Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia představila duální TV tuner

To uz je trosku out, ne? Dnes bych spise ocekaval analog+digital a ne dualni analog. I kdyz asi uplne nejlepsi by byla nejaka combi karta analog + DVB-T a DVB-C, ale toho se asi brzy nedockame. Skoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro lidi v Praze, Ostrave a Brne a prilehlem okoli techhle mest DVB-T asi smysl ma, ale myslim si, ze se pozemni digitalni vysilani pres tuto hranici asi moc nerozsiri aspon v blizkem casovem horizontu (tipuju tak 5-6 let) - jako ostatne vsechno, pod heslem "V Praze uz to je, tak to uz to ma kazdy v CR"     :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mrkni dole na plánované pokrytí v r. 2007 (bohužel blíže nespecifikováno):

http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/multiplex-a.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 PavolN : no out to tea neni v zadnem pripade, takova kabelovka se pres DVB-T chyta dost spatne, na DVB-C karty nebudou jeste hodne dlouho(navic bude muset mit spravny slot na pristupovou kartu) a DVB-S tase ve mestech moc smysl nema. Navic taky nevim, proc nezacinaji DVB-T rozsirovat nejdriv na venkove, kde je ho potreba nejvic, ve mestech jsou kabelovky. Tuhle kartu a jeste jednu s pripadnym dualnim HDTV DVB-S bych ho MCE bral :) optimalni konfigurace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za SLOT?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, vzhledem k tomu, ze tusim od pristiho roku ma dojit (u nas) k zacatku postupneho vypinani analogoveho vysilani mi to taky prijde ponekud "out" bez kombinace s DVB-T tunerem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem slepej, ale nedočetl jsem se proč jsou 2 tunery. Jestli to umí nahrávat současně 2 stanice, nebo jen jednu a druhou sledovat, nebo jak. A taky nechápu že to nemá dvb-t.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dva tunery, to by jeste slo - ale proc naprosto rozdilna konkurencni reseni? To bude asi nejak jinak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karrak: no ja si myslim, ze do 6 rokov by sa DVB-T malo rozsirit vsade, nakolko by sa v EU malo do roku 2012 prejst len na digitalne pozemne vysielanie a analog by uz nemal byt vobec...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neplacte uz tolko vydumu flagy obmedzenia este budeme plakat za analogom :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kombinovane TV tunery uz jsou na trhu, byt ne od nVidie  ;-)   Treba Lifeview ma kombinaci (FlyDVB TRIO) analogovy tuner, DVB-T a DVB-S. Existuji i samostatne karty pro DVB-C, napr. od TechniSatu (CableStar2). DVB-T signal jde chytat i sto kilaku od tech mest kde vysila, je to dano kvalitou anteny a mistnimi podminkami. V Praze na nekterych mistech DVB-T nejde, naopak v v Krkonosich pry DVB-T z Prahy chytaji. Dva digitalni TV tunery na jedne karte nabizi TerraTec (dual DVB-T Cinergy 2400 MCE) a tato karta je primo certifikovana pro WinXP MCE, ktere umi dualni tuner vyuzit. Jinak jeste mala osveta: hybridni karta ma sice dva tunery, ale lze pouzit budto jeden, nebo druhy, dualni karta ma dva tunery a lze pouzit oba soucasne. To jen proto ze v cenicich se objevuji dvoutunerove karty jak hybridni, tak dualni. Karty byvaji k dispozici jak pro PCI, tak i pro PCI-E. Osobne se domnivam, ze nastup DVB-T bude mnohem rychlejsi nez vetsina z vas ceka. Nyni kdyz uz doslo ke schvaleni licenci pro nekolik stanic to pujde docela rychle, technicky rychlemu rozsireni nic nebrani, misty je dokonce nutnosti, brzdou byla legislativa. Verim ze behem pristiho roku ma DVB-T vetsina obyvatel CR, byt nekteri jen s vykonnou smerovou antenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodatek, kombinace analogovy tuner/DVB-T je uz dnes natolik bezna, ze jsem se o techto kartach ani nerozepisoval, ma je kdejaky vyrobce a TerraTec a Lifeview pochopitelne taky. U techto karet (analog/DVB-T) je ale trochu problem pro vyuziti pod WinXP MCE, pokud ho nekdo planuje. Obecne DVB-T karty musi byt vybaveny od vyrobce BDA ovladaci, aby je MCE nasly a umely vyuzit a i v tomto pripade jeste neni jista 100% funkcnost  :-(   Pro analogovy tuner musi vyrobce zase dodat pro WinXP MCE WDM ovladace... Pred nakupem je dobre si overit, zda tyto ovladace k dane karte existuji, pokud ji planujete vyuzit v MCE. Pokud ma byt vyuzita v obycejnych WinXP, neni problem, tam funguji standardne vsechny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no u MCE je u analogu hlavne potreba, aby mel tuner HW! mpeg2 encoder, pak na 99,9procent pojede. U dvb-t jsou zase s MCE jine problemy, hlavne s ladenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.