Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia ohlásila GeForce RTX 3070 Ti s 290W TDP za $599

Ale ani konkurencia nespí, síce v inom segmnete,ale bude niečo nové..

On 8 June they are teasing a "big" launch event. They also included a brief video to hype up the event.

The teaser is focused on a graphics card with a blue shroud and six video outputs... Likely to be a new Radeon PRO card.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Teasing-8-June

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni pořád píší o těžařích kryptoměn, jako hlavním důvodu nedostatku a předražení grafických karet, ale těch vlivů je mnohem více - především nasazení AI do všech oblastí. Část se dá vysvětlit také robotikou, automatizací nebo automotive sektorem, ale čísla ohledně zbrojení nikde vidět nejsou. A docela jistě to bude také dost velká část "trhu", tedy výrobních kapacit.

Ono se stačí podívat na poslední kousky z NVidie developlment produkce, a položit si otázku, k čemu taková čuda jsou (také) dobrá - třeba tohle:
https://developer.nvidia.com/embedded/jetson-agx-xavier-developer-kit

To je docela vymakaná věc, bohužel je to dost drahé (koncová cena v ČR cca 23 tisíc Kč). Teda na to, aby si to člověk koupil domů jen jako hračku, bez nějakého přímého finančního efektu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Všichni pořád píší o těžařích kryptoměn, jako hlavním důvodu nedostatku a předražení grafických karet, ale těch vlivů je mnohem více“

Vlivů je více, ale ty ostatní se na cenách podepsaly tak možná v jednotkách procent. Nvidia i AMD vyrábí bezprecedentní objemy herních grafických karet. Ty jistě nekončí jako akcelerátory AI, v robotice ani automatizaci. Prostě je skoupí těžaři, to je hlavní problém. Až těžba padne, vrátí se ceny na MSRP. Pokud těžba padne dlouho před vydáním (jakékoli) nové generace, bude trh zaplaven bazarovými produkty a prodeje nového hardwaru propadnou možná až tak, že ceny půjdou pod MSRP jako tomu bylo po pádu někdejší těžební vlny, kterou těžce nezvládl Rory Read v čele AMD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už aby to bylo...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jestli
Ono ethereum může taky stagnovat třeba rok, že. Pak přijde PoS a začne se těžit nějaká jiná #$%^&*.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podla mojho nazoru to nebude. Zvysena inflacia, ktora sa v USA este zvysuje, budeme radi ak do konca roku budu ceny len 20% nad msrp. Dopyt je tak vysoky, ze par mesiacov potrva ten pokles ceny. Kryptomeny, ak by mali padnut, tak padnu na uroven asi o 30% vyssie, nez bolo minimum v 2019, a to padali skoro 2 roky. No tato cast je otazna. Predtym nehrozili odstavky tovarni, nedostatky polotovarov, rast energii a zdrazovanie zakladnych surovin. Vacsia cast materialneho trhu bude tlacit na rast cien. Mala cast sluzieb, ktora utrpela najvacsie straty si to bude chciet cenovo vykompenzovat (krcmy, hotely, truristicke destinacie... menej zakaznikov, vyssie ceny)

Skor myslim, ze kryptomeny nepadnu, len prejdu korekciou, a pojdu hore s inflacou, a sem tam budu narasty podla toho kolko investorov to vzda s fiat investiciami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Špatné načasování. Teď před létem ani za polovic. Zbavil jsem se R9 390X 8GB s TDP 275W a i na zimu si mnohokrát rozmyslím koupi karty s víc jak 200W. Víc jak 250W už ani kdyby bylo chlazení od Noctua. Jo, jsem audiofil a ještě k tomu nemám rád připájené čipy co hodně topí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.