Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia stahuje vadné Shield Pro

Po vadných bateriích v Shield Tablet postihly Nvidii vadné disky v Shield Pro. Naštěstí jde tentokrát jen o omezený počet kusů a na rozdíl od baterií nehrozí uživatelům žádné nebezpečí…

Nvidia Shield Pro je Android TV set-top-box, který podporuje mimo jiné přehrávání 4k videa, ale i hry. V našich končinách se o něm příliš nemluvilo, protože byl formálně uveden jen v USA. Přesto je Nvidii jasné, že se najdou uživatelé tohoto produktu i mimo Spojené státy, v souladu s čímž adresovala upozornění na možný problém širšímu publiku uživatelů.

O co jde: Zařízení se prodává v 16GB a 500GB provedení. Problém se týká jen 500GB verze (ta je vybavena mechanickým pevným diskem) a k tomu jen vybraných kusů. Nvidia odhaduje, že z celkového počtu prodaných Shield Pro bude postiženo méně než 1 %.

Potíž je v tom, že některé 512GB disky odcházejí. Symptomy se mohou projevovat při aktualizaci systému. Pokud se během upgradu 1.4 objevilo Fastboot menu, pak se daného zařízení problém týká a to i v případě, kdy po restartu systém bezproblémově najel. Druhý příznak se objevuje na domovské obrazovce Android TV - pokud je text na dlaždicích nečitelný (poškozený, rozpixelovaný), je důvod k reklamaci.

Uživatelé, kterých se závada týká, mohou Nvidii kontaktovat prostřednictvím této webové stránky. Tuto možnost mají i zákazníci, kteří si Shield Pro pořídili mimo USA. Nvidia zařídí výměnu konzole za předpokladu, že je do dané země možné balík (vyměněnou konzoli) zaslat.

Tagy: 

Diskuse ke článku Nvidia stahuje vadné Shield Pro

Čtvrtek, 17 Září 2015 - 21:05 | Tomáš Bohuněk | Tak sválně co v tom je...nojooo, Seagate... :)
Čtvrtek, 17 Září 2015 - 17:59 | Anonym | k "reklamacim" Shieldu se stavej velice...

Zobrazit diskusi