Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia rozšířila seznam G-Sync compatible monitorů z 12 na 15

Acer, Asus, MSI a neni to jedno? (same srackoidni monitory)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také si říkám, že si dělají prdel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už jen 600+ to go. S takovou rychlostí za 10-15 let.
Nvidia válí - RT - prakticky 1 nebo 2 hry, freesync - 15 monitorů. Už se těším na další skvělé technologie fungující v kombinaci dvou her a jednoho monitoru

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od AMD mají pro certifikaci nějaké podmínky, nestačí jim jenom to, že se na tom dá zapnout freesync v rozsahu 48–75 Hz.

Přes 360 monitorů z toho seznamu vypadne ještě dřív, než by v Nvidii vůbec o nějaké certifikaci uvažovali, protože mají horní limit na 60, 70 nebo 75 Hz, 129 jich vypadne už jen kvůli tomu, že nemají DisplayPort.

A ten G-sync se na monitorech s DisplayPortem zapnout dá, jenom to musíte udělat ručně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

stale je tam cez 200 dalsich monitorov, s range 30-40/90-144 takze do 10 rokov snad ich mozno azda aj certifikuju ..ech

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš si myslím, že se seznam začne rozšiřovat až s novou generací monitorů, které budou šité na míru certifikaci tak, aby prošly.

Mně to fakt připadá, že Nvidia otestovala většinu z toho, co připadalo do úvahy, a tu certifikaci jim prostě z nějakého důvodu nedala (a nevím z jakého, třeba to bylo jen proto, že nechtěli zaplatit deset tisíc doláčů za kus za certifikát (tím netvrdím, že se za něj platí, jestli jo, nebo ne, to fakt netuším :D)).

Druhá možnost je, že pokud budou novináři dost dlouho a intenzivně prudit, že je po roce pořád jen patnáct monitorů, a AMD se bude dost intenzivně chlubit, že má přes 400 monitorů s freesyncem, tak prostě zmírní podmínky, aby mohla taky máchat tím, že má taky stovky G-Syncových modelů... :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia nedělá nikdy nic zadarmo. Počítám že za nálepku se platí tučné peníze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co co ? NV ještě neumí HDMI VRR ? ona asi umí jen RRRrrrr!!! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A on existuje nějaký HDMI VESA Adaptive-Sync standard?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDMI 2.1 rozsiruje standard mimo jine o VRR a low latency atd. se zpetnou kompatabilitou nejen ze to zvladaji monitory ale uz i nektere lonske TV

Btw VESA se primarne stara o to co umi DP

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

G-Sync compatible je certifikace on Nvidie, některé z podmínek pro získání certifikátu mají uvedené na stránkách nvidia.com, tak si to aspoň vygoogluj místo toho svého „investigativního domýšlení“.

Při představení G-sync compatible psali, že mají otestovaných přes 400 monitorů a drtivá většina z nich některou z podmínek nesplňovala.

To, že MSI prohlásí, že jejich monitory jsou kompatibilní s G-sync, z nich ještě nedělá monitory s certifikátem G-Sync compatible.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zajímal by mě smysl tvého komentáře:

1. O podmínkách, které jsou vyžadované pro statut „G-Sync compatible“ jsem psal ve 3 článcích. Pod dvěma z nich jsi diskutoval, pod jedním máš dokonce 19 příspěvků, takže je evidentní, že o těchto článcích víš. Přesto mi radíš, abych si vygoogloval něco, o čem víš, že jsem napsal několik článků. Co si mám o takovém rýpání myslet? Takhle na první pohled to vypadá tak akorát jako trolling vhodný ke smazání.

2. O jakém „investigativním domýšlení“ mluvíš? Uvádím fakt, že MSI prezentuje 16 svých produktů jako „G-Sync compatible“ a dále uvádím druhý fakt, že Nvidia z těchto 16 produktů v seznamu „G-Sync compatible“ nezmiňuje ani jeden. Buďto je chyba na jedné straně nebo na druhé. Každopádně je to pro zákazníka matoucí a Nvidia nemá dobře nastaveno, jak její partneři používají její vlastní branding. To není žádné domýšlení, to je zjevný fakt.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

O tomhle „Nvidia tato slova nejspíš nerespektovala“.

Ano. Proč teda filozofuješ nad tím, že by Nvidia měla respektovat, co nějaký výrobce napíše, nebo s ním sdílet jeho názor, když si výrobci sami nemohou monitorům dávat certifikát „G-Sync Compatible“, pokud to má být certifikace udělovaná Nvidií na základě nějakých interních testů.

Já si můžu taky jenom investigativně domýšlet, že MSI udělalo podraz na zákazníky a chyba byla na straně MSI, které zneužilo toho, že Nvidia vybrala pro tu certifikaci praštěné označení „G-sync Compatible“ a snažilo se využít to k tomu, aby světu sdělilo, že jejich monitory jsou kompatibilní s G-Sync (jde to zapnout a nějak to funguje) a zároveň to vypadalo, že mají certifikaci „G-Sync Compatible“

Vysloveně tím smrdí už ta první věta z tiskové zprávy:

„Following NVIDIA's announcement of their newest drivers, MSI monitors are effectively G-Sync Compatible! This technology allows G-Sync to be used on Adaptive Sync monitors.“

Některé z těch „G-Sync Compatible“ monitorů MSI na seznamu by měly ze síta „“vypadnout už jenom proto, že nesplňují podmínku

They also validate that the monitor can operate in VRR at any game frame rate by supporting a VRR range of at least 2.4:1 (e.g. 60Hz-144Hz), and offer the gamer a seamless experience by enabling VRR by default.

A že už Nvidia nějaké kroky podnikla, je zjevné, protože v oficiálních tiskovkách v angličtině už jsem tu původní tiskovou zprávu o „G-Sync Compatible“ monitorech nenašel, takže ji buď google neindexuje, nebo ji museli stáhnout. Zůstalo to jen na nějakých lokalizovaných webech (uk.msi.com) v „newskách“ a na fóru msi. V češtině na webu ještě v tiskovkách visí.

https://cz.msi.com/news/pr_iframe/2495

Rozklepal jsem z toho seznamu zkusmo asi šest monitorů, ani u jediného nebylo nikde uvedeno, že je „G-Sync compatible“, jestli to u některého najdeš, tak dej vědět. :D

Mně z toho ale vychází „fakt“, že MSI už ty monitory jako „G-Sync Compatible“ neprezentuje.

Já trollím v diskuzi, ty trollíš přímo v článku. :D Co je horší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Off topic...ale, kdyz mluvis o investigativni novinarine..vis ze je dalsi karta za 289 Ecek k dispozici? A neni to Sapphire, u ktereho jsi trvrdil, ze to bude sleva vyrobce karty samotneho.
https://geizhals.de/asrock-phantom-gaming-x-radeon-rx-vega-56-a1855172.h...

Osobne mi prijde tvoje tvrzeni o tom, ze se jednalo jen o par karet na start 1660Ti jako nepodlozene tvrzeni, kdyz sleduji slevy po dobu uz 3 tydnu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to 289 eur, ne 279 eur ani 279 dolarů. A po oficiálním snížení doporučené ceny na Vegu 56 bych fakt čekal něco víc než jeden, dva modely ve třech obchodech jednou do týdne (a nemyslím to doslova, aby mi to tady začal někdo přepočítávat).

Doporučená cena je u grafik něco jako obvyklá cena základních modelů v levnějších obchodech, ne minimální cena, která se dá najít ve třech obchodech v Evropě. :D (opět jde o hyperbolu, nepotřebuju vypočítávat, jestli jsou tři, nebo je jich pět :D)

1660 Ti se taky dá sehnat za 7200 (a v CZC, ne odněkud z Polska nebo dovozem z Německa), přesto by nikoho nenapadlo psát, že Nvidia snížila doporučenou cenu na 255 dolarů.

Jestli to opravdu sleduješ, tak ti musí být jasné, že žádné masové zlevňování Vegy 56 tak, aby byla na pozici cenového konkurenta 1660 Ti, nenastalo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja nikde netvdim, ze se Vega 56 plosne snizila na uroven 1660Ti. Ale pokud si pamatuji, tak to ani netvrdila oficialni zprava AMD. Ty jsi naopak na zacatku tvrdil, ze to byla "partizanstina', ktera mela v den vyjiti recenzi zmast recenzenty, aby tam vega56 vysla lepe. Pripousitim, ze se tohle taky mohlo stat.
Nicmene tvoje tvrzeni se dalo vykladat i tak, ze je to akce na "3 dny" a pak skonci. Coz evidentne neni pravda a slevy v ruzne forme pokracuji zatim dal ve smyslu, jak o tom psal No-X.

Proc jsem to ale znovu vytahl je ten, ze ty rad rypes pravidelne do No-X, ze si neoveruje informace, sam ale varis z vody a ani nepripustis, ze ta pravda muze byt nekde mezi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jediný problém, který jsme s no-xem měli, byl ten, že opakovaně a přes veškeré upozorňování tvrdil, že AMD snížilo doporučenou cenu Vega 56 na 279 dolarů, ačkoliv samotné AMD v tom mailu redaktorům recenzujícím 1660 Ti nic takového nepsalo a po dotazech některých redaktorů to opakovaně vyvracelo a zdůrazňovalo, že o žádný oficiální price drop nejde. Tedy že doporučená cena Vegy 56 není snížená na 279 dolarů. (no-x jenom v diskuzi naznačoval, že má nějaké lepší info či co).
Nikdo se ani nebavil o tom, jestli se někde nějaká karta za nějakou podobnou cenu náhodou nedala nebo nedá koupit.
Snížení doporučené ceny na 279 dolarů by znamenalo, že by teď u nás v obchodech měla být už běžně k sehnání Vega 56 za nějakých 7900 korun, a to není ani náhodou.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto přesně napsané. Jinak Adame, nechceš napsat oficiální dotaz na Nvidii ohledně těch MSI monitorů proč nemají certifikaci a pokud odpoví, tak to zveřejnit ve formě newsky?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem to tu zase viděl, tak jsem se zeptal, čekám na odpověď, uvidím, co se dozvím. Novinkám se věnuju jenom pasivně, i tak nevím, co dělat dřív. :D Ale vzhledem k tomu, že to nějak v tichosti vyšumělo, aniž by to někdo z Nvidie dementoval, spíš čekám, že bude i Nvidia mlžit. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Karty za 279 nejsou, pokud to No-X takto tvdil, ze tyhle karty budou porad, tak je to evidentne blbost. Nicmene slevove akce uz pokracuji 3 tydny na ruzne modely...za 289 nebo 299, nejspise do vyprodani nejake zasilky. Ty jsi se snazil dokazat, ze to trva "3dny". coz je taky blbost. Takze si v tom muzete pogratulovat.
V CR stejne nic k dostani nebude, protoze tenhle trh je tak prtavy, ze pokud vubec, tak se zmeny projevi az po nekolika tydnech...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už pamatuju, že se oficiální slevy Radeonů promítly i u nás do ceníků během pár dní (doslova).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi zalezi, co znamena oficialni sleva. Tohle jsou nejspis fakt 'promo akce' a na co by je delali u nas, kde tech karet koupi par lidi...
Ja si treba pamatuji, kdyz jsem nekdy myslim v zari tvrdil tady Tomasonovi, ze ceny Polarisu v Nemecku uz klesly a ze to prijde tady taky po nejake dobe. Dostalo se mi sice odpovedi typu, az na prsi a uschne, a ty ceny opravdu dorazili..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Karty za 279 nejsou, pokud to No-X takto tvdil, ze tyhle karty budou porad, tak je to evidentne blbost.“

Možná by bylo lepší se do původního článku podívat. Není třeba spekulovat:

1. Nikde jsem nepsal o kartách za €279, protože oficiální snížení mělo být na €285:
https://diit.cz/clanek/radeon-rx-vega-56-levnejsi

2. Dále tam nepíšu ani slovo o tom, že všechny karty budou za tyto ceny dostupné permanentně.

Adams má oblibu v tom, že mi do úst vkládá tvrzení, která jsem neřekl a ta se následně snaží se vší vehemencí zpochybňovat :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Adams pise 279 dolaru, ne EUR, a tech 279 USD v tom clanku je. A jeho pointa byla podle me nekde jinde...ale to je fuk... :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Adams pise 279 dolaru, ne EUR“

Takže ocituji z Adamsova příspěvku doslova, na co tombomino reagoval:

„Je to 289 eur, ne 279 eur“

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taktez ocituji Adamsuv prispevek:

"Jediný problém, který jsme s no-xem měli, byl ten, že opakovaně a přes veškeré upozorňování tvrdil, že AMD snížilo doporučenou cenu Vega 56 na 279 dolarů"

...kazdy si najde to svoje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hele, vis co je nejvetsi prdel? ze nejvetsi problem s cenou vega 56 ma par nV-fans, co by si ji nekoupili ani kdyby za tu cenu byla pozlacena.. (: marne se tim snazej odvest pozornost od toho, ze 1660ti od jejich milovany nVidie je pomalejsi, ma min pameti a nema ani tu virtualni vyhodu v rtx, co se jim ohaneli u vyssich modelu.. kdyz jim vyvratis jednu kravinu, vymyslej si druhou, kdyz jim vyvratis druhou, vymyslej si treti.. kasli na ne Jiri, je to ztrata casu..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hm... jenomže tak, jak je Vega 56 u nás naceněná, to je konkurent pro RTX 2060, ne pro GTX 1660 Ti.

A jo, proti ní má o 2 GB paměti víc, takže to zřejmě bude ve všech ohledech lepší volba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj a co teprve ta 16GB bestie, ta zadupe do země i RTX 2080Ti :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze pokud bylo smyslem jejiho vydani udelat nekterym priznivcum urcite znacky potnicky, tak se to povedlo :P
;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo a Nvidia vydala karty s 6GB paměti jen aby udělala radost některým příznivcům určité značky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, to vydala pouze a jen proto, aby usetrila na nakladech a jeste to nechala svoje zakazniky zaplatit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, AMD to dělá proto, aby na tom vydělali co nejméně a zákazník si chrochtal blahem jak ušetřil. A pak si chrochtal, jak jeho milovaná firma nemá prostředky na vývoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase blbe :))
Nikoliv..AMD se snazi v ramci svych, momentalne dost omezenych moznosti, protoze nema ani jinou moznost. NV jednoduse vyuziva svoje dominantni postaveni a zdime trh. Prelozeno pro lidi jako Ty...co nejmin muziky, za co nejvice penez. Tomu by jsi mohl aspon trochu porozumet ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, už to chápu. Kdežto AMD co nejvíce muziky za co nejméně peněz. To je logické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, zase blbe...:D
AMD se snazi dat neco navic, protoze jinak nemuze. Je na tom hure, nema postaveni a produkty jako NV, aby mohla trh zdimat. NV tezi ze sveho postaveni a tudiz dava mene.
Ale kdyz tak vidim, ty tvoje jednoduche odpovedi, tak jsi jejich idealni zakaznik, presne takove potrebuji :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, pointa se skrývá právě v tom odkazovaném článku: AMD ohlásila snížení doporučené oficiální ceny pro Radeon RX Vega 56

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš tvrzení jako „AMD snižuje cenu Radeon RX Vega 56 na £249 / $279 / €285“? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Proč teda filozofuješ nad tím, že by Nvidia měla respektovat, co nějaký výrobce napíše, nebo s ním sdílet jeho názor, když si výrobci sami nemohou monitorům dávat certifikát „G-Sync Compatible“, pokud to má být certifikace udělovaná Nvidií na základě nějakých interních testů.“

Jde o dost podstatnou informaci pro zákazníka. Krom toho Nvidia má s partnery smlouvy, kde je velmi přesně definovaný branding. Poku ho nějaký výrobce nerespektuje, pak by si ho buďto měla srovnat, nebo vydat nějaké vyjádření. Vzhledem k tomu, že na to měla téměř 6 týdnů a nezaujala k tomu veřejné stanovisko, je zcela korektní na to upozornit a situaci zhodnotit.

Krom toho nikde netvrdím, že by to Nvidia měla respektovat. Pouze konstatuji, že to nerespektovala. Pokud nevidíš významový rozdíl mezi těmito dvěma formulacemi, pak je těžké se s Tebou o něčem takovém bavit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co tím chtěl básník jako říci? Získaly monitory MSI certifikaci „G-Sync Compatible“ nebe ne? Nezískaly. Takže jediná diskuze může být proč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hurá, takže budeme slovíčkařit a dělat větné rozbory.

„filozofuješ nad tím, že by Nvidia měla respektovat, co nějaký výrobce napíše, nebo s ním sdílet jeho názor“

Mám tam uvedené filozofuješ nad tím, že by měla respektovat nebo sdílet jeho názor.

Ale ok, objektivně uznávám, že nefilozofuješ nad tím, jestli by měla respektovat nebo sdílet jeho názor, ale nad tím, že nerespektovala její názor a nad tím, že nesdílí názor MSI. Spokojený?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Klud, uz presli pismena A, su na B. Zostava im cely zvysok abecedy, dajte im cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.