Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia o další týden až dva odkládá GeForce RTX 2080 Ti

"Nvidia ohlásila třetí odklad GeForce RTX 2080 Ti"

Třetí? Snad druhý, poprvé to bylo na dnešek a teď na ten začátek října, kde je třetí odklad?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Cele RTX je prosty nesmysl:

-je to prodrazene jak prase
-RT nastavene na buhvijaky kvalitativni profil a jeste k tomu omezene na FullHD
-vykonem to vuci predchozi GTX 1000 rade prilis neoslni, naopak propada

Kto ma GTX 1080 Ti toho 35% vykonovy odskok RTX 2080 Ti prilis nenadchne, MSRP GTX 1080 Ti bylo 699 dolaru, MSRP RTX 2080 Ti je 999 dolaru cili o 300 draz ale oficialne se prodavaji jenom drazsi a vynosnejsi FE edice za 1199 dolaru, cili o 500 dolaru draz, realne v obchodech mezi "1350 - 1450€", predchozi GTX 1080 Ti dnes koupite uplne novou za "750€", cili panove 95 - 110 % zdrazeni ! za 35% prinos vykonu a jeste k tomu zravejsi, to se jiste oplati, no jednoduse se to neoplati.

Mely vydat klasickou radu GTX 2070, 2080 a 2080 Ti, bez kokotin(s prominutim) jako RT a Tensor, nema to dostatecny vykon pro 4K, ani pro VR a jeste k tomu nepotrebny DLSS-AA.

Mne se hlavne libilo kdyz v den testu karet RTX nebyla vydana/dostupna jedina hra pro slavne RT od NVIDIE, protoze na tom realne nikdo delat nechce kdyz to neni provadene v plnem kvalitativnim profilu a neni pro to dostatek vykonu, zatim to skonci jako PhysX, PhysX pocitalo fyziku, RT pocita odlesky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim, protoze kdyby to bylo GTX2080/70, tak by nebylo co vydavat. Protoze opravdu by si nekdo sel kupovat novou radu s +25% vykonu za +25% penez?

NVidia je zrejme v krizi, ta nemusi mit mit dlouheho trvani, ale momentalne proste zmenili architekturu ze starteho typu Maxwell/Pascal na novy typ Volta/Turing, ale nepodarilo se dostatecne navysit vykon, tak se to zaobalilo do nesmyslu typu RT a DLSS, aby se odvedla pozornost jinam.

Ono to naznacovalo uz problemy s herni Voltou, ktera se odpiskala uplne a zjevne je pred NVidii jeste prace, aby to dala dohromady. Dobry pro NVidii je to, ze stejne neni konkurence, takze vubec nevadi, ze se to ted nepovedlo. Pocitam, ze uz prvni 7nm produkt muze razantne navysit RT Cores a bejt hodne zajimavejsi. Ono mimochodem, kdyby dali do hajzlu Tensor Cores a pridali tam dalsi RT Cores, tak by to taky bylo lepsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím že bude 7nm někde na výši bych moc nepočítal. Osobně si myslím, že vyjde ještě něco jako Turing refresh na 7nm. A to právě proto že se Volta nepovedl a byl zrušen tak se přistoupilo k vydání Turinga tak jak je, ikdyž stojí za prd, aby se uvolnila kapacita pro budoucí architektůru kterou bych ale nečekal dříve než za 1,5-2 roky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Volta 12nm byla upravena na Turing 12nm a nasledovat bude otoceni Turingu na 7nm s nazvem Ampera. Tak to aspon vidim ja. Bych rekl, ze plan NVidie je stavet na Volta jeste par let. Ono taky uvidime s cim se vytasi AMD a jak moc bude AMD sahat v grafikach do highendu. Taky se AMD muze zacit soustredit na zajimave trzby ala Polaris, ktery muze byt nahrazen novou architekturou Navi, treba to nemusi byt highend, ale to jen tipuju. Samozrejme cim bude lepsi vykon a nizsi cena, tim bych byl radsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jakoze +25% je mezi generacemi malo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pre hejtera to malo je.
Pre tych ostatnych - bodaj by vsetky generacne narasty boli 25%.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi jak o beres.. jednak ocekavani ohledne vykonu byla velka, to se nenaplnilo..tudiz pro nekoho muze byt 25% malo. Druha vec je i ta, ze se cekalo na novou generaci 2 roky..a treba posun ve 4k za 2 roky 30% pro ty co na to cekaji asi fakt neni co by si prali. Porad je to ale posun :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou v oblasti výpočtů ta karta je velice dobrá (2080 i Ti), v podstatě lineárně škáluje s cenou oproti výkonu 1080Ti ale spotřeba zůstává menší nebo jen o něco vyšší tedy reálná efektivita/watt je příjemně vyšší.
V některých testech se blíží víc Titanu V než Pascalu což není až tak překvapivé vzhledem k architektuře ale vzhledem k rozdílu cen mezi Pascalem i Turingem a Titanem V je to dvojnásobně příjemné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šaráda pokračuje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ti to vedou, tenkrát nvidia koupila 3dfx, ale koho koupí dnes? :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jedine Intel :D AMD je nejspis kvuli strachu z monopolniho postaveni v tomhle smeru nedotkutelne a nikdo ho neresi i kdyz je dlouhe roky v cervenych cislech :) Intel by tak ziskal na poli CPU monopol a v profi segmentu zase i GPU akceleratory

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasné, u Nvidie je to šaráda a u AMD je to naplánované )))))))))))))))))))))))))))))))))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

AMD je z pohledu grafik momentálně na suchu. Vyrábějí jen max. herní střední třídu (ta je ale dobrá) a výpočetní karty. Odbyt zřejmě je, ale jako etablovaná konkurence to nevypadá. To jsi chtěl slyšet?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou Ti, co říkali, že na AMD se musí čekat? Teď mlčí? :o)
Vypadá to, že to postihuje obě firmy...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bylo v době kdy se reálně předháněli. Jak padlo v článku či zde v diskusi, tyto průtahy byly naprosto zbytečné. Nic nVidii nebránilo s tím přijít o měsíc později. Místo toho toto ubohé divadlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na AMD se muselo čekat ale pak to přišlo a Intelu se z toho dodnes točí hlava. Třeba to ticho s jen kosmetickými vylepšeními GPU - velmi podobné stavu AMD s výrobou CPU do vydání Zenu - může být předzvěstí podobného uragánu i v oblasti grafických karet :-). Ono někdy vyčistit stůl a začít tak nějak znovu může pomoci, zejména když teď už přes rok nemusí pořád řešit omezené finance a nefunkční výrobní proces :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

moc bych tomu nevěřil, ti jsou rádi že s danými omezeními zvládají rozvoj procesorů. Tady budou rádi když vytlačí 12nm refresh Polaris, třeba s nějakými funkcemi z Vegy jak to tuším projektovali do jedné z konzolí a i konzolových 2560SP. Nebude to i tak žádná sláva ale nějak se udrží než bude možná 7nm výroba ve velkém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna skor zaujima 2060. A to skor ako o pol roka nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I wouldn't call 30-35% improvement over 1080Ti a "decent". More likely "expected". This is the MINIMUM improvement that I expect from Ti to Ti every gen. Also we don't know yet how good/bad overclockers are RTX.

So from 699$ to 1200$ like 180% price of 1080Ti for whooping 30-35% performance gain.

I mean come on.... I get that some people don't care about 1,2k but even they should see how rip off that is. This is just rubbish.
--- co dodat , )))) tych 30% je v priemere: zalezi akak hra ake cpu ,nataktovane , ram takty a cl .... takze v zaklade 20-25 % lepsie ako 1080Ti ... ale za 2600+ usd mate 4K hranie na full a 100fps stable ako testoval 2080TI "sli" jayz dnes)))) no nekee))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.