Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NVIDIA opravila osm bezpečnostních bugů v grafickém ovladači – aktualizujte

My co používáme Peerblock 1.2 jsme v klidu. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když dam do googlu "best driver for"
+ karta dle typu, zjistime, jak rychle nvidia degraduje starší karty. I třeba tu, jako 980 ti. A tak nám pocit, ze nvidia se pokouší plošně sznizit výkon karet typu 9x a10x aby mohla nacpat 16x a 20x všem co je nechtějí. Ale je to jen domněnka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký přímý důkaz o snižování výkonu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na snížení herního výkonu jsem u Pascalu s novými drivery nenarazil, pouze na nefunkční OpenCL/CUDA v BOINC, Blenderu a také nižší výkon při těžbě kryptoměn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najviac ma sere, že pri renderingu (GTX1070) vo Wondershare Video Converter Ultimate musím používať max 411.70 aby išiel CPU + GPU, od novšich je CUDA mŕtva, samozrejme keď si chcem zahrať (BF5) musím naťahať najnovší ovládač a keď dohrám zase naspäť jak u kktov na dvore. Ešte som neprišiel na to ako to spraviť, viem, že v Blenderi to ide spraviť, videl som video, ale hentam no neviem, budem sa nad tým haluziť ďalej, možno na niečo prídem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ošklivé pomluvy fanATika, NVIDIA žádné chyby v software nemá!

Nicméně vážně, co se týče Blenderu a RTX, tam je to aktuálně feature a prý tento rok by to měla verze snad 2.80 podporovat, údajně se na tom pracuje. Už teď je možné vybuildit si v Linuxu knihovny tak aby to chodilo. Ale je to experimentální a někteří psali, že to funguje ve Windows, mě se to ale nepovedlo rozchodit.

Ad ty ovladače, to je skoro na to napsat si nějaké skripty na přepínání driverů v powershellu. Nebo si rozchodit virtuální mašiny s různými drivery a přes SR-IOV tam tu GTX 1070 zpropagovat ;D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neviem či máte virtualizáciu na nejakom stroji s GeForce, ale ja osobne mám aktuálne GTX 1070 a v Hyper-V mi ju nedovolí používať na akceleráciu, čo bude spôsobené ovládačmi.
V notebooku kde je integrovaná Intel a k tomu GTX 1050 mi Hyper-V umožňuje použiť akceleráciu cez grafiku od Intelu, ale GeForce mi hlási že nemôže byť použitá.
Ale možno je to celé problém Hyper-V aj keď pokiaľ viem tak plne využíva hardvérovú alkceleráciu vrátane SR-IOV. V biose mám zapnutú komplet virtualizáciu ako pre CPU tak pre IO zariadenia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je problém (čti "sviňárna") ovladačů od nVidie. GeForce totiž nV nechce dovolit používat pro virtualizaci, aby sis musel koupit Quadro. Mám v noťasu GTX960M a i když všechny nároky splňuje, pod HyperV mi nastavení napíše že nesplňuje. Kolega má v noťasu Quadro tuším P1000 a jemu to funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není sviňárna, výrobce (NVIDIA) nemůže u consumer produktu zajistit tyto profesionální funkce, není to otestované, garantované a certifikované a aby uživatel nebyl frustrovaný, tak tyto profi funkce nabízí samozřejmě u atestovaných profi produktů. To že na to konkurence kašle a dohání své uživatele k šílenství je věc jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, tebe musejí mít na výplatní listině :-)
Nemůže konkrétně proč? S čím je konkrétně problém? V čem je přesně rozdíl? Pod VMw jde GTX samozřejmě přes PCI passthrough předhodit virtuálovi, a funguje úplně normálně.
Hlavní, pokud ne jediný, důvod je, že Quadro stojí významně víc a ještě se pro virtualizaci separátně licencuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak ono to s těma driverama vlastně je? Slyšel jsem že snížení výkonu u starších GTX po příchodu RTX (tedy z řady 39x.xx na 4xx.xx) je reálné a změřené, pak jsem slyšel že jsou to už 100x vyvrácené kecy.
Já mám aktuálně GTX1060/6 a jedu na 397.64 a když jsem se kdysi snažil (i díky doporučení zde) přejít na 41x.xx, mělo to dva efekty - snížení výkonu v syntetickém 3D Marku (bo jak se to dneska jmenuje) o desítky - až nižší stovky bodů a náhodné problikávání v Rise of the Tomb Raider. Tak jsem se vrátil zpět na 397 a spokojenost.
Ale třeba na YT jsem viděl videa X her kde srovnávali 399.xx proti 416.xx a tam je vidět jednoznačný pokles framerate okolo 5-15FPS téměř na každé scéně. Tak jak to vlastně je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mel problémy se snížením výkonu vždy. 580 když vyšla 680. 660 a 760 když vyšla 960. 960 když vyšla 1050. Jo a taky 780 když vyšla 980. Vždy jsem vracel ovladače, jinak jsem ve hrách přicházel o fps nebo začalo občasné 1s zamrzání. A nezkoušel jsem jeden nový driver ale klidně i tři a nástupem každé nové generace to bylo horší a horší. Novým kartám to přidá, starším ubere a co se doctu na fórech, nedělali to jen moje karty. NVIDIE karty mám rad ale jsou to marketingový zmetci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra tu komponentu 3D Vision bych mohl odinstalovat, jde to vubec? Momentalne mam pryc akorat nesmyslny GeForce Experience.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano jde, já osobně při instalaci NV driverů nechávám jen grafický ovladač, audio driver a PhysX defacto, Experience a 3D Vision nepoužívám vůbec, tak to ani neinstaluju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, jenze ja mam rychlou mys a rychlou ruku a kliknu na expresni instalace a pak si teprve vzpomenu, ze jse mel dat custom, tak to necham a pak hned Experience odinstaluju, takze jeste 3D Vision. Jinak by to melo byt ok, ne? :-) dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Expresní instalaci raději nepoužívám nikde, 2spooky4me. ;D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rede, právě jsi mě fakt zklamal. Expresní instalace se nedává nikdy nikde a u ničeho! Tohle chování čekám od Blbého Franty Uživatele, ale ne od protřelého IT všudediskutéra Rudého Marxe... ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ale byly doby, kdy NVidia nedavala k ovladacum bloatware a tehdy jsem si zvykl instalaci ovladace NVidia jen odklikat. U beznych programu davam samozrejme i ja "custom".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

expresní instalace ...... už to pomalu leze ven
B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde. Custom instalace a zrušit fajfku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě by potěšilo, kdyby po třech letech urgencí každá další verze nezahazovala přihlášení do zasr portálu nVidie, přičemž pokud se to ručně znova nevyplní, ovladač nenaběhne a po probuzení z hibernace to vytuhne. Taky před půl rokem zablokovali výstup z GTX do USB DisplayLinku a dodnes to není opraveno. Přitom je to záležitost posledních pár let, ale zvládli se mi dokonale zhnusit zhruba na úroveň spt Telekom, Českých Drah, a Matěje Stropnického.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jupí. DisplayLink opraven, zato zpraseno HDMI. Co 2 minuty monitor na něm připojený na půl minuty zhasne. Jak se říká, pane jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.