Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia oficiálně oznamuje licencování SLI na AMD platformě

Zakopanyho psa bych vazne hledal v tom podilu na trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně to teda nakonec povolili, ale na hubě budou mít alespoň nějaké spekulace a čísla, která si vycucali z prstu, že to jako snad ani nebylo potřeba, protože to nikdo vlastně nepoužívá. Pokud by to ale skutečně nikdo nepoužíval, tak by si za svým tvrzením stáli a nepovolili to. No prostě fraška, velmi silně mi to připomíná současné vládnoucí strany, které silácky prohlašují, že se svými koaličními partnery nebudou vládnout pokud u nich zjistí korupci. A výsledek? Stejně u korýtka zůstanou i přes všechny korupční průsery.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

take vlady, alebo take dristy firiem, su zrejme vsade na Zemi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to bys nebyl, kdybys nevyplodil takovou fekalii. jestli hodlas prirovnat nvidii ke skorumpovane vlade, tak ja prirovnam amd k fasistum. spokojen? :)

ale ted vazne. chapu, ze mas strach, ze amd po uvedeni SLI na jejich cipsetech bude ztracet na nvidii v segmentu desktopovych grafik jeste vic, nez ted. ale SLI/CF neni zas tak rozsirene, aby to propad amd za nvidii v desktopovem segmentu nejak zrychlilo. nvidia sice roste v desktopovych grafikach rocne o 28% a amd jen o 11%, ale SLI/CF delaji dle meho min nez 5% trhu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

opravdu strach nemám :-). Když ale Nv nebo kdokoliv jiný takhle kecá, tak mi tu naši vládu připomíná

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sice nie som extra priaznivec Nviddie a SLI uz duplom, ale tiez sa priklanam k nazoru, ze su to len "politicke tanecky", aby si urvali dalsi kusok trhu. Lebo ked zakaznici chcu AMD a chcu SLI tak Nvidia nemoze "baletit" a tvarit sa ze "vsak my nic" a ze v skutocnosti to aj tak nikto nechce. Neboli schopni pretlacit si uvolnenie patentov aspon od AMD, ked uz Intel ich ma v pazi, tak sa tvaria, ze vlastne robia "lasavost" tym, co to pozaduju uz roky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Navyse sa necudujem, ze "to aj tak nikto nechce", ved kto chce mat doma 2 0.5 kW vysavace GF590 v SLI. Takito "sialenci" potom hadam potrebuju elektricky kabel priamo z Mochoviec

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tu nejde o to, napríklad 2x GTX 460 môže byť lepšia voľba, ako niektoré high-end karty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze ja som mensina, ked mam crossfire, a nie sli? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle steamu dokonce čtyřprocentní ;)(sli má 93+1+2, cf zbytek).
Ale teď vážně - podle osobních zkušeností jak se SLI, tak s CF (i se staršími multiGPU systémy jako 3dfx SLI, Rage Fury MAXX) bych se vyhnul těmto věcem obloukem. Radši vezmu 30% skutečného výkonu navíc s jedinou rychlejší grafikou, než o 70% vyšší sloupeček v grafu za použití SLI/CF.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aha, a kde sa v tvojich grafoch nachadza 2x6970, alebo 2x590? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V místech, kterým se má vyhnout každý, kdo si chce zahrát a nechce jen ukazovat jak vysoké sloupečky má v benchmarcích. Případně pro ty, co si rádi hrají s hardwarem, ale ne na něm. Říkám to stále a znovu - vysoké fps u sli/cf neznamenají automaticky plynulou hratelnost.
Quad-sli/cf jsou podle článků na tom ještě o řád hůře než dual-gpu. Ty jsem ale neměl šanci vyzkoušet.

Konkrétně tebou jmenované grafiky nemám(žádné z poslední generace - sbírám je až když se dají sehnat levně z aukra). Nepředpokládám, že by se ale až tak hodně věcí změnilo proti předešlým generacím(výkon všech grafik samozřejmě vzrostl) - třeba to za rok dva zase zkusím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Chtěli jste to, tak to máte.“ podla mna skorej „SLI uz maju vsetci u prdele,tak skusime trochu pomutit vodu.“

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna toho nekoho prekvapi, ale nV to udelala pro penize.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zase vec :)
nVidia proste neam nic krome GPU computingu. Jenze ten se sice dobre prodava, ale je to "par kousku" do profi segmentu, ale masova vyroba dava mnohem vetsi zisky. A tudiz, pokud chce nVidia vydelat nejake penize, tak se MUSELA nejak spojit z lidrama trhu s chipsety (intel,amd). Intel jim ustrihnul kabatek a AMD defakto taky. Cili asi dali AMDcku nejaky patenty vymenou za podporu SLI na chipsetech AMD. Protoze chipsety, na kterych to jeste jelo (at uz Intel nebo AMD) uz je na trhu pramalo, a do budoucna nic. AMD zase ziska tim, ze sice pusti konkurenci na svuj pisecek, ale kapanek to nadzvedne konkurenci a vo tom to je ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tohle neni o dohodach s amd. tohle je dohoda s koncovymi vyrobci. bude to pravdepodobne jen uprava biosu nebo maximalne nejaky externi cip typu nf200. a co se tyce "nVidia proste neam nic krome GPU computingu" tak brzdi. maji pres 60% trhu desktopovych gpu a jejich podil roste

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses fakt srandista, jak jim muze podil rust kdyz ztratili chipsety a ted ztraci jeste na ukor integrovanych GPU v CPU.nV zustane jen highend a nejakej ten mainstream, a to je max 20% trhu s GPU, ale podle tebe porad roste.Ale jako ftip dobry po ranu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podivej se na mercury research vysledky, nez zase proneses nejakou perlu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tp víš, každý nemá 10000 USD na podobné kraviny...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak ono není problém zprovoznit SLI už teď , stačí si jen upravit bios(přidáním SLI certifikátu)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze vyrobci desek proste vydaji patřičný bios aby SLI jelo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.