Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia oznámila, že po výrobcích notebooků bude žádat uvádění specifikací

No-Xi, nemas chybku v nadpisu? Nedava to smysl ani na 3 cteni :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uvádějí=uvádění a na dGPU(nejkratší název pro dedikovanou grafiku co mě napadl) už asi nebyl prostor v nadpise

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm podle frekvence GPU je to dost nešťastné, vzhledem k tomu jak se chová boost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kouzla marketingu Intelu a nVidie se v mnohém dost podobají...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je úplně jedno, stejně to koupí těžaři a k lidem na běžné použití se to nedostane :( https://videocardz.com/newz/hundreds-of-nvidia-geforce-rtx-30-gaming-lap...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem spokojený, právě jsem prodal RX 5600 XT za 16k a ryzen 4750g je na cestě :)
Počkám 3 měsíce a koupím zpět rx 5600 xt za 8k, možná za míň.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemam slov ... . to je fakt nekdo ochotny to za to koupit?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Při minulém kryptu jsem prodal GTX 1070, kterou jsem koupil za 7k následně za 15k. Tak jsem si říkal, že počkám, až to bude cca dvojnásobek a zase to střelím.
Většinou jsou to lidi, kteří mají dost peněz a chtějí to pro sebe (30 - 40 let) a nebo pro své děti.
Já si počkám a až horečka opadne tak zas bude brutální výprodej, kde si tu kartu koupím za 4 - 6 k (gtx 1070 jsem koupil za 5k). Samozřejmě musí mít člověk tu možnost čekat 3 - 6 měsíců, což mi právě neva.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, já tedy taky zrovna včera hodil svoje PC na marketplace a zatím mi za 2070S samotnou nabídli nejvíc 14k, což je skoro to samé co jsem za ni platil před 1,5 rokem, ale znevalidní to nabídku zbytku, asi vyzkouším pohledat za kolik se reálně prodávají. Zjistil jsem že hraní pře Geforce Now je celkem v pohodě a jelikož teď moc nehraju, tak proč sušit ten HW doma, Apple silicon co to má nahradit mi bude stačit :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Máš si koupit pořádnou grafiku a nemusíš pak řešit jestli jí prodáš :P

Ne vážně, prodával jsem konkrétní typ a v nabídce byly i levnější karty (12 500 a 14000 co jsem viděl), podle mě ji ten člověk má na těžení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inspired by Intel (TM) ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ideální by bylo kombo s frekvence + TGP, ale od toho máme sumární seznamy notebookchecku :-)

Horší je, že když už uvádí tyto údaje (povinně) výrobce, prodejci na to stejně kašlou. A člověk pak musí dohledávat podle čísla produktu všude možně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podvod & klamliva reklama

kde su te urady a sudy, dokedy sa bude taketo chovanie nvidii tolerovat ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsou pořád na stejném místě, jako když grafiky přeznačovala AMD? A tak jak divoce označuje AMD Zeny s grafickým jádrem?
Tak co, dnes splněno? Jeden hejt na nVidii stačí? Nebo vyzvracíš ještě něco?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No ty evidentně s těma bulshitama máš dneska splněno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže jen DDalší výkřik do tmy, bez argumentu, nic. To si fakt neuvědomujete, že už se to tady nedá číst? Tohle už nejsou diskuse, tohle je jen kydání hnoje, po kterém se pak navzájem poplácáte po záDDech.
A myslím si, že tak trochu děláte AMD medvědí službu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co to meleš ? Podivej se na značení nVidie a Intelu z poslední doby, proti tomu je AMD jednoduchý jako facka. To ti mám jako vypisovat seznamy všech Intelů vydaných v posledních pěti letech a porovnávat to s AMD ? Kdokoliv se v tom pohybuje tak to vidí jen ty tu budeš psát ty bulshity, že je to naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prvé, přečti si ještě jednou, na co a jak jsem reagoval. Pak budeme pokračovat dál :)
Přečteno?
Za druhé, kde jsem napsal, že je něco naopak? Každý to dělá, je to tak. Ale jen bullshit lidi jako ty, to vidí vždy jen pokud to dělá Intel nebo nVidia. To, že to dělá i AMD - vy jaksi nevidíte. Tak si příště, než něco napíšeš, vyndej hlavu z prdele a rozhlídni se okolo. Nebo raději, zalez tam celý.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Přeznačování... Myslíš to, že na jedné generaci byli schopni díky úpravám a přidáváním instrukcí/dekodérů fungovat x-let od 79xx do RX580? Ale notaaaaak, se*eš si do vlastní boudy... mrkni k intelu jak funguje posledních... *cough*... x let. Nvidia, která proklamovala tunu titulů využívajících RTX a doteď je z té řady funkčních, FUNKČNÍCH, sotva pár? Ti, kteří hlásali, že funkce g-sync, nebo jí podobná, není možná udělat jinak a proto se musí v monitorech vyskytovat jejich HW(ehm, "jejich")? Nvidia, která i nepřímo nutila výrobce používat slovo tuším Gaming jen a pouze u produktů Nvidia, nebo bude problém s dodávkami/cenami?

Notaaak...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V oboru pracuju 30 let. Nejde jen o linii do rx580, ono i současné APU značí jako prase. Opět - kde říkám, že Intel/ nVidia nic podobného nedělá? Správně, nikde! Naopak, psal jsem že to dělají všichni. Možná si to fakt přečti než zareaguješ. Váš problém obecně je to, že si myslíte, že HW výrobci by měli být úslužné zákazníkům. Jenže, ono to tak překvapivě není. AMD se trochu snaží jen a pouze pro to, protože je to pořád underdog a nemá jinou možnost. Kdby AMD měnila sockety jako Intel, tak se na AMD každý vys.re, jejich jediná možnost byla podlézat cenou a udržovat socket co to jde. Ne proto, že by vás měli rádi, ale protože to tak dělat museli. Ostatně po fiasku bulldozeru, kdy mj. prezentovali 4c jako 8c.... byli pár týdnů od krachu. Nyní doporučuju kouknout třeba na reddit, ale i kamkoliv jinam, kolik lidí s Zen3 je vytočených, protože je to naprosto nestabilní platforma. Oproti tomu Intel je rock stable. A proto si může dovolit to, co se vám nelíbí. Protože silnější pes mr.á. Ad gaming a nVidia... VGA AMD byli tragédie, funkční ovladače nemají dodnes, to že už je roky neopravený bug kdy při hraní zmizne obraz... tento bug je stále UVEDENÝ v known issues nejnovějších driverů, takže tak.... naprosto chápu, že nVidia nechtěla být spojována s touto značkou a vymínila si exclusivitu. Ostatně, co bránilo AMD přijít s jiným názvem?
Mě je uplně jedno, jakou politiku která firma dělá. Já chci PC používat, a ne trávit hodiny v BIOSu a ladit vše možné abych se zbavil náhodných reebootů, BSOD atd... A těch lidí jsou mraky, stability ZEN3 je komedie, k tomu předražená. Nevyladěné BIOSy, v podstatě se jelo 2 měsíce na betě AGESA, až teď před týdnem uvedená 1.2.0.0 není úplný průser.
Jak to vypadá, tak do vlastní boudy si ser0u fanoušci AMD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bože, to je hromada napsaných sra*ek...navíc od někoho, kdo si založil účet jen proto, aby je tu napsal, do nicku si schválně vložil slovo AMD, a označuje tu všechny za DD...

"V oboru pracuju 30 let." - njn, ale jako uklízeč v IT firmě, co?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak se nám pěkně odkopal co ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ne, vy fanoušci AMD se nemusíte ani odkopávat, tak je ten mindrák vidět už z dálky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Brečíš dobře, ale na špatným hrobě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Argumenty nejsou co? Tak jsi sklouznul znovu do sraček. Nepřekvapuje mě to. Všechno co píšu je pravda, která se ti do krámu nehodí. Bolí to, co?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No dozvěděli jsme se, že neumíš postavit sestavu s AMD tak aby fungovala. Já tě chápu, 30 let stavíš Intely, nic jiného neumíš a najednou chtěj lidi AMD a nedají si to vymluvit. Ty to neumíš, je ti 50 a zastydl si někde před 10 ti lety a už se nechceš učit nic nového. Tak aspoň ses tady vybrečel a můžeme jít zase dál ne ?
Proč by měl někdo trávit čas vyvracením tvých dojmů a bolístek ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bylo vedle jak ta jedle :) Já nestavím, dělal jsem na vyšší pozici :) Teď už jako rentier se tím jenom bavím. Ne tím stavěním, ale tomu, jak se lidem kteří si myslí kdo ví co je AMD za zázrak, tak jak se jim pak po praktické zkušenosti protahují oličeje :D Já s tím problém nemám, ale spousta lidí ano. Naskočí na amd hypetrain, a pak se jen diví, proč jim to padá, proč je to nestabilní, proč to topí k 90-95°C atd. Nu a tak jim AMD tech podpora odpoví, že to, že jim ZEN3 topí na 95°C je uplně normální a intended, že je to vlastně správně. Že můžou zkusit undervolt, na stabilitu zkusit jiné paměti, pohrát si s časováním. Někteří zoufalci si pak raději dobrovolně zapnou ECO mode, aby byli schopni vůbec PC používat. Ano ano, tohle je labutí plíseň AMD, protože nikdo z těch lidí co s tím mají takové sra,í si AMD příště nekoupí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

:D :D :D TVL už dost, jestli se ještě takhle zakuckám smíchem, pošlou mne na covid test....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Argumenty na bláboly a nesmysly? Argumentuju jen tam, kde to má smysl. Nemám v úmyslu ztrácet svůj čas s demagogem. Nehledě na to, že kromě svých osobních "názorů" jsi tady nic neprokázal nějakým důkazem či zdrojováním. Proč já bych měl tím ztrácet čas. Navíc Ryzenů jsem už pár postavil, včetně první generace, v době, když se ještě ladily paměti. Moje počítače vždy fungovaly na první dobrou. Když budu chtít být za blbečka tvého gardu, tak řeknu, že jsem prostě génius se zlatýma rukama. Jako normální člověk prostě konstatuju, že jsem nic neřešil, protože všechno prostě fungovalo jak mělo.

Moje auto jezdí 560km/h. A protože jsem to napsal, tak je to pravda. Asi takhle tady argumentuješ.

A jestli mne něco bolí? Leda tím, že padám smíchem. Zatím jsi tady leda za většího a většího trapáka. A během krátké chvíle jsi už atakoval i místní bestseller, JirkuK. Klidně byste si mohli oba podat ruce a svorně jít do...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je těžké. Člověk co po 25 letech praxe stavění počítačů klientům prostě říká že AMD nestavi, protože nemá problém aby měl dvě desky, dva procesory, dvoje paměti a vzájemně mu to nefunguje, jen určitá kombinace, u Intelu se mu to nestává, takže musí přemýšlet jestli má u AMD objednat ty či ony paměti a ještě musí myslet aby podporovaly XMP, když ne, nastavuje parametry ručně v biosu a to po každé jeho aktualizaci. Spotřeba procesorů v běžném použití jeho klientů nehraje roli a výkon taky ne, protože cokoli nového je pro ně typicky násobně rychlejší než to co měli předech. Přetaktování apod je nezajímá protože ten počítač potřebují zapnout a chtějí aby fungoval. Threadrippery pro jistotu nestaví vůbec, ne že by to po něm lidi chtěli, ale i kdyby tak je odmítne. Z jeho osobní zkušenosti a zkušenosti několika kolegů z oboru je od toho lepší dát ruce pryč, může se to zvrtnout a když klient za takové věci platí 100+ dolarů za hodinu, tak si prostě rozmyslí jestli s tím technik postupně stráví dva dny.

jenže tady je člověk s takovým názorem za kacíře, ukamenován davem a to často od lidí co si sotva vydělávají ale jelikož to není o jejich značce a že oni z možná pár složených PC nikdy problém neměli, nikdy jim nikdo nevolal že to nedělá problém, tak člověk kterému jeho práce dává dost peněz na to aby ho to uživilo i s rodinou, vydělal si na velký dům a velké auto (symbol amerického úspěchu).

Moje poslední složené AMD bylo během týdne reklamováno na náhodné BSOD, uživatel to samo nevyfotil a log byl děsivě prázdný. Metodou pokus omyl jsem nakonec problém vyřešil ovladači čipsetu asi o jednu tisícinu verzi jiných a to ze stránek AMD, nikoli ze stránek výrobce desky. Mě to neživí a u soseda jsem si dal kafe a pokecal, živit mě to, tak mě to stojí spousty času protože jsem vyzkoušel něco a instruoval souseda ať dá vědět a takhle jsme to kolečko udělali několikrát.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jiricek trolicek, aby si nesel prilit polivcicku..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Copak? Pravda vám nechutná?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že to není pravda a ty to jenom ukazuješ, to že si založíš účet jen aby ses tu vybrečel mluví za sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase mimo. Bohužel to pravda je, jdi to těm lidem vysvětlit, že to tak není. A zvykej si. Ten smrádek co tady je, je potřeba vyvětrat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsi nás přišel zachránit od naší nevědomosti ?
Nevycházím z údivu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad te na ten vzduch vynesou vyvetrat co nejdriv. Mas registraci ani ne dva dny a uz ses predved jako pekny troll.. nebo spis trotl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Áááá, a doblití diskuze je dokonáno, jiříček přitáhl se svými rozumy. Neděláš uklízeče ve stejné firmě?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za to, že jsi levej a nedokážeš postavit PC s Ryzenem, nemůže AMD...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

viz nahoře. Nepodceňuj mě ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A) reagoval jsem na Jiříka
B) potrefenej houser se ozval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty problémy s AMD jsou po celém světě. Rozhlédněte se.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Argumentace na úrovni uklízečky.

https://1url.cz/CzxpN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, argumentace na urovni nekoho, ktere se snazi presvedcit vsechny kolem sebe, ze neni troubou :)
To mne pripomina moji zatim nejhorsi HW zkusenost, kterou jsem mel s notebookem na bazi Intel+NV v roce 2014, kde dochazelo k "memory overflow" u graficke karty a notas se musel restartovat. I presto,ze problem byl zareportovany vic jak pul roku na ruznych forech, ani Intel, ani Nv, ani MS se k nemu nemel. Na netu X-ruznych neofiko reseni, kazde fungovalo jen u nekoho, u nekoho ne. Doslo to tak daleko, ze jedinym vychodiskem v mem pripade byl reinstal systemu s Win7 (misto puvodniho Win8), kde su bugon zahadne vubec neobjevoval :)
Asi bych mel od te doby vsude po diskusich psat, ze nejhorsi HW konfigurace, kterym by se mel kazdy vyhnout, je Intel+NV :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMDek - Pardon, nějak jsem zapomněl na to, že momentálně intel platforma pro notebooky je opravdu krásná ukázka, jak by to mělo vypadat... lhací mód vypnut.
Myslíš něco jak intel prodává i5, která má výkon hluboce pod opravdu plnotučnou i5 a není to třeba 4jádro ale 2jádro plus HT? Ok, dobře. Marketing, marketing a ještě jednou - marketing :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> když grafiky přeznačovala AMD

Co se tyce komentare bagera - ten dava dost casto mimonske komentare, v tomhle pripade je vina spis na strane vyrobcu laptopu, nvidia situaci jen do jiste miry zachranuje, protoze vyrobci laptopu nemaji zadnou motivaci, a nvidii to skodi (marketingove).

Nicmene vas comment je taky slusne mimo. Michate hrusky s jablkami. Jedna vec je preznacit produkt a prodavat ho v ramci nove generace (co tady naznacujete vy, a co dela AMD, Nvidia, Intel a vsichni), druha - a zcela JINA - vec je prodavat tucet ruznych produktu v ramci jedne generace pod stejnym nazvem. Coz je o cem se tady bavime. V prvnim pripade koupite neco, co se sice prodava pod vice nazvy, ale vykon a specifikace jsou dostupne a jasne. V druhem pripade kupujete neco, o cem netusite jaky ma vykon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"A tak jak divoce označuje AMD Zeny s grafickým jádrem?"

Chcete tím říct, že třeba existuje jedenáct různých Ryzenů 5 PRO 4650G a že před koupí nepoznáte, který z nich vlastně dostanete?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, že poslední krok (uvádění TGP) je asi opatřením jak těmto stížnostem/pokutám předejít. Původní stav bych přirovnal k situaci kdy výrobce automobilů prodává motory o stejného označení/kubatury odlišné ceny, ale různého výkonu aniž by toto ve specifikacích konkrétního motoru uvedl. Z hlediska příslušných kontrolních orgánů nemusí jít jen o uvádění apriori chybných informací, ale i uvedení zákazníka v omyl v jeho neprospěch právě uváděním neúplných informací (neúplnou specifikací).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsem překvapivě na straně NV (ale ne úplně na 100%). Tohle měli řešit sice řešit výrobci notebooků sami a už dávno, ale neřešili. Výkon závisí na možnostech notebooku chladit a napájet, i když výrobci notebooků dostanou stejné karty se stejnými parametry, ty desítky podtypů karet vzniknou tak jako tak. Otázkou zůstává, jaký parametr by měl výrobce notebooků udávat. Podle mě by bylo ideální, kdyby museli výrobci udávat maximální příkon pro kartu, který je notebook schopný dlouhodobě dodávat, a dlouhodobě udržitelnou frekvenci při 100% zatížením. Podobnou věc bych rád viděl i u procesorů (a grafik) všech výrobců.

Jinak chápu i stranu NV. Dávat například RTX 3070 schopnou maximální možné frekvence do stroje, který není a nikdy nebude schopný z té karty maximální výkon dostat, je zbytečné plýtvání. Jde jen o správné označení na obou stranách a transparentní informování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám silnou pochybnost, že NVIDIA dodává partnerům pouze tři SKUs do notebooků RTX3080,RTX3070,RTX3060. Očekával bych, že podle povedenosti budou tyto GPU rozděleny do více variant (i cen).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď už to značení modelů dotáhli k dokonalosti.
Po změti různých přípon a drobných změn čísel často s velkým dopadem (typu: Grafika XY1000 je v pohodě a Grafika XY1000 GX je šrot) se ty varianty už značí úplně stejně.

To už ať značí všechno jen podle jádra, třeba GeForce GA102, a zbytek si zákazník přečte v parametrech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.