je, tak uz mam 10 minusu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ty tensor cores to je hodně specializovaná záležitost, pro AMD bude levnější a i mnohem flexibilnější nabízet něco jako přídavný akcelerátor, ASIC který bude počítat jen ty tensory :-) (něco jako má Google) https://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/5/19/11716818/google-alphag...

Ta ohromná velikost GV100 nejenže není výhodná z hlediska výroby a ceny (těch zmetků bude na wafferu poměrně hodně), ale navíc ubírá na die poměrně cenné místo pro SP32/64 jednotky, které jsou v HPC mnohem využívanější než ty Tensory. Ono v podstatě se jedná o zhmotněné Huangovo Ego promítnuté do křemíkového čipu, hlásající do světa : "já jsem king a kdo je víc" :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo no , a stalo to cca 3 miliardy USD :)

ale ono sa im to vrati , neboj

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pánbu jim to oplatí na dětech ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.