Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia sčítá počet válců, objem motoru a výkon: marketing GeForce RTX 4070

Inu, už léta je třeba rozlišovat údaje marketingové a technické. Občas se někdo pokusí donutit marketing, aby tolik nelhal, byly tady takové snahy například u spotřeby aut, tuším v USA. Vydrželo to pár týdnů, pak se všechno vrátilo do starých kolejí sto mil za galon. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aj AMD perlilo, ked pred cca dekadou spocitavalo x86 CPU jadra a CU v iGPU. Aj AMD malo totalne zufale casy.
Zufale casy plodia fuzale marketingove pociny.

A mali sme tu "10 compute cores" na maintreamovom APU, 314covina na n-tu ked n sa blizi k nekonecnu. Proste spocitane 4 x86 jadra a 6 CU nejakej WLIV4/5 grafiky, akoze dost hnus velebnosti. Vtedy sa to dalo najst na webe v specifikaciach a tusim aj na krabickach APU. Proste najvacsi marketingovy oj3b AMD za posl, dekadu. No este okrem toho sme tu mali zufalsot v podobe poctu jadier v Stavebnych Strojoch (ani neviem ako dopadol ten sudny proces ohladom toho, ked zalazovali AMD, tusim museli uznat ze pocet jadier je defacto pocet iba posilnenych modulov schopnych spracovavat 2 vlakna lepsie ako SMD/HT). Takze v podstate taky FX8370 je 4-jadrovy procesor, ktory vie 8 vlakien s relativne lepsim pomerom spracovania ako nejaky 4-jadrovy i7 4770K s HT. U toho Stavebneho stroja daslei vlakna isli s vykonom 50-60% prveho vlakna na jadre/module, kdezto HT u Intelu pridava cca 20-25% multiT vykonu na tom istom jadre.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K AMD. Mám pocit že se taková cpu se prodávala jako 4 jádra. Jen ve Windows to psalo AMD A10-7600K (10 compute cores) - tohle jsem si teď vymyslel, neberte to doslovně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

opakujem hlasenie, lebo je tu zrejme problem s pochopenim citaneho textu:

"10 compute cores" bolo vtedy na strankach v specifikaciach (potom to opravili) a dokonca aj dost velkymi pismanemi niekde v banneroch stranok - a mam slaby pocit ze dokonca aj na krabickach CPU/APU to bolo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže 10 compute units tam technicky vzato bylo. To že každá k něčemu jinýmu je jiná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Táto reakcia je asi tak "racionálna" ako zareagovať na tvrdenie, že "Russko napadlo Ukrajinu", tvrdením "Ale aj USA zaútočili na Irak." :-|

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nerozumiem logike na tvojej planete

clanok hovori o ojebakatovani nvidie, ja som napisal ze ojekabatovanie v zufalych casoch prevadzkovalo aj AMD (intel tieto praktiky pouziva na dennej baze posl. 6 rokov, lebo ine im neostava)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a nezautočili? celkom dvakrát! a odkiaľ bidetových usákov vyprášili predvlani? a Juhosláviu pred dvadsiatimi rokmi kto vybombardoval, debilko??? a z Vietnamu koho vyprášili? kto kradne ropu v Sýrii? kto zaplatil "svoj" prevrat na Majdane koláčikmi pre banderovskú bandu, debilko? tupí libtardi myslia odkedy racionálne???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

RuSSký trol i tady? No toto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je to "kdysi bratr z východu", tak spíš
https://www.pnpp.sk/

Cajla (Pezinok) má podboné užití v řeči jako Bohnice a Doc. Chocholoušek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Úplne som na PNPP zabudol. A to mám v Pezinku rodinu (nie v PNPP). :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já fakt nechápu proč si berete do huby jugoslávii, můj bývalý vedoucí tam byl a vykopávání masovejch hrobů a tahání malejch holčiček z bordelů už nezapomene a od tý doby je tam klid

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale argumentace na třeba: "Ten lže. Stylem: no jo, ale tamten zase morduje střenky.„ je zcela nekorektní a jde o argumentační faul zcela mimo mísu (čti téma a kontext)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je "RuSSko" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruᛋᛋko
lepsie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neznám. To bude asi výplod originality lidí se zastydlou pubertou. Úplně v klidu nesouhlasím že RF napadlo Ukrajinu, ale příjde mi opravdu dětinské tady zaníceně psát RuSSko, ruský troll, šváb apod. Když už tak Rusko, Ruská Federace a můžu v klidu k tomu dodat, že mám pocit, že se chovají podobně, jak nacisté, což se sice nechovají, ale budiž. Ale chtít vyjádřit nesouhlas tím, že komolím název státu je opravdu primitivní a dětinské.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

podla mna by sa mali ti orkovia a ich krajina volat historicky Moskovania a Moskovia.
povodny nazov by mal patrit Ukrajincom, oni su Rusi.
a podla mna sa chovaju ako nacisti, vid u Teba uz zabudnuta Bucha, internacne tabory, deportacia ludi z Mariupola,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až budou masově vyvražďovat určité etnikum a strkat ho do plynu, tak budu souhlasit s tím, že se chovají jako nacisté za druhé světové. K tomuto "ideálu" se zatím ani zdaleka nepřiblížili. Spíš bych ti Skaven doporučoval, přečíst si nějakou literaturu faktu o druhé světové válce a nesnažit se zařadit do řady primitivů, kteří si asi vytahují triko (nevím před kým a čím), tím že komolí název státu a snaží se asi ten stát urazit. Věřte mi, že tomu státu je to úplně jedno, co tu nějaká nula napíše, ale dotyčný akorát vypadá, před lidmi, kteří si ještě zachovali trochu kritického uvažování, jako blbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Politiku zrovna zde vídám nerad, pod tento komentář bych se ovšem i podepsal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No oni ale masově vyvražďují sami sebe, což je jejich dlouholetá tradice. Střízlivé střízlivé odhady uvádějí, že Stalin vyvraždil 10 milionů vlastních lidí. To Hitler s 6-ti miliony židů je proti tomu břídil.
Jinak současné Rusko má bezesporu podobné rysy jako nacistické diktatury 40tých letech 20. století (Německo, Itálie, Španělsko).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je otázka jestli k těm 10 mil nějak německá a její spřátelené armády nepomohly. Protože sovětský svaz měl naprosto nejvíc obětí, jak víme. Pokud se bavíme o stalinovském hladomoru protože odhady této události se podle zdroje dost rozbíhají od 3. až 5. milionů až po ukrajinská čísla 7. až 10. milionů. Ale nejvíc se mluví o 5. milionech. Ta ukrajina to za války hodně schytala, nejdřív se hnali nacisti do Ruska a pak utíkali před rudou armádou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To patří J D
S první polovinou komentu mohu souhlasit a u druhé části jsme se zase dostali na pavlč, kde jedna paní povídala.
Jaké konkrétně společné rysy spatřujete. Víte vůbec proč si němci zvolili do vlády NSDAP, proč češi si zvolili do vlády komunisty v roce 1948.
Až tohle budete vědět, tak pak zjistíte, že ty rysy tak úplně nesedí.
Uvědomujete si že Putin má podporu 70% obyvatel a Fiala 23% a to ještě kdoví jestli. A v čem tedy spatřujete, že je Fiala lepší ? Že nenapadl Ukrajinu ? A to si myslíte, že je pouze tento parametr k popularitě mezi obyvatelstvem ? Nesnažte se vědět líp, jak je rusům, než sami rusové. Soudíte něco o čem nemáte ani páru.
Ano J D je přesně ukázka toho, jak si nechat vymydlit propagandou mozek a přestat používat samostatné kritické myšlení a ověřování faktů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď úplně nevím na koho to je, ale jak začátek 1. světové, celé meziválečné období, občanská ve Španělsku, zimní ve Finsku a pak pokračovací, všechny důvody k válce, vznik nacismu v Rakousku, přelití a zesílení v Německu, neúspěšný Puč atd. Války jsem nikdy přímo nestudoval, ale zajímají mne hlavňové zbraně po technické i historické stránce + balistika a to víc jak 20 let. Přehled mám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To patřilo o jeden výše, je to tam dopsáno :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi si nikdy nebyl v Rusku v posledních letech. Já tam strávil skoro rok (Moskva, Petrohrad, Vladikavkaz - jen pár km od Beslanu). Těch 70% podpory je hodně diskutabilních. Ne nadarmo se v SSSR říkalo "Svůj názor si nechej v kuchyni" a to platí i v současném Rusku.
Jinak jakou má údajnou podporu vedení země, přece nemá nic společného jaký typ zřízení daný stát má. Strana Jednotné Rusko se hodně podobá NSDAP, akorát ty hnědé košile nemají. Dokonce Jednotné Rusko má obdobu Waffen-S.
A proč se u nás k vládě dostali komunisté, je celkem jednoduché. NKVD odvedla "dobrou" práci. Za pár týdnů vyjde nová kniha od Miloše Hubáčeka. Trochu se vzdálil od jeho obvyklých témat, ale kniha je to stejně poutavá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z tohoto hlediska jak způsobem vnitřní politiky tak co do korupce je na tom Ukrajina hodně podobně. Tyto dvě země si moc nemají co vyčítat. A celá ta současná invaze vznikla jako důsledek odtržení dvou území a následné lokální občanské války, o které tu naprosto žádná oficiální média ovšem neinformovala. Když jsme tedy u těch faktů. Já válku neschvaluji, ale zamyslel bych se, proč se Ukrajina nechce domluvit na příměří.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych mluvil ze svých zkušeností, když jsem Ukrajinou pouze projížděl, tak mi Ukrajina snad s korupcí připadala ještě horší. Jak jsou na tom aktuálně to posoudit nedovedu.
Když jsem tam byl v roce 2010 tak jsem tam žádné nacionalistické tendence nepozoroval. V Roce 2012 jsem byl na EURU v Doněcku a nic zvláštního jsem tam nespatřoval. Občanskou válkou bych to úplně nenazýval, pokud tam byly nasazeny jednotky z okolního státu. Zatím jsem neslyšel, že by Vietnam či Koreu nazývali občanskou válkou (vím že je to dost blbý příměr, ale nemohl jsem si pomoct).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vietnam a Korea byly zástupné války - Američani přímo zapojeni a na druhé straně sovětské zbraně a vojenští poradci a čínské zbraně. Tady technicky totéž ale opačně, Rusové přímo a západní zbraně a US poradci. Ta korupce tam je šílená až po státní úroveň. Podívejte se, jak se v posledních letech změnily vlastnické poměry ve velkých evropských zbrojovkách - Švédko, Německo, Rakousko a další. Pochopíte, kdo na tom vydělává, zatímco vlády v EU se zadlužují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já :) V portfoliu mám i akcie LMT.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady někdo s rozběhem naskočil na ruskou propagandu. (>ლ)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádná propaganda a když jsme u ní, jsme hezky pár let, spíš víc jak 10 let masírováni od EU a naší vlády. Když se na věc podíváte reálně, všechny vlády sledují svůj cíl, ale jen větší a mocnější země, ho opravdu prosazují. Takže už z principu nevěřím Britům, Němcům, Francii, USA, Číně a logicky ani Rusku a dalším. Co mi ale vadí, jak naše země míst aby podporovala vlastní lidi leze do zadnice EU a USA, i když z toho reálně tato země nebude nic mít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má , nebo hypoteticky má, podporu 70% obyvatelstva, tak při hodně přimhouřených očích to může být +- 10%, či-li stále nejvíc oproti Evropským politikům, vyjma Orbána, ale ten je přeci fůj :-) .
Citace "Jinak jakou má údajnou podporu vedení země, přece nemá nic společného jaký typ zřízení daný stát má."
Ano je tak velice špatné, skoro nacistické, že tomu věří 70% obyvatel. Takže tím jsi chtěl říci, že 70 % obyvatel jsou absolutní zabedněnci, kteří nedokážou pochopit, jaké nesmírné výhody přináší západní demokracie.
A proč se u nás dostali k vládě komunisti ve čtyřicátem osmém. Tak to určitě nebyla dobrá práce NKVD, těžko by obíhali jednoho občana za druhým a přesvědčovali je o výhodách komunismu. Bude to pro tebe možná novinka, ale nacisti na vzestupu a komunisti v osmačtyřicátém slíbili lidem defacto to samé. Jistotu práce a výdělku. NKVD přišla až později. Doplň si znalosti o naší historii. Komunisti zvítězili úplně fér, lidé jim prostě věřili a to samé nacisti.
A pokud jsi strávil skoro rok v Moskvě, Petrohradu, tak jsi vlastně v rusku vůbec nebyl, protože opravdové rusko, je na venkově.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nacismus vznikl, jak jsem psal v Rakousku a co určitě víte, Hitler byl Rakušák, jenže z této země pocházelo mnohem víc Nacistických špiček. A dobrý rétor s dobrými texty lidi prostě zblbnul, totéž se povedlo socialistům, fašistům, komunistům, v podstatě každý dobrý politik by toho byl schopný. V Německu, Rakousku a spojenců - Slovensku, Finsku, Maďarsku, Rumunsku, Švédsku, části Jugoslávie a samozřejmě ještě před tím v Itálii nebyli jen hloupí lidé, podléhali lékaři, právníci, vědci a další a opravdu věřili. Protože krize po první světové to umožnila, lidé si přáli změnu. Až pak jim začalo docházet, jaká to byla chyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruská mentalita je velice zvláštní. To co lidé prezentují navenek, je trochu něco jiného než co cítí a v co věří. Toto je klíčové pokud chceš Rusko opravdu pochopit. Třeba takový Stalin je v Rusku ještě oblíbenější než Putin, ale je tomu opravdu tak? V Rusku v podstatě nebyla žádná rodina, ze které by někdo neskončil v gulagu. A když se s nimi budeš bavit, tak ti do jedno řeknou, že se to jejich příbuzní zasloužili. Ale to je pouze taková "fasáda".
Komunisti se u nás dostali k moci díky vnějšímu vlivu (finance a "metodické vedení") ze strany NKVD (i když to tak úplně NKVD nebyla, ale byli za tím stejní lidé takže takové zjednodušení není úplně nepravdivé). A srovnávat situaci v předválečném Německu a poválečném Československu je naprosto pomýlené. Nezaměstnanost v Československu v třicátých letech byla daleko vyšší než poválečná.
Pokud by jsi četl můj předchozí příspěvek, tak jsem byl i ve Vladikavkazu. A kdo nezažil severní Kavkaz, ten nic nezažil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hitler byl taky obdivován, ale je tu jeden podstatný rozdíl. Hitler nevyhrál válku (i když k tomu měl vážně hodně blízko). Pokud je někdo vítěz, je automaticky jinak vnímán. Když se podíváte na celou ságu kolem vládnoucí rodiny v Severní Koreji, tak na začátku taky měli být váleční vítězové, až na to že nikdy nebojovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slušná nálož demagogie nebo gigantické naivity.

"Pokud má, nebo hypoteticky má, podporu 70% obyvatelstva, tak při hodně přimhouřených očích to může být +- 10%"

Pokud je to v zemi, kde vás seberou za to, že se postavíte na náměstí s prázdnou cedulí, nebo vás rovnou zavřou za to, že vaše malá dcera nakreslila ukrajinskou vlajku, tak to klidně může být +- cokoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Slušná nálož demagogie nebo gigantické naivity."
Ano ale z vaší strany.
Kolik lidí z těch 70% půjde na náměstí s prázdnou cedulí, nebo bude kreslit ukrajinskou vlajku ? Takhle si musíte tu otázku položit. Tomu se říká kritické myšlení a evidentně vám chybí.
A rovnou vám dám odpověď. Nikdo. Od toho tam máte právě ta zbývající procenta.
Takže kdo z nás je demagog ? Já ta asi nebudu, že jo.
Ono to chce vytáhnout zadek z české kotliny a trochu se zajímat o okolní svět, pokud se chci k němu vyjadřovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se pochlub jak dlouho jsi žil v Rusku, že tak "fundovaně" hodnotíš tamní společnost a chování tamních jednotlivců.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ani minutu a ani o to nestojím. Ale vzorce chování má každé lidské společenství. Pokud opravdu chceš poznat cizí společnost, tak ti rok opravdu nestačí, jak fundovaně se tady vyjadřuješ ty. Potřebuješ k tomu minimálně 5 let a stýkat se všemi vrstvami společnosti, a teprve poté můžeš říci, že tu společnost trochu znáš.
A nemusíš to být nutně ty osobně, můžeš mít známé, kteří tam pobývali delší čas, případně si múžeš vyhledat relevantní informace, které ti osvětlí jak to v tom daném společenství funguje.
Proč vlastně Číńani mají v čele komunisty ? Jsou tam úplně regulérní volby, jako všude jinde a stejně volí komunisty. Zjisti si proč to tak je, to samé platí i o rusku a dalších státech, které tobě z pohledu středoevropana nepříjdou úplně správné. Ale pohled těch lidí, kteří v tom státě žijí, je úplně jiný než tě tady přesvědčují správně vyfiltrované informace od hrstky nespokojených.
V žádném státě přeci nejsou všichni spokojeni, ani u nás ne a záloží na tom, jaké infomace "potřebuješ vytěžit". Pokud budu chtít u nás vytěžit informace, že zde lidé chtějí nazpět komunismus, tak si přesně takové informace najdu a naopak. Je to jak když se na tu společnost koukáš rourou, vidíš pouze to, co je na konci té roury, kterou ti někdo někam nastavil, ale co je okolo té roury nevidíš a pokud jsi dobře zmasírovaný, tak vlastně vidět ani nechceš.
S tebou a tím méně s Mikem, nemá smysl vést nějaký smysluplný hovor. Ty máš pocit, že víš vše nejlépe, protože jsi tam přece byl, a k Mikovi který neumí napsat rusko jinak, než se dvěmi SS, to už vůbec nemá cenu.
Nechte si své pravdy a dále žijte ve svých představách. Bohužel, někdo neprohlédne ani postupem času.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si tě citovat: "Ono to chce vytáhnout zadek z české kotliny a trochu se zajímat o okolní svět, pokud se chci k němu vyjadřovat.". Proč tady o něčem poučuješ, když jsi nevytáhl svůj zadek z české kotliny. Trochu pokrytecké, nezdá se ti?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zaprve nevíš, jestli vytáhl, nebo nevytáhl. To ad 1. A ad 2 dokáži si narozdíl od většiny zde diskutujících vyhledat "relevantní" informace. Ale jak jsem již řekl. Nemá to s vámi smysl. Pokud si dobře přečteš, co zde píši, nikde netvrdím narozdíl od vás, že je něco jasně dané a vlak přes to nejede, jen se jemně vás snažím postrčit k tomu, abyste zapojili kritické myšlení a nedrželi se pouze jedné pravdy a nepřekrucovali fakta.
Můžeš snad nějak zpochybnit, že protestovat asi nepůjde těch +-70% spokojených, nýbrž naopak těch +- 30% nespokojených, kteří se dále ještě dělí na ty, co se o politiku nezajímají, případně se k ní nevyjadřují ? Co je na tom tak strašně závadného ? Jenom to, že to nesedí k vašemu názoru, že všichni chtějí změnu, jen se to bojí říct. Jasně 70% strašpytlů žije v rusku. Ne jen to pouze nesedí k vašemu přání, která převracíte v otce myšlenky.
Už snad po páté, zkuste si někde najít vysvětlení, co to je kritické uvažování a zkuste to porovnat s vaším světonázorem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji. Vyhráváš dnešní Dunning-Krugerovu cenu. Nebo cenu za zbytečný trolling. Žvatláš tady něco o tom, jak mají ostatní kriticky myslet, přitom nejsi schopen pochopit psané slovo. Žvatláš tady něco o tom, jak ostatní ví všechno nejlíp a jediný tady bohorovně chrlíš tuny fabulací, o kterým jsi přesvědčený, že jsou to fakta. ... Nikdo tady netvrdí, že je většina Rusů nespokojených nebo neobhajuje jakoukoliv přesnější statistiku. Ty tady sebevědomě blábolíš o "70% +-10%". Já říkám, že ve státě, kde je intenzivní cenzura a politická perzekuce, nemůžeš z principu důvěřovat podobným oficiálním i neoficiálním statistikám.

Bez ohledu na to, co jsi nebo jak reaguješ, tak tady máme diskutovat o nVidii. Takže naneshledanou.

(Nekrmit trolly. Nekrmit trolly. Nekrmit trolly...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsi mi to natřel, jsem z toho úplně rozhozený :-)
Zrovna ty s tvými příspěvky :-)
Já se tady do krve nehádal a nezačal jsem tady s "ruSSkem" :-)
Nekrmit blbce :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když někdo argumentuje cenzurou v Rusku. Na Ukrajině není? U nás ji nezavádí? To je první věr, druhou je, že i přes cenzuru jsou prostředky, kterými pravda i tak uniká. Takže s padesátými léty to fakt nejde srovnávat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsi naprosto mimo a ještě se tím chlubíš... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusové nevnímají svobodu stejně, tam jsou místa, kde přijeli lidé z Evropy a první, co se dozvěděli, že na jejich počest postavili kadibudku. Ale samozřejmě, úplně jiné to je na vsi, na okraji velkých měst a v centru Moskvy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vy víte, že za ukrajinskou vlajku vás opravdu zavřou, nebo je to ukrajinská propaganda? Kolik lidí si zprávy reálně fakt ověřuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@kutil, @stapor, @a ostatní podobní....
Nezlobte se, ale toto je už příliš a osobně bych vám dal BAN. Chodím sem už fakt dlouho a tato "diskuze" nemá na technickém serveru co dělat. Běžte si ty vaše plky psát třeba na lidé. cz.... Osobně je mi z vašich hloupých... Ne to není to správné slovo, z vašich idiotských názorů na zvracení.... To jako fakt myslíte vážně....
A ten nick Stapor. Není to třeba Stalinův poručík....? Fakt s tím jděte někam. IQ asi mít moc vysoké nebudete, EQ se limitně blíží nule, ale blbých keců máte dost.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já toto téma neotevřel a sám bych s ním nezačal a navíc, pokud by jste si přečetl ode mne k tomu vše, věděl by jste, že válku ani omylem neschvaluji. Ale jde mi o rovný přístup. Nedělám si iluze, že novináři informují stejně o obou stranách konfliktu. Z historie by jste měl vědět, že tak to bylo vždy na každé straně - mi jsme nejlepší, oni ti nejhorší. Jenže realita je vždy někde mezi. Tady nekritické přijímání pouze jedné strany a ignorace reality mi vadí. Nemusíte se ani o současnost zajímat, stačí se podívat, jak se vyvíjely názory jednotlivých stran ve druhé světové i až desítky let po ní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Russia - Wikipedia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jak jste se obul do AMD. Nvidia je na toto dlouhodobě expert a Intel hned v závěsu, ten zase exceluje ve slibech. AMD to za poslední roky dělala jen u stavebních strojů a odvozených APU. A před tím u Athlonů XP, ale tam to proti P4 sedělo, navíc AMD ani nebyla první, kdo index vůči Intelu zavedl, Cyrix byl, tuším, první.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Toto Vaše tvrdenie, ale vyžaduje doplnok. Cyrix bol kúpený NS, a CPU divíziu NS kúpilo AMD ešte v čase Athlonu XP a tesne pred uvedením Athlonu 64.

National Semi to buy Cyrix
A stock deal valued at $550 million aims to develop system-on-a-chip technology for the rapidly growing entry-level PC market.
July 28, 1997
https://www.cnet.com/tech/mobile/national-semi-to-buy-cyrix/

AMD To Buy Chip Line From National Semiconductor
Acquiring the Geode line of microprocessors is another effort by AMD to expand its offerings beyond chips for PCs.

August 06, 2003
https://www.informationweek.com/it-life/amd-to-buy-chip-line-from-nation...

Athlon 64
Launched September 23, 2003
https://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_64

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle"job" bych nemohl dělat. To se prostě nedá. Ty lidi jsou placený za to, že vymyslej uplnou absurditu. Imaginárního desetimetrového kapra. Z téměř ničeho výpěstují jej na špetce čehosi existujícího, no a pak to museji pro prachy, celé společnosti prezentovat jako výsledny fakt a tvářit se u toho seriozně a hrdě. V technologickém světě to působí úplně otřesně no ,alepoň je to občas docela sranda s marketingem Nvidie jsem měl letos dost takové legrace (jejich dlss3 hrátky). Horst Fuchs to byl proti nim uplnej břídil ač měl zábavnější show na efekt. Kdy v devadesátkach pálil vejce na kapotě auta halogenem.... , aby pak zničený povrch , magicky setřel a zároveň i opravil, použitím svého nadčasového čističe na všechno. Blbý je, že lidé jsou schopní sežrat cokoli. Prodej hardware je pro tohle lhaní bohužel teměŕ ideální prostředí. když se pak dotyční nechají nápalit, tak navíc radši často neřeknou , že se nechali napálit, aby se sebe neudělali sami blbce :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Toto s t+mi podvedenými mi připomnělo kryptoměny. Velcí hráči, majitelé těžebních farem a burz na to vesměs vydělali, ale ti malí často prodělali a stejně to nepřiznali virtuální měny hájili. Celé mi to přišlo jako pyramidové hry, jako že ti dole dali peníze těm nahoře, ale nepřišli si podvedení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co si budem tam asi docela hodně lidí s naivní vidinou nekonečného pasivního zisku za nákup a zapnutí gpu v softwaru, přišlo nakonec i kalhoty, ale nemluví se o tom vůbec :), možná časem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co si budem tam asi docela hodně lidí s naivní vidinou nekonečného pasivního zisku za nákup a zapnutí gpu v softwaru, přišlo nakonec i kalhoty, ale nemluví se o tom vůbec :), možná časem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie je uz taky graf hodny trestneho oznamenia?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zločin není tohle vydat, zločin je tomu věřit. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mna by skor zaujimalo, preco intel-dementel "vyprdol" na trh Core i5-13400F, ktore moze byt postavene na alderi ako aj raptore, dve rozne mikroakritektury, rozna cache ... atd a woni tie intel-hovada to neodlisia ani len modelovym nazvom, proste niekto si ten procak i5-13400F kupi a bude mat aldera a iny si kupi tiez procak s tym istym modelovych cislom a bude mat raptora - to je na zalobu ako hovado !!!

podobny intel humus tu bol pri Core i5-12400

aj AMD malo napr. mobilny CPU 5800U bol Zen3 a 5700U bol Zen2+ a nebolo to veru idealne, bolo to pomylene a na riadny prd (lebo clovek musel sledovat neparnu cislicu na druhom mieste), tak ale bolo to do r1ti aspon odlisene!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik že má Nvidia verzí Geforce 3050 a 3060? Dohromady sedm nebo osm?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže AMD to na webu má, jaké generace jsou jádra a prodejci to taky uvádí. Že si to zákazník nepřečet, to jejich problém není. Co se Intelu týká, ten už uvedl, že skutečně nová mají být jen i7 a i9 a ještě navíc jen K modely, vše další má jen zvednuté takty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

oh really?
takze vobec nevadi ze tu mame dva
Core i5-13400F Spec Code SRMBG stepping B0
Core i5-13400F Spec Code SRMBN stepping C0
jeden je alder a druhy raptor?
nevadi hej? tie procaky su proste zasadne ine, lisia sa aj na spodku

https://www.hwcooling.net/en/not-every-core-i5-13400f-is-the-same-raptor...

"vse ostatne ma je formalne zvednute takty"
oh really po druhe, tak preco potom tomu nadavaju raptor a nie alder?
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/230501/intel-core-i...

maju tam humusny bordel jak svina, lebo potrebuju vyuzivat kazdy odzerany zmrd z warefa (celkovo preto ma intel tolko modelov CPU, kazda kóóóóre rodinka 30-40 modelov (desktop aj NTB) a u AMD je 1-ciferny pocet modelov), toz monolity maju ku*3vsky velky odpad, intel o tom vie svoje

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"...r. mobilny CPU 5800U bol Zen3 a 5700U bol Zen2+ a nebolo to veru idealne, bolo to pomylene a na riadn..."
sudá / lichá - bylo jednoduché je odlišit.
A pokud si neinformovaný jedinec koupí bez konzultace (oni ještě věří prodavači?!) nějaký výpočetní stroj, je to jeho volba. Pak nemá absolutně právo na jakékoliv výtky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neinformovany jedinec v podobe babky blazkovej neurcitym, nedefinovatelnym sposobom akosi intuitivne ocakava, ze vsetko z nejakej hlavnej modelovej rady bude akosi podobne (a ta podobnost spociva v rovnakej mikroarchitekture)
a odlisnosti budu "vo vybave"

proste octavia4 ambition a octacia4 style musia byt obe octavie4
octavia4 ambition nemoze byt scala1 v najvyssej vybave style
uz to chapes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musel jsem si to přeluštit 2x, abych si byl jistý, co má ta chabá napodobenina českého textu vlastně znamenat. Tímto stylem bych motivační dopisy fakt nepsal. Slušný blábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tím se vysvětluje, proč se "Čtení s porozuměním" řadí do kategorie Superschopnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nevysvětluje, proč na psaném projevu řadě lidí nezáleží a dobrovolně se účastní prznění rodného jazyka. Jeďte se podívat do USA, jestli si tam lidé mrví dobrovolně angličtinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To US of A, kde 50+% obyvatel vykazuje funkční negramotnost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já měl na mysli lidi, co by jazyk umět měli, protože jsou vzdělaní. Pokud člověk rozumí odbornému problému, ale je mu jedno, jak se vyjadřuje. Ne že lidi pologramotní vytvářejí nový slang.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano, mrví. Zrovna včera jsem viděl short Viva la Dirty League - genZ language a musím říct, že holce jsem nerozuměl ani h***o. Děje se to všude v různých obměnách. Už je to skoro 20 let co obdivuju nadčasovost jednoho filmu - Absirdistán / Idiocracy (2006).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový babce to bude ale šumafuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

by mě zajímalo za jak dlouho se dostanou na 600$
strix a suprim budou stát stejně 800€
škoda mohli to nacenit na 700$ aby ten running joke s adou mohl pokračovat, takhle to vypadá, že dostaneme 25% výkonu za 16% zdražení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně raději sáhnu po 15+ let starém 2,4l JTD pětiválci, než po nějakém "moderním" hybridním bazmeku s 1l tříhrnkem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Před nebo po generálce ? :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak občas je údržba potřeba, ten tříhrnek poletí po 100k km do koše :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak obecně s tebou souhlasím a sám mám 1,6 TDI :-)
Na druhou stranu mám 2 kamarády, kteří spolu podnikají a jako firemní auta mají scalu s tím, že jeden má 1,6 diesel a druhý má právě ten 1,0 tříválec. Oba mají najeto za 3 roky přes 150k km a zatím obě auta žijí jen ten diesel měl trochu pobouchaný bok od nákupáku v polsku, ale to je tak nějak klasika :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych spíš sáhl po 2.0 JTD. Ale jinak chápu pointu sdělení:-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stary dobry hospodsky blaboly o tom,ze 3valec nenajede vice nez 100k km ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-Xi je to marný, to samé dělá NVidia u RTX4080 a RTX4070Ti, několikrát jsem tu o tom psal, ale vždycky jsem dostal čočku od místích fanoušků NVidie, že to tak není a že ten výkon se proti minulé řadě posunul o sto procent.
Prostě tito lidé to, že generace Lovelace přináší jen mírný posun výkonu oproti předchozí generaci Ampéra, vidět nechtějí a žádné vysvětlování stejně nemá cenu.
Vždyť je to úplně trapné, jak RTX 4070Ti má horší výkon než RTX 3080 a přitom je dražší. A nečekám, že to s RTX4070 bude jinak. Vsadím se, že bude mít horší výkon jak RTX 3070Ti a stejně NVidia sečte jabka s hruškama a zase tam bude +100% výkonu při navýšení ceny "jen" 50%.
Prostě ojeb = NVidia, ale někteří být jebaný prostě chtěj. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA ojebava DLSS 3, idioti to zaplati, vsechno, kdyz je poptavka, je i prodej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLSS3 je len jedno z moznych nastaveni, ktore mozes aj nemusis pouzit. Tam kde je jeho podpora, si mozes vybrat ci chces mat plynulejsi framerate s danou latenciou, ktoru to prinasa alebo nie. Zvysena latencia niekomu vadit nemusi, hlavne ked pouzitim Reflexu moze byt stale nizsia alebo na rovnakej urovni ako je ked sa DLSS a Reflex nepouziju vobec. V com je akoze ten ojeb? Ze si marketing NV moze dat do grafov vykon s DLSS 3? Ked vyjde FSR3, co si bude do grafov davat AMD podla teba? Ci potom to uz ojeb nebude?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLSS a FSR nemaji vubec u grafickych karet co hledat, ma to mit vysoky surovy vykon a basta, to mas jako u hybridu, ten pidi elektricky dodatecny motorek ti prida naraz i +100/150 koni, ale jenom na kratkou chvili, pocet valcu a objem neoklames.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vies kolko odrbov sa pouziva v pocitacovej grafike, aby hry vyzerali tako ako dnes? A to len preto, lebo GPU nemaju stale vykon na to, aby v realnom case zvladali pathtracing. Preto vznikla aj samotna rasterizacia. Ale samozrejme idealne by bolo keby GPU ten vykon mali a nemuseli by sme pouzivat nueco ine.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keď nahradíš vernú simuláciu fyzikálneho javu či už pri nasvetlení scény, kolízii objektov atď. nejakou aproximáciou nie je to "odrb" ale jednoducho programátorská technika ako využiť výpočtový budget čo najefektívnejšie vzhľadom ku konečnému výsledku... Ale Nvidioti budú stále híkať aká je interpolácia obrazu úžasná a že vlastne to je ten výkonostný posun za ktorý sa majú platiť brutálne navýšené ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odrb/ojeb to volam iba preto, aby som bol v sulade s ludmi, na ktorych reagujem ( na rozdiel od inych to v tejto diskusii neberiem negativne ani pejorativne). Inak nic proti tomu, co sa v pocitacovej grafike robi, nemam. Ved je to normalne a potrebne aby sa vsetko hybalo v realnom case a nemali sme v najlepsom pripade sildeshow.
Tiez tu nikto nehyka, ze by sa za DLSS/FSR mali platit tazke prachy. Je to iba dalsia moznost ako ziskat vykon. Nie prva ani posledna. Problem hlavne u DLSS z toho robia iba ludia, ktori to maju ako sucast boja proti zlej NVIDIi. Ostatni chapu, ze je rozdiel medzi HW a SW posunom vo vykone a komu sa ten SW nepaci, nemusi ho pouzivat. Bez neho by sme tu mali iba HW posun, ktory by nebol vyssi ak by DLSS ci FSR neexistovali ( co si asi tiez niektori myslia).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi by mohl být vyšší čistě HW výkon, ale bylo by to dražší a s větší spotřebou. Jen mne zajímá jedna věc, profi grafiky do pracovních stanic DLSS a FSR asi nepoužívají a přitom jsou dražší, celkem by mne zajímalo, jak tam nové modely přivítají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

".. Jen mne zajímá jedna věc, profi grafiky do pracovních stanic DLSS a FSR asi nepoužívají .."
Profi použití upřednostňuje věci jako: přesnost, spolehlivost, opakovatelnost. 360+ fps není potřeba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale že by nežádali žádný výkon, když už za to platí? To těžko, takto budou tíhnout ke starší generaci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze aj ak by sa tensor jednotky nahradili stream procesormi, tak by to prinieslo minimalny posun v HW vykone. S pomocou SW s podporou v HW ako DLSS z toho vytiahnes o dost viac. Uz len z toho principu, ze to umoznuje renderovat v nizsom rozliseni a ak dokazes z toho zrekonstruovat obraz vo vyssom rozliseni tak, ze si to hraci behom hrania ani nevsimnu, nevidim v tom problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu je to na pracovní stanici?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netusim ci GPU urcene do pracovnych stanic pouzivaju DLSS. DLSS ale vyuziva natrenovanu neuronovu siet a na to sa HW tyvhto GPU da vyuzit. Povedal by som, ze zalezi od toho, co sa na tej pracovnej stanici ma robit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLSS je použit pro odšumění (de-noise) výsledků RT, protože RT současných karet je tak špatné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Majitele pracovních stanic fakt víc zajímá hrubý výpočetní výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jisté specifické oblasti uživatele zajímá, jak rychle/plynule se jim vykresluje obraz (vizualizace).
Tím nepopírám, že jsou i jiné oblasti, kde se jednou za týden zobrazí výsledky něčeho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. od místích fanoušků NVidie .."

Oni tady nějací jsou?
Vždyť je to doupě červené zhouby!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, kto ti tvrdil, ze vykon tych kariet stupol o 100% oproti minulej generacii. Ale ani to co pises ty nie je pravda. Podla testov je 4090tka vykonnejsia o 70% oproti 3090 Ti, 4080 je vykonejsia o 30-40% ako 3090 Ti a 4070 Ti je vykonovo okolo 3090 Ti (ani nahodou nema vykon horsi ako 3080). Co sa tyka 4070tky, tak som u konkurencie cital, ze ma mat vykon 3080 so spotrebou 3060 Ti.
Zasa a stale sa opakuje dokola to iste. Ked stupne s vyssim narastom vykonu aj spotreba kariet, ludia nadavaju na to, ze je vysoka spotreba. Ked sa udrzi spotreba na uzde, ale vykon nestupne podla ocakavani, tak je to zasa zle. Skor to vidim tak, ze NV sa v pripade vyssich verzii kariet rozhodla ist za vykonom a u nizsich ako je 4070, 4060 a pod uz zasa za nizsou spotrebou. Ked uz aj toto ma byt ojeb, tak fakt neviem.
Proste niektori ludia maju potrebu zo vsetkeho co NV urobi vyrobit dojem, ze ide o ojeb nech sa deje hocico. Samozrejme do tohto neratam marketingove zvasty o akom je aj tento clanok. Akurat je skoda, ze si autor vybral na clanok iba toto a nie aj dalsie informacie, ktore priniesli ine weby.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V naprosté většině není ojeb v tom produktu, ale právě v tom marketingu. A o tom je ten článek.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

S kritikou takehoto (v tomto pripade aj hlupeho) marketingu nemam problem. Redmarx ale pisal nezmysly ohladom vykonu novej generacie kariet. A tiez aj nielen v tejto diskusii ludia hovoria priamo o produktoch ako o ojeboch bez naznaku toho, ze by mysleli marketing. Vid napriklad nekonecne diskusie okolo DLSS, kedy priamo produkty nazyvaju marketingovymi, aby znizili ich hodnotu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DLSS na RTX 4000 se nerovná DLSS na RTX 3000. Nelze teda provést přímé srovnání. Co se provést dá, nakonec DLSS je stejně jen proprietární technologie, takže ideální je DLSS vypnout na obojím a pak měřit hrubý výkon. No a ve chvíli, kdy vypneš všechny proprietární technologie NVidie, které stejně nejsou všude a nejsou ani u konkurence, tak zjistíš, že výkon RTX 3080 je jen o málo nižší než u RTX 4080 a téměř shodný u RTX 4070Ti.
Jednoduše celý přínos RTX 4000 je v marketingových vychytávkách NVidie, které každý nevyužije a podle toho se přínos nové generace dá interpretovat dost různě. Já se vždy držím obecného výkonu, který lze aplikovat všude a zde vidíme, že NVidie nepředvedla vůbec nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tie vykony co som spominal su bez RT a DLSS. DLSS je este navyse k tomu. To hadam nemyslis vazne, ze RTX 4080 je len o nieco vykonnejsia ako 3080tka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

".. 4070 Ti je vykonovo okolo 3090 Ti (ani nahodou nema vykon horsi ako 3080) .."¨
Jak kdy, jak kde, jak v čem. Bez DLSS to opravdu žádná sláva není.

".. NV sa v pripade vyssich verzii kariet rozhodla ist za vykonom a u nizsich ako je 4070, 4060 a pod uz zasa za nizsou spotrebou .."
Ty nižší řady už jsou tak ořezané, že o nějakém výkon sice lze mluvit, ale není ho vidět. A moc tomu nepomůžou ani SW berličky. Téměř-nula x cokoliv je ve výsledku pořád jen Téměř-nula.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Jak kdy, jak kde, jak v čem."

Takto sa daju zhrnut testy a vysledky akejkolvek karty. Ak maju GPU v teste rovnake podmienky, je mozne brat vysledny priemer ako orientacny. To iste plati aj u vysledkoch 7900 XT/XTX, kde napriklad najdes nejake hry, kde je XTX blizko 4090tky, ale v inych ma zasa vykon horsi alebo podobny ako 4080 a vysledok je 5% nad 4080.

Co sa tyka nizsich rad, tak podla aktualnych informacii ma vykon stupnut ked nastupca 3070 ma mat vykon ako 3080 so spotrebou ako 3060 Ti. Plus 4070tka bude mat konecne aj viac VRAM. Pokial narazas na pomer cena/vykon, tak to je uz nieco ine a tam to asi naozaj nebude buhvico.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rede tady ale nejsi na "konkurenčním webu". Tady hájí nVidii jen pár pravověrných.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už Vám někdo prozradil, že poměr watt/fps je díky 5nm procesu u řady RTX 4000 bezkonkurenční?! Kdyby ne, mrkněte se prosím zde https://www.gpureport.cz/clanky/nejlepsi-graficke-karty/srovnani-podle-e..., zrovna Vámi vyzdvihovaná RTX 3080 je pořádně žravá GPU, více než konkurenční RX 6800 XT, a pokud by jste náhodou myslel na snížení napětí, rád bych připomněl, že tuto možnost mají překvapivě i u řady RTX 4000. :) Nemyslím si, že výkon RTX 4070 bude horší než u RTX 3070 Ti, už jen kvůli +4GB VRAM. Zkuste se zamyslet nad tím za kolik wattů spotřebuje na vykreslení jedno fps RTX 3070Ti/3080 a kolik RTX 4070/4070Ti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RTX 4000 rada vyjma konkretne modelu RTX 4090 je absolutne prodrazena co se tyka pomeru nakupni cena a ziskany vykon, doklada to i to ze NVIDIA vubec neplanuje v 4000 rade uvest nasledne radu Super ktera by prinesla za stejne ceny jako puvodni modely lepsi vykon, jednoduse a jasne je to pekne na zvraceni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia (a AMD nejspíš taky) teď rve výrobu těchhle čipů do výpočetních akcelerátorů pro serverové farmy AI, to je teď ohromný kšeft a zanedbat to nikdo nechce. Hráči jsou při současném stavu trhu druhořadá záležitost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hraci sou aktualne vedlejsi jak vyrobcum GPU tak velkym hernim studiim...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD ovšem brzy uvede už druhou generaci čistě výpočetních akcelerátorů, které grafické obvody vůbec nemají. Ale profi grafiky jsou taky dobrý trh.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dělají se stejnou technologií na stejných linkách. Jsou to hodně podobné obvody, pravda, nemají kódovače do HEVC a HDMI výstup, zato se k nim dává hodně rychlé paměti. Co asi tak dostane přednost, když za akcelerátor je cena několikanásobně vyšší a odbyt zaručený?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekněme, že 5/6 plochy toho čipu je v zásadě podobné, ty karty jedou na plném výkonu i v 64 bitech, což herní ani odvozené profi modely neumí, tekže už tak podobné nejsou, proto jde o dvě samotné řady. A u výpočetních se snadněji škáluje dalším výpočetním čipem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marketing NV zase jednou prekonal sam sebe :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak Steve na GamersNexus rozebíral prohlášení CTO NVidie, jméno si napamatuju, že NVidia nemá ráda kryptoměny, ale chce se věnovat AI akcelerátorům!
Tak se tomu tam vysmíval, že NVidia má ráda to, co zrovna nese. Teď vytřískávají prachy z AI akcelerátorů, tak je mají rádi a úplně pozapomněli, že předtím milovali úplně stejně kryptoměny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no jasne, nVidie kryptomeny uplne nesnasi.. ((:
https://diit.cz/clanek/nvidia-prodala-geforce-rtx-3000-v-hodnote-175-000...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marketing NVidie to dělá dobře. Vysílá do éteru takový bomby, že to už nikdo nebere vážně. Takže ani lidi nemůžou být naštvaný, ale jen se tomu smějí. AMD marketing zveličuje, ale ne do úplných nesmyslů jako NVidie, takže se pak lidi naštvou, když to tak úplně není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco u Intelu už to lidem začalo být úplně jedno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

připomíná mi to až moc dobu gtx 900 vs Radeony Tonga/Grenada. Úplně stejný důraz AMD na kvantitu paměti a robustnost karet, jenže k čemu to je když konkurence vystačí s konstrukčně jednoduššími kartami co mají obdobný či mírně vyšší výkon, tedy už z principu AMD nemůže jít s cenou agresivněji dolů. NV toho zákonitě využívá na udržení vysokých marží. Takže z výrobků jako 4070 bych NV přímo nevinil - oni jen využívají chabou konkurenci k maximalizaci zisků a umí z toho vytřískat maximum. Normálně by taková grafika s jednoduchým PCB nestála víc jak 12 tisíc i při dnešních cenách. I to by bylo už celkem dost. Jenže když není konkurence nebo je chabá tak tohle je výsledek. Proto je potřeba třetího hráče na gpu trhu - když jeden zakolísá tak druhý zabrání tomu co se děje nyní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Takže z výrobků jako 4070 bych NV přímo nevinil - oni jen využívají chabou konkurenci k maximalizaci zisků a umí z toho vytřískat maximum."
.. takze NV neni zodpovedna za svou cenotvorbu? To jim nekdo jiny dela cenotvorbu?
Kdyz by NV byla jedina firma co dela grafiky, tak by si tim padem mohli uctovat za 4070 2000$?
Kazda firma je zodpovedna za svoji cenotvrobu, at tady mas konkurenci nebo ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak keby bola NV jedina na trhu, mohla by si uctovat aj 2000E za 4070tku. Otazne je ci by sa nasiel pre nich dostatocny pocet ludi, ktori by 4070tku za taku cenu kupili. Pokial ano, tak bola cena nastavena dobre.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Pokial ano, tak bola cena nastavena dobre."
.. to je uz pak silne subjektivni, protoze by postavili svuj prodejni model na tom, ze ze misto 3 karet za 600, prodaji 1 kartu za 2000, protoze se na jde 30% takovych kupcu. Ncimene vysledek by byl, ze se cele odvetvi dostane do pomale vlekle krize, v dusledku minimlani inovace. Neco ve stylu Intelu 2013-2017..ale podstatne horsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ved ano. To je by bol dosledok tohto fiktivneho pripadu. Toto ludia vo firmach ako Intel, NV a AMD vedia. Dobre vedia kde apsa im oplati ceny tlacit hore a kde nie a aj kde je najlepsie pre nich investovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že to má mít výkon rtx3080 + pár % navíc

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Říkáse spíš že o pár % mín.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

uvídíme. v některých hrách má 4070ti o 30% víc FPS jak 3080 a někde stejně.
takže podle mě má být 4070 náhražka 3080. za stejnou cenu získáme více paměti a nové technologie tj. delší životnost a lepší FPS v nových hrách.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budeš dělat test s vypnutýma proprietárníma technologiema NVidie a budeš srovnání dělat ve 4K, tak zjistíš, že RTX 3080 je v průměru o něco výkonější než RTX 4070Ti.
Proto jede NVidia tu marketingovou kampaň, že RTX 4070Ti není karta určená pro 4K.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.techspot.com/review/2601-nvidia-geforce-rtx-4070-ti/

4070 Ti je bez pouzitia RT a DLSS vykonovo v 4K nieco pod 3090 Ti. So slysnym naskokom pred 3080tkou. V 2K rozliseni je zasa o nieco vykonnejsia ako 3090 Ti. Neviem kde ju vidis v blizkosti 3080tky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kouzlo aritmetického průměru:

(40 fps v CP + 440 fps v CS:GO)/2 a najednou tu máme kartu s úžasnými 240 fps v rpůměru.

Při uvedení byla 4070Ti výrobcem prezentována (a porovnávána výkonem) proti 3090Ti, která byla určena pro 4k.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V oboch hrach boli merane vsetky karty z testu. T.j. vsetky mali rovnake podmienky. Nijak to neovplyvni to, ze RTX 4070 Ti ma bez DLSS a RT vykon okolo RTX 3090 Ti. Urcite nie vykon mensi ako RTX 3080 ako tvrdi Redmarx.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak kdy, jak kde, jak v čem.

Po trošce škádlení ti strýček Google najde výsldky, kde 4070Ti dá horší výkon, než Radeon 5700XT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RTX 4070 Ti vs 5700 XT:

https://youtu.be/_ai1kmfFLXw
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-5700-xt.c3339

RTX 4070 Ti vs RTX 3080
https://youtu.be/W8ETNnQW33s

Zavisi asi od toho, co clovek hlada. A ked niekde najdes vysledky, kde je 4070 Ti pomalsia ako 5700 XT, tak by som sa pytal, kde je problem, pretoze v tej karte as nebude. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatně si hledal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hladal som len testy s porovnanim tych kariet o ktorych sa tu bavime. RTX 4070 Ti je parametrami aj vykonom niekde uplne inde. Aj keby som nasiel nejaku hru, kde je 5700 XT vykonnejsia, tak je problem v tej hre a pytal by som sa preco v nej nebezi 4070 Ti naplno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedina vec z ktorej som tu smutny je, ze dostanete ~30% vykonu navyse a oznaci sa to "prinajlepsom tretina". Pri clanku o Appli zasa bolo, ze vykonnostny posun je len o 22%. LEN? Z generacie na generaciu? A to pritom uz ta predosla generacia mala toho vykonu tri prdele?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alebo ze niekto este ten posun vykonu poprie. To je tiez zaujimave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.