Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia uvádí mobilní GeForce 700M

No už jenom čekám, kdy někdo přijde s 32bit pamětí. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak ja tohle preznacovani nemam rad :-( to proste nemuzou ty low-end modely vynechat a uvest jen ty nove?

Naliskat tem marketakum

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dnes by jiz melo by standartem "pajet" k mobilnym cipum GDDR5 pameti, ne zostatkove zbozi na skladech ala DDR3. Dale o cem to je GT710 a 720? podobne jako u GT610 jde o vice defektne zbozi ktere neni vubec treba do-integrovat ku intelim HD 3000 a 4000 protoze to nenabizi nic zasadniho(48shaders+64-bit a DDR3 sdilene s operacni pameti RAM). Jeste u rady GT600m sem preznaceni stare Fermi u modelu GT610-635m chapal ale u 700M rady to mel byt uz jenom Kepler, NVIDIA ma asi dobrou tunu defektniho zbozi ktere velice rada integruje hlavne spolecnost ASUS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JJ můžu potvrdit osobní zkušenost s modelem F3T

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

GT710/720 není nijak defektní. Jedná se o plně funkční čipy s 96 shadery na 28nm s vlastní dedikovanou pamětí (ostatně, jak najdeš v tabulce). Chce si to nejdřív zjistit základní informace, než člověk začne psát.
Jejich cíl je vcelku jasný - jednak jako doplnění ULV verze HD4000 (typicky v ultraboocích, kde se těžko dává něco žravějšího), proti které má i pomalejší GT620M dvojnásobný výkon, nebo k cpu, kde není ani HD4000 (různá pentia a celerony).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S prvou castou prispevku sa da len suhlasit, no ta druha sa mi nepozdava... Doplnenie ULV procesora s HD4000? ULV je o ultra spotrebe pises ultrabooky a tam dat dalsi cip aby papal... nejako sa ti to odporuje.... celerony su pre iny segment, nie herny... dvojnasobny vykon oproti HD4000 nikoho nezachrani, bud sa chcem hrat alebo mi staci HD4000 ktora vselico na 720p rozhybe... a Haswell klope na dvere takze zabudnut na HD2500/4000...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám v notebooku HD4000 + nVidia 635 a celkem se mi to líbí, na hraní 1366x768 jde rozdíl mezi grafikami poznat dost hodně. Jedna věc jsou různé benchmarky, kde rozdíl není až tak velký, a druhá věc je pak reálné nasazení, kde HD4000 nemá zdaleka tak vyrovnaný framerate, jako nVidia. U HD4000 to prostě hodně laguje (zasekává se, jako by vypadly třeba 2 snímky), nVidia jede daleko víc plynule a i když je framerate třeba 25 u HD4000 a 35 u GeForce, tak to, na které grafice člověk hraje, jde poznat i u Minecraftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já v tom žádný protimluv nevidím. Ultrabooky s ULV nejsou o tom, že za žádnou cenu nesmí mít vyšší spotřebu, ale že musí umět jet s co nejnižší ve chvíli, kdy se to po nich žádá. A to splňuje jakákoliv grafika s Optimem (nebo ekvivalent od amd, pokud to už vychytali). Potom je u nich samozřejmě limit, co jde v tak malém těle uchladit - a tady často končí možnosti chlazení právě někde na úrovni GT620/720.
Jinak mám tady ultrabook s hd4000 a na nízké detaily se dá zahrát velká část nových her. Dovedu si představit, že s dvojnásobným (GT620) až trojnásobným (GT720) výkonem jde zahrát jakákoliv hra. Nebude to pro hardcore hráče, ale to jde od ultrabooku jen těžko očekávat.
K celeronům se to skutečně nedává, ale k pentiím je to zcela běžný doplněk.
Dále - argumentovat Hasswelem je naprosto zcestné. Jednak typicky Pentia stále budou mít nejspíš GT1 gpu. Navíc než Haswell nahradí současné procesory, tak si minimálně rok, spíše dva, počkáme (ostatně ještě dnes je spousta notebooků se Sandy Bridge) a po tu celou dobu bude poptávka po lowend dedikovaných grafikách, na kterých se dá zahrát drtivá většina her.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

s tym sa suhlasit neda, bohuzial, low end grafiky su zbytocne... 2 nasobny vykon HD4000 si priplacat je blbost a hladat v tom nejaky argument je scestne lebo este tu ma APU AMD ktore ten vykon grafiky v APU ma.... a preto tu mame kopec sandy/ivy bridge notebookov alebo ich zakaznici chcu a chu ich take ake su, bez grafiky a kto chce grafiku, no sam uznaj, ale do teska to bude super, nalepka Džifofs 2-4GB na 64 bit zbernici... :-) proste je to onicom ale stale sa da niecim argumentovat, no drviva vecsina ludi to nepotrebuje a kto ano, ten si vie co kupit...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ony ty lowend grafiky ale v podstatě dorovnávají APU od AMD - nejrychlejší mobilní APU je někde na úrovni GeForce 630M, tzn. argument "lowend grafiky nemají smysl, protože je tady APU" je zcestný. Intel procesor + 630M bude procesorově o hodně výkonnější a v klidu bude žrát méně, než A10. (A to říkám jako fanda AMD a spokojený majitel Llana v desktopu.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO on spíš poukazoval na to jak se ty notebooky na první pohled tváří - typicky ty samolepky hlásají džífórs/vižn s patnácti giga což je pro drtivou většinu zákazníků vykládáno jako "má to taky džífórs/vižn grafiku co mám v kompu takže můžu hrát hry jako na kompu". Pak již následuje klasický scénář kdy jedinec poměrně brzy zjistí, že to ta samá džífors není.

A co si budem povídat - ona ta samolepka prostě funguje, v některých segmentech je to prostě zaklínadlo, bez kterého nemá produkt valnou šanci na prodej ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale když to má opravdu 2x větší výkon, než HD4000, tak proč tam tu samolepku džífors nelepnout? :-) Hry jako na kompu tam pojedou, protože 1366x768, takže to není úplně fail.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.