Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia uvedla GeForce GT 1030

Nikdo sem nic nepíše, ale já to napíšu. Toto je velice pěkný článek /jakkoli debilně to zní/. Jasnej stručnej přesnej, Linux souvislosti atd., nádhera. Díky.

Jinak výkon AMD SP vs. nVidia SP je 0.66 (1,5x vVidia rovná se AMD při stejné šířce a kapacitě pamětí), takže karta proti 768SP made in AMD /mínus trapnápropustnost pamětí/, řekněme 640 AMD to dá. To abych teda dal nějakou hodnotu mýmu příspěvku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se tam nelibi to, ze furt nejakymu ubozakovi doporucujou, aby si ji poridil na hrani v nizsim rozliseni a detailech. Jo, ale hooodne starejch her, to uz nenazni.
Uznavam teda, ze nekdo proste nechce kvuli ovladacim Intel nebo ze nema procesor s integrovanym GPU a nebo se tu dokonce nasel jeden, co pouziva 3D Vision a tahle NVidia jim staci.
Ale doporucovat to na hrani her, je proste hloupe. At mi nikdo nerika, ze clovek, kterej ma tisicovku na AAA hru nebo aspon 3 kila na Indie, ze si nemuze priplatit alespon na RX550 nebo lepe RX460 anebo na GTX1050. Tohleta GT1030 proste neni karta na 3D hry!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A do môjho desktopu by som si ju nezobral, pretoze ma ventilator.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím mi provozně líp vychází karta s větším pomaloběžným ventilátorem než karta pasivně chlazená s chladičem navrženým na doraz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne všechny karty mají pasiv na hranici možností (řada Ultimate od Sapphire). Pro všechny ostatní případy tu je Accelero S3, které zvládne poměrně hodně i bez větráku. Pro GT 1030 je to ale kanón na vrabce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak min. ako pozerám Asus, Gigabyte, MSI, Inno3d majú verziu aj s pasívom čo sa vyslovene pýta.

https://videocardz.com/69549/asus-and-inno3d-confirm-geforce-gt-1030-specs

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„ Jo, ale hooodne starejch her, to uz nenazni.“

Proč? Klidně i nových, když to nebudou zrovna 3D střílečky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tím, že každý má jinou představu o občasném hraní. Pro mé občasné hraní je tahle karta overkill (párkrát do roka jeden obstarožní simulátor). Myslím, že člověk s průměrným intelektem pochopí přesně jak to bylo myšleno (že je to karta pro nehrháče, ale případné zahraní si to s nějakými těmi limity dá).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díval jsem se na srovnání parametrů a ač ještě počkám na reálné testy, v podstatě s tebou souhlasím, že ta 550 vypadá lépe.

V minulé diskuzi jsi mi doporučoval, že pokud mi stačí ta 650, měl bych si jí nechat. Pro vysvětlení - ano, stačí. Ale je to už přece jen starší kousek a začíná mít "své nálady", takže ač moc nespěchám, terén kolem její náhrady sonduju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv...
https://www.youtube.com/watch?v=-8cnuFmNMos
https://www.youtube.com/watch?v=MzmULUFG6Ak

Ještě počkám na "papírovou" verzi testů (recenze), ale zkrátka Nvidia holt. Tyhle videa tvrdí, že naopak ta 550 není karta na hry ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jako pekny ale s tou chvalou bych zas tak neprehanel.. v textu jsou popsany jiny vystupy nez vidim na fotce a z udaje o 3000mhz fakt nepoznam jestli to jsou ddr3 nebo blbe popsany gddr5.. jesli prvni tak to pri 64bit neni ani na ty stary hry v omezenym rozliseni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden jediný důvod proč si kupovat GT 1030 nebo GTX 1050 když na net.bazarech za stejný peníz koupím ještě v záruce o 200 % výkonnější kartu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fajn - třeba proto, že nikdy nevíš, co s tou kartou předchozí majitel dělal ? Bazarovou kartu ? Ano - (kdysi) síťovku, nebo kvalitní zvukovka za pár se šikne. Osobně zásadně nekupuju po bazarech/z druhé ruky cokoli, co se dá taktovat.
No, vlastně dneska nekupuju po bazarech skoro nic, protože na tyhle věci chodím (díky bývalým spolupracovníkům) do elektro oddělení sběrného dvora. Za pifsona v plastu a krabku cigár se dá pořídit víc než myslíš ;)))

Ale k věci...
Kdysi jsem měl GF 8600GTX (nově koupenou), kterou jsem "pohonil" z 540/1400 na 650/1700 a byla to fakt paráda. No a cca po čtyřech letech kdy už jsem uvažoval že se jí zbavím, klekla doslova 2dny před tím, než jsem jí střelil. Celou dobu žádné BSOD, žádné sekání, žádné obrazové artefakty... nic. Prostě jela a najednou... tma.
Takže ne - "bazarovou" grafiku bych nikdy nebral. Za to mi to nestojí. 3x se třeba trefíš a na počtvrté jsi vyhodil prachy z okna. A to dokonce dvojnásobný prachy, protože pokud to zobrazovadlo potřebuješ, stejně si ho musíš koupit. To radši 1030, nebo 550...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, nemáte někdo ponětí jestli GT1030 bude podporovat 3 monitory? Pokud by to melo spotřebu 30W se 3 monitory, tak by to bylo super. Nyní provozuju s 2x VGA a spotřeba je hrozná :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ví někdo jak na tom je tento levný pascal s HW encodováním do HEVC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

enkodovani do HEVC je naprd u vsech Pascalu podobne jako to za nic nestoji ani u Intel HD, pry ma AMD enkodovani vyreseno lepe, ale nemam Polaris, abych to mohl vyzkouset.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak. GPU akcelerace enkódování do H265 běží OK už u Maxwella (paradoxně GM204 a GM200 neuměj akcelerovat dekóding, ale enkóding ano), u moderních Intelů přes quicksync také. U AMD je kvalita naopak zatim horší. Narozdíl od H264 kde je skoro lepší ject stále přes CPU (moderní CPU jej dávaj rychle a CPU enkóding tam bejvá o něco kvalitnější), tak H265 se na CPU šine jak slimák a nepoznal jsem rozdíl v kvalitě s GPU akcelerací která to zrychlila cca 4x. Alespoň tak to je v Cyberlink powerdirector kterej používám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže H265 Power Director pravíš, chmm, tak odmysleme software a zeptejme se tě: To zrychlení 4x je tedy která nVidia a versus který CPU? Ď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A má GT1030 ještě analog VGA nebo DVI-I? Karta na obrázku ho má, ale ve specifikacích neuvádíte. Bylo by to vhodné do starších kompů, zvlášť pokud to bude v nereferenčních provedeních pasivní karta a bude rychlejší a úspornější než GTX750, tak by to bylo jako zobrazovadlo a na H265 hodilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na analog zapomeň. Už jen digitál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz dokoupi prevodnik z HDMI/DP na VGA/Analog.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak tu mají blbě obrázek. Jojo převodník je řešení, ale to zas něco stojí. I když ta redukce z HDMI na VGA okolo 260 Kč není moc, otázka je, jestli to funguje spolehlivě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte proč Nvidia doporučuje k této grafice PSU min. 300W? Podle mně by stačil i TFX 180, nebo 250W.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu, že ještě GPU se 64bit paměťovou propustností dělají. Copak to stačí, když jde s každou novou generací výkon alespoň o něco nahoru ... ? Vzpomínám si, jak se před lety tvrdilo, že 64bit nebrat, nyní už to neplatí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá se to zobecňovat. Pokud člověk nechce kartu na hry, nemusí ho to zajímat. Jinak obecně platí, že pokud má kart A poloviční výkon proti kartě B, tak samozřejmě může mít i poloviční sběrnici a při použití stejných pamětí ji to nebude nijak brzdit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.