Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia prý Voltu pro PC přeskočí úplně, Ampere bude 10nm

odhaduju ze po kartach od AMD zjistila nvidia ze ji dost ujel vlak i u jejich nejvetsich fanousku a s voltou by to nezachranila

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wait for Ampere?

Bude i VoltAmpere?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bys upřít slávu vynálezci parního stroje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ano, dejte lidem slevu na Steam a určitě změní názor. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe. Tak takéto myšlienky môžu vzniknúť jedine tak v hlavách zarytých fandov AMD. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vtipny je ze za celej svuj zivot jsem mel AMD grafiku v PC jen cca 3 tydny a AMD CPU nikdy :-D ted mam 2500k a 560ti, hry uz moc neparim ale premyslim ze poridim bud DTX980/ti nebo RX580 nez i CPU prestane byt dostacujci coz vidim jeste tak na 2-3 roky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále ale nevidím podľa čoho si došiel k názoru, že NV ušiel v grafikách vlak. Majú na trhu grafiky, ktoré sú najlepšie v pomere výkon na watt, ktoré majú vyrovnané herné výkony naprieč všetkými API a nemajú problém ani s Vulkánom či DX12. Vo výpočtovej oblasti neviem či má niekto na trhu lepší HW ako Volta, ktorá má okrem iného aj Tensor cores pre výpočty potrebné na strojové učenie alebo minimálne na beh algoritmov vyhodnocujúcich podklady na rozhodovanie pre neurónové siete. Jediné čo AMD zvláda lepšie je pár špecifických features ako lepšie využitie asynchrónnych shaderov. Inak ma nič nenapadá. Skôr mi to príde, že ušiel vlak práve AMD, ktorá má síce v jednej dosť propagovanej funkcii lepšie výsledky, ale v starších a stále masívne využívaných API či v DX12 bez použitia AS, je na úrovni GTX 1080 OC. Čo sa týka hier fakt nevidím to o čom píšeš. U profesionálnych riešení má zasa NV samostatné špecializované grafiky, ktoré tiež v podstate vládnu v tomto smere pri porovnaní s AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, byť je asi fakt dost nepřesné říci o Nvidii, že jí ujel vlak, když přeci jen stále má v dedikovaných grafikách o dost lepší prodeje a tržby...
Ale z mého pohledu - stejně jako byl Intel léta brzdou vývoje x86 architektury - tak i nvidia je hlavním důvodem, proč samostatné grafiky jsou tam, kde jsou. Kdyby se Intel nevykašlal na vývoj, kdyby nvidia vývoj neflákala... fakt bychom byli jinde. Ale to už je holt vlastnost kapitalismu s nedostatkem konkurence.

Nvidii neujel vlak, on jí ve skutečnosti ujel celý sektor herních grafik. Čím dál víc lidí si vystačí s výkonem APU, čím dál míň lidí má zájem o samostatné grafické karty (pro účely herní grafiky). Během pár let přestane být integrace HBM do APU drahou srandou a to bude další skoková rána, ze které se ale herní divize nvidie už fakt nemusí nikdy probrat. Pár prodaných high end řešení neufinancuje vývoj ani náhodou.
Pak čeká nvidii brutální propad tržeb v sektoru herních grafik a je jen otázkou, nakolik to ustojí pozice profesionálních grafik.

Nvidia možná začala jako grafická firma, ale je jen otázkou, kdy v tomhle ohledu bude zapomenuta... Dle mého názoru si je toho plně vědoma a právě proto se soustřeďuje na vývoj specializovaných řešení, které toho s grafikou nemají zrovna moc společného.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja si nemyslím, že budú niekedy integrované grafiky konkurovať mainstreamovým GPU. Tie budú podľa mňa aj naďalej iba ako súčasť low endu. Grafika sa bude tiež posúvať ďalej, takže pochybujem, že hráčom budú niekedy stačiť integrované grafické karty. Veď aj tie dnešné APU majú grafiky o dosť lepšie ako boli dedikované GPU v minulosti a nič to na veci nezmenilo. A že čím ďalej ludí nemá záujem o dedikované GPU a vystačí si s integrovanými? Podľa mňa kvartálne výsledky NV hovoria niečo iné. Okrem toho netušíme čo sa v budúcnosti stane. Inak tieto isté predpovede o tom, ako integrované grafiky zničia NV som čítal aj pár rokov dozadu. Ich výkon sa posunul a vida. NV aj tak prežíva najlepšie kvartály za svoju históriu, pričom najvyšší obrat má divízia herných grafík.

"Nvidii neujel vlak, on jí ve skutečnosti ujel celý sektor herních grafik."

NVIDIA predáva najviac grafík vo svojej histórii. Takže sa pýtam v čom jej ušiel tento sektor?

"kdyby nvidia vývoj neflákala"

V čom podľa teba vývoj flákala? V podstate stála za vývojom PhysX-u, stojí za platformou CUDA, pre hry má pripravené knižnice s pokročilými grafickými efektami a nielen to. A ako som spomínal aj vyššie, jej súčasné grafiky podávajú stabilný výkon naprieč API. Nemusia sa spoliehať na špecifický prístup ako konkurencia aby ukázali svoj "potenciál".

Nepríjemná vlastnosť niektorých fandov AMD je, že si znegujú všetko čo NV robí a potom im vychádza, že vlastne nerobí nič. To ale nie je pravda. Keby sa NV flákala, nebola by dnes tam kde je. To je to isté ako keby sa niekto iný tváril, že AMD nemá nič spoločné s urýchleným nástupom moderných API.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to mi pripada jak debata s Apple fanatiky co vsechno Apple prinesl jako prvni :)
pokud vim tak NV skoupila mnoho firem kvuli technologiim takze jen pokracovala v implementaci a dalsim vyvoji neceho co uz nekdo jiny vytvoril jen to nedokazal prodat tak dobre jako NV ...

konkurovat jak v cem :) rozhodne uz se dostavaji pomalu na takovou uroven ze to lidem bude stacit a diky integraci muzeme v budoucnu cekat monobloky PCB+CPU+GPU+PAMET+CHLAZENI apod. ktere budou dosahovat nepomerne vyssich vykonu nez treba soucasne konzole coz je v podstate taky velmi vykonne intergrovane reseni ;) ...a jelikoz je tlak na zjednodusovani OS a implementaci low LVL API hadam ze i systemove prostredky budou efektivneji vyuzity nez dnes ...ale nebal bych se toho ze by NV nedokazala prijit s vlastnim resenim kdyz AMD dela vsechno tak aby to mohl pouzivat kdokoliv jiny nijak si tim nechrani vlastni trh a inovativni pristup ...btw i 2x GTX 1080 Ti by nebyl problem integrovat do kompaktniho pristroje(v implementaci MGPU ma ale AMD slusny naskok ac neni praktikovany v budoucnu se tomu nejspis nevyhneme .. )...takze proc diskretni grafiku .... sice by to musela byt kosta s nekolika kilogramovym chladicem ale slo by to :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Môžeš mi ukázať, kde sa hádam o tom, kto priniesol niečo ako prvý? :-) Máš pravdu v tom, že NV skúpila iné firmy. Ale na príklade práve AGEIA a ich PhysX (ktorý mimochodom tiež nevymyslela AGEIA) je vidieť, že nielenže ho NV predala, ale kompletne prerobila. Terajšie riešenie nemá s pôvodným nič spoločné a je výsledkom úsilia ludí z NV (plus samozrejme aj ludí z pôvodnej AGEIA). To je jedna vec. A druhá je, že je aj citeľne výkonnejšie a efektívnejšie a hlavne má aj nové funkčné bloky (t.j. niečo s čím AGEIA nemala už vôbec nič spoločné). Ďalej CUDu si navrhli a riešili samy. Taktiež pokiaľ viem, prichádzajú s vlastnými návrhmi aj čo sa týka strojového učenia. Ja netrvdím, že NV je vo všetkom najlepšia a ani sa nehádam o tom s akými technológiami prišli ako prví. Je mi to jedno. Len rozporujem názor, že NV fláka vývoj. Pretože to podľa mňa rozhodne nerobí.

Čo sa týka APU a spomínaných monoblokov, ktoré by mali luďom v budúcnosti stačiť, tak sa pýtam: budú tieto minimalistické riešenia stačiť na rozlíšenia, ktoré sa zrejme v budúcnosti stanú mainstreamom? Tým myslím 4K a vyššie? Veď terajšie APU zvládajú tak FHD. Tie budúce možno budú siahať na 2K. Stále ale bude žiadaný výkon mimo ich dosahu. Možno sa mýlim, ale nevidím pre nich stále iné miesto ako low end. Tvrdenie, že budú stačiť je pre mňa asi také, ako keby niekto tvrdil, že aj výkon dnešných konzol musí každému stačiť. BTW. aký bol výrok Billa Gates-a ohľadom 640KB RAM? Tuším vravel, že by mala stačiť každému. Ale presne si to nepamätám.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak NV prinasi minimum realnych inovaci ze vezme neci napad a postupne ho vylepsuje je snad zrejme :) videli v tom potencial tak to koupili naprosto logicky krok :) to ze brzdi vyvoj a umele se snazi az uzkostlive separovat profi segment od spotrebitelskeho je do oci bijici a v podstate v tomhle smeru vetsinou reaguji az na konkurenci (a jelikoz dokazou velmi flexibilne reagovat na AMD je zrejme ze to maji tzv. "supliku") ...

krasa integrace je ze tam klidne muzes nacpat cokoliv... kdyby vedeli ze se to zaplati tak tam klidne nacpou dva highend pascaly/VEGY( nebo nejakou budouci alternativu) a 64GB+ HBM2/3 pro CPU i GPU a chlazeni i napajeni by mohlo byt efektivnejsi nez pri soucasnem pojeti diskretnich karet napasovanych tesne vedle sebe do PCIE slotu :) jasne ze by to nebyla krabicka 15 x 3 cm ktera by vazila cca pul kila :)
dostupne technologie na to mame :) ...viz low cost integrace v konzolich 6Tflops je docela parada a chlazeni v podstate mizerne takze o trochu vetsi "krabice" a pripade ze by se to i zaplatilo by tam nebyl problem dostat neco o vykonu +- 20 Tflops;)

ten vyrok Bill poprel a nejspis ho placnul nekdo jiny (respektive je nejaky dukaz toho ze to rekl ? )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je celkom možné, že ten výrok je výmysel. Jednoznačný dôkaz, že to bol naozaj Bill Gates nie je.

Čo sa týka spomínanej integrácie tak poskladať sa dá všeličo. Mne sa ale nechce veriť, že by si niekto kúpil dosku s integrovaným GPU high end-om, ktorý by sa nedal upgradnúť. Ja osobne by som do niečoho takého nešiel.

No a čo sa týka NV, tak v prípade PhysX nejde iba o vylepšenie, ale kompletné prepísanie a doplnenie novej funckionality. Táto funkcionalita tiež nevznikala iba u nich na kolene. Boli tam zapracovávané rôzne požiadavky vývojárov hier, ktorí dané API používali. A tiež sa pozri na GSync. Keby nie NV, tak s tým nepríde ani AMD, ktoré malo tiež zrejme riešenie niekde v šuplíku. Akurát, že ich NV nachytala na desktope, na čo neboli pripravení. Potom museli prezentovať alternatívu na NTB, čo bol ale diametrálny rozdiel. Takéto veci sa proste stávajú na oboch stranách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak klidne by to mohlo byt v "socketu" (navic lidi si kupuji miniPC/SoC reseni/AiO/NTB tam taky neni moc prostoru pro upgrade a ceny silene ) :)
ten Gsync AMD zaspalo a s AS/FS prislo o dost pozdeji potom co to NV ohlasila :)

bylo by divne aby physx zustal v puvodni podobe ...a v podstate i nemozne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak to bude v "socketu" prečo potom nezvažovať kúpu aj konkurecie a jednoducho ju zapojiť? Alebo to myslíš tak, že by sa tam dali zapojiť iba GPU od AMD? Nebola by to potom uzavretá platforma a teda niečo proti čomu sa tu dosť dlho bojuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

chapu ze jsi dlouhodobe zaslepeny laskou k NV a ze se za ne budes byt do konce sveta( btw bojoval jsi nekdy proti uzavrenym resenim od NV vsak o tom porad zpivas chvalozpevy a nedas na to dopustit ;) ) >>>> ale k veci ja pisu o tom ze by nebyl problem vyrobit high end reseni integrovane na jeden PCB v nejakem monobloku kde by se dali vyuzit produkty obou firem ( nebo ze by byl pascal a jeho nasledovnik od AMD ? :D tak mozne je dnes vsechno ;) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prečo by som mal bojovať proti uzavretým riešeniam od NV? Tak isto ako som nebojoval proti Mantle, ktoré malo AMD pre seba 2 roky. Presne o tomto píšem vyššie. Vy fandovia AMD bšetko od NV znegujete a potom sa vám zdá, že nič nerobí. :-)

"ze by nebyl problem vyrobit high end reseni integrovane na jeden PCB v nejakem monobloku kde by se dali vyuzit produkty obou firem"

Vyššie sa píše ako by integrácia CPU a GPU spolu s HBM mala ohroziť NV v budúcnosti. Z toho čo si napísal mi to tak vôbec nevychádza. Stále bude na výber aké GPU sa použije ak to bude tak ako si písal. Stále si ale myslím, že APU zostanú presne tam kde sú teraz. Ako low-end a že o mainstream a high end bude rovnako záujem ako je tomu dnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia nic nevyvinula, všechno koupila. AMD jen koupilo ATI ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tohle taky neni uplne presne dle meho si to NV uvedomuje a uz nekolik let se snazi pomalu transformovat takze i kdyby se silne redukovali prijmy z jejich hlavni cinnosti tak financnich rezerv na to aby se transformovali od zakladu maji dost >>> soucasne pokusy beru jen jako "takticky" pocin kvuli tomu aby drzeli krok a nevypadli z tempa...ostatne je to i videt ze se castecne orientuji na jine technologie a poskytovani sluzeb misto toho aby jen prodavali "HW" ktery si v rezimu fabless nechavaji vyrabet na zakazku :) kdyby se neco podelalo tak nejvetsi problemy by mel nejspis Intel protoze ma vlastni fabriky ....ale tam taky nebudou hlupaci a budou schopni vyuzit vyrobnich kapacit i jinak ...
....a az prijde doba kdy se to "zlomi" zkusenosti maji i s armem a kdyz vidim jakou pozici ziskava a jak se k tomu stavi i SW giganti tak bych se o NV zas tolik nebal jak uz jsem zminil vys maji dostatek financi na to aby vsechno co maji srovnali se zemi a vybudovali znovu a porad by na tom byli financne lepe jak AMD :)
dalsi problem bych videl v integrovanem reseni od AMD aktualne to jede zaroven na technologiich od intelu a HBM2(v budoucnu 3 atd.) ktere taky muze vyuzivat kdokoliv kdo zaplati takze AMD nema zadnou faktickou vyhodu do budoucna kterou by si ochranilo tenhle trh :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední výsledky ve Wolfovi vypadají malinko jinak. Pokud se budeme dívat na moderní API Vulkan. Tady je vidět že se vývoj Vegy vyplatil. Není chyba AMD, že Nvidia neumí naplno využít některé nové technologie a defacto brzdí vývoj. Už jen to že ji AMD zcela vytlačila z herních konzolí, mluví celkem jasně. A pokud navíc uvážím finanční možnosti obou firem, nedá se o neúspěchu mluvit už vůbec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Není chyba AMD, že Nvidia neumí naplno využít některé nové technologie a defacto brzdí vývoj"

Tak isto není chyba u NVIDIA, že AMD nedokáže podávať také dobré výsledky aj v starších API na ktorých je postavená drvivá väčšina hier. Keď sa to možno bude o tri roky preklápať, budú tu už úplne iné GPU a tie aktuálne budú zastaralé už len kvôli citeľne nižšiemu hrubému výkonu. O brzdení vývoja sa teda vôbec nedá hovoriť, pretože na starších API sa nezostáva kvôli NV, ale z finančných a časových dôvodov. Vývoj tu nikto nebrzdí. NV predsa podporuje všetky potrebné technológie (nie nadarmo si môžu písať podporu pre DX FL 12.1). Niektorú funkcionalitu ako sú asynchrónne shadre má AMD zvládnuté aktuálne efektívnejšie, ake to je to isté ako keď bola lepšie pripravená NVIDIA na teseláciu. Tiež kvôli tomu nikto nepovedal, že AMD nepodporuje DX11 alebo že brzdí vývoj.

"Už jen to že ji AMD zcela vytlačila z herních konzolí, mluví celkem jasně"

Vzhľadom na to, koľko to AMD vynáša je podľa mňa jasné, že táto firma vytlačila konkurenciu z konzol iba kvôli tomu, že išli s cenou tak nízko, že sa to už ostatní podliezať nechceli. A samozrejme mali výhodu, že môžu ponúknuť kompletné SOC riešenie. To je plus pre AMD. Ale určite to nebolo pre to, že by boli pred konkurenciou čo sa týka HW možností (z pohľadu funkcionality, jednotné SOC konkurencia nemá) či celkového vývoja. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je malinko mimo. Výkon v DX 11 je dnes tak vysoký, že v podstatě nikoho moc nezajímá, jestli má 90 fps nebo 120, protože v reálu to už není vidět. Zato v moderním API jako DX 12, které je inspirováno AMD, pokud se nepletu už výkon vidět je. Jak už jsem psal a nerad se opakuji: poslední výsledky pod Vulkan API ve Wolfovi. Čekám, jak bude Nvidia reagovat. A právě to že má AMD kompletní řešení pro konzole je pro AMD velká výhoda proti Nvidii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Výkon o ktorom hovoríš je výkon herný a teda herného engine-u a samotnej hry na ňom postavenej. Nie použitého API. Či ti to príde tak, že všetky hry postavené nad DX11 dosahujú vysoké FPS? Aj pod DX11 vieš urobiť hru, ktorá nebude mať 90 FPS ale bude ich mať 30 alebo menej so všetkými aktivovanými grafickými nastaveniami na max. A vôbec to nemusí znamenať, že ide o neoptimalizovanú hru. To isté platí aj o DX12. Kedysi sa takéto diskusie viedli aj pri prechode z DX9 na DX10 resp. 11. Tiež sa hovorilo, že na DX9 je výkonu dosť, čo niektoré hry pekne vyvracali. BTW NV GPU podávajú dobré výsledky pod novými aj starými API. A v tom je zasa ich výhoda. Vôbec mi to nepripadá ako krok vzad.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti, ale nedá mi to musím reagovat na tuto větu:

"To isté platí aj o DX12. Kedysi sa takéto diskusie viedli aj pri prechode z DX9 na DX10 resp. 11."

Porovnávat změny DX9 > DX10 > DX11, což jsou všechno high level API s DX12, které je low level API, opravdu kulhá. Takovýto hloupý argument bych od tebe nečekal. Promiň, ale porovnáváš hrušky a jablka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nešlo predsa o podstatu daného API. Ale o to, že bez ohľadu aké API zo spomínaných použiješ, cez každé vieš zahltiť grafický HW tak, že nebude stíhať. Vôbec sa podľa mňa nedá argumentovať tým, že na DX11, či predtým DX9, máme výkonu dosť a preto je ich lepšia podpora zbytočná (ako naznačuje príspevok na ktorý som reagoval). Pretože o tom nerozhoduje samotné API, ale vývojári hry.

Aby som to upresnil, táto veta, ktorú napísal Kutil, je nezmysel:

"Výkon v DX 11 je dnes tak vysoký, že v podstatě nikoho moc nezajímá, jestli má 90 fps nebo 120, protože v reálu to už není vidět"

Použitie DX11, či v minulosti z toho istého dôvodu spomínané DX9, ti nezaručí výšku FPS v hre. To ti nezaručí ani DX12. To je to, na čo som reagoval. Všetko závisí od toho, čo všetko sa vývojári hry po grafickej stránke pokúsia naimplementovať a ako efektívne to urobia. Lepšie API im dáva viac možností, ale len jeho samotné použitie nezaručuje nejakú hladinu FPS v danej hre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DX11 a DX12 ma strop ve vysledke kvalite v podstate stejny a kdyby nekdo chtel se soucasnou generaci vyuzit na maximum jeho limitu tak by se z toho stalo veeeelmi pomale slideshow :)

vyhoda DX12 je lepsi sprava prostredku efektivnejsi vyuzivani vypocetniho vykonu GPU i vicevlaknovych programu(her) bez ST overheadu jako tomu bylo u DX11 ...proste jasna a smysluplna budoucnost jak nadale zvysovat jednoduse vykon ac vyvojari SW to budou mit trochu obtiznejsi ale vzhledem k tomu ze plno studii funguje na hotovych enginech bych to nevidel do budoucna jako vetsi problem ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Poznám rozdiely medzi DX11 a DX12 a je jasné, že DX12 je budúcnosť. To nikde nepopieram.

"lepsi sprava prostredku efektivnejsi vyuzivani vypocetniho vykonu GPU i vicevlaknovych programu(her) bez ST overheadu jako tomu bylo u DX11"

Toto ale nijak neodporuje tomu, čo podporuje NV. To, že zaostáva v jednej feature je to isté ako kedysi AMD zaostávalo v teselácii (tiež to bola jedna feature).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ad1) reagoval jsem na kutila :)
ad2) zaostavat a nebo neco neumet vubec ani za pomoci emulace je rozdil :)
kdyby ty "ficurky" byli pevne dane a aktivni tak by NV asi zaplakala >>> NV uz mohla svuj HW pripravit davno kdyby ovsem chteli ted opet brzdi celkovy vyvoj jen diky velkemu trznimu podilu nemaji vyvojari duvod se prizpusobovat ...ale jelikoz nejsou u NV hloupi moc dobre vedeli kam smeruje vyvoj Mantle je mohlo trknout oznameni DX12 poradne nakopat do zadku a to ze jsou Promoter Members v Khronos Group je dostatecny impuls na ktery meli reagovat uz davno ale proc ze mame dobre jmeno dobry zaklad pro budouci vyvoj atd. ;) takova obdoba boomu intelu s C2D s kterym defakto vyzili az do dneska ...az dostali pres prsty diky Ryzenu a najednou se krecovite rozhybali :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ad1) Myslel som, že tvoj komentár išiel na mňa. :-) Prehliadol som začlenenie príspevku.

ad2)

Bavíme sa iba o AS alebo aj iných features? Pokiaľ ide iba o AS, tak podľa tohto testu ich GPU architektúru Pascal podporujú aj HW:

http://www.gpureport.cz/recenze/50-asus-strix-gtx-1070-o8g-gaming/async-...

Takže ja si myslím, že podpora tam je. Akurát NV za AMD proste v AS zaostáva. Len tak pre zaujímavosť, aké sú ešte ďalšie funkcionality, ktoré NV GPU nepodporujú?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Už zprovoznili freesync nebo jak se to teď jmenuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Freesync nie. Oni majú GSync. Bavíme sa ale o grafických API. Freesync je súčasťou úplne iného štandardu. Nehovoriac o tom, že ide o voliteľnú súčasť. Nie povinnú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) lvl API neni jen o asynchornech nevim proc je to mantra obou taboru AMD i NV :) navic treba neumi plne DX12 :)

to ze je AS/FS otevreny standard je opet fail NV ze ho nezavedla u svych produktu a hraje si na svem pisecku ... jednoduse to neumi ani umet nechce obhajovat to donekonecna je asi jako obhajovani uzavrenosti ekosystemu apple kdy si koupim drahy produkt ktery si se zbytkem sveta nepokeca ac se jedna o naproste bezne a zavedene standardy napric vsemy platformami ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"navic treba neumi plne DX12"

A ja sem třeba búh. :-) Čo teda podľa teba NV reálne neumí? Čo tak prestať sa baviť teoreticky a písať viac konkrétne? Pretože mňa naozaj nenapadá niečo, čo by nepodporovali. Nemohli by si inak písať, že podporujú DX 12 FL 12.1, ak by to tak nebolo. BTW mantru z AS robia iba fandovia AMD po tom ako zistili, že je v tomto smere ich obľubená firma na tom lepšie.

Čo sa týka FS, tak len píšem, že táto funkcionalita je iba voliteľná súčasť. Keď si niečo podobné a voliteľné do toho istého štandardu vymyslí NV, tiež budeš písať, že je fail od AMD, že tomu nedá podporu? A že si NV robí vlastný biznis? Proti tomu mám protestovať? Nebál by som sa o to, že na jej mieste by AMD robilo presne to isté. Keby mali na to finančné zdroje. Osobne si inak myslím tiež, že by mala NV podporovať FreeSync a kľudne aj G-Sync, ale ten by mal mať nejakú pridanú hodnotu oproti riešeniu v štandarde. Ale odsudzovať kvôli tomu NV nebudem. Fakt som zvedavý čo budete písať až sa niečo podobné bude diať u AMD. Viem si predstaviť, že to odrazu budú všetko pridané hodnoty a ďalší argument prečo kúpiť GPU od tejto firmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo. FS ktery AMD udelalo az jako reakci na G-Sync a dokazali ho dostat do specifikaci jako volitelnou soucast standardu. Dokud jim to nebude brzdit prodeje, tak proc by to implementovali, ze?
Proprietalni Mantle ktery natlacili do standardu Vulkanu. AS prakticky to same. To se to pak dela.
Ale nikdo jim to nezazliva, naopak. Ale na to, ze to vychazi od AMD a je na to od zacatku optimalizovan i jejich HW, tak s tim Nvidia bojuje pekne a nijak zasadne nezaostava.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dokázali dostat, natlačili...? To jako vážně? Vulkan a podobně je sestavován tolika firmami - a nvidia nemá zrovna úplně zanedbatelné slovo v téhle svitě.:D

Ale jinak přesně, proč by měla nvidia implementovat něco, z čeho jí nekapou prachy. Já to chápu. To je zcela legitimní argument. To ale nic nemění na tom, že její architektura je tedy v tomhle ohledu legitimně pozadu...
(ne, freesync podle mého paskal umí, jen není zprovozněn ovladači - takže ta architektura není až tak pozadu, jen se nvidia aktivně snaží potlačit rozvoj technologií, ze kterých jí nekapou desátky)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To dostání do standardu... ono víme jak takové otevřené standardy bývají, také jsem se účastnil jednoho takového...

Zelenou obvykle dostávají nepovinné věci, které si žádá jedna strana a nikomu to nic neovlivní, tam kde to ovlivňuje všechny, záleží na dohodě, dohody někdy bývají typu: "my jsme největší na trhu, používat to nebudeme", nebo naopak "my jsme největší a stejně se budete muset přizpůsobit". Pokud je to demokratické hlasování… hlasy se dají koupit…

Jinak NV samozřejmě plně podporuje DX 12.1 a vše co je obsažené v tomto standardu. Jak to dělá, zda na straně SW nebo HW je irelevantní, podstatné je, že když se příslušná feature DX volá, karta ji zpracuje a aplikace/hra nepadne nebo neznehodnotí výsledek. I ty omývané AS NV zvládá a zvládá je dobře. Problém je že zde není obvykle snadné testovat s AS on a AS off a těch pár střípků jasně říká že se NV příliš neliší od konkurence a hlavně že celé slasvné AS mají marginální dopad, nezřídka se pak používá pro featury, které si stejně zapnou jen lidi s nejvýkonnějším železem.

Že Vulkan podává lepší výsledky na AMD… ano je také třeba kouknout kdo ty hry vyvíjí a jak probíhá vývoj - ladí se pro AMD karty - hry jsou marketingově spojené s AMD. Stejně tak se to dělá i u NV. Pokud ale vývojáři nebudou mít motivaci ze strany výrobců karet, nebudou se o nějaké specifické optimalizace snažit - je to moc peněz za málo muzky.

A ještě k příspěvku kde NV nepřináší nic nového… Zřejmě by stálo za to aby si autor přečetl nějaký materiál k Pascalu. Přináší poměrně mnoho nových věcí, které třeba nejsou úplně v hledáčku zdejších diskutujících… VR Works, simultaneous multi projection pro VR a multi monitor setupy… nebo featury pro všechny jako třeba ANSEL. Ale ono už jen "hloupé" NV Works, které přináší realističtější efekty. Jasně majitelé "šunek" grafikckých karet to stejně zavrhnou, protože to jen "žere" výkon, ale tímhle přístupem se opravdu nikam neposuneme. To vlastně naráží i na to APU, které stačí kdekomu. Chceme fotorealistickou grafiku, ale zároveň nechceme výkon… Jde to proti sobě. I high end je pořád hodně pomalý na to abychom měli fotorealistickou grafiku v reálném čase s rozumnou snímkovou frekvencí a rozumném rozlišení. Co teprve až přijde na vyšší rozlišení? Dyť dnes i kdejaký relativně aušusový telefon má přinejmenším FHD rozlišení a to je přístroj pár centimetrů velký, kdežto u počítačů s tímhle rozlišeném máme typicky půlmetrové, ale i větší obludy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry pokus o trolling, ty budeš nejaky veľvyslanec z DD žumpy :)
Ty sa teraz rozhodujes medzi GTX 980/Ti alebo RX 580 ???lol

Tak NOPE, komu ujel vlak ? , ked sa rozhoduješ medzi minulou generaciou nvidie a sučasnou od AMD ?
Bože , keď maš v tom bordel, tak si to naštuduj , maš v tom chaos

PS: 980Ti je fajn, mal som 980Ti Lightning ta proste na cca1530MHz/8200 valcovala všetko
AMD sa vtedy mohla len pozerať na grafi a plakať, teraz je to tak isto s 1080Ti , ale nechavam ju default/zatiaľ stači/ . Radsej uvažuj nad 1070Ti/1080 , veď GTX 1080 nereferenčka atakuje cenu 13500Kč /inak jasne 980Ti po OC voltage žrala jak hyena a z 250W bolo aj 400:)/
čo je fajn, kedže Vega je nepoužiteľna na gaming.

Inak jasne, načo by sa aj nvidia plašila, Pascali sa predavaju ako rohliky /pozri hospodarske vysledky nvidie/ myslim si ze na 10nm to bude to prave a pekny upgrade.

No uvidime čo dokaže za 3-4roky Koduri v Intely, nejaku konkureciu treba

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jses hloupej, nemam novej CPU a nebodu rvat do PC GPU za 10k +, 980/980ti povazuju jako rozumne maximum pro 2500k, dnes se da sehnat za nejakejch 6-8k prvni a druha, AMD ma z minule generace v podobnem vykonu jen obrovske zrouty proto uvazuju o RX 580 ktera uz spotrebou sla k rozumnejsi hranici, vim ze i 980/ti zerou taky dost

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hloupej ?

tak hloupej hraje na 1080 Ti a moudrej na 560 Ti ?

Nova doba :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nova doba hodnotit intelekt na zaklade toho jaky kdo vlastni HW ;) velmi moudry pristup :D co se tu v diskuzi nedozvim :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já měl už opravdu kde co, taky mne počítače nějakou dobu živily a celkem dobře. A na světě jsem docela dlouho. Jen se snažím vyvracet jisté omyly, které se tu objevily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz na zacatku jsem psal ze skoro nehraju ale obcas preci jen neco zapnu a vykon kolem 980 porad povazuju za nadprumer s tim ze neinvestuju moc do stareho HW a PC vyuzije opravdu sve maximum jak z CPU tak GPU, nevim co sem porad tahas 1080ti, hraju na 50" full hd TV, 4K budu resit az na nej bude HW za prijatelnou cenu a dostatecnym vykonem coz je momentalne 1080+nebo 64ka a jako clovek co zapne obcas lolko, obcas neco jineho je to pro me nesmysl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bla bla bla

tak si pisal že nvidii ujel vlak ?
Stale čakam na to vysvetlenie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom to je, já už tady tu diskusi opustím, zvrtlo se to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4k bych řešil až s následující generací, ba možná až tou po ní.. Aktuální generace karet je slabá, i nejsílnější TitanXp je pořád pro 4k málo. Stačí bez ztráty kytičky jen na FHD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto nevěřím, že hráči používají 4K monitory a profihráči už vůbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Starší nebo méně náročné tituly na to sviští krásně, stejně jako některé hry jsou v pohodě na zamčených 30FPS - takhle například pouštím Witchera 3. Letecké simy mám zamčené na 35 FPS nebo třeba AC:Syndicate nechávám jen na synchronizaci, co dá, to dá, většinou kolem 40 FPS... U některých her mi ale nesedí nic jiného než konstatních 60FPS tzn ani méně ani více a takové hry, bohužel jsou to ty, které pouštím nejvíce, musím běžet jen na FHD, naštěstí FHD na 4k není nějak degradované, prostě se místo 1 pixelu vykreslí 4.

Pokud je člověk nenáročný - aka nepotřebuje max detaily, nebo konstatní vysoké FPS, tak 4k zvládnou i současné karty, je to ale ořezané a zrovna 4k si lidi, pominuli rozlišení, kupují právě kvůli vyšší kvalitě obrazu. Mám doma na hraní 40" 4k TV a fajn, nicméně jemnost bodu na té ploše má daleko k tomu co vidíme v mobilech. 8k by vypadalo o dost lépe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Profi hráči mají superrychlé TN monitory, upravují si kontrast a podobné věci. Ty hry pak vypadají dost jinak. FPS pod 60 považují za nehratelné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předně si musíme definovat pojem hráč a pak jeho potřeby

Zcela můžeme vypustit pro gaming, to je naprosté minimum lidí, navíc esports tituly jsou obvykle nenáročné a i lowend grafika to rozchodí na neuvěřitelných FPS.

Dále tu máme různé hardcore hráče, kteří třeba něco jako TN nebo kdejaké 120, 144Hz panely využijí, pak ale obvykle potřebují silnější železo a mohou se zařadit do té kategorie kterou tady popisuješ. To jsme stále u minoritní skupiny hráčů…

Kde je absolutně největší masa je skupina označována jako "casual hráči", kde už se požadavky liší kus od kusu. Jeden chce max výkon, někdo chce nejlepší poměr cena/výkon nehledě na absolutní výkon (aka low end karty mají lepší poměr cena/výkon než high end), někdo jednoduše nemá/nechce utratit tolik peněz… Někdo rád uzený, někdo vdolky, další brunety a jiný blondýny.

Mít na to místo (a peníze), tak si pořídím něco jako tři 65"+ TV (4k samozřejmě), a jelikož ve skupině video hráčů už se blížím seniornímu věku (první má videohra byla Pong a to byla teprve pařba s několika čtverečky na černobílé CRT televizi), tak k tomu nějaké masážní křeslo, prostě pohodička, chill. Frame rate mi bude ukradený - pokud se to bude hýbat a nebude to působit špatně. Navíc patřím do skupiny "hráčů" simulátorů, která velice typicky hraje na multi monitor setupech s tím že nezřídka jsou to TV s uhlopříčkami 50+ palců (pokud nejdou do 180° projekce) a dokud obraz působí plynule, FPS nejdou důležité.

BTW konzolisté jsou mnohdy rádi za 30FPS a nejčastěji konzoli připojují právě k TV… Konzole jsou, pokud se nepletu, mají stále majoritní pozici mezi hráči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj první počítač na střední byla 386SX, 2MB RAM, 40 MB HDD. Byla to velká škola - DOS, Win 3.1 a pak všechny verze až do 7. Win 10 nechci, aspoň zatím. Na hry už moc nejsem. Takže A10-7870K mi na dva monitory v pohodě stačí. Hraju nejvíc Fallout 2 a starší fps. Např dneska Moder Warfare 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych klidně dal 1080Ti k i5 a věřím že v mnohých nových hrách to bude furt ok. Grafický výkon člověk nemusí použít na zbytečné FPS, ale třeba s vertikální synchronizací výrazně sníží zatížení karty a tím i její spotřebu, nebo namísto FPS zapne "žrouty" výkonu a bude mít výrazně lepší vizuální zážitek, jinými slovy, hru bude člověk hrát na maximální možné detaily. S tou RX580 bude muset u drtivé většiny nových her hodně oželet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil bych, že Vega je nepoužitelná, jen potřebuje vícevláknový procesor. Ryzen 1700 se jeví jako ideál. S Intelem si z nějakého důvodu tolik nerozumí. Jak už jsem tady napsal: Stačí vyhledat poslední testy ve Wolfenstein. Uvidíme, jak bude Nvidia reagovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keď si nájdem jednu hru, kde bude NV citeľne lepšia ako AMD, tiež to bude o niečom vypovedať?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pokud to bude pri uziti plneho rozsahu funkci low lvl API tak ano :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že by sme mali vylúčiť API, ktoré sa používajú v 99% hrách (toto číslo treba brať s nadsázkou, myslí sa tým drvivá väčšina a to sa len tak nezmení). Zaujímavé, že pri DX11 sa nevyžadovalo, aby sa karty AMD testovali v plnom rozsahu a teda aj s vysokým teselačným faktorom, ktorý už tieto GPU na rozdiel od konkurencie nezvládali. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vsak v nekterych hrach(NV friendly) se AMD propadalo a testovalo se to . .. ze se v nekterych titulech naduzivala teselace ac to nebylo treba je vec druha (v tom bych videl asi hlavni problem)
to ze se obcas netestuji nektere NV like ficurky je taky OK obzvlast kdyz to srazi vyrazne vykon i NV karet a ani na tehdejsim highendu to neslo rozbehat se smysluplnou plynulosti :) viz. treba Witcher III :) a AMD "chlupy" mi pripadaji hezci jak ty NV :)

jelikoz si obvykle kupuji kartu pro budouci vyuziti tak je to naprosto legitimni pozadavek a navic i obe znacky pod DX11/12 maji naprosto dostacujici vykon ..tak proc tedy resit neco co je EOL :)
abych pravdu rekl tak soucasna generace NV je z meho subjektivniho hlediska k nicemu vykon na puli cesty k 4k (to plati i pro AMD )a funkcne pozadu ... u AMD je situace jeste horsi funkcemi napred ale vykon/spotreba slabota az na nektere vyjimky kde se predvedla dobre .. smutne je ze kdyby mi umrela soucasna karta nemel bych moc na vyber mainstream je predrazeny vyssi trida je tak nestastne nacenena ze o ni nema smysl ani uvazovat pokud clovek neni nejak vyrazne omezeny rozpoctem a pak rovnou TOP produkty :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Z čiste technologického hladiska je podľa mňa dnes v pohode na výber z oboch strán. Zbytočne tu vznikajú hádky len kvôli podceňovaniu jednej alebo druhej strany alebo kladenia nejakého riešenia na piedestál. Obe strany majp svoje plusy a mínusi a hádať sa čo je väčšie plus alebo väčšie mínus je úplne zbytočné. Keďže ide o čiste subjektívne hodnotenie.
Čo sa týka cien si myslím to isté. Všetko je dnes predražené. Bohužiaľ mining dopyt vytiahol ceny grafík hore. A keďže má budúci rok zdražieť celkovo HW z toho dôvodu, že sa zdraží výroba, nemáme sa moc na čo tešiť.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem upgradovat na jaře, ale teď nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady se shodneme. Navíc já už stejně skoro nehraju. Sem tam si pustím nějakou starší věc, občas sáhnu po něčem současném, ale mám čím dál víc pocit, že za to ty hry nestojí. Ale teď marodím a tak si asi něco dám. V poslední době si raději pustím dobrý film, nebo muziku. A věnuju se koníčkům. Dlouho jsem nic nečetl, tak mám co dohánět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě na ten můj Full HD zatím úplně stačí přetočený A10-7870K. Do budoucna zvažuji, čím ho nahradím, opět by mi asi stačilo APU. Raději si zapnu dva monitory, než jeden velký 4K. Stejně mi na 90% věcí stačí jeden. Podstatné pro mne je, že je v něm integrovaný tuner, mám totiž málo místa. A IPS panel si nemůžu vynachválit. Ten druhý ani Full HD nemá ale stál 15.000 kč když jsem ho kupoval a to byla tehdy dost dobrá cena za VA panel od Samsungu. Navíc měl pár vychytávek nad standard jako video vstupy - už tenkrát jsem monitor používal jako TV. Já máloco kupuji za plnou - mám své zdroje. Na hry stejně v poslední době kašlu. Takže nějaká RX570 by mi bohatě stačila. V minulosti jsem měl všechno možné - Intel, AMD, ATI, Nvidia - vždy podle výhodnosti. Ale co Nvidia poslední dobou dělá, se mi moc nelíbí a pro Intel platí totéž.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Troll detected! - neilz bellic :)))

NVIDIA drti kazdy segment vo velkom style a ma historicky najvyssie trzby/zisky niekolko kvartalov po sebe. A AMD graficka divizia keby nie mining boomu je na pokraji krachu. Chod tie svoje plky sirit medzi podobnych sukmenovcov na nejaku buvlarnu stoku!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no a kdyby nebylo mining boomu tak tvoje milovana nVidie nema historicky nejvyssi trzby.. ale to uz pan korektni nejak zapomnel rict.. (:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA mala najlepšie historické tržby aj pred mining boomom. Nie je to výstrelok iba posledných 2 kvartálov. Oni totiž začali rapídne rásť už minulý rok. To sa ťažko porovnáva s AMD, ktoré tento rok prišlo s novými CPU a novými grafikami a aj toto im stačilo maximálne na zisk, ktorý NV dosahovala normálne tak už pred dvomi rokmi. A to ani nehovorím o tom, že AMD dodáva svoje riešenia aj pre 2 najrozšírenejšie konzole na trhu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze nVidia mela nejlepsi trzby predtim a ma je i ted.. porad ma nejlepsi trzby.. no bomba.. jeste zkusit pouzit mozek a zamyslet se nad vyznamem slova nejlepsi ((:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Čo tak sa zamyslieť nad tým, čo som napísal v kontexte času? NVIDIA začala rásť dávno pred aktuálnym mining boomom. Odraz bol už s Keplerom a Maxwellom a rýchly nárast začal s Pascalom. NVIDIA uť minulý rok začala dosahovať najlepšie kvartálne výsledky z pohľadu histórie. Najlepšie do DANÉHO času. Tie začali byť postupne prekonávané inými výsledkam, ktoré sa tiež stali najlepšie ale opäť iba do DANÉHO času. Mal by si sa prestať pozerať na iných ludí na fóre ako na hlúpejších a zamyslieť sa nad tým čo napísali. Ideálne ešte predtým ako im začneš radiť používať mozog.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si říkal, že by AMD mělo souboj s Intelem vzdát, ale už u Excavatoru jsem lehce změnil názor. Faktem je, že souboj na poli CPU je vyčerpávající a je dobře, že ho nvidia chytře vzdala i přes prohlášení o zářné budoucnosti jejich ARM CPU. Od ARMů od nvidie jsem já naivka čekal něco mnohem lepšího.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kto tvrdí, že by sa malo AMD vzdať a čo s tým o čom sa bavíme majú ARMy od NV. Nie vždy a všetko sa podarí. To platí aj o AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, projekt Denver, to byl hype.
https://blogs.nvidia.com/blog/2011/01/05/project-denver-processor-to-ush...
:)

Podle mě je teda sektor CPU o dost důležitější a je dobře, že tam Zen vyšel, ale IMHO takové to "ať to radši vzdají" je blbost říkat i u grafik.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda a konzole se taky brzo projeví. Neví někdo, jestli už Microsoft zaplatil? V posledním vyúčtování to ještě nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepredáva AMD svoje riešenia do konzol už 2 roky? Prečo by sa to malo prejaviť až teraz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože ty peníze nechodí postupně. Jak jsem se někde dočetl. Tady se jedná o velkou dodávku pro poslední generaci x-boxu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Ja som si myslel, že sa to vypláca pravidelne. Alebo aspoň vždy po odovzdaní nejakej várky. Každopádne by sa to už malo prejaviť už v predchádzajúcich kvartáloch a AMD okrem posledného bola pravidelne v mínusoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo. AMD dostane teprve zaplaceno div ne za poslednich 5 roku. Cumim, co si nekteri fanatici dokazi vymyslet kvuli jejich milovane firmicce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem napsal, měl, jsem v počítači Intel, ATI, AMD i Nvidia. Takže nevím, o čem je řeč. Chce si to přečíst VŠECHNO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt netuším, kde jsem to četl, bylo to někde ve finančních výsledcích, ale netuším už kde a v jaké souvislosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U velkých firem a velkých zakázek je běžné že splatnosti peněz jsou poměrně dlouhé, nicméně nový XBOX není jediná konzole do které bude své čipy AMD dodávat, to už dělá u současných a pokud se nepletu snad i předchozích generací konzolí a od té doby jistě SONY i MS mnohokrát platili.

Prodej čipů pro konzole je téměř charita, marže je max v řádu procent. A někdo tady i zmiňoval, že NV v konzolích není protože zřejmě nechtěla nabídnout cenu slibující tak malé marže - prostě za tu almužnu jim to nestojí. AMD je ale v situaci kdy i ty drobné z konzolí se v celkovém vyúčtování šiknou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle finančních výsledků to jsou stovky milionů dolarů. Podrobněji to rozepsané nebylo je jedná se o divizi semi custom. NV nemá kompletní řešení a Intel zase dost výkonnou grafiku, proto AMD.
Jená se pochopitelně o všechny konzolové včetně Sony PS4. A Nvidia znovu dodává pro Segu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stovky milionů USD asi ano, ale tržeb, tržba není zisk a to je právě to. Dodávky pro konzole dělají sice pěknou tržbu, ale zisk je z toho jen pár procent. To je také to co tady zmínili i někteří kolegové, že čipy pro konzole zřejmně nabízelo vícero výrobců ale AMD je převálcovalo cenou. Pro AMD ten zisk nestojí za řeč ale je to market share o který bojují na poli dodávek čipů a reference do budoucna a vlastně to dobře funguje i marketingově, už jen tady na diit hodně lidí často argumentuje tím že "AMD dodává grafiky pro konzole"... Jiné firmy zřejmě takovou referenci nepotřebují nebo nechtějí ztrácet čas se segmentem, který jim reálně nepřinese zisk za který by to stálo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co to má společného s minimální marží na čipech pro konzole?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuse je o grafikách. To je pravda. Ale AMD pomalu začíná zase růst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/rx-vega-ukazuje-co-um...
Nechtěl jsem to sem dávat, ale není jiná možnost
Rovněž bych netvrdil, že jsou na pokraji krachu, spíš se znovu rozjíždí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No odkazovat se na pana Číslicovou Zhoubu, to je vážně respektuhodné... :o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Navic ten promitiv az dodela Nvidia ovladace proti poslednim upravam a posune se vykon jejich karet, tak uz se o tom vubec nezmini. Stejne tak jako se to pak uz neresilo u Forzy 7. A na toho komika tu budou odkazovat. :-D :-D :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já čtu pravidelně všechny české a plno zahraničních webů. Pokud vím tak testuje jak Nvidii, tak AMD a v počítači má Intel procesor. Jestli je tu někdo zaujatý tak je to Obr z PCtuningu a i ten v poslední době otočil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co ma spolecneho s tim co pisi to co ma v pocitaci? Ano ten primitiv ma v pocitaci Intel a Nvidii, ale jen proto, ze ji dostal zadarmo. Ale vystupuje verejne jako totalni fanatik. Kde co spatneho se sustne kolem Nvidie, tak to rozmazava v "objektivnich souvislostech" v desitkach odstavcu. To same kolem AMD a on vyckava, zda se to potvrdi, zda to AMD rychle neopravi, no proste cista objektivita.
Takze odkazovat na toho trotla je opravdu dosti mimo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To platí na koho? Mě se totiž už několikrát potvrdilo, že má DD ve spoustě věcí pravdu. Často věděl některé věci dřív než ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve spouste veci pravdu - LOL LOL LOL.
Ten pan se za poslednich 5 let trefil tak 1-2x. Protoze on vzdy dopredu napise up[lne vsechny moznosti ktere pak zpresnuje jak se vynoruji informace na jinych webech a pak napise "tak jak jsem Vam uz rikal". A ze neco vedel driv? Nikdy nevydal zadnou konkretni informaci dopredu aby se mohlo skutecne ukazat, ze mel pravdu.
Posledni pripad je Vega 64, kdy vykladal od drtice nereferencnich 1080Ti az po prekona 1080 v DX12.Takze asi tak.
Ale jo, vzhlizejte dal ke svemu Bohu, v tom Vam nikdo nebrani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výsledek z minulého týdnu ve Wolfovi mu dává za pravdu. Ale jak jsem tady napsal, sleduji všechny české a některé zahraniční weby a z nich si potom skládám výsledný obrázek. Ale jak někdo napíše cokoliv proti Nvidii, tak je hned zlý. Mimochodem DD testuje jak Nvidi, tak AMD. Totéž procesory. To jen na vysvětlenou. Jdu si raději pustit Fallout 2, tady se to stejně zvrhlo.
Uvidíme, jak bude Nvidia reagovat. Procesory jaksi potřebuje a vývoj u konzolí se dřív nebo později projeví. Teď je na tahu Sony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boze, boze, dava mu za pravdu v cem presne? Navic kdyz bylo testovano u Nvidie na ovladacich ktere nereflektovaly posledni up[date hry. Navic ve hre, kterou sponzoruje AMD. Tak v cem mu dava za pravdu?
A ze testuje karty i od Nvidie, co jako? Otazkou je, jak je testuje. Zadne zverejneni testovaci metodiky.
Tady se neco zvrhlo? Spis Vy tu vykladate nicim nepodlozene pohadky.
Tak naschval, napiste v cem se Stach nekdy trefil jako prvni a my Vam to s radosti rozbombardujeme. Souhlas?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, že tady ta diskuze už je fakt dlouhá, ale přesto bych vám doporučil, znovu si ji celou pečlivě přečíst. Přišel by jste na to že čtu VŠECHNY české weby a z nich si skládám výsledek. Do toho podle možností kolem pěti zahraničních. Znám i weby o kterých jste možná nikdy neslyšel, protože už nefungují. Takže tímto končím, ta diskuse už nemá smysl. Počítače mne totiž živily.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No aj mňa by teda zaujímalo aké to boli tie veci ktoré vedel DD dopredu :D

Vtedy keď tliachal ako FX8150 spraví z i7 mainstream ? FX9590 bude mať na všetkých jadrách 5GHz ? Prvý titan trhne 10% nad 7970GHz ? R9 380X dorovná už v základe R9 290? Vtedy keď hovoril ohľadom konkurencie k HD7970 že "žádná karta NVIDIA se v dohledné době konkurovat HD 7900 nechystá ... natož HD 7970/7990" a za dva mesaice bola GTX680 :D RX480 bude žrať 110W a pôjde na 1,5GHz ? Vtedy keď hovoril ako GTX1060 príde v jeseni 2016 , výkonnostne bude na úrovni GTX970, Titan X príde až v 2017tom ? Alebo vtedy keď hovoril ako má "Od výrobců mám potvrzeno" že nereferencie RX480 prídu najneskôr do mesiaca od vydania referencií a neboli ani za dva ? A Vega ? Tá mala mať podľa neho výkon medzi 1070 a 1080, potom OC 1080, dorovnávať 1080Ti i prekonávať Ti/Xp :D A GTX1080 mala rýchlo stratiť výkon už na konci roku 2016.

Zvedavo čakám na ten zoznam kedy vedel oDDborník niečo skutočne dopredu :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"GTX1080 mala rýchlo stratiť výkon"

jako chápu že u starého auta člověk výkon ztrácí, ale u staré karty? Jako že ta elektronika taky trpí na únavu? Zatím jsem tedy neměl žádný HW, nehledě na značku, který by výkon ztatil. Ani má 1,5 roku stará 1080 zatím běží naprosto stejně jako běžela v den kdy jsem ji dal do počítače. Někdy dokonce běží i lépe díky lepšímu SW (drivery, nové patche her, DX12...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Petik "tak to rozmazava v "objektivnich souvislostech" v desitkach odstavcu"

to mi pripomína ako pri 100USD príplatku za Founders Edition 1070/80 objektívne písal že nVidia si z nás "dělá srandu" či dokonca revolučne odhaľoval "největší a hloupý fail, či snahu odrbat nás," ale pri „speciální limitovaná edice“, Vegy 64 už len sucho skonštatoval že "od běžné referenční verze se parametrově a výkonem nijak neliší, liší se jen designem a o 100 dolarů za to vyšší cenovkou."

Ani v jednom z jeho asi 172 ospravedlňujúcich článkoch na Vegu som nenarazil na zmienku o snahe odrbať nás pri o 100USD drahšej vodnej Vege 64 - ale tak AMD, tá neodrbáva, to robí len tá fuj fuj nVidia, pardon NV :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážne berieš DDho ako nezaujatého alebo menej zaujatého človeka? Toho DDho, ktorý nielenže obhajuje a propaguje všade AMD, ale hľadá a vyťahuje každú špinu okolo jej konkurencie? Pri tom neustálom ohováraní NV a všetkého čo robí, ti na tom za tie roky neprišlo nič divné? DD, ktorý o počítačovwej grafike nevie absolútne nič, ale vynáša súdy ako odborník? Keby v tom aspoň nebolo toľko ega kvôli ktorému si myslí, že je objektívny a že vie o čom hovorí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já znovu opakuji, že čtu všechny české a plno zahraničních webů. A taky znovu opakuji, že na základě toho si skládám obrázek. Jedna otázka: Při zapnuté hře máš někdy puštěné i něco dalšího, např prohlížeč s nějakým stahováním a podobně? Nevšiml jsem si že by někdo testoval v reálných podmínkách, kromě jednoho "odborníka". Testuje všechno, co se mu dostane do ruky. Ale je to malý web, ne jako PCtuning, Cnews, Svethardware, Zive a Diit nebo Tomshardware. A že je zaujatý je sice pravda, ale jen napůl. Pctuning je zase silně nakloněný Intelu a Nvidii, hlavně Obr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sťahovanie mi nikdy nijak neublížilo pri hraní hier. Mať ale pustené počas hrania komprimovanie či prevody medzi rôznymi formátmi multimédií a pod mi príde dosť mimo. A to je to, čo tento "odborník" prezentoval. Mne to skôr prišlo ako násilne nastavené podmienky, aby jeho obľúbená značka mala nejaké opodstatnenie. Ale aby si ma nebral zle, tak ja úplne schvaľujem používanie viacjadrových CPU. A som rád, že AMD zatlačilo na Intel vďaka čomu sa do mainstreamu posunuli 6 a viacjadrové procesory. Ale z herného pohľadu je treba nájsť skutočné opodstatnenie ich použitia. Nikto nebude komprimovať, spracovávať multimédiá a hrať zároveň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Toto je dobre vedet a klidne to v testech zminit, ze volne jadra muzou delat treba neco jineho. Ale ne na tom ucelove postavit testovaci metodiku.
Uplne stejne jak kdyz pri prichodu turba u procesoru se vypinalo, to same u grafik, pak se vypinala snizovala tessellace, ted se pousti programy na pozadi, dnes se muzou porovnavat jen referencni grafiky protoze to garantuje vyrobce cipu, co na tom ze ja kupuji grafickou kartu od vyrobce karty a ten mne garantuje uplne neco jineho. Proste ohybani jak jen to jde.

Edit: Ted treba AS. Ja s nimi nemam zadny problem, chodi to i na Nvidii. Ale proc ve stejnem duchu nerekne ze se s nimi nebude testovat kdyz s nimi ma jedna strana problem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A keď prišli Radeony RX5xx ?

AMD vylepšilo spotrebu v kľude a YT/viacerých monitoroch, a DDho zarazu osvietilo a začal odvtedy testovať spotrebu "2x 4k LCD + Youtube 4k video" lebo "došlo ke znatelnému zlepšení a AMD zcela srovnalo krok s NVIDIA." - už hneť bol objektívny DDovod na tie testy

Vega 64/56 - xy krát písal/píše ako je to super lebo mimo iné parafrázujem "Jediná karta čo zvládne 4K Freesync" - u nVidie 1070 či 1080 ani raz nenapísal že jediná karta čo zvládne 4k G-Sync...

Alebo jeden z jeho najstandovnejších obratov:
"Nemluvě o výkonu, protože GTX 1080 na 4K rozhodně ideálně nestačí a mám-li být upřímný, ona ani TITAN X tedy GTX 1080Ti není na 4K zcela dostatečná"

ale slabšie AMDD karty už "VEGA 56 i 64 je na 4K FreeSync normálně oužitelná "

"U mě najdeš objektivní hodnocení a vždy konkrétní výtky vůči danému modelu či kroku jedné nebo druhé firmy - chválím i kritizuji, když je za co a to u všech produktů stejně" :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a nekteri si dobre pamatuji jak tvrdil, ze nejaka minima neni treba testovat, ze grafiky s podobnym prumernym vykonem maji i stejne minimalni FPS. A ejhle, co se nestalo. Ale chtit prubehy FPS, to uz je zase moc nebezpecne pro naseho objektivniho z nejobjektivnejsich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- G-SYNC AMD nemuze pouzit
- freesync(AS) NV muze pouzit ale nechce
v tom bych videl asi zasadni rozdil ;)

ten zbytek nekomentuji protoze DD web nesleduji :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvtipnější je že i při recenzi AMD karty člověk zjistí že čte spíše recenzi NV karty, protože NV zmiňujíe snad v každé druhé větě, tedy více než AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Husty, takze typicka svinarna od NVidie, dekujeme AMD.

Ani bych se nedivil, kdyby to bylo tak, ze po vydani RX Vega se Huang zhroutil (smichy) a kdyz se konecne po tydnu uklidnil, tak odjel na mesic na Maledivy na dovolenou. Nasledne zrusil herni Voltu, protoze k cemu, kdyz muze jeste rok prodavat stejne dobre Pascal a zacali pripravovat dalsi generaci Ampere, ktera bude zamerena na jeste lepsi pomer vykon/cena (*cena rozumej naklady na vyrobu), protoze u Volta tam nebyl uplne idealni pomer a tezko NVidia mohla dosahnout na 50% marzi.

Bohuzel nic nenasvedcuje, ze by se AMD v brzke dobe vzpamatovala z komatu a uz unikly nejake zpravy o tom, ze ty Intelovske Vega Koduri grafiky taky za nic nestoji, takze s timhle pristupem konkurence tu bude Pascal jeste 5 let nikym neohrozovan. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela logický postup výrobce. Postupoval bych stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, takže investice AMD do konzolových řešení se moc nevyplácí. Hlavně že poslední Xbox drtí PS4. Pokud vím, tak u VEGy je problém v tom, že některé technologie dosud nejedou naplno. Ostatně v téhler cenové kategorii se stejně prodá minimum grafik. Tahounem jsou GTX 1060 a řada RX 560, 570. Kromě toho Nvidia asi něco ví, když vydala GTX 1070 Ti jako konkurenta VEGA 56. Naštvala Intel a to neměla dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady mi unika trochu souboj ohledne X-BOX a PS4 kdyz HW to bezi oboji na AMD :) ze v SONY podcenili situaci a nebo naopak si poradny generacni skok nechali pro PS5 je otazne ... X-BOX drti vetsinou kvuli tomu ze uz od pocatku umoznoval prehravat BD a jeste k tomu fungoval jako HTPC a herni konzole ...a vysel tak vyhodneji nez samotny BD prehravac ....a ted je podobna situace dostanu 6Tflops masinu za cca 13k kdyz samostatny 4k prehravac je za cca polovic ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední Xbox je o dost výkonnější než PS4. Takže je jasné kdo na tom ve finále vydělá. O tom to celé je. AMD moc dobře vědělo proč dodávat APU do konzolí. U nás to tak asi není, ale ve státech je to dost velký kšeft.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Inak toto čo spomínaš je celkom dilema. Rozmýšľal som nad kúpou konzoly a som skôr presvedčený o PS. Ale až v ďalšej generácii. XBOX má výhodu ako prehrávač 4K BR a PS má zasa lepšie exkuzívne hry, ktoré si na PC nezahráme. Na filmy a seriály mám Netflix takže mi z toho vychádza lepšie PS. Akurát na Sony štve tým prístupom, že nemá zatiaľ podporu pre prehrávanie moderných multimédií.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

3DMark:

100% GeForce GTX 1050 (Notebook)
141% GeForce GTX 1050 Ti (Notebook)
207% GeForce GTX 1060 (Laptop)
66% GeForce MX150
52% Vega 10+

:-D Takze asi tak, Huangovi asi praskne branice.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kde vyšlo to, že Vega 10+ má mať iba polovičný výkon z pohľadu GTX 1050?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dle naznačeného výkonu to vypadá, že vzal výkon těch oznámených 15-25W mobilních APU od AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že má poloviční nebo teda spíš asi ještě menší TDP a to je ke všemu dohromady pro CPU+GPU...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To chápem. Kde sa potom, ale zobrali tie APU, čo mali dosahovať výkon GTX 1050 Ti? Či to by mali byť najvyššie desktopové varianty s väčším TDP?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uzasne jak tu dokazes vyrobit spoustu prispevku jak je neco spatne a pak sam priznas ze vis houby. Pritom se o tom mluvi vic nez dost.

Male usporne APU AMD s TDP 15W (volitelne az 25W) neni totez jako CPU Intel KabyLake-H s prilozenou Vegou s HBM2 v jednom pouzdre (tj. vysledne oznaceni KabyLake-G).

Predpokladat ze by se do 25W dostalo CPU i GPU a dosahovalo urovne cca 75W GTX 1050 TI je uz trosku moc, prestoze Vega samotna je pri patricnem nastaveni co se tyce spotreby usporna. Bohuzel tovarni nastaveni je jeste silenejsi nez u RX 480/580.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi teraz ukáž príspevok, kde tvrdím, že je niečo ohľadom APU špatne. Ja som si najskôr myslel podľa prvého príspevku, že Vega 10+ je práve ten KabyLake-H. Tiež sa mi to ale nezdalo a preto som sa pýtal odkiaľ tie výsledky z prvého príspevku sú.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stále nevím, odkud jsou ty "výsledky". Taky mne zajímá rozdíl mezi Notebookem a Laptopem - podle mne je to to samé.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ještě jeden tady
https://www.computerbase.de/2017-11/wolfenstein-2-vega-benchmark/
jsou tam grafy až do 4K

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen čumím, jak když někdo napíše cokoliv pozitivního o Nvidii, tak schytá 10 mínusek. :o) Fakt už mi to tu začíná připomínat DD. Intel i Nvidii osobně nemám rád, AMD moc přeju úspěch, ale zavírat oči nad tím, že Nvidia je momentálně o značný kus vepředu, to je naivita.
Nvidia naprosto kontroluje situaci a vydává si karty jak se jí zlíbí, Vega je bohužel propadák (výkon, spotřeba, lhaní, hype, dostupnost, cena..). I ten No-X dřív býval trochu víc nestranný. Nu což, časy se mění..
Ale je to fuk, zaslepený fanoušek bude ještě rok šťastně koukat na grafy z Wolfa dvojky.

PS Marek Moravčík - obdivuju tvoji vytrvalost..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Baví ma diskutovať o grafických kartách. :-) Skôr nechápem po tom čo sa v poslednej dobe deje, že niekto je schopný napísať ako NV ušiel vlak alebo že sa táto firma fláka, či by sa mala bát o svoju budúcnosť. Alebo že je technologicky pozadu a predáva len vďaka marketingu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak až se zase budete s Jožinem pyšně dojímat nad "technologickou dominancí" nvidie (která tu z jistého úhlu pohledu samozřejmě je), vzpomeňte na souboj VHS vs. Betamax.

Trh s herními PC kartami se neustále zmenšuje, i když jejich cena také neustále roste a zatím generuje nvidii pěkná čísla. Mně se to také nelíbí, ale je to fakt, se kterým je nutné počítat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenže ta dominance trvá. Po vydání G80 ani jeden významný přešlap. Snad jen uspěchané průkopnické vydání výpočetní Fermi architektury která ve své době budila u fanoušků konkurence posměch, ale jasně ukázala směr kam se architektury budou ubírat. Po učesání na Kepler začala sladká jízda která dál pokračuje. Jen je škoda že NV nemá žádného procesor partnera, bylo by fajn kdyby se dohodli s VIA aby konečně byli zase tři CPU výrobci s vlastní platformou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dominance trvá. Dobře, s tím souhlasím. Ale jak to souvisí s tím, co jsem napsal výše?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nijak sa predsa nad dominanciou NV nedojímame. Len tie opačné tvrdenia, ktoré spomínam v príspevku, na ktorý reaguješ, sú pritiahnuté za vlasy. A na tie celý čas v tejto diskusii reagujem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intelů je na Nvidii nasraný možná ještě víc než v minulosti. Proto ta dohoda s AMD. Ještě to bude zajímavé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v tomto biznise sa na nasranosť nehrá. Skôr sa Intel sa dohodol s AMD kvôli tomu, že mu vedelo dodať čo chce (na rozdiel od NV) - integrovanú grafiku k ich CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel má s Nvidií jisté nevyřízené účty už celkem dlouho. A tak když skončila licenční dohoda. Obrátil se na AMD. Nvidia pokud vím tvrdila, že procesory jsou v podstatě mrtvé a schopná grafika stačí. A od té doby se hádají. To že Nvidia skončila v konzolích není náhoda. A byznys to není úplně marný, obzvláště poslední dobou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty kokso. Pry Intel ma nevyrizene ucty s Nvidii kvuli marketingovemu tvrzeni, ze procesory jsou mrtve. A kvuli tomu jde za AMD. LOL LOL LOL
A ano, konzolovy byznys je velmi vydelecny, to vidime kazdy kvartal. Kdyz i Intel z toho vycouval kvuli cenam.
Ty budes takovej ded vseved, ze?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mal by si si uvedomiť, že tieto firmy neriadia ľudia nachýlní na dedinské klebety. Žiadne nevyřízené účty neexistujú ak je tu šanca zarobiť. A už vôbec to nemá nič spoločné s konzolami do ktorých sa nedostal ani Intel. AMD má pre takéto zariadenia obchodnú výhodu v tom, že dokáže ponúknuť kompletné SOC, ktoré má úroveň po CPU aj GPU stránke. To je dôvod prečo sa dostalo do PS4 či XboX. Ponúkla im kompletné riešenie, ktoré určite stálo menej ako keby tam malo ísť niečo od NV a Intelu dohromady. Išlo čiste o obchod. Nejaké marketingové vyhlásenia v takýchto veciach nehrajú rolu. Si treba uvedomiť o akých peniazoch sa tu bavíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se pomotalo několik věcí dohromady, takže to rozpletu. Ano Intel je rozhádaný s Nvidií a už dlouho. Ale nikdy jsem netvrdil, že to má co do činění s herními konzolemi. Ty slovní přestřelky není problém dohledat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak nam je dohledej, kdyz s nimi tak operujes. Radi si osvezime pamet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple sa tiež súdil so Samsungom vo viacerych sporoch. Ale to neznamená, že nemá problém si u nich niečo vyrábať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O jaké ceny se jedná? Jen cena TitanX se zvýšila, zbylá produkce Pascalu je v realcích, které jsme dříve už u NV v dané katogorii viděli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD bude dodávat do pornoprůmyslu? Dominance s dominou? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě to tak ale je, Nvidia investovala hodně do reklamy a herních enginů. To že na spoustě her bylo logo nVidia to jasně dokazuje. Jenže bez CPU by nic neměla a přitom si dovolila rýpat do Intelu. Ten se naštval a dohodl s AMD. Je to sice malá firma, v porovnání s oběma v podstatě prcek, ale už mnohokrát dokázala, že má mimořádně schopné inženýry. Intel to nakonec dohnalo k neférovým praktikám, což je známé. Dostala tím AMD do srabu, proto se jim moc hodila nová crosslicenční smlouva, která umožnila odloučení samostatné GF, potom koupila ATI, tím se zadlužila a prodala divizi ARM procesorů. Je málo známý fakt, že Intel neměl moc na výběr, protože kvůli P4 prohrál už několik soudů. Ta 1 miliarda byla vlastně dost málo. Ještě méně známé je, že Intel do AMD sype peníze, protože by ho antimonopolní úřady sežraly zaživa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je zase snuska nepravd ktere se ale pravdami nikdy nestanou, jak si nekteri preji:
- o jakem rypani do Intelu je porad rec? To ze marketing rekne ze procesory nejsou potreba kdyz predstavuji svoji hitech grafickou kartu?
- o kolik ze je AMD malinke oproti Nvidii?
- AMD se do zadneho srabu kvuli praktikam Intelu nedostala. Dostala se tam kde je vinou vlastnich nekonkurenceschopnych procesoru a uplne nesmyslneho nakupu ATI. A pak vlivem sve financni politiky. Dale vlivem prodani nekterych "nekonkurenceschopnych" divizi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

https://ekonomika.idnes.cz/intel-dostal-rekordni-pokutu-od-ek-udajne-ome...

Evropská komise dnes vyměřila rekordní pokutu 1,06 miliardy eur (asi 28 miliard Kč) americkému výrobci počítačových čipů Intel. Firma podle komise poskytovala výrobcům počítačů slevy za to, že omezovali používání čipů konkurenčního výrobce Advanced Micro Devices, čímž porušila pravidla hospodářské soutěže.

Trvalo to několik let a skončilo to novou crosslicenční smlouvou, která umožnila AMD odtržení výrobní části dnes známé jako Global Foundries. AMD dostala od Intelu nějaké mimosoudní vyrovnání výměnou za to, že zruší všechny žaloby. Potom koupili ATI a splácet ji budou ještě několik let. Ale správně odhadli vývoj situace s nástupem APU, které jim dnes díky konzolím dělají velkou část zisku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak kafemlejnek. To ze Intel dostal pokutu snad nekdo zpochybnuje?
Ale Intel nema nic spolecneho s tim, ze AMD investovalo do ATI, nema nic spolecneho s generaci "stavebnich stoju", nema nic spolecne s tim, ze prodali v jejich ocich neperspektivni divize, nema spolecne nic s tim, ze nedokazali plne navazat na uspesne ATI grafiky.
- splácet ji budou ještě několik let - neni imho pravda, tento nakup uz je zaplacen
- APU, které jim dnes díky konzolím dělají velkou část zisku - muzes dolozit? Protoze to imho neni vubec pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byla to reakce na tvrzení že Intel AMD nijak nepoškodil, což není pravda. Shodou okolností se to dělo zrovna v době, kdy jsem dělal technika v jistém obchodě s počítači. A moc dobře vím, jak to ovlivňovalo myšlení některých zákazníků a nejen jich. Dneska se to už blbě dohledává, první žaloba padla v roce 2005 a spor byl uzavřen až v roce 2009. Počítače sleduji už od střední školy - tedy přes 25 let.
- Já přece netvrdím, že AMD žádnou chybu neudělalo.
- Vyhledejte si laskavě finanční výsledky, kde je to trochu rozepsané. Mě už se to znovu hledat nechce.
- A že budou ATI ještě dlouho splácet vím i bez vás.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je zase snaha prehodit vyhybku, ze?
- Muzu poprosit o citaci toho prispevku na ktery udajne reagujete a ktery tvrdi ze Intel AMD nijak neposkodil?
- Kdo tady tvrdi, ze vy tvrdite ze AMD zadnou chybu neudelalo? My tady celou dobu jen tvrdime, ze za situaci v jake bylo si muze AMD jen a jen samo. Vy tady tvrdite, ze za to muze jen a jen Intel!!!
- A samozrejme to ze konzole delaji velkou cast zisku je vec nazoru. Mozna byste mel rici co myslite tim "velkou cast". Nejlepe v procentech.
- Muzu vedet kde tvrdim, ze budou ATI jeste dlouho splacet? Cist umite? Ja tvrdim pravy opak, ze uz pujcku zaplatili. Takze imho je to nijak nezatezuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Konzole že dělají AMD větší část zisku... ten margin je tam fakt mizerný a i desktopové grafiky před uvedeným vegy dělaly výrazně více než konzole. Zisk z čipů za konzole je v zásadě almužna v řádu několika procent marže, kdežto high end řešení mívají marže 10-20 násobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsi k těm nepravdám přidal další (svou) nepravdu? No tak to se fakt moc daleko nedostaneme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo? A jakou? Co takhle byt konkretni?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to vezmeme konkrétně, když jinak nedáš.

1. Pokuta pro Intel za nefér tržní chování: to je konkrétní příklad, jak Intel umenšovat vliv a obchodní výsledky AMD v historii. Není to tedy jen o schopnosti či neschopnosti AMD. To ti ale už tuším Kutil psal.

2. "Nesmyslný nákup ATI" je další blbost. Kromě faktu, že v době bulldozerové to byla právě divize grafik, která firmu držela nad vodou, tak synergie CPU+GPU se nyní projevuje v plné síle, dokonce sám Intel nakupuje grafické řešení u AMD. Druhá věc je ale cena, kterou AMD za ATI zaplatila. V krátkodobém horizontu to bylo silně nevýhodné, nicméně z dlouhodobého hlediska pozitiva zcela převáží.

3. Prodej "nekonkurenceschopných divizí". To je další blábol, který jsi vypustil. Můžeš si to představit asi tak, že máš byt, auto a TV a všechny potřebují opravu či údržbu, na což nemáš. Takže místo toho abys osobně zbankrotoval, prodáš raději svou TV, aby sis udržel byt a auto v provozuschopném stavu, aby z tebe nebyl bezdomovec bez práce, protože do té jezdíš autem. Takže to, že AMD prodalo např. mobility divizi (Adreno), je celkem pochopitelné, protože firma v krizi vždy musí ořezat okrajové aktivity aby udržela core byznys. A to nic nemění na tom, že samotné prodané divize měly velký potenciál - prostě firma neměla jak tento potenciál zainvestovat a rozvíjet. V takovém případě je prodej jediné řešení, jak již investované prostředky získat zpět. Ostatně i Intel dnes dělá úplně to stejné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba sa oprostit od toho, že ludia, ktorí zodpovedajú za obrovské príjmy sa riadia reakciami jednoduchších ludí. Akože sa dokážu s niekým rozhádať kvôli banalitám a prísť tak o zisk. Intel išiel do spolupráce s AMD nie kvôli tomu, že sa rozhádal s NV, ale kvôli tomu, že mu AMD ponúklo niečo čo NV nebola schopná dodať. Nehladaľ by som za tým žiadne pomyselné hádky, ktoré riešia akurát tak bežní ludia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím tak, že Raja Koduri měl splněno - postavil grafickou divizi na nohy a připravil pčíchod NAVI, ale kvůli relativnímu neúspěchu vegy, která je víc výpočetní než herní prostě musel odejít.
Intel zařízl vlastní výpočetní akcelerátory, nechal si jen to co nedávno nakoupil k akceleraci umělé inteligence a teď se poohlíží po vlastních výkonných grafikách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S první půlkou bych i souhlasil - nastavit procesy a určitá pravidla hry (včetně osamostatnění se vůči zbytku AMD) byla zřejmě primární úloha Koduriho. Jeho odchod do Intelu spolu s grafickým jádrem pro Kaby ale celou věc staví IMHO do úplně jiného světla, a nemyslím si, že Koduri může vystavět Intelu grafickou divizi "z ničeho" - to by nepotřeboval GPU od AMD pro Kaby.

Navíc u AMD mohl ovlivnit jen málo z Vegy, tu mohl maximálně tak zpropagovat a nastavit výkonnostně (nataktování až na dřeň je zřejmě jeho rozhodnutí, což ale ve světle nákladnosti výroby a ceny HBM2 jinak rozhodnout asi ani nemohl). Co zvládl či ne, to uvidíme asi až s Navi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl tam dost dlouho aby mohl ovlivnit dost věcí včetně VEGA. Vývoj nového produktu trvá obvykle 4 roky. VEGA ale vychází z FURY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak Diit a DD je to iste nie ? :)

momentalne nvidia amd co sa tyka grafickeho segmentu drti brutalne
Aspoň že ma AMD toho zlepenca Ryzen , inak by uz bola niekde v analoch a kanaloch :)
Tu je debata o Ampere, a to si myslim ze AMD zadupe uz ako totalne,
čize konkurencie nebude.

PS: inak milujem miestnych ATI/AMD trollov čo maju v PC 10 ročnu
grafiku a v teorii su majstri sveta

tak si kupte Vegu nie ?
ta je fakt vykonna , usporna a zreje ako archivne vino
https://media.giphy.com/media/26xBGmwZRabgAI1m8/giphy.gif

aaa starej herkules ATI TYNYT tydyt :)
Dufam ze uz mas VEGU 64 nie ?
to by bolo hlupe furt trolliť o AMD a mať v PC nejaku staru grafarňu
Alebo vyjde AMPERE a dam ti zľavu na moju 1080 Ti :)

ahoj ty starej ANTIK pse :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chce si to přečíst všechny komentáře a ne jen jeden. A ten takzvaný slepenec donutil Intel reagovat. Což tu už dlouho nebylo. Je mi 39 a něco mám za sebou, včetně práce v IT. Takže mne laskavě nepoučuj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ty jseš zase extrém na druhé straně, pravděpodobně nevyzrálý teenager.. Ryzeny jsou dobrý cpu a Nvidia nic zadupávat nebude, nemá jediný důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat na poslední vývoj, kdy Intel musel vydat nové Mainstreamové 6. jádra. AMD má díky slepenci vyšší marže na procesorech než Intel. Proto vydal upravený Xeon jako 18. jádrové i9. Letos chtěl končit na 12. jádrech, ale musel mít za každou cenu výkonnější procesor. Jenže za 2x takovou cenu. Výrobci z 2. patic během roku nejsou moc nadšení. A to se na jaro chystá chipset řady 390. Údajně s novým 8. jádrem. Uvidíme co Ryzen na vyšším taktu, údajně 500 MHz díky 12 nm procesu. A to může být Intel rád, že AMD nepoužije výrobní proces IBM, který má GF k dispozici. IBM Power umí 4,7 GHz. Už nevím v které generaci to bylo, ale byl to mazec. Ten procesor umí věci, o kterých se Intelu ani nezdálo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kutil, Kutil ty jsi tedy kutil. Dokazes pobavit. Pry AMD ma vyssi marze nez Intel. LOL LOL LOL
Ze nam to ukazuje posledni dva kvartaly, ze?
Jinak samozrejme jsou Ryzeny super procesory, co dokazaly prinutit Intel aby prestal preslapavat na jednom miste a jen mirne zvysoval vykon s kazdou dalsi radou. A na to same cekame i u grafik. Bohuzel tady mame kapitalismus a pokud nekdo (kdokoliv) nema konkurenci, tak proste jede cestou presne tak jak Intel nebo Nvidia. U grafik konkuruje AMD daleko lepe nez tomu bylo u procesoru, takze narusty tam jsou co generaci vyssi nez byly u procesoru. Ale chce to "booooom" tak jako byl Ryzen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to tak, vysvětli proč musí dávat Intel k CoffeLake takzvaný nový chipset. Výroba malého jádroje totiž o dost levnější než velké monolity, které má Intel. Takže zde máme Ryzen, Threadrypper a EPIC. Všechno jeden kus křemíku. To že je ve ztrátě je mimochodem vina Intelu. Ale bude líp, mají dost dobře našlápnuto a až dojdou peníze on Microsoftu za konzole, bude to ještě lepší. Navíc si myslím, že Sony si úspěch Xboxu nenechá líbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze dava novy cipset je jen a jen rozhodnuti Intelu. A je to opet tou neexistenci konkurence v minulosti. A ted na to dojeli, kdyz museli udelat rychle rozhodnuti, jak zareagovat na Ryzen. Castecne to asi bude i technicke, protoze je nikdy nikdo nedonutil navrhnout socket tak, aby byl pripraven na budouci treba 16-ti jadrove CPU.
A opet pohadka ze je ve ztrate kvuli Intelu. Ve ztrate je jen a jen kvuli sve neschopnosti v minulosti.
A dalsi pohadka o penezich od Microsoftu. Mozna jim poslou penize za posledni Xbox, ale za nic jineho. Jinak mimochodem asi moc dobre vite, jake marze na tom AMD ma, ze?
A ano, Sony si to libit urcite nenecha.

Edit: A ano, Intel ma vetsi marze. Jedno sladke tajemstvi ti povim "vlastni tovarny".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi nejsi na světě dost dlouho, tak ti povím takto: V době kdy Intel vyráběl Pentium 4, mělo AMD Athlon a hlavně Athlon XP. A teď do hlavní Athlon XP byl tak dobrý, že Intel musel sáhnout k praktikám, dost drsným praktikám, jako podplácení speciální, ceny pro velké obchody a podobně. Došlo to tak daleko, že za to dostal i nějajé pokuty. Aby se vyhnul té poslední, tak se s AMD dohodnul na nové crosslicenční smlouvě, která umožnila rozdělení na výrobní a vývojovou část. Tedy Gloubal Foundries a AMD. Jenže AMD se za tu dobu dostalo do velkých potíží a navíc koupilo ATI. Dnes víme, že to byl dobrý tah. Potom následovaly slavné Core 2 Duo a tak dál. Ale AMD mělo i v té době konkurenceschopné procesory jako Athlon 64, Phenom. AMD první integrovala paměťový řadič, to bylo krátce před uvedením C2D. Jenže problémy ve kterých v té době byla byly natolik velké, že se dostala do mírně řečeno do srabu. Kdežto Nvidia nic takového řešit nemusela.
A k tomu "novému" chipsetu - je to přeznačený Z270. Nic víc a Intel to udělal proto, že Ryzen se zkrátka povedl. Údajně to souvisí s novými šestijádry, které mají mít větší odběr, ale od výrobců je potvrzeno, že samotná chipset je stejný - je to uměle vytvořená nekompatibilita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen je. 8 jádro a stejný kousek křemíku obsahuje taky Treadrypper a EPIC, kdežto intel sice má vlastní továrny, ale musí vyrábět velké monolity. A je logické že vyrobit menší kus je levnější. Intel sice huláká, že je to slepenec, ale když vyráběl vlastní dvoujádrové Pentium 4, zvané Pentium D, tak to byl taky slepenec a nikomu to nevadilo.
Na serveru X-bit labs se objevilo zajímavé povídání, které potvrzuje to, co mnozí již delší dobu vědí. Intel své dvoujádrové Pentium D (a Pentium Extreme Edition) uspěchal. Podle vyjádření zástupců společnosti prý musel, aby si udržel konkurenceschopnost. A tak, zatímco architektura AMD procesorů K8 od začátku počítala s více jádry, Intel musel rychle něco vymyslet. Jenže za dob bývalého šéfa Craiga Barretta se nic lepšího než dvě Pentia 4 na jednom křemíku nevymyslelo, přesněji nestihlo vymyslet. Tento tah však kupodivu vyšel a Intel se skutečně na scénu dvoujádrových procesorů dostal.

Intel z nedostatku času vzal svou stávající technologii a postavil na ní Pentium D (a Extreme Edition). A ačkoli jej na trh oficiálně uvedl o pár dní dříve než AMD, výsledek je takový, jaký se očekával. Pentium D jsou skutečně jen dvě Pentia 4, což už firma dokonce přiznala, ačkoli o tom nechtěla dříve ani slyšet. V budoucnu se to má prý zlepšit, neboť tým designérů již pracuje na nějaké výrazně lepší verzi, která bude optimalizována i pro chod více než jen dvou jader. Aktuálně u Intelu pracují na více než sedmnácti dvou a vícejádrových procesorech. Intel chtěl tehdy dosáhnou 10 GHz, oficiálně se dostal na 3,8 GHz.

Mimochoden pod GF patří i továrny IBM a jejich Power uměl už v roce 2007 4,7 GHz. Je veřejné tajemství, že AMD s IBM spolupracuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co, jeste porad ma AMD vyssi marze na procesorech nez Intel nebo ses z teto predstavy uz vyspal?
Staci se podivat na Coffe Lake 6 jadro 150 mm2 i s iGPU, Ryzen R7 195 mm2 a to bez grafiky.
To ze je pak poskladaji 4 a udelaji 32 jadrovy trhac je naprosto super a zde se vyvojari vyznamenali pri navrhu celeho reseni a hlavne komunikace mezi cipy, ale s marzema to nema vubec co do cineni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem si ty marže našel a dal jsem je sem. Intel 70% AMD lehce přes 35%. Nvidii jsem nenašel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD má marže nízké obecně, ale zajímalo by mne to rozepsané na divize a jednotlivé produktové řady.
Srovnání té plochy je zajímavé a nezajímavé současně - jiná architektura jádra a mnohem větší kapacita cache u AMD L1 - 387 / 768 kB / L2 1536 / 4096 kB a L3 12 proti 16 MB. A ty dvě jádra navíc budou možná větší než ta pidigrafika a nebo taky ne, chtělo by to nějaký podrobnější rozbor. Navíc nejde srovnávat výrobní proces Intel a Samsung/GF. Ty velikosti cache vysvětlují delší latence u AMD.
Ani Intel nemá na všech produktech stejné marže. Obecně u profi produktů jsou marže větší, než u spotřebitelských.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stačí kouknout na prezentaci pro investory, tam jsou nejen aktuální čísla ale i čísla do budoucnosti. Problém AMD je z investorského hlediska hlavně v tom, že prodává mnohdy lepší produkt za výrazně nižší ceny než konkurence, vstupy jsou stejné, výstupy nížší... AMD má marže někde nad těch 30%, Intel, NV ale i jiné firmy vyrábějící čipy mají obvykle 60 a více procent marže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pasal přinesl v podstatě 70% výkonu navíc proti předchozí generaci. Nebyl to skok o jednu řadu tzn že nový model srovnal předchozí model o řadu vyšší ale rovnou o dvě, třeba 1060 výkonově dorovnává GTX980, 1070 si s přehledem dává 980Ti i Titana.

AMD mezigeneračně přineslo něco mezi 30-40% v závislosti na tom o jaké kartě se bavíme. Procentuálně lépe na tom byl jistě RX480 než Vega. Tzn. AMD v tomto případě brzdí výkonnostní posun, ne NV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blaho je hrdý otec rodiny, tudíž s teenagerem jsi to netrefil. ;-)

Nicméně jeho záliba je trolling.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli tobě jsem oprášil svou 1950Pro - funguje. :-)

Vegu nemám a ani neplánuju, mám RX480, která mi stačí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

já nepotřebuji našlapanou herní mašinu, a to APU se stále prodává, takže nevím, kde jsi vzal 10 let. Na full HD monitor v pohodě stačí. A na práci mám ještě druhý monitor nalepený k tomu prvnímu. Pro mne je podstatné, že je v něm TV tuner. Na takové ploše už se slušně pracuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VEGA je kompromisní řešení, primárně výpočetní karta, protože AMD nemělo moc peněz a museli současně pracovat na procesoru. Uvidíme, co předvede NAVI. Kdo ví, jestli by tu už byly nereferenční verze, kdyby se naprostá většina neprodala na těžbu. Ještě jsou tu RX 5.. a ty se pokud vím prodávají. Že má Nvidia momentálně výkonnější 1080 a 1080TI + speciály, vím samozřejmě taky. Ale o to tady nikdy nešlo. Mé první příspěvky v této diskusi byly úplně k něčemu jinému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, taky jsem si musel dát svářečské brýle, abych mohl přečíst některé komentáře typu Nvidia jde ke dnu, Nvidia si už dělá místečko vedle Titanicu, Nvidia vlastně už neexistuje atd ))) a dále, Vega drtí vše na co se podívá, AMD (Vega) předstihla vývoj Nvidia karet o 10 let atd ))) Jojo, bulvár je nejčtenější, ale teď opravdu, chce to navštívit lékaře dokud je čas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde o něco malinko jiného. Pokud se podívám třeba sem:
https://www.techspot.com/review/1490-ryzen-vs-core-i7-vega-64-geforce-10...
zde je Ryzen 1600, i7-7700, GTX-1080 a VEGA 64

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a teraz sa pozri ako to je po vydaní ovládača pre Forza 7 od NV, ktorý vyšiel až po teste, ktorý si sem vytiahol ty:

https://www.hardocp.com/article/2017/10/16/forza_motorsport_7_video_card...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobré srovnávat GTX-1080 a 1080 Ti, navíc tím spíš že fps jsou přes 86. Marku nevím, kdo by se měl nad sebou zamyslet. Ale máš pravdu, že je o měsíc novější. Já ukazuji výsledky z minulého týdne. A nejen od dd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozri sa na ten test ešte raz. Je tam v zrovnaní GTX 1080 Ti, GTX 1080 a VEGA 64. A nižšie je potom porovanie GTX 1070 s VEGA 56. Myslím, že je to celkom relevantné. A porovnaj si to s testom, ktorý si pastol ty (ktorý bol urobený so starším ovládačom oproti tomuto testu). Práve Forza 7 bol krásny príklad toho, ako kopec ľudí povyskakovalo, že sa konečne ukazuje potenciál Vegy, aby následne všetci krásne odignorovali, čo sa udialo po vydaní ovládačov od NV pre túto hru. Preto by som si radšej počkal nejaký čas aj pri Wolfensteinovi, aby sa neopakovalo to isté.

"Já ukazuji výsledky z minulého týdne. A nejen od dd"

Z minulého týždňa máš Wolfensteina. Ja som reagoval na test k Forze 7, ktorý si pastol ešte z doby kedy mali AMD grafiky v tekto hre výrazne navrch. Potom vyšiel ovládač od NV a všetko sa vrátilo do stavu predtým. No a DD fakt nie je relevantný zdroj. Chcelo by to testy od niekoho, kto nie je zarytý fanúšik jednej strany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já dal ještě německý web. Stačí si to najít, není to tak těžké.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ironické poznámky nie sú potrebné. Pozrel som aj ten nemecký web. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je Sep 30, 2017 "minuly tyden"???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem utahaný a nepodíval jsem se na datum. Má chyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ze jsi na tom postavil teorii ze Nvidia jde ke dnu. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nikdy netvrdil, že Nvidia jde ke dnu. Nenapsal jsem to ani jednou. Ale tady se ta debata zvrhla už dávno a já bych se do debat neměl pouštět, když mám depresi....
Že jsem zastánce AMD a nemusím Nvidii, je jasné asi každému. V případě Intel-AMD už to tak jednoznačné není. Intel sice používal nefér praktiky a byl za to odsouzen, ale už je to dlouho a AMD měla dost času situaci napravit. Že dělali chyby jsem taky uznal a nikdy jsem netvrdil, že žádné neudělali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady plno lidí potápí AMD, tvrdí že je po klinické smrti, ale ono to tak není. AMD se zvedá z prachu a začíná stoupat. Herní výkon VEGA grafik je sice slabší než GTX 1080, ale evidentně ne všude. A RX 5x0 se prodávají. Vlastně AMD prodá všechno, co vyrobí, nic jim nezůstává skladem a nejvíc roste divize procesorů. Ryzen byl evidentně kladně přijat. Totéž se týká Threadrypperů a EPIC. Intel má 70% marže a AMD lehce přes 35%. Ale marže AMD jdou pomalu nahoru a poslední kvartál už nebyl účetně ztrátový. Všechno se to dá dohledat. A tím s touto diskusí definitivně končím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to je teda hrdinstvi Kutile, dat sem odkaz na test delany jeste pred vydanim ovladacu Nvidie. Stach by z tebe mel radost a dal by ti Rad uDDatneho bojovnika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se spotřebou souhlasím, ale to je dané možnostmi firmy, která skoro zničila grafickou divizi a Raja Koduri začínal prakticky od nuly. Chce se to dívat na poslední testy s novými ovladači a patchy. A znovu opakuji, měl jsem v počítači za těch 25 let opravdu kde co. Takže udělali universální GPU na výpočty, což Nvidia nemusela.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby aspoň ty hry stály opravdu za to. Kdy jsou doby Doom, Fallout 2, Dune, Duke Nukem a dobně. To byly kultoní záležitosti. Stejně FlatOut 2. Fallout je jediná série, která stojí za to. Taky Medal of Honor, první díly Call of Duty. Takových her bylo víc. GTA jsem nikdy nepřišel na chuť. Možná si stáhnu Need for Speed: Porsche Unleashed. To byla kvalitní hra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wolfenstein II už testoval i úhlavní nepřítel DDworldu.
https://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/49219-wolfenstein-ii-p...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to neni test grafickych karet ve hre. To je test vlivu nastaveni na vykon. A to je sakra rozdil. A navic, toto oceni daleko vice lidi aby vedeli co muzou vypnout aniz by o neco prisli. Takze diky za takove rozbory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

inak dnes je moznost kupit v evrope v jednej krajine threadriper 1950x za 822euro v prepocte. robia tam pred-black friday akciu kazdy den ine veci zlacnene. ked pozeram ze na amazone je za 799usd co . co ale pre nas europanov je houby platne)) a na alze.sk podrzte sa za 938.eu LOL. co je 1108 usd!!
sice tych 822eu nieje 799usd amazon cena ale aj tak je to na europu a znackovy bezpoblemovy najvacsi net obchod v krajine,,fantasticka cena , aj na to co za tie peniaze dostanete.. ked si predstavim ze som dal tiez tych 822 presne za moj 5960x pred rokmi.. skoda ze dosky x399 su drahsie( ale buudem striehnut na zlavy pre dosky TR4. ak nic tak ho neskor predam ked po black friday a novom roku zas nabehnu povodne sialene europske ceny 1100usd)) z malym ale ziskom))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry za off topic ale nieje tu clanok o thredripperoch. co je divne pre amd fan stranku
tak este dokoncim: ked som za 822eu dostal vykon cca 1800 bodov v cinebench. tak dnes za 822 mam cca 3400, zalezi ako sa podari stabilne udrzat 1950x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.