Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia stahuje Shield Tablet, hrozí zahoření

"Zahoření"? co za mongola to psalo? Zahořuje je se to možná ve fabrice, u zákazníka který si koupí kus s vadnou baterkou zhoří, vzplane, vznítí se, ...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Zahořet je dokonce odborný a právní termín. Naopak slovo zhořet neexistuje, správně je shořet, protože jde o zánik: http://www.mojecestina.cz/forum/thread/366-proc-je-shoret-a-ne-zhoret

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si spojim prvni vetu,
"Tablety prodané od července 2014 do července 2015, tedy prakticky všechny"
a posledni odstavec ...
"Tabletů s vadnou baterií se na půdě USA prodalo asi 83 tisíc, v Kanadě pak kolem 5 tisíc"
neco mi unika, nebo jde o desive "uspesny" produkt - az 88 tisic kusu v cele severni americe ? za cely rok ? kdyz z toho extrapoluji zbytek sveta, < pul milionu kusu za rok ? jestli se jim vubec vratili naklady na design...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se podivas jake mnozstvi ruzneho elektronickeho odpadu se prodava, tak jsou to celkem impozantni cisla.
A ikdyz jde o neaktualizovatelny nesystem android, tak furt jde o jeden model jedne firmy, tak bych cekal, ze dve hodiny po zjisteni, vydaji kritickou aktualizaci, ktera se automaticky nainstaluje na vsechny tyhle tablety, zjisti, jestli je vadna baterka a vyhodi nejakou kritickou hlasku s tim, ze kdyz na ni uzivatel do peti minut neklikne, tak se automaticky vypne nabijeni i tablet ....... po kazdem zapnuti se zobrazi to same okno s informaci, ze jde o vadnou baterku, ze se da zadarmo tam a tam vymenit a ze uzivatel na sebe bere plnou zodpovednost, pokud bude nadale tablet pouzivat ... jednoduche, elegantni ..... misto toho udavaji postup na deset kroku jak zjistit vadnou baterku a ze si ji muze vymenit, pak nejaky odkaz na formular .... proste tohle vse by se melo objevit u defektnich pristroju ihned po zapnuti a ne, ze se o tom dozvi 10% lidi nekde z internetu ..... navic i ta stranka neni zrovna userfriendly pro nasince ...... chapal bych to u nejake cinske kvazifirmicky, ale u nvidie je to diletantstvi ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja naopak tenhle pristup beru. Jasne, so by to udelat sofistikovaneji a mozna to tak bude a tohle je jen prvni vlna s nejrychlejsim a nejjednodussim resenim. Kolik firem z IT nebo telco podobnou preventivni celosvetovou "svolavacku" udelala? Vzdy resi az konkretni porouchane kusy tim zpusobem, ze v servisu jen prudi min nez obvykle, kdyz uz jde zakaznik problem reklamovat. tyka se to i Nokii/MS treba s prehrivanim nebo problemu s GPS. Nikdo z MS k tomu neda vyjadreni, asi nejspis ani nevedi, ktere kousky mohou byt problemem postizene, jen porad opakuji mantru o SW update. U korejcu me to neprekvapuje, u MS uz je to zarazejici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celosvětové svólavačky se dělají celkem často. Jinak, jaký problém s přehříváním mají Nokie či MS? Já mám lumia 535 a vůbec se v tomto celkem pohybuji a nejedná se o konstrukční vady, ale problémy jednotlivých kusů, při reklamaci ti je bez problému vymění nebo vrátí peníze. teď to bylo naposledy s lumia 535, kterou vlastním - špatný multitouch + při nabíjení špatný dotyk u spodní 1/4 obrazovky. Dotyk už je vyřešen a to špatný nabíjení je použitím nekvalitní nabíječky - moje 4 roky stará nabíječka Nokia a nová MS nabíječka naprosto v pohodě, žádný problém se spodní 1/4 nemám :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak můžete odhadovat na základě určité (zřejmě první) várky nějakého zařízení to, jaké byly prodeje? Logicky firmy nejprve nechají vyrobit menší várku zařízení a postupně, jak se zařízení prodává, následují další objednávky. To číslo je za celý rok, to ano, ale z jedné jediné revize. A hned po prvních várkách se opravoval hardware i šasi (byl tam problém s nabíjecím čipsetem USB a také s praskáním šasi při zahřívání). Tablet patří k řekl bych úspěšnějším soudě podle pečlivosti, s jakou u NVidie přistupují k aktualizacím a podle obsahu, který je k dispozici (exkluzivní hry, hry na Gridu, updaty a novinky).

Já ten tablet mám, koupil jsem si ho hned když byl u nás k dispozici v Alze a mám právo na výměnu, kterou využiji. Mám naprasklé rohy, takže mám dokonce kus z prvních várek kde s tím byl problém. Takže to řeší dvě mouchy jednou ranou.

Je to moc dobrý tablet, maximálně mi vyhovuje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

z TFA: "Tablety prodané od července 2014 do července 2015, tedy prakticky všechny"
Hint - To posledni slovo.
1) autor clanku o varkach / revizich nic nerika
2) psal sem "neco mi unika, nebo", tak se nerozciluj ;)

"Tablet patří k řekl bych úspěšnějším soudě podle .. aktualizacím"
Takze z toho ze jsou caste aktualizace vyplyvaji vysoke prodeje ? LOL, pobavils... a ty se me ptas jak muzu z revize soudit prodeje... dost ironicke ;)

"Je to moc dobrý tablet,"
Za ~500 USD (jestli sem spravne koukal cenu) bych chatrnou kostrukci a horlave baterky oznacil jinak nez "moc dobry", ale ja jsem desne rozmazlenej. Jestli ti vyhovuje, *shrug* fajn.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu pojem "herni tablet", to je des jak hovado, lide dokonale otupeli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nie je dovod byt na seba taky tvrdy, proste si to dostudujes a budes to chapat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je tim, ze v anglictine je to toy-tablet a u nas se to preklada jako herni;))) Pritom to znamena tablet pro hrani z hrackarstvi;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A cim se vyznacuje ne-toy-tablet? Tim, ze provozuje system, ktery potrebuje prasky proti schizofernii? Ne kazdy je stachanovec, ktery by se ani nedotknul zarizeni, na kterem se neda pracovat, spouste lidi staci kompaktni tablet, na kterem si prectou noviny, kouknou na postu, zkouknou nejake video, prohlednou fotky. Hlavne at je to jednoduche na ovladani, spis jako spotrebni elektornika - cim min toho muzu nastavit, tim min toho omylem pokazim. V tomhle je expert iPad, ale ani dobry tablet s Androidem neni k zahozeni. Tablety s Windows tahnou u spousty lidi dolu prave ty Windows - maji je na pocitaci a "je to na ne zbytecne slozite".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, nVidia se snazi/snazila nejak upoutat pozornost na mobilnim trhu, kde se ne a ne prosadit. Kdyz se k tomu pripoji ovladac, tak to docela jde.
Na druhou stranu jako kompaktni tablet je to docela fajn zarizeni, s dobrou SW podporou vyrobce, displej by mohl byt kvalitnejsi, ale zadna tragedie to neni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je tomu dva dny, kdy mi kamarád řekl, že mu budou měnit tablet :-D.

Jen ať si to vyžerou zmrdi, když to udělaj tak, že tomu ani nejde vyměnit baterka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Baterka jde vymenit vzdycky, lisi se to jen slozitosti.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=it7B5NeCIRs scházej jim tam šrouby na kryt a baterka je asi přidělána nějakými drátky místo slotu vsuň/vysuň a to už je v US určitě na práci technika.
OK, máš pravdu. Kdyby si ale dali trochu záležet, tak pošlou lidem baterku a imbusák/hvězdicák a vyřešeno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle v USA nemuzou, nejaky blb by tam narval tu baterku naopak, bouchlo by to -> lawsuit py*o ! nebo by slapnul na imbusak -> lawsuit! , nebo by imbusak nechal diteti na hrani, zhltne -> lawsuit v*le! ... debilita zakazniku znacne ovlyvnuje biznis v USA.. a imbusak je desive slozita a nebezpecna vec, nemuzes jen tak posilat postou, v*le..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

u zarizeni s vyrobni cenou okolo $25-35 je nesmysl resit vymenitelnou baterii, skoleni, logistika a servisni naklady by presahovali cenu noveho kusu, vpodstate jen minimum dnesnich telefonu a tabletu se resi servisne, levnejsi a rychlejsi je proste menit kus za kus, a delaji to tak firmy od Prestigia kde telefon/tablet zacina na maloobchodne $70 po Apple kde se pohybujeme v cifrach nad $600-800 za kus

a nedivil bych se kdyby si tohle "vyzrala" spise vyrobni/skladaci firma ktera za Shieldem stoji a Nvidia bude mit naklady spise minimalni, beztak na kazdem tom tabletu vyvarila klidne $100-150 "cista ruka" takze i par desitek az stovek tisic vymenenych kousku pro ne as tak bolestne nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

len aby tu(na internetoch) o par mesiacov sa neobjavila sprava(ked vymenia kus za kus), ze nvidii o 100% stupol odber Shieldov :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, desive zpravy, ze diky tabletu nvidie muze clovek vyhoret a prijit o vsechno, to je fakt reklama jak prase ..... lidi se o ne jeste budou rvat ne? (no, ikdyz fronty se staly i na apple watch, takze mozne je uz fakt vsechno na te zemi kulate)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o vadnou baterku a tu nahrazují.
Fakt, že nějakou dobu to byl graficky nejvýkonnější tablet(už není co?) nezapřeš a venkovní kvalita zpracování, display a tak nejsou vůbec špatné.

Cena je jako vždy u NVIDIE za exkluzivní produkt nadsazená, to je normální. Nemyslím si,m že iWatch je to správné přirovnání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mas jedno, kazdopadne Shield zaraba, Tegra zaraba a to je podstatne. Za bateriu nVidia nemoze, bezna vec u mnohych inych, ktori nemozu zato, ze subdodavatel nieco posral a na taku vec neprides okamzite.

Co by napriklad AMD dalo zato, aby malo take zisky ako ma nVidia co i len z Tegry a Shieldu? A Shield je pohodove zariadenie aj ked to dnes nema lahke, phony, tablety..

Ocenujem pristup nVidie, ze robi recall a vymenou kus za kus.

980 Ti sa od vydania "zazraku" Fury predavaju ako hranolky, to iste aj Tegra, ved uvidis sam onedlho, ked nVidia poda vysledky za predosly kvartal.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

'Shield zaraba, Tegra zaraba '
heh, no nevim.. dokud nVidie zverejnovala vysledky tegra bussiness tak byl permanentne v minusu.. pak cistej zisk prestali zverejnovat a ted zverejnujou jen prijem ze kteryho se fakt neda vykoukat jestli jsou v plusu nebo v minusu.. protoze v tyhle branzi plati ze co neni dobry se nezverejnuje, tak asi tegra zadny terno nebude (:

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.