Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NVIDIA Titan V dosahuje 82 MH/s v těžbě Etherea

Je to ako som predpokladal. Táto karta vyšla hlavne pre minerov. A 52 stupňov v plnom zaťažení, tak o tom môže Vega len snívať :(

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

pri cene 3000 usd? absolutne nerentabilni.. za tuhle cenu mas grafiky s celkem tak 2-3krat vyssi hashrate..

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

...a šestkrát vyšším příkonem. :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To na té výhodnosti ovšem nic nemění..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, 6x vyšší příkon??? Ty asi o těžení nic nevíš, že? Chtělo by si to vyzkoušet, než něco napíšeš.
RX 580 jdou nastavit tak, aby žraly něco přes 100W na kartu, i kdyby 120W. Dvě RX 580 ti dají Titána V (neberu teď OC, to se Titan dostává přes 400W na celou sestavu, výš než Vega). S OC dá Titana 2,5x RX 580
Takže 2x 120W = 240W (OC 2,5x RX-> 300W) ti udělá to, co Titan, který má kolik? O něco málo míň...
Takže kde máš ten 6x vyšší příkon ??? Miluju lidi, co prd ví a hlavně to mají jen z doslechu, místo aby si to vyzkoušeli doma.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi tě zklamu, ale TDP 250W je papírová hodnota, reálná spotřeba Titan V je přes 12nm proces a nízké takty 20-30 wattů nad Vega 64:
https://hothardware.com/ContentImages/Article/2697/content/titan-v-power...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ups...to je uz jak u Intelu..TDP cislo bez hodnoty...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel nelze porovnavat "heavy gaming workload." s tezenim. Ze zkusenosti vim, ze tezeni vytizi kartu na skoro 100% nepretrzite, coz hra nikdy neumozni, dokonce vetsinu casu karta nebezi kolikrat ani na 50%. Pro spravnej graf by bylo potreba porovnavat spotrebu / prikon karty pri tezeni a porovnavatto s dalsima kartama taky pri tezeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tak lidé nekomentovali to, čemu nerozumí. Proč srovnávat s Vegou? Vega se na ETH neoplatí. 40 něco Mhashů je při té pořizovací ceně nesmysl, i když pořád lepší jak tenhle Titán.
Ale k věci - mé upravené Sapphírky RX580 dávají 30.5 Mhash/s při 100W při teplotě 50 stupňů, tedy o 2 míň, než tenhle slavný Titán. Cena 7300 korun. Na to, abych vyrovnal výkon Titána v těžbě ETH mi tedy stačí necelé 3 karty za 7300 se spotřebou necelých 300W.
Závěr: nový Titán je vzhledem ke své ceně na těžbu ETH nevhodný. Nebál bych se ho označit za propadák. Polaris zůstává nepřekonán, nepřekonala jej ani Vega

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ano, toto je celkem spravny vypocet. I kdyz 50st se mi nikdy nepodarilo dosahnout spis mam 67-68.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukažte mi minera, který skočí po kartě, která se mu zaplatí nejdřív za dva roky ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a teď si vemte že jde o amatérský nástřel bez optimalizací v claymore. A bez úprav biosu které jsou jinak mezi těžaři dost rozšířené. Je možné že se nakonec dostane na metu 100Mh/s...
Otázkou je jestli se nějak podaří zapřáhnout do těžby tensor jádra, pak by ten výkon mohl být grandiózní.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No trochu jsem počítal asi se pletu nejsem miner. Ale za cenu 70k i kdyby 90 MH/s. Za to jsou 4xvega (a ještě zbyde několik tisíc) a to udělá 150MH/s (spíž víc). A 7xRX 580 by udělala 220+MH/s.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hezké počty, ale co úspora místa a hlavně elektřiny?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na tu elektřinu spousta těžařů zapomíná. Nebo těží někde, kde tu elektriku neplatí, že? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo s odpadním teplem topí. V zimě tak ani odpadní teplo není mínusem, pokud těží v obývaných prostorech, nebo... https://diit.cz/clanek/irkutsk-cryptohouse-topeni-tezbou-kryptomen

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No anebo je taky obrovská spotřeba elektřiny příčinou blackoutů, jako například ve Venezuele: https://www.thetimes.co.uk/article/bitcoin-network-is-using-more-energy-...

Mimochodem, vím že to sem nepatří, ale v diskuzi pod jiným článkem na CDR, jsem se pokoušel vysvětlit, proč bitcoin není měna, která nemá žádnou hodnotu. Příklad Venezuely může být dalším argumentem, proč si ta měna hodnotu drží a používá se i k jiným účelům než spekulacím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venezuela je rozložený stát s hladovějícími občany a blackouty budou mít jistě víc příčin, než bitcoiny. Také bych používal alternativu k státní bezcenné měně, prvně bych zkusil sehnat US dolary, pak zlato a bitcoiny.
Že se investiční artikl začne používat jako platidlo je u krachujících států nejspíš běžné, zlato k tomu sloužilo odjakživa. Ale nepoužíval bych to jako argument pro „měnovitost” coinů v klidné situaci (kdy naše peníze bleskově neztratily většinu své hodnoty), vysoké poplatky navíc hovoří opačně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ty blackouty bezpochyby mohou mít více příčin. Ale že se na tom bitcoin významně podílí je prostě fakt. Bitcoin a jeho výkyvy kurzu jsou pořád menší než inflace v té zemi. Proto tam lidé bitcoin ve velkém těží. Dokonce bylo několik "těžařů" zatčeno a obviněno z krádeže energií.

Nevím co přesně znamená "měnovitost coinů", ale Venezuelu (a nemusí to být jen Venezuela) jsem dal jako podporu argumentace k diskuzi, kterou jsem vedl zde: https://cdr.cz/clanek/bitcoin-je-zlocinecka-mena-obava-se-spojene-kralov... - ohledně toho jestli má bitcoin nějakou hodnotu nebo ne. Nepoužil jsem Venezuelu jako samostatný argument. Tím pádem si myslím, že je to v pořádku a je platný. Prostě je to další faktor, který přispívá k jeho hodnotě.

Pokud se na to podíváme z té pozitivní strany a budeme se bavit obecně o kryptoměnách a ne o bitcoinu, tak na příkladu Venezuely je vidět, že kryptoměny mají obrovský potenciál udržet občany nad vodou v situacích kdy je politická situace v krizi a standardní měny selhávají.
Také se dá říci, že kryptoměny řeší dluhový problém a problém úroků standardních fiat měn, s čímž si ekonomové dodnes nevědí rady - ale to už by bylo na úplně jinou diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozřejmě že ano i když ne každý. A né každý platí za kilowatt 3.8kč někdo i polovinu. Kolik korun je 1MH/s? Kolik mají příkon karty laděné na těžbu?
BTW: Napadlo mě že bych si udělal v zimě takový přímotop který by si sám zaplatil elektriku ale zůstalo jen u teorie. :D. Výsledek by mě zajímal a je mi jedno kdo vyhraje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže kdo topí elektřinou (jiná sazba), tak může odebírat pouze 20 hodin denně a elektřina se vypíná pomocí HDO. Co na to řekne elektrárna, že odebírá stále stejně vysoký příkon, tzn. topí nepřetržitě?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Elektrárně to bude fuk. HDO bych asi nedával na mining. A já se ptal na něco jiného než debatu o el. talifech.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak může minovat jen když má noční proud a nebo si potřebuje doma zatopit, ne? Podle mně je to skoro ideální řešení ale nesmí tam smrdět laciný plasty no (tzn. vybírat kvalitní case, desku a zdroj).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akumulovat během těch dvaceti hodin 17% proudu do baterie a ty zbývající čtyři hodiny pohánět příslušné stroje z baterie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není levnější prostě ty 4 hodiny netěžit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouze v případě, že cena takového řešení bude vyšší nez zisk z toho těžení navíc. To závisí na mnoha parametrech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přímotopy jsou z principu neefektivní. Při výrobě elektřiny z tepla máte velké ztráty, protože přeměňujete teplo na práci pomocí tepelného stroje. Pokud tu elektřinu pak použijete pro přesun tepla, tak můžete přesunout násobně víc tepla, než kolik odpovídá energii té elektřiny, takže ty ztráty do značné míry anulujete. Pokud ale přeměňujete elektřinu na teplo přímo, tedy teplo nepřesouváte, ale vyrábíte, tak ty ztráty tam zůstanou. Elektrické topení je tak cca třikrát dražší než výroba tepla spalováním už z principu a to nepočítám další náklady (na infrastrukturu...). Pokud máte výhodný tarif a ještě tím těžíte kryptoměny, tak už je to samozřejmě něco jiného, ale sám o sobě není přímotop žádné terno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při téhle ceně je to o ničem. 3 karty s desetinovou cenou a běžně k sehnání (i když dneska je všeobecný problém kvůli minerům) to v pohodě nahradí. Za mně spíš propadák, asi něco jako když se Intel kdysi snažit nahnat výkon přes Presscoty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Otázkou je jestli se nějak podaří zapřáhnout do těžby tensor jádra"

Ale takhle počítače nefungují... :-p

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"A bez úprav biosu které jsou jinak mezi těžaři dost rozšířené. Je možné že se nakonec dostane na metu 100Mh/s..."

To sice jsou, ale jen u AMD karet. U Nvidie jaksi BIOS neupravíš..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna natočená VEGA64 dává 42MH/s a stojí 15K

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo, co se stalo s naší Czech Crown Coin (jestli firmu stíhá PČR) kromě toho, že je doména na prodej? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Týjo, to je 2x víc, než Polaris za 260$. A zase je nVidia o krok před nimi!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.