Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia nemá problém s GeForce 6150, ten má Maxtor

Maxtor, Maxtor... že mně to ani nepřipadne divné :-), že to je právě tento výrobce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takové problémy má čas od času každý výrobce. Není tomu tak dávno, kdy asi pět mých kamarádů v nedlouhém časovém úseku reklamovali disky od WD. Kupříkladu já mám ve svém PC Maxtor DiamondMax 9+ a po dvou letech jsem nezaznamenal žádné zvýšení hlučnosti ani jiný problém... V mém předchozím PC byl dokonce 6 let (taky bez jediného problému.
Chci tím jen říct, že Maxtor podle mého není o nic horší značka než všechny ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pospa: Tak prave diamondMax 9+ jsem ted uspesne vyreklamoval. Nejen ze silene řval, ale jakmile se na nej sahalo, tak system zpomalil na 10%. Ne "o 10 %" ale "na 10 %". Prakticky se zastavil. Kamos mi pujcil sveho Seagate a bylo po problemu.
Nastesti jsem to uhral po 30 dnech na vraceni penez, takze mam misto Maxtor 120GB Seagate 300 GB s doplatkem 1.300 Kc. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazdej ma svoje mouchy.
Ja treba nejvic nemam rad Seagaty za pri castym prenaseni obcas mizenici ci poskozena data a asi problemy s nejakejma radicema. Ale kazdej ma zkusenosti jiny.
 
Problemy Maxtoru s novejma deskama se tykaji jen SATA, nebo i EIDE disku ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

My sme predavali najma Maxtore a vyreklamovali sme behom troch rokov len 2 kusky a to z dovodu, ze jeden niekomu padol na zem a druhy vysunul jeden debil priamo za jazdy zo suflika. Takze, ja mam taketo skusenosti s touto znackou.

Navyse, mam doma 40 GB veterana a tento vikend som ho testoval a presiel mi vsetkymi testami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm tak jam ma nFORCE4 a Maxtor CB160MO rev FW BANC1B10 mama mia :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar.
Aktuální pravda o discích Maxtor je takováto:

Pokud máte disk s revizí firmwaru nižší než BANC1E00, tak můžete mít problémy s řadiči, které podporují RAID (nForce4 Ultra, atd.). Často se stává, že se HDD při běhu systému samočinně odpojuje, v horším případě to skončí zatuhnutím systému a v nejhorším ztrátou dat.

Řešení je jednoduché. Přeflashovat disky novým firmwarem, který Vám pošle technický support Maxtoru, pokud si o to napíšete na adresu eurotech_assistance(at)maxtor.com

Samozřejmě tento postup doporučuji jenom opravdu technicky zdatným lidem, jinak půjdete disk reklamovat. Maxtor tuto reklamaci bez problémů uznává, pokud třeba k tomu přiložíte vytisknutý mail.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je docela zajimave, ja mam v praci DFI SLI-DR s NF4 a na ni povesene 4x 250GB MaXLine III v RAID5 a funguje to v pohode uz hezkych par mesicu (desku jsme kupovali hned jak byla dovezena do republiky) vyskytuje se ta chyba vzdy, nebo se jen "muze" prihodit? Ten poc neni extra dulezitej, ale prece...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davide, než opět obviníš The Inquirer ze lží, zjisti si o tom víc. Je totiž zajímavé, že Maxtor DiamondMax 10 na čipsetech Intel ICH5 a VIA VT8237 běží bez jakýchkoli problémů. Pouze s nForce 4 to nefunguje (můžu potvrdit, vlastní zkušenost). Zajímavé také je, že tyhle problémy nemá jen Maxtor, ale taky Hitachi T7K250. A jen tak mimochodem - podle všeho firewall v nForce 4 způsobuje poškozování dat při stahování. I když si nemyslím, že by Maxtor byl v této záležitosti zcela nevině, je podle mě velká část viny na NVIDII a jejich neschopnosti navrhnout solidní fungující čipset (jj, zlatá VIA, ta aspoň funguje).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mám taky NF4 chipset a revizi biosu BANC1980 - mam aktualizovat nebo ne? Vubec nevim zda je to mladsi verze co potrebuje update ci nikoliv.. Dekuji za odpoved

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém s DiamondMax 10 je mi dobře známý :-) Na desce ASUS PSCH-L, což je Intel skrznaskrz, tyto disky v mirrorujícím RAID při vyšší zátěži vytuhávaly, a při použití druhého řadiče (Promise) sice fungovaly bezvadně, ale jen napoprvé: po restartu se už nenašly. Takže teď aspoň vím kteří soudruzi udělali chybu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna s Maxtorama mam jenom spatny zkusenosti. Jeden 160GB disk sem uz na reklamaci posilal (odesel asi po 3 TYDNECH provozu) reklamace byla uznana tak mam ted druhyho a zacina uz taky blbnout (oba dva byli docela dobre chlazeny). Kamosovi odesel Maxtor 200GB asi po trech dnech. Radsi si koupim WD kterej mne jede ve staym komoplu (40GB) uz temner sest let a je bez problemu. Uz jen cekam nez mne dojde WD Raptor 74GB a potom uz staci doplnit o WD400GB SATA II a budu MAX. spokojenej  (typy tech maxtoru neuvadim protoze z hlavy je nevim a otevirat case se mne kvuli tomu nechce).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to koukam jak cerstve vyvorana mys... Ja mam tady 4 disky maxtor (2x serial a 2x parallel) ktery maj FW: BANC1980, BANC1B70, BAH41BY0, BAH41G10... pravda ze se seriovejma problemy zatim nebyly ale paralelni se nak rozpadaj...
Po koupi prvniho paralelaka sem pozoroval postupne zhorsovani a nasledne zmizeni cele partitiony, ze ktere sem pak musel tahat data lowlevelovym nastrojem... I uznal jsem poruchu harddisku a zasel koupit jiny a vida... problemy se opakuji !!! Myslel jsem ze by mohl byt problem v radici nebo v pametich... s takovejhlema informacema ale ty hadry asi pujdu reklamovat...
Rad bych vedel jak mam u hromady pismenek zjistit ktery FW je novjejsi? Jak mam vedet estli je muj filmware u paralelnich disku BAH41BY0 a BAH41G10 je starsi nebo novejsi nez BANC1B70???
+ nema nekdo blizsi informace a treba link na novy firmwary??? Dik za pomoc...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Eagle: Zlatá VIA? Pamatuju dobu, kdy by do VIA čipsetu nikdo nešel ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ako zistim verziu FW. ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Eagle ty jsi prostě lolish :)))) LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Na to se nedá snad ani nic říct :)) Pošli mi na mail svoje jméno, aby se ti vyhnul obloukem :))) LOOOL

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

The Inquirer jsou proste kreteni. Pisou shity a lidi tomu verej. Takhle se delaj zpravy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to vazne. O probleme niektorych SATA diskov s nForce4 som si sam urobil vyskum: http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate_page.php?page_id=36746

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja s tym mam tiez skusenosti, uz v juni som pisal do maxtoru, ze nieco bude zle na ich novych diskoch SATA diamonmax10, ked mi odislo cca 6diskov tohto radu na adaptec radici 2410SA v RAID5 v kombinacii so zakladnou doskou DFI NF4Ultra-D. Zaujimave na tom bolo, ze tie disky mali posledny firmware v tej dobre BANC1E00 a aj tak odisli, niektore len mali posahane data, ze cele pole sa zrutilo. Ine zacali rovno piskat , co znaci zavaznu chybu a treba ho rovno ist reklamovat, dalsie vykazovali SMART chybu pri testoch. No stravil som pri tom cca mesiac, nakoniec som to vyriesil kupov diskov od WD, ktore nemaju s touto kombinaciou problem, su tichsie a hlavne menej topia.
P.S.
maxtor mi odpisal:

Dear,
if a drive has a SMART failure it needs to be replaced. There is no
possibility to reset the SMART which would not make sense anyway, because
SMART is a warning system which will inform you about possible drive
failures and prevent data loss.

The drives you are useing runs already on the latest firmware. Make sure
the you have the latest BIOS for your Mainboard and Adaptec controller
installed. Furthermore you should use the latest availible driver for the
controller.

Kind regards,
Stephen Loll
Maxtor Ireland

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosim pomoc: Imho je to prosté milý Watsone. Je to hexadecimální číslo. Srovnat to pak snad už zvládněš, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.