Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia uvádí GeForce 9800 GTX+, 9800 GT a 9500 GT

To uz ji nezachrani. Stejne je to porad malo za moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mimo to uvadi taky mobilni verze devitkovy rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To T2:

a to mi jako chces rict ze ati je v necem lepsi? Nvidia je best na trhu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Manhaus ... fakt? A v čem prosím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcos: Spolehlivé ovladače? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo NV ma fakt lepsi ovladace, vygeneruji totiz nejvic modrych smrti:-) ... sice podle statistik Microsoftu. Ale v tomto bych mu i veril...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miki23: spolehlivě nefunkční. To ano. Vlastně ne, ve hrách i někdy fungují. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike, TyNyt: Zdroje pánové, zdroje jste neuvedli... plácat do větru umím taky. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zas prdicky nasi babicky, co?
jedine BSOD co mi kedy vyskocili boli kvoli RAM-ke, najcastejsie to sposobilo prehriatie RAM modulov. Zacina sa to podobat na sposoby Vista zarytych kritikov co kritizujucu to co nevideli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hrozna uchylka posledni doby ke kazde informaci se dozadovat zdroje... Kdyz existuje google... Skoro by se to dalo povazovat za doklad neschopnosti si ziskat a overit informace:-) Mimochodem kdyz uz mne ty NV ovladace serou, neznate nekdo zpusob jak se zbavit toho divneho chovani pri pouziti RDP protokolu, kdy pri prekleslovani obrazu namnozi fragmenty nejake grafiky... Deje se mi to sice nejvic na starem notasu Geforce2Go ale mrzi mne i na 8600M GT kde se taky deje...Zbavit se tech zmatku jde zpravidla jen minimalizaci a obnovenim okna... A okna ktere to maji zamcene proti minimalizaci, tem se obsah leci dost spatne...Na Ati tento problem neni... mam to odzkousene dokonce i na tom starem notasu pri zapojeni Ati9250 v dokovaci stanici. Samozrejme pri zapojeni dalsich monitoru... Stacilo RDP okno prehodit z displaye NB na externi monitor a razem grafika OK... po prehozeni okna zpet na zase vse ve starych kolejich... A tem co tyhle zkusenosti s porblemy na NV nemaji... ze Vam proslo rukama malo veci neznamena ze s problemy s NV nejsou...  A verte ze videt blue death s NV4xxx neni vubec vzacnost... Jen nebudte lini a neco si o tom dohledejte, dokonce i Microsoft je v tomto zdrojem informaci....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia vzala kartu 8800GT, začala ji vyrábět 55nm procesem a nazvala ji 9800GT. Kartu 8600GT pak přeznačila na 9500GT a 9800GTX+ je jen 9800GTX (což je zase klon 8800GTS 512) s pohoněnými frekvencemi a 55nm procesem. To je výsměch a stydím se za tuto firmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Torx: Přehřátí paměťových modulů? :) Hmm, to vypadá na opravdu tradiční důvod ... moc si nedovedu představit rozumný důvod, proč by k tomu mělo docházet :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: goro
preto ze bolo pouzite agresivne casovanie a vyrobca A-Data neodhadol chladenie v letnych horucavach. Preto som musel namontovat extra fan smerovany na pamate. Vymenou modulov za Corsair ktore maju lepsie chladenie nemusim pouzivat prilozeny aktivny chladic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mike: mně se osvědčilo používat staré ovladače. Bohužel každá verze funguje jen s některým SW produktem (a samozřejmě s kombinací modelu karty), takže budeš muset zkoušet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

torx: to si děláš srandu, že? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miki23: proč bych ti měl dávat nějaké "zdroje". To se jako domníváš, že své problémy s těmi zmetky od nvidie budu popisovat někde na nějakém blogu? :-) Sorry, na to nemám čas ani chuť, navíc jsem své zákazníky i k jejich spokojenosti překonvertoval na ATI a je pokoj. On je to totiž trochu rozdíl, provozovat na PC hry (které programátoři napsali pro nvidia karty) a pracovat na PC vybaveném nvidia kartou... A pokud zdroje opravdu chceš, můžeš klidně pogooglit :-) - najde se toho opravdu hodně..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

par ludi si pamata problemy s ovladacmi ATI z doby win98 a myslia si, ze sa nic nezmenilo.. uz aj v Linuxe sa situacia zlepsila, tak nechapem, co mate stale proti ovladacom ATI(AMD)

to Torx: tu Vistu si trafil, len to ma tu chybu, ze je to naopak v tomto pripade su v roli Visty ovladace ATI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tynyt:

to jsi opravdu udelal dobre ze jsi je preorientoval na ati :D jeste rekni ze jim tam asistuje amd procesor a budu se smat uplne :D na parbu nemam peci o to ze by nvidiu porazila vykonostne nejaka atina :) na praci je to neco jineho ale na parbu fakt neee :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano tradicni argument nVidiotu - spatny drivery ATI, hmm jeduny v cem je AMD horsi je to ze zatim neuplaci vyvojare aby optimalizovali vykon her na jejich HW a doadit ovladace trva mesic az dva -> pokud kupujete a hrajete ceske verze her tak vas to vubec nezajima, jinak na prehravani videa je ati lepsi varianta a vo se tyce moznosti nastave me osobene (nikomu to nenutim) prijde CCC prehlednejsi nez ten panel od nvidie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Manhaus: Neviem co mas proti AMD procesorom, mali celkom dobru cenovu politiku. Ale to tu nebudem teraz riesit.

Jedine na co ti bude ten vykon co ti da nVidia naviac oproti ATI sa ti prejavi az na 30" monitore. Nepredpokladam ze by drtiva vecsina ludi mala 30" a preto nevidim dvovod preco by mali vyhadzovat prachy za predrazenu nVidiu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, že vás to ještě baví, argumentovat "špatnými" ovladači ATI. Měl jsem hezkou řádku ATIn a nVidií a nikdy žádný problém. Předposlední kartou byl Radeon HD3850/256, kterou mám jako záložní a teď v kompu GF8800GT/512 a vše šlape ok...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano amd apeluje jenom cenou, ale vykon neni tak markantni. za 4000 mam core 2 quad ktere predci o kotel kdejaky amd procesor... nejvetsi nevyhoda AMD je v neuveritelne male cache, ktera brzdi procesor jako blazen... a taky to jak topi a zerou pri mensim vykonu je celkem na nic... ale tak to je uz OT , ano beru ATI jako alternativu, dobra na video, ale jinak pro me Nvidia je the best co muzu za sve penize dostat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý si může koupit co chce. Momentálně nabízí nejlepší poměr cena/výkon karty ATI a s uvedením 4870 X2 jim bude (alespoň dočasně) patřit i titul nejrychlejší karty na trhu. Za sebe bych dodal že jsem na ATI přesedlal právě kvůli "kvalitě" Nvidia ovladačů a jejich technické podpory. Když vám po osmi měsících dojde odpověď na mail s tím, že se omylem dostal do koše a zda popisovaný problém stále trvá, tak přijdete o iluze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Manhaus: tvé argumenty jsem nějak nepochopil, byly to vůbec argumenty? Jinak, pro klid tvé duše - doporučuju jak Intel, tak AMD, každý má co nabídnout v některém ze segmentů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Manhaus: jejda, teď jsem si přečetl tvou teorii o CPU cache a jejím vlivu na výkon procesoru napříč mikroarchitekturami, a docela hodně jsem se nasmál :-D Jen prosím příště nerozšiřuj moc tyto zajímavé teorie po internetových fórech, abys nebyl za klauna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Manhaus: v 64-bit floating point AMD stale vedie, v akomkolvek segmente.
Pre vedecke simulacie sa pouziva len 64-bit FP. To je jeden z dovodov preco je v TOP500 tolko AMD zostav napriek vyhodam intelu.

nie kazdy potrebuje pocitac na hranie Quake3 alebo Counterstrike8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol tak to se musim smat ja :D chces mi tvrdit ze kdyz budu mit 256 kb cache tak budu na tom lip jak s 6 Mb? LOL :D samozrejme ze napric architekturam se to srovnavat neda, ale rekni mi ze no dobre i 512 kb cache u AMD je lepsi nez 6 MB u core 2 quad? plus dejme tomu zmrsene "ctyrjadra" ktere se prodavaji jako trijadra:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Manhausi, napřed si o problematice víceúrovňového cachování, pipeliningu, sběrnic FSB/HT a mikrokódu něco přečti. A pokud je to nad tvé mentální síly, tak mi alespoň zkus po sedlácku vysvětlit, proč je třeba u C2D procesorů výkon škálován skoro přesně podle frekvence, tj. srovnání např. E7200 (3MB cache, 2,53MHz) s  E8200 (6MB cache, 2,66MHz) vychází jen o pár procent výše...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když tohle vidím, čím dál víc lituju, že jsem si svého času nekoupil 8800 Ultru. Byla sice šíleně drahá, ale měl bych dva roky nejrychlejší dostupnou grafiku. A defakto ještě aspoň odedneška na dva roky vystaráno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drobet mi to přeznačení připomíná v ne zas tak daleké hystorii řadu radeonů 8000 a pak 9000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>ukulele: A stydis se, predpokladam, i za AMD/ATI. Co si vzpominam, udelali to same (i kdyz NV alespon pridala nejakou tu podporu HybridPower, ATI nic).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.