Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia připustila 50 „roztavených“ GeForce RTX 4090, AMD doporučuje neriskovat

@redakce Netuším si jist, zda AMD doporučit zůstat u vyzkoušených konektorů, spíše bych tipoval u ověřených ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tavici se konektory jsou chyba spotrebitele jen podle alibistickeho prohlaseni nvidie.

Kazdy napajeci konektor ma zaklapavaci zobacek zajistujici konektor ve spravne zasunute poloze. Dokud ten zobacek nezaklapne, tak konektor vytlacuje a je tam ocividny vakl. Pokud by zobacek mohl zacvaknout jen castecne a konektor mel v te pozici spatny kontakt, je to konstrukcni vada a ne chyba uzivatele.

Navic ma konektor pin pro signalizaci pripojeni konektoru. A pokud ten pin potrvrzuje pritomnost i pri nespravnem zasunuti, je to konstrukci vada. Podle spekulaci by prave tohle melo byt jednou z veci, ktere by mela resit pripravovana revize standardu.

Hlavni problem je ale v prilis vysokem proudovem zatizeni. Ten konektor navrhla do standardu zrejme nvidia, protoze zakladem je jeji 12­-ti pin pouzity uz v roce 2020 v jejich referencnich kartach rady 3000. Ten nahrazoval 2 osmipiny a byl tedy urcen pro vykon 300w. Ten 12-ti pin mel stejny pocet ­(6+6­) napajecich kontaktu jako dva osmipiny ­(osmipin ma 2 signalizacni­). Piny byly sice mensi a slabsi, nez u osmipinu, aby se usporilo misto, ale jejich proudove zatizeni asi jeste nebylo neprimerene.

Do noveho standardu byly pridany 4 male signalizacni piny. ­(konektor zapojen, napeti OK a 2 piny binarne kodujici dostupny vykon ze zdroje 150, 300, 450 a 600w­).

Hlavnim problemem noveho 12+4 pinu ale bylo zvyseni proudoveho zatizeni na dvojnasobek (300=>600w) pri nezmenenem poctu a kvalite 6+6 napajecich pinu. A protoze amd ten konektor nepouziva, byla za zvysenim prenaseneho vykonu nepochybne nvidia.

Standard ATX 3.0 definuje pro piny 12+4 pinu maximalni proud 9.2A na jeden napajeci pin. Teoreticky je tedy maximalni zatez 9.2x12x6=662w. Bezpecnostni rezerva na nerovnomerne rozdeleni zateze, nedokonalost provedeni konektoru a zhorsovani jeho prechodovych odporu v case (v dusledku oxidace a snizovani pritlaku kontaktu) je tedy jen 10%. Pritom u osmipinu s masivnesim provedenim a nizsim maximalnim proudem na pin byla bezpecnostni rezerva 49% a u sestipinu jeste vic. Z toho je zrejme, ze deklarovany vykon noveho 12+4­-pinu je hnan opravdu nesmyslne na hranu.

To, ze zatim zdokumentovanych problemu jen par desitek, neznamena, ze ­(ostatni­) konektory jsou v poradu a za problemy muze diletanstvi uzivatelu, jak alibisticky tvrdi nvidia. Spis naopak. Ve standardnim nastaveni, ve kterem kartu pouzivaji bezni uzivatele, by mela 4090 brat max 450w a to konektory ­(aspon zatim­) zvladaji. Zvysovani prechodovych odporu s casem ale nejspis zvysi zahrivani a s vyssi teplotou muze zacit kvuli vyhrati pruznych kontaktu klesat jejich pritlak a problemy se mohou zacit objevovat i u mene zatezovanych karet.

Ocekavam, ze u tech zatim vypalenych karet slo spis o provoz pod plnou zatezi. Pokud ji nekdo prepne do rezimu vysokeho vykonu a honi ji v nejakych testech tak, aby brala 600w, je zrejme schopen upect konektor mnohem driv, nez bezny BFU. Ale ten, kdo tohle zvladne, asi nebude diletant neschopny spravne zasunout konektor. I kdyby vsak slo v nekterych pripadech o dusledek nedostatecneho zasunuti konektoru, slo by predevsim o dusledek konstrukcnich chyb (viz vyse).

Uz se pry chysta revize standardu. Cekal bych, ze dojde ke snizeni povoleneho prikonu na prijatelnejsi hodnotu 400w ­(signalizace 100, 200, 300, 400w­), ktera pro normalni karty staci. A pokud to dnes jeste neni, tak se nejspis zkrati signalizacni piny tak, aby doslo k jejich zapojeni az jako poslednich, po opravdu spolehlivem zasunuti konektoru.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ak je dôsledkom zníženie príkonu na 400 W, môže ešte Nvidia hovoriť o najvýkonnejšej karte?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že rozhodně stále může, AMD s RX7900XTX je někde pod RTX4080
A jak všichni víme že taktováním sice stou spotřeba exponenciálně ale výkon jen v jednotkách-desítkách %
Pokud tedy grafiku nebo i CPU lehce podvoltuješ , ztratíš polovinu spotřeba ale jen pár % výkonu,

Pokud by tedy 4090 výkonově spadla na zatím hypotetickou 4080ti nebo i 4080, pořád bude výkonnější než jakýkoliv Radeon,

mimochodem RTX4080 má mít spotřebu 320W pokud se nepletu a něco se nezměnilo,
s ohledem na to že Radeony mají až 355W a mají být slabší..... No nic moc AMD....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Řekl bych že rozhodně stále může, AMD s RX7900XTX je někde pod RTX4080"
.. to vis tak mozna ty. Pokud je mi znamo, tak nikdo jiny zatim k takovemu vysledku nedospel ;)
Samozrejme pokud neberes jako hlavni meritko nove super duper uber alles RT a DLSSxy..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@redakce: Reklama svádějící ke gemblerství? To myslíte vážně? Vím, že díky panu Čihákovi z cdr.cz padá zdejší úroveň často pod nulu, ale tohle?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

milá Robin, jaká reklama? Kdo používá ochranu reklamu nevidí - ani jiné nežádoucí účinky .-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blokator reklam používám, ale komerční články vidím. Včetně toho kontroverzního.

Chtěl jsem nechat vydělat redaktorům a diit.cz jsem měl na whitelistu. Ale nešlo to. Stránky se načítali hrozně dlouho. Reklamy rušili při čtení...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Reklama je ok a je v pořádku označená, jen bych doporučoval to označení reklamy výraznější, teda bílá na černém a ne bílá na šedém.
Z něčeho žít musí a když máš web, kam chodí pár bláznů do technologií, tak musíš být rád za každého inzerenta. Jinak to nelze provozovat a web by museli zavřít. To by byla škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je reklama na AMD permanentní, ale zde se musím autora zastat. Je funny jak každý druhy youtuber taví konektor a k jádru problému se nikdo nedostal. Protože všichni včetně inženýru z nVidie mají karty na stole. Mě stačilo 10 minut a při instalaci 4080 jsem přisel, kde je problém, špatná konstrukce konektoru, zacvak, co má držet konektor proste nefunguje. Držel jsem se návodu kabel ohýbat po 3,5 cm, jenže při šířce karet se redukce i v HAF-X nebo Meshify 2 XL dotýká bočnice. Při zasouvaní bočnice se kabel jen tím přitlačením je schopen vysunout o 1mm na jedné straně. Tudíž rady rádoby expertu z youtube problém spis zhorši. Ohnul jsem kabel nahoru, aby se nedotýkal bočnice a vše je OK. Teplota konektoru je minimální, ona i karta s tím overkill chlazením má po 3 hodinách hraní A plague tale requiem 55 stupňů:-) Každopádně to nic nemění na tom, že konektor je spatně navržen, uživatel i když konektor zacvakne, tak při dotyku s bočnici skříně se může vysunout. Naštěstí to hoři jen při souher okolnosti co nikdo neví, protože podle mě je těch povytažených kabelu mezi lidmi bude za 10 procent. A případu hoření je tak 100?

Jediné rosení jsou konektory zahnuté dolu nebo nahoru, jenže ty nikdo nemá skladem ještě…

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kvůli pár desítkám prokázaných vadných zapojení konektorů takové haló na proAMD webech :) Jednoduše v NV zapoměli dodat cedulku s patřičným upozorněním jako se dávají pitomé lístečky u teplých nápojů/jídel že jsou horké. Jinak určitě lepší jeden konektor než tři osmipiny které mám v současné RTX 3080. Navíc starý osmipin nemá žádnou diagnostiku, je to obyčejný hloupý kabel. Chyba NV je že opoměli že jejich grafiky si mohou kupovat i techničtí antitalenti.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pracovat pro NV tak za tato slova by si z NV vyletěl že by si nestačil počítat schody. Kolik myslíš že by těch karet prodali, kdyby je prodávali jen odborníkům? Stačilo upravit signální konektory ře je konektor dotlačen až na doraz a bylo by po problému. Jestli stačí nedotlačit konektor cca 2 milimetry a on začne hořet, je zcela zřejmé, že konektor nemá moc rezervy pokud jde o přenos energie. Čekal bych z důvodu bezpečnosti, že takový konektor bude zvládat 900W, pak by ty dva milimetry nedotlačení nehrály roly.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud někdo prodává takový hw tak nějak počítá že kupující není n00b. Neprodávají zařízení pro MŠ. Pokud někdo není schopen zjistit že má sestaveno správně ať to raději nechá odborníkům kde víc co a jak.
Ikdyž počet potížistů navýšíme na rovnou stovku a počet prodaných ponížíme na rovných sto tísíc tak kolik to je? Hmm?? Za takový počet reklamací jsou obvykle firmy spokojené a je to označováno jako spolehlivý produkt...
Jednoduše když jde i o banalitu u NV tak je u toho rámusu a kvičení jako když na dvorku táhnou prase na porážku .-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Co si budeš myslet o konektoru na GK za 60 000 Kč který můžeš dle výrobce bezpečně rozpojit a zapojit 20X a pak asi nechat naletovat nový? A nebo jí snad vyhodit? Kdyby hrozilo, že těm lidem odejde jen ta GK , ale vyloučit se nedá ani požár a tady už jde veškerá sranda stranou. Takový majitel GK může ohrozit nejen svůj majetek ale i případně sousedů a o zdraví raději ani nemluvit. Přitom jak už jsem psal udělat to blbuvzdorné není zase tak těžké.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

jako každá novinka není dokonalý. Jenže místo vysvětlení proč se z takových několika desítek kusů poškození dělá halo jsem akorát obdržel mínusy - u jiné firmy je taková chybovost ještě úspěch a to nikdo nezkusil zpochybnit z dobrého důvodu .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem zaspal dobu, odkdy u komponenty, jako je konektor, se dělá zaváděcí série na vychytání chyb? U celkem jednoduchého prvku, který je možno předem spočítat, celkem jednoduše vyrobit vzorky a otestovat s pomocí i celkem primitivních nástrojů? Navíc když se to hodlám zavádět jako nový standard? I z pohledu nVidie, když jím chci osadit svůj produkt z nejvyšší třídy, tak si dám bacha na to, aby mi taková kravina jako konektor nezpůsobila vracení výrobků a ohrožení pověsti.

Tohle je selhání na všech frontách, od návrhu, který i normálnímu člověku s nějakým povědomím o elektrotechnice připadal podezřelý od první chvíle, přes jeho testování u původce návrhu až po nedostatečném otestování u výrobce finálního produktu. To, že okamžitě se začalo s jeho revizí zcela jasně vypovídá o tom, že obratem uznali, že návrh je prostě vadný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fascinujici, jak muzou byt lidi jendodusi a nedokazou si dohlidnout dal nez na vlastni nahoru ohnuty frnak..
Se vsadim, ze kdyby to nahodou chytlo tobe, tak tady takhle kecat nebudes.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale bude. Nepřiznal by to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Interlock se dava i do konektoru, ke kterejm se uzivatel nema vubec dostat, tzn. ze ho montuji jen odbornici. A ten interlock se dava i do levnejsich komponent nez jsou GPU, kde tece treba jen 10A. Me je zahadou co je chytryho na konektoru kterej nema pojistku proti spatnemu zapojeni. Kdyz tam nedali interlock, tak tam mohli dat mechanickej klip, ten je ostatne pritomen i na ATX konektorech.
Pokud konektor se zasouva do konecne polohy moc velkou silou, tak je to taky selhani vyrobce, protoze za A) uzivatel nemusi byt schopen vyvinout takovou silu a za B) vznika tam riziko vylomeni konektoru z PCB karty nebo vylomeni PCIE konektoru z desky

No kviceni u konektoru ktery se tavi je docela v poradku, protoze do ted s 8-pin konektorama nebyl problem evidentne i kdyz se muze stat ze neni zapojen uplne na doraz (ostatne ja to pri zapojovani doted taky neresil, proste sem zapojil konektor a zapomel na nej, ani si nejsem jistej jestli 8-pin ma ten mechanickej klip)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ani zdaleka nemusí mít konektory Interlock. Napadá mě třeba takový MOLEX, nebo ATA40 i 80, některé SATA, pro výkonové použití třeba XT60 nebo XT80. Ale souhlasím, je to zfušované. Když se třeba podívám jak je robustní vidlice typu E a to je jen na 16 ampér, tak tohle je fakt fraška.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ten nový, chytrý tu diagnostiku má. Takže se nemůže stát, že by se tam třeba začalo něco tavit, ..oh wait.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Viděl už jste někdy schéma zapojení toho PCIe 8-pin konektoru?
3x 12V
3x GND
Co jsou asi ty zbylé dva piny?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V 8-pin jsou dva piny signalizacni a oba jsou natvrdo pripojeny na zem (gnd jde tedy realne pres 5 pinu).

Jeden z tech signalizacnich pinu je v konektoru uz od sestipinu a potvrzuje karte, ze je napajeci konektor opravdu pripojen.

Druhy signalizacni pin byl pridan az do osmipinu. Potvrzuje karte, ze je pripojen skutecne osmipin a je tedy moznost vyuzit 150w misto 75w. A protoze je spojen natvrdo na zem, slouzi (spolu s pridanym 12V pinem) zaroven i jako napajeci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

problemu s konektorem je nekolik

1) poloha samice u fe karet je tak blba, ze je tam rantl, pres ktery ze shora nevidis jestli je konektor poradne domacknuty, taky nvidia ted doporucuje zapojit kabel driv nez das kartu do desky
2) k tomu pricti velkou silu na dotlaceni konektoru az do konce
3) slabou aretaci u ktere necejtis nebo neslysis cvaknuti
4) podle videa GN vynalozis celkem malou silu na vysunuti nezaaretovaneho konektoru a staci vyklavy pohyb, ktery delas s kabel managementem a konektor se muzes povytahnout
5) nzxt ma na strankach zivotnost konektoru pouze 30 zasunuti na hwu pred aferou to bagatelizovali ze o nic nejde, najednou to smysl dava kdyz se to muze vydrit

a mas problem na svete, takze ano je to chyba uzivatele, ze to nezastrci poradne, ale kdyz mu nastrazis tolik pasti tak je jasny ze se nekdo chytne a ne nadarmo budou delat novou revizi konektoru
dalsi vec je ze 50 konektoru na 100 karet neni malo po par tydnech prodeju

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ne neni to chyba uzivatele, ten konektor ma bejt zkonstruovanej tak, ze minimalizuje chyby uzivatele. Proto jsou vsude poka-yoke, barvicky atd. Zvlast, kdyz je ten konektor na hrane s prechodovym odporem, proc tam nedali ten interlock a mechanickej klip ala ATX. Normalne u 8-pinu pokud neni pripojen, tak se PC nezapne nebo GPU posle hlasku ze neni zapojenej. To same mohl delat 12-pin kdyz bude spatne zapojen.
Update: Tak interlock i mechanickej klip maj, ale interlock nereflektuje spravne zapojeni (sepne se zrejme uz nekde cca 50% zasunuti, takze je tam k prdu) A mechanickej klip zrejme moc neklipuje. Z toho je evidentni ze opatreni proti blbosti uzivatele jsou zcela k prdu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

diky za termin poka-yoke, nevedel jsem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smazana duplicita

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě tam nVidia nechala málo místa kolem konektoru. Na konektor není pořádně vidět přes ohromný chladič.

Ale teorii o špatně zasunutém konektoru nevěřím. Už u prvního případu se o tom spekulovalo. Uživatelé si na to dávali pozor.
Navíc se to četným redakcím nepodařilo zopakovat.
A těžko to vysvětluje otavené vodiče. A tavení konektoru po obou stranách.
Je to jediný argument, který chybu svádí na uživatele. Tak ho nV použila.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No tam bude pojebané spíš něco jiné a pokud vím, tak tento konektor byl už použít u RTX 3090 Ti a tam přes to teklo asi ještě víc šťávy a takové problémy s tím nebyly, aspoň se toho moc nezaznamenalo a pokud ano, proč si to už tady tedy líp neohlídali a děje se to teď v takové míře? Prostě si vymysleli tento konektor, ať zas místo 2 můžou osazovat jen hento 1, nějak se to omrdalo, aby se z toho vytřískalo pár centů zisku navíc na každé grafice za 60 táců a výsledek je tento průser.

Stejně to mají ale dost debilní – hlavně že tam máš mega chladič, jakdyby to mělo mít těch dříve spekulovaných 600W, chladíš si GPU hezky pěkně na 60 °C, aby se ti nakonec roztavil zmrvený konektor... to prostě nevymyslíš.:)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

U RTX 30 je ten konektor volnější, takže jde líp zasunout.

U tohohle i s těmi kontrolními piny tak dbali na to, aby se neviklal, že je na to potřeba víc tlačit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, uživatelé si na to dávali pozor, a proto je i na fotkách konektorů vidět, kde se vymáčkla hrana samice, když se ten plast rozehřál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono je problem zastrkavat tyhle konetory obecne nekdy. Nedivim se, ze to nekdo "nedotahl" dokonce.
Je to sice chyba uzivatele, na druhou je to koncepcni chyba konektoru, potazmo jeho navrhu, ktery neni dostatecne blbovzdorny. Takze to jde stejne za vyrobcem HW...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsem už třeba několik tabletů a telefonů s doslova rozdrceným vnitřkem konektoru micro USB. Neviděl jsem nikoho, kdo by si stěžoval, že je ten konektor blbě navržený a málo blbuvzdorný, a jde to za výrobcem hardwaru.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A po kolika, letech používání, kolika zasunutích a pádech telefonu, nebo cuknutí za kabel během nabíjení ty konektory byly vyviklané? A kolik z nich se začalo tavit? A není mezi těmi konektory z pohledu velikosti a fortelnosti konstrukce náhodou nějaký rozdíl?

Trochu chabé argumenty, ne? Zvlášť od člověka, který testuje železo a píše o něm na technickém webu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám vyviklané. Říkám s rozdrceným vnitřkem. Rozžvýkanými kontakty. Ten plastový jazýček uvnitř rozmačkaný na... maděru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Problem s takovou argumentaci je trosku ten, ze u te grafiky ti muze chytnout barak..coz je podle mne tim padem diametralne odlisny pripad :)
A jak pise nade mnou.. taveni konektoru... to je trosku jine kafe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco od mobilu nikdy nikomu nic nechytlo, že jo. :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna u mikroUSB vzplanuti asi moc nehrozi vzhledem k tomu ze je mechanicky chatrny, tam je problem v tom ze pak neni kontakt, ne ze ma velkej prechodovej odpor. U USB-C bych se toho docela bal (ale zjevne to funguje, coz se u 12-pinu rict neda)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a chytlo?
ja nevim Adame, ze ti to za to stoji..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak zrovna na mircoUSB potazmo USB-C si docela stezuju, ve snaze o minimalizaci ze Micro temer jiste po naky dobe vylomi. A USB-C mi prijde zahadou ze tema titernejma kontaktama se da protlacit az 60W

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na tom, jak se k tomu hardware člověk chová. Pokud hulvátsky, vylomí i zásuvku ze zdi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč ale údaji o 50 ks nějak nevěřím, ve svém okolí vím hned o 3 kusech, 2 jsou s redukcí a poslední je kabel přímo ze zdroje a jsou to lidi kteří staví pc víc než 25 let.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Protoze to jsou kusy. ktere "dokumentuje NV", at uz keca nebo ne. S celkovym poctem vadnych/horicich ks to nema nic spolecneho :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže vo finále Nvidia urobila minimálne z 50tich zákazníkov primitívov, ktorí nevedia ani poriadne zasunúť napájací konektor :O Akurát že na youtube sú aj videá kde sa taví konektor ktorý je zasunutý až na doraz.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu chceš od nich kupovat :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel někdo zasunout 8pin tak, aby to doléhalo jen trochu a vznikal tam el. oblouk? Začne to hořet? Podle mého názoru ne. Neni problém v 16pinu, ale v neskutečném příkonu grafik od NVidie. Na druhou stranu, kdyby neměly tak šílenou spotřebu, nikdo by 16pin nepotřeboval.

Jen ať se AMD dál drží spotřeby do 300W (2x8pin) a nikdy ten hloupý nový konektor potřebovat nebude. Zákazníků tvrdím najde AMD víc, když se zaměří na přijatelnou spotřebu a na přijtelnou cenu než, aby to dopadlo jako u NVidie, že má šílenou cenu, šílenou spotřebu a šíleně hoří!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napadla mě ještě jedna věc: Ony už osmipiny jdou dost ztuha. Šestnáct pinů se tedy musí zasunovat silou přímo hovadskou. A pokud ne, znamená to slabý přítlak kontaktů, což je při těchto proudech chyba. Ať na to koukám z jedné nebo z druhé strany, malá síla - špatný kontakt, velká síla - riziko nedomáčknutí. Takže chyba konstrukce. Měli to asi udělat šroubovací.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ATX konektor ma 24 pinu? A jde to zatlacit. 99% uzivatelu dokaze zhodnotit jestli je spravne zatlacenej. (mechanickej klip zretelne cvakne a bez odjisteni klipu se ten konektor neda silou bez destrukce desky vytahnout)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně a vem si, jak blbě se ATX konektor zasouvá a to ho tlačíš proti desce. U grafiky pujde i ten 12 pin pěkně blbě.
Každopádně ale na netu jsou videa konektorů dostrčených a hořelo to, takže stále není jasno, jak NVidia přišla na to, že to hoří jen v nedotlačeném stavu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak na to přišla? Mají snímky, kde je vidět odření plastu pouze do určité vzdálenosti. Mně to přijde jako snadné vysvětlení, přičemž i laboratorní testy různě zohýbaných konektorů měly problém jak to zahoření vyvolat. 50 patlalů, kteří neumí kartu pořádně připojit, na 125 tisíc prodaných kusů celkem opdle mě mluví za vše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA to jiz 100% dela na styl Applu, na vine jsou proste vsichni jen ne Apple/ona.

Kdyz uz chtela PCI-SIG protlacit dalsi napajeci konektor, mel novy 12/16-pin dat maximalne 300W.

Cele je to na smich protoze RTX 4000 rada nepodporuje PCI-Ex 5.0 k cemuz se 16-pin vaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dam na doporuceni AMD :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.