Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia uvádí Quadro FX 3700

Tu chci do tri-SLI. To nebude cukat ani Crysis...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně za tu super cenu beru hned 10kusu .. :-)
Stejně než se tento typ grafiky dostane na náš trh bude už aspoň rok stará ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Crysis - hehe - nebudte smiesny. Myslite, ze pocitace, v ktorych sa pouzivaju taketo karty bezia na Windows (potazmo Vista :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aby bolo jasne, nechcem sa nikoho dotknut, ale toto je karta urcena do uplne ineho segmentu trhu (uz len tou cenou). Ale aj tak je to paradny kusok, uz len to jednoslotove chladenie...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

randy> no to si teda myslime, ze behaj na windows
kyc> a na hry jsou quadra spis pomalejsi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Quadro grafiky a Crysis alebo SLI ? Viete vobec naco sa to pouziva ? Najprv si co to zistite a az potom piste blbosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No všechno je jen otázkou ovladačů, takže až bude odladěný tri-SLI i pro Quadro, bude to pecka. Třeba budou trochu pomalejší, ale to půjde přetaktovat ne? Takže mám pro rodiče tip na moje narozky ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No len ide o to ze na tychto kartach na hry fakt zabudnite. Je jedno aky driver tam date. a pri takej sume nema zmysel o tom ani uvazovat. Ja som skusal Crysis na quadro fx 4600 a quadro FX 4500 a taku sekanicu som este nevidel ale ked skusate CAD softik tak je to namakane. Este jedna vec, SLI zatial na intel chipsetoch tak skoro asi nepojde a ak to uz konecne doriesia tak to bude asi pekne drahe.
Samozrejme, ze vykon zalazi aj od toho, aky mate monitor. Ak mate 30 alebo 24 " TFT tak to musite poskladat pekne delo aby vam to nesekalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2Randy: Samozrejme, ze bezi na Windows (i Vista). A na cem jinem by jako mely ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 xR: pochybuju, že Sun používá na svých strojích Visty :-D možná tak někde v kanclíku programátorů, kteří olaďují nové aplikace...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo v čem je jiná než normální karty a proč je tak drahá. Víte to někdo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: odladuji na windows... pro windows :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Normal - jiny bios, jine ovladace. Nkede jsem cetl ze na vyvoji SW a ovladacich pracuji snad 10x vice lidi nez na normakni geforce. Dale jsou ty karty certifikovane pro ruzne CAD a pod aplikace, coz je pekne draha sranda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to jfb: Takze se plati balon penez jen za certifikaci na ruzne CAD programy? A takova 8800gt by CAD zvladala jak? Hodne pomaleji?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak chcete vediet ako su na tom vase hracske karty v profesionalnych OpenGL aplikaciach, tak si stiahnite napr. SPECviewperf? 10 http://www.spec.org/gwpg/downloadindex.html a to budete cumiet, ako sa vlecu, ked porovnate vysledky Quadro FX kartami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V hrubem vykonu to celkem nepoznas. At si pustis Cad aplikaci na 8800 nebo na Quadru a zacnes v tom kreslit, tak je to celkem fuk. Do doby nez zacnes renderovat a nebo nasvecovat scenu. Jinak pri bezne praci to nepoznas. Jinak certifikace, certifikovany pro CAD aplikace jsou i Gforce rady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No fakt by me zajimalo v cem je lepsi? Pisou, ze je to profesionalni zastupce 8800, tak pocitam, ze bude mit minimalne stejne jadro. Osobne si myslim, ze jde v prve rade o tahani prachu z lidi. Jedna se asi o kartu do serveru a tam hold musi byt dycky vsecko spesl a hlavne 5x drazsi nez obvykle. Ten SPEC benchmark, ukazuje nejake porovnani jednotlivych systemu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne ani tak lepsi jako JINA. Jadro je samozrejme temer identicke, okolni HW poladeny na stabilitu, ale hlavne ovladace jsou naprosto rozdilne, zamerene na jiny segment trhu. Kdyz nekomu bezi na workstation soft za 200-500 tis. (3DS, Catia, AW Studio, Snake, ...), tak uz neresi jestli GK stoji 10 nebo 30, ale chce aby se ten soft maximalne hybal a priplati si i na GK. Proto jina optimalizace ovladacu. Samo s tim, ze se proda zlomek mnozstvi oproti normalni GF.
A protoze se jedna o temer identicke HW, tak se spousta lidi bavi tim, ze herni GF modifikuji na Quadro at uz pajeckou nebo softwarove. S ruznou uspesnosti podle jadra, revize PCB, verze ovladacu, ... (napr: SoftQuadro , www.guru3d.com/rivatuner/ , http://www.nvworld.ru/docs/rt_e.html, ... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Parada, takze abych dostal s uz tak predrazenou grafikou trosku slusne ovladace, tak si musim jeste tak 20k priplatit? No to je super. Takze ty FX ovladace se uz mozna blizi takovemu tomu minimalnimu standardu kladenemu na trochu kvalitni SW, jo? Skoda no, na to fakt nemam, takze musim zustat u odpadu, ktery se honosne nazyva ForceWare (klasicke nepouzitelne ovladace nvidie)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak ted, ale kdyz jsem se o to zajimal, tak ForceWare obsahovaly ovladace jak pro GF i Quadro, jen se podle identifikace karty rozhodly, co naintalovat (zmenu ID pouzivala utilita SoftQuadro). Akorat kazde jsou odladene a optimalizovane pro jine aplikace. Pro GF vysoke FPS ve hrach (A bezi samozrejme i s CADy. Ale ktereho hrace zajima kvalita HWL v Catii?) a pro Quadro funcionalita v CADech (Na gambleni nic moc. Ale v ktere praci na workstationech muzou gamblit?). V cem je rozdil v oprimalizaci pro hry a CAD by mozna vysvetlil nejaky Cg progamator.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Milý "BTJ"!
a) tyto grafické karty jsou určeny do pracovních stanic a pro jiné aplikace než hry. Pro 3D renderování není důležitá rychlost, ale "správnost" renderování.
b) servery nejsou herní PC náctiletých, ale zařízení, která musí běžet s maximální spolehlivostí! On totiž čas jsou peníze a tudíž je neplánovaná "odstávka" poněkud drahá záležitost. Navíc často grafickou kartu ani nemají, zato hodně drahé řadiče a disková pole... A ty servery, často s Linuxem, nebo BSD a jinými *nixy, potřebujete dokonce i vy! Třeba jen proto, abyste mohl napsat do adresního řádku webového prohlížeče pouhé: "wéwéwé.cédéer.cézet" a nikoliv "http://88.86.103.227/".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presnejsie povedane: profi-karty zvladaju aj rendering 16-bit na kanal (36 a 48-bit farby), samozrejmostou je moznost vypoctov s pozadovanym stupnom presnosti (nVidia tradicne sidi v hrach na tom ze ignoruju poziadavky na presnost a vypocitaju to ako najrychlejsie vedia), nove profi karty ATi mali podporu formatu cisiel tusim 32 aj 64-bit floating point (80-bit aj s exponentom?), co hracie karty nepodporuju. Takisto, vedecke vypocty si nevystacia s 32-bit mantisou ako malo napriklad ZX Spectrum, tam je zaokruhlovanie dost nepresne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ms: OMFG!:o) Na ci prispevek a ke kteremu clanku jako reagujes??? .... no, hodilo by se zeptat jeste, jestli sis nespletl i server:o) Jelikoz to nema ani hlavu, ani patu... mozna to za a) mohlo nejak souviset. To za b) je naprosto mimo misu.
no, takze ad a) jak uz tu nekdo psal, je to stejna karta, akorat s jinyma ovladacema za cca 20k ..., takze zadna velka slava....pocitam, ze treba takovy pixar a podobne na generovani obrazu nepouzivaji genericke sracky od nvidie, ale maji nejake specializovane vypocetni reseni. Takze mozna na nejake mensi veci se to da pouzit, ale ta cena je hodne premrstena, jestli jde jenom o ovladac.
ad b) Tak ja urcite zadny linux nepotrebuju:) A to, ze muzu napsat www.cdr.cz misto IP je asi stezi zasluhou nejakeho linuxu:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To "BTJ",
- k článku jako takovému ani tak ne, leč na vaše úžasné úvahy již ano. Což snad plyne již z přímého oslovení...
Viz: "10. ledna 2008, 08:41" a "10. ledna 2008, 16:29", z toho vyplývá:
a) karta má vlastnosti pro určité aplikace, které jsou hodně vzdáleny od potřeb počítačových her. Což se vám, marně, snaží vysvětlovat jiní...
b) vaše stupidní narážka na ceny serverového hardware a její stejně stupidní spojení s touto grafickou kartou! Na serveru totiž grafiku tak nějak neužijete, pokud tam vůbec je...
Použijete *nix, třeba ten Linux, Solaris, BSD,...a instalovaného BIND, převážně až výhradně od ISC, ať se třeba postavíte na hlavu a sejdete ze schodů! Co se asi tak děje, když napíšete ono: "wéwéwé.cédéer.cézet"? Asi vůbec netušíte, a asi i těžko budete schopen zjistit...
Nakonec skončíte na FreeBSD a aplikaci Apache, to je ale hnus, co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>BTJ : sorry, neni to stejna karta. Odladeni HW na stabilitu vyzaduje pouziti vybranych kousku kremiku a PCB, aby se stahly reklanace opravdu na minimum. Tedy prakticky vyloucily. Za to se taky plati. Masina se softem za 0,5M nemuze stat ani den, protoze se na ni neco vykotilo. Natoztak cekat mesic na vyrizeni reklamace. Takze nekde musi byt nahradni kousky. Za takovy servis se taky plati.
Proc by Pixar na zobrazovani pracovnich dat nemel pouzivat nVidii (at GF nebo Quadro) by jsi asi nedokazal zduvodnit, co? Pixar je vseobecne znamy tim, ze na finalni render pouziva svuj RenderMan. Ostatni studia muzou renderovat napr. s pouzitim Gelato od nVidie (byvala Exluna (byvale BMRT)) akcelerovane na GPU (i genericke GF od nVidie).
add Linux(a Unixy): Myslis si snad, ze renderovaci farmy u Pixaru bezi pod Windowsama?!
Pokud se mylne domnivas, ze ATI FireGL (pro neinformovane: profesionalni reseni pro 3D a CAD od ATI - a zase vybrany kremik, stabilita, ovladace) jsou za hubicku, tak jsi absoulutne mimo!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.svethardware.cz/art_doc-702DF6D74F1A46BBC125733200515168.html
NVIDIA Quadro Plex VCS Model S4 - odkaz na jedno renderovaci/vypocetni reseni od nVidia. Jeste nekdo mysli , ze se zde hodi pouzivat stejne herni ovladace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.