Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak by vypadal Nvidia Shield Portable 2

O Shield Portable 2 se sice poměrně dlouho mluvilo, ale nikdy - respektive dosud - nebyl vydaný. Přesto byl prakticky dokončený, můžete se podívat, jak vypadá…

Za široce akceptovaný důvod, proč nebyl Shield Portable 2 vydaný, je považovaná spolupráce se společností Nintendo na konzoli NX / Switch, která de facto zaujala pozici Shieldu. Základní prvky jsou podobné - mobilní zařízení s displejem a herním ovladačem vybavené SoC řady Tegra. V případě Shield Portable 2 by šlo o ARM Cortex-A57 na až 1,91 GHz, 3GB RAM a 5,9″ displej s rozlišením 1440×810.

Tím je potvrzeno, že jak Shield, tak Switch nesou totožný čip (Tegra X1) vybavený patrně stejným množstvím paměti (4GB, z nichž je aplikacím přístupná 3-3,25GB část). Switch je vybavený mírně větším displejem, ovšem s nižším rozlišením (6,2″, 1280×720). Shield by nabídl o 12,5 % pixelů více; na druhou stranu s adekvátně nižšími FPS.

Snímky zachycují jeden z prototypů, které podle dostupných informací Nvidia předávala vývojářům. O Shield Portable 2 se začalo mluvit již před několika lety, ale poté zdroje utichly. Došlo mj. ke zrušení vývoje nového modelu Shield Tablet a podobný osud patrně čekal i netabletovou verzi. Myšlenky obou variant se patrně sešly v konzoli Nintenda, která je právě hybridem tabletu a mobilní konzole v podobě herního ovladače. Dá se předpokládat, že namísto vývoje nových generací Shieldu bude Nvidia dále spolupracovat s Nintendem.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Jak by vypadal Nvidia Shield Portable 2

Pátek, 1 Září 2017 - 10:23 | japkoslav | Vzhledem k tomu, jaký způsobem byl "prototyp...

Zobrazit diskusi