Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia uvedla GeForce GTX 580

Quiter than GTX 480. LOL, hochům z nvidie už nejde ani ten marketing. To je jako by se hodinky Traser představovaly jako „kvalitnější než hodinky z tržnice".

Co se týče throttlování, spotřeby a reálné dostupnosti tak to bude zajímavé. Nevím jestli je z hlediska co nejvyššího počtu kusů lepší prodávat mírně pokažené 529 mm^2 jádro, nebo bezvadné 520mm^2. Lepší mi přijde ta první možnost, ale nvidia určitě ví co je pro ni lepší a pro případný vyšší počet zmetků už má jistě plány - GTX 570 atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o GTX 570 zatím nic nevíme, ale jestli je něco jasnější než slunce, tak fakt, že taková karta záhy přijde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach vy malověrný, cožpak nevíte že zmetky těhle čipů nejsou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Sami si tak můžete odvodit, které hry více tlačí na tesselaci a podobné "serepetičky" a které jdou spíše po hrubém výkonu GPU."

ja bych to napsal spis ktere tlaci spis na geometrii a ktere spis na pixel shadery

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDMI verze u GTX580
Zdar, jak jsme se naposled bavili o verzi HDMI, tak snad by měla být 1.4a
http://alienbabeltech.com/main/?p=21991
nebo
http://www.vortez.co.uk/news_story/zotac_announces_gtx_580.html
nebo
http://www.anandtech.com/show/4008/nvidias-geforce-gtx-580/4

Pavel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dlzka 10,5 palca ... kedy sa ti prihoreti dementi naucia pouzivat metricke jednotky? Vyrobcovia HDD uvadzaju logisticke parametre (rozmery a hmotnost) v kolonialnych, ale aj metrickych jednotkach. Niektorym firmam vladne stelesnena sprostost. A egyptskle miery pouzite pri stavbe pyramid su kde!

(moje rozhorsenie smeruje na nVidiu, nie na citetalov, alebo DIIT)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to prezentace podle všeho pro USA, proč by tam proboha měli být nějaké centimetry? Až budou prezentace v EU, tak tam centimetry budou..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pre Cinu tam budu cinske jednotky a pre Banglades nejake ich bangladesske jednotky?

Narazam na uniformitu, ktora neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Čínu to bude v čínských znacích a v metrické soustavě. Pro Araby zase tam budou případné datumy v arabském kalendáři. Atd., co je na tom divného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Metrick%C3%A1_soustava

V některých věcech jsou američané hodně dementní. Nechci ani vědět jak definují odvozené jednotky jako pascal, newton, joule a watt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To raději vědět nechtějte. Jakákoli vědecká Fyzikálně-technická literatura z USA je i pro člověka z oboru dost obtížně stravitelná. Kromě jednotek totiž následně nesedí ani definice veličin :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

troska blby link, lepsi je:

http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_large_numbers

v clanku je plno tabuliek porovnania velkych cisel: existuju 3 (slovom TRI) nomenklatury (nazvoslovia) velkych cisel, ktorych hlavni predstvitelia su USA, EU a Grecko. A potom ze nie je bordel.

Potom ma chyta amok, ked v dokumente pocujem ze vesmir je stary 13 bilionov rokov (zabijal by som) alebo ze ludsky DNA ma 3 biliony dusikatych baz (tiez na vrazdu). Ako niekto moze tam dementne a totalne amatersky dabovat nejaky dokument?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja vim, ale tam z toho neni udelanej takovej ten spravnej gulas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plny suhlas. Prepocitat libru na palec stvorcovy (dementna jednotka tlaku) na kilogram na meter stvorcovy (Pa) mi nerobi ziadny problem - ucil som matematiku na VS, ale ide o princip !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, myslim, že zas taková tragedie to není...
zkus použít strejdu google...stačí zadat
10,5 palce na cm
nebo pokud používáš slovenský, tak...
10,5 palcov na cm
Naopak, pestrost vytváří příležitost, až bude všechno uniformní, budeš se nudit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč google? Vynásobit nějaké číslo dvěma a půl jde i z hlavy, alespoň mně to teda problémy nedělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tobě ani mně ne .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Precitaj si moje prispevky vyssie (zoradene hierarchicky). Potom pochopis, ze moj problem nie je ako prepocitat palce a centimetre (to som robil na druhom stupni ZS pred 20. rokmi), ale to, ze ich je treba vobec prepocitavat! Moj problem je teda samotny princip existencie roznych jednotiek roznych velicin. Aj NASA asi pred 10. rokmi v spolupraci s ESA prisla o sondu na Mars, ked jedni nemali sajnu ake jednotky pouziva druhy a sonda za niekolko sto milionov dolarov bola znicena. Absolutne trapna, dementna, amaterska chyba hodna jedine tak ziaka na II.stupni ZS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhej strane chapem iste narody, resp. civilizacie a spolocnosti, ktore su hrde na svoje tradicie a kulturu a zvyky, kam patri aj meranie vsetkeho mozneho. Ale aby som pocul bušely, galony, pinty a este k tomu niekolko druhov bušelov či galónov, míle (minimálne 2 druhy: pozemská a námorná) a mensie jednotky mile ako yard, stopa a palec ... dalej libra, unca ... toto hentamto ... a to hovorim len o metricekej sustave versus kolonialne jednotky USA/GB. Druhe narody, staty, kultury, spolocnosti, civilizacie s ich stovkami jenotiek o oktoryhc nemame ani sajnu nespominam. Dost velky bordel na tejto planete je uz len v jednotkach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No oni už jednou v USA chtěli přejít na metrické jednotky. Ale pak, trotlové, na to vypsali referendum... Celej svět přešelů na SI, jen pár států má nesmyslné míry a komplikuje si veškeré výpočty a komunikaci s okolím. Osobně si myslím, že dříve, nebo později na tu SI soustavu budou muset přejít a čím později, tím to bude bolestnější... Mimochodem u USA mi přijde nějaká tradice vtipná, pokud srovnáme stáří a tradice třeba s evropou (o číně ani nemluvě)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkuste se na to podivat z druhe strany, kdyb nekdo prisel a rekl, od zitra zapomente vsechno co jste umeli a jedeme v jednotkkach, ktery nikdo nerozumi, tak jak by se vam to libilo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj nam povedali, ze zabudnite na vsatko co poznate, vsetky ceny a platy sa delia koeficientom 30,1260 .... a kde bolo tam bolo, prislo EURO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze je to len alibisticka vyhovorka adaptacie totalne neschopnych individui, ako aj tych, ktori maju fatalny problem vstrebat nove poznatky. Sak aj taki su, co uz ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a v ramci IT radsej ani nespominat jednotky s dekadickymi a binernymi prefixami: kiB-KB, MiB-MB, GiB-GB, TiB-TB. A lamy sa cuduju, preco ich 2 TB disk ma len 1,81 TB (Wokienka za cislom 1,81 ukazuju blbu jednotku, ma tam byt TiB), resp. 1862 GB (ma byt GiB).

Inak: 2 TB = 2000 GB = 1,819 TiB = 1862,645 GiB

Podobne sa lama cudovat pri 2,5 a 3,0 TB diskoch:

2,5 TB = 2500 GB = 2,275 TiB = 2328,31 GiB
3 TB = 3000 GB = 2,7285 TiB = 2793,968 GiB

Taka lama (ked vobec rozbeha 3 TB disk) pozrie pod Win7 do "My computer", kde sa velksoti ukazuju v TiB (akurat napisane je TB) a co neuvidi: 2,73 T(i)B. Kurna podviedli ma o 270 GB! Potom lama vyvola kontextove menu, pozrie na vlastnosti disku kde sa velkosti ukazuju v GiB (akurat napisane je GB) a co neuvidi: 2794 G(i)B. Zaujimave, tu ma podvidli len o 206 GB.

POtom pozrie inde a co nevidi: aha tu je nejake hausnumero, ze 3 000 423 278 768.

Aaaaaa super, sak ja mam este 423 MB navyse!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo, zpvu jsem špatně pochopil, teď chápu tvý rozhořčení, máš samozřejmě pravdu, generuje to průsery a poskytuje to prostor, jak obelhávat lidi zcela legálním způsobem :-( Nicméně NV v tomhle prostě uvedla parametry pro jiný region... Prostě hold dávat si pozor na určité věci hold patří k orientaci v jinym prostředí...nám by se taky nelíbilo, kdyby naopak amíci chtěli zavádět ty jejich u nás... Prostě jsou na to zvyklý, ber to tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík, umírám smíchy :D

Přestože to k smíchu někdy není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumny zakaznik pocka pride konkurencia uvidi urcite by som ale nekupoval GTX 580 len tak z blbu idu sviatky produkty su to nove a aj ked je tu aktivna konkurencia ak nikoho nenuti nic kupovat hned oplati sa pockat zaujimalo by ma ci NVIDIA a myslim ze urcite pripravuje nieco ako GTX 560 ktora vyuzije potencial jadra GF104 mozno v dobe uvedenia modelu typ114 v jeho plne aktivnej podobne teda 384 aktivnych unifikovanych "CUDA" p/shader core rozhodne by to bolo zaujimave a prinosnejsie riesenie ako obor nepoznam zatial teda nehodnotim ale viem ze stredna cesta/trieda je pravy biznis a ktovie mozno vytvoria aj nieco ako GTX 590-595 pre exclusive triedu ktora bude obsahovat 2 plne aktivne GF104-114 2x384 p/Shader uvidime :-)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si právě spočítal, že Jen-Hsun Huang ho má 26,7 cm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro normální lidi:

spotřeba: sub 150W
cena: +- 5.000 Kč

Sorry ale monstrum se spotřebou 244W neberu ať už to pocháží od zelených, červených nebo bledě modrých.

Při pohledu na foto lze dodat jen... je to opět mazlík. samotné GPU velký jak půlka mobilu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, me trebas pro zmenu spotreba vadi asi ze vseho nejmene...Pokud si budu stavet Pc bratru za 30-40 tisic, coz beru jako spodni hranici pro PC, ktere uzivi takovouhle grafiku, nekoukam na to, jestli dam mesicne o stovku vic nebo mene za elektriku.
Neco jako kdo si koupi Lamborgini, asi nekouka, kolik to zere benzinu na 100km.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj ale ono to není jen o penězích za elektriku, ale taky o chlazení a rámusu co to dělá + takovéhle krávy jsou potom o to poruchovější ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, každej jsme jinej. Já v PC utopím také dost peněz, přesto na spoutřebu, hluk a tepelné vyzařování koukám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupím až
1) to při současném výkonu bude mít spotřebu do 100W
2) to bude alespoň stejně tiché, jako moje současná pasivně chlazená GF9600GT :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já mám jednoduché pravidlo: nekupuju si grafiky, co jim nestačí napájení ze slotu (i když mě o některých braly choutky jako blázen :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Výkon v double precision je nadále přibližně osminový proti single, tedy oproti kartám Quadro/Tesla sražen uměle na 1/4, tak jako u GTX 480."
Je to od nich sprosty davat tam nejaky "kurvitko" na srazeni vykonu DP. Doufam ze jim to nekdo hackne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc sprosty? On to delal uz Intel v dobach 486, kdy 486SX, ktere byly bez koprocesoru oproti DX, ktere je mely. Ovsem verze SX vznikala tak, ze vzali DX verzi a odpalili tam nejaky spoj :-) Vyslo je to levneji, nez vyrabet 2 verze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc sprosty? protoze "bait & switch" od nVidia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. To uz bylo v dobach 386 (SX-16bit DX-32bit datova,pametova zbernice [uz 386DX umela obslouzit 4GB pameti, virtualni az 64TB])
2. 486DX ma 1.25 mil. tranzistoru ; 486 ma 900 tisic , rpc asi, zeby tam ten koprocesor fyzicky nebyl a ne je odpojenej/odpalenej
3. 486DX nebyla oproti SX verzi 7x drazsi, tak jak to ma nV s nezablokovanou kartou

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nejak me to sezralo pismenka
misto: 486 ma 900 tisic , rpc asi
ma byt: 486SX ma 900 tisic tranzistoru, proc asi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne nejvetsi sranda je, jak se vsichni dusiji, ze si takovou kartu nekoupi:-)To je takova sranda...Osobne si pamatuju, jak se lidi dusovali, ze si urcite nekoupej 5600, potom 7900, potom 8800... :-) V podstate pokazde, kdyz vyjde nejaka nova grafika, tak se vsichni dusujou, ze si ji v zivote nekoupej, protoze ma o 45,982638% vetsi spotrebu nez ta predchozi, a to prece nejsou blazni, aby si neco takoveho kupovali...No a za rok ta grafika zlevni tak, ze si ji nakonec koupi pulka lidi :-)))
Jinak - zcela logicky, grafika za 11-12 litru neni pro kazdeho. Je pro toho, kdo na to ma, vyhodit tyhle penize za "hracku".
Dojimaji me ty rady, ze clovek ma cekat, az vyjde konkurence, a pak teprve kupovat...To je fakt logika. Pokud z nejakeho duvodu kupuji prave ted novy Pc, kupuji to, co je na trhu a nebudu s novym Pc cekat, az vyjde konkurence, pak konkurence te konkurenci a pak jeste rok pockam,az to zlevni na polovinu...
To se da delat, pokud mam grafiku, se kterou jsem spokojeny, a jen cekam na upgrade, ktery vubec nepotrebuju, ale chci si uelat jednou za cas radost. Ale jinak, pokud clovek potrebuje neco ted hned, vybira z toho, co je na trhu a ne z toho, co mozna jednou i prijde...

Jinak neco malo osobnich zkusenosti - nedavno jsem poridil 470tku a musim rict, ze jsem maximalne spokojeny. Neni to hlucny, v podstate jakoukoliv hru nastavim na nejvyssi detaily a neresim nic..vsechno beha rychle, nenasel jsem hru, ktera by se na nejvyssi detaily nejak skubala.
A to vcetne 3D bryli, kdy to musi poustet do monitoru 120Hz. Takze musim rict, ze jsem s touhle radou spokojeny, stejne jako jsem ve sve dobe byl spokojeny s 260tkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Situace s GTX 480 a asi i GTX 580 je odlišná. Fermi už opravdu narazila na strop jako Netburst. Spotřeba nemůže růst donekonečna. S přístupem k čekání na HD6900 souhlasím a myslím, že většina to taky tak myslela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nechapu, co vsichni maj s tou spotrebou...Neco jako plazmova televize - taky to zere vyrazne vic, nez nejake obyc LCDcko, ale proste se na to lepe diva. Je to neco za neco...
Cela civilizace, cely pokrok celeho lidstva se deje pouze diky tomu, ze se neustale zvysuje spotreba energii. Moznost na tuto spotrebu dosahnout je jednim z hnacich motoru pokroku. Osobne neresim, jestli mi auto zere 6 na 100 a nebo 7 na 100, a neresim, jestli grafika zere 150W a nebo 200W.
Pamatuju procesory, ktere na sobe nemely ani chladic. Dneska mam na CPU chladic, co vazi 1 kilo, aby to vubec uchladil. No a co...proste vyssi vykon, vic to zere...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba mně je celkem jedno, kolik to žere, když to pracuje. Mě daleko víc zajímá, kolik to žere, když to "nic nedělá" a zda je to dost tichý, když to pracuje (že to bude tichý, když to "nic nedělá", považuju za samozřejmé, jinak je to vada).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne no...ja jsem vkladal docela nadeje do toho "Hydra" cipu, ze by clovek mel 2 grafiky, a trebas ve windows by to jelo jen na nejakou pasivne chlazenou grafiku a vykonna grafika by se vypinala uplne a zapinala se jen na hry, napriklad. Prijde mi to docela logicke reseni, hlavne pro lidi, co obcas hrajou narocne hry ci delaji narocne vypocty, ale mimo to samozrejme na Pc i pracuji.
Zatim je to nejak v plenkach zda se, cemuz se skoro az divim, podle mne tam musi byt nejake problemy pri vyvoji tohoto, protoze jinak by se to prece muselo vyrazne rozsirit, protoze po tom je velka poptavka...
Jinak nechci vypadat jak trotl, co porad vychvaluje to co ma - ale ta 470tka co mam v Pc me prijde vynikajici. Uprimne receno pri zatezi mi dela vetsi hluk zdroj, nez ta grafika, tim chci rict, ze i pri zatezi je fakt ticha...pritom vykonna...asi dlouho zase nebudu menit:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"asi dlouho zase nebudu menit:-)"
dokud se neupece

nic ve zlym, zadny flame, proste me to nedalo kdyz me to tak rozesmalo :-DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi neco delam blbe, ale nepovedlo se mi za cely zivot upect jedinou grafiku:-)) Mozna to je tim, ze cas od casu, co par mesicu, vyfoukam vsechny ventilatory a zebra chladicu stlacenym vzduchem - clovek by neveril, kolik tam je bordelu.
Jo a taky ocistim lopatky ventilatoru, alespon zhruba, pokud to jen trosku je - clovek by neveril, o kolik mene to fouka, kdyz je na tom nalepeny ten prach...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, to delam taky, kazdeho cca pul roku (rozeberu cely pocitac a zas sestavim - teda az na napajeci kaby na zakladce, ty se vyndavaji fakt dementne). ty lopatky a zebrovani chladicu cistim tycinkami do usi s vatou, ten lepivy pocitacovy mikroprach se na ne nabaluje uplne uzasne, doporucuju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uzasne. minusove body za to, ze se staram o sve pc. tady jsou ti amd fandove fakt asi hooodne ublizeni :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neřeš, já sem v mínusu jak ruská zima v únoru za mou přízeň Fermi a vyvracení mýtů o ní :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neboj se, neupece, a neupece se ani 480, kterou mám a NENI HLASITÁ ANI NÁHODOU !!!!!! Už jsme se tady několikrát dohadovali a klucí nechápou a ani nechtějí pochopit, že pokud máte řetězec komponent, který navzájem respektují požadavky pro správnou funkci, tak prostě správně fungovat budou....K dobré grafice dobrý zdroj a chlazení ve skříni...Proto referenční chladič stačí a nemusíš o pečení mít strach. Jak psal Wift, tak také záleží na tom, jestli komponenta má dramatickou spotřebu, když nic nedělá...Kupodivu, GTX480 má v klidu spotřebu lepší než ATI 5870... Sakra chlapy, nejvyšší řady jak od Nvidie, tak od ATI jsem zkoušel a NVIDIe je prostě nej...
Co se týče tlačení nových technologií, uznávám ATi je v zavádění momentálně leader, nicméně nasazení do praxe vetsinou je realne až u další generace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není hlasitá? V tom případě spušť prosím Furmark a po pár minutách natoč video karty i se zvukem, umísti na Youtube a uslyšíme tu tichost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi mi nic jiného nezbyde .-) Ale mezi námi, kdo hraje Furmark ? :-)))) Furmark nechme jako zálohu. Co by tě zajímalo konkrétně? Na NV GTX480 mám referenční chladič, zdroj Corsair HX750, skříň 3R System R7 (chlazení 12 cm AKASA AK-183-L2B zpředu na disky směrem do skříně, vzadu další na vývod vzduchu ze skříně), chlazení CPU i7 860 Zalman CNPS9900... Pokud dám na Crysis WH detaily na enthusiast 1920x1080, po hodině hraní jsou větráky slyšet naprosto snesitelně, při pokojové teplotě 22-23 st. Snesitelnost opravdu budu muset dokázat na nějakém videu...ach jo, nevěřící Tomášové jsou všude :-)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli např. toto považuješ za tiché: http://www.youtube.com/watch?v=71zQx5pR9-M&feature=related

Tak se velmi těším na tvé video :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, takhle by to bylo u mě, pokud bych měl PC na stole. Ale protože ho mám zabudované ve stole a uzavřený case, je to o 100%+ tižší. Když si zvuk poslechneš a srazíš ho pak o polovinu, přijde jako neakceptovatelné? Jestli ano, tak bohužel, hádat se nebudu, nemělo by to cenu... Navíc pokud hraješ on-line, předpokládám, že máš uzavřená sluchátka s mikrofonem, tak pak není slyšet absolutně nic... Co ostatní, taky si myslíte, že je to tak příšerné...? Já se spíš domnívám, že je příšernější dívat se na gamesu ve slideshow...tak radši preferuju výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezbyva mi nez s tebou souhlasit... vymenil sem 6600GT za HD5770 a kdyby to slo, dal bych tam tu Nvidii snad zpatky.
Tolik problemu s ovladacema sem nikdy nemel:
• druhej monitor rozchodit znamena rucni editaci taktu a vetraku ve 2D, jinak vsechno blika a blbne.
• Frekvenci druhyho monitoru si zasadne nepamatuje, nevadi nastavim ji pokazdy znova, nicmene 100Hz uz tam dat nejde,i kdyz to monitor podporuje.
• Call of Duty nefunguje, nejakej problem s OpenGl - jedina hra, kterou mam koupenou a porad sem ji hral!
a to sem se tesil na 250fps :p

Proste moje dalsi karta bude zase Nvidie, sorry ATI :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně někdo, kdo řekne pravdu a nemá červený brýle... S těma frekvencema a nastavení monitoru tak, aby Ti běhal na nativní rozlišení; bod na bod...peklo, přestože se v IT pohybuju už profesně 13 let... nedokážu si v mém připadě představit běžného uživatele....U mě je specifiká navíc konfigurace, kdy mám vyvedený signál do monitoru, projektoru a LCD TV...Takový problemy, co jsem zažil s 29xx a 58xx řadou ATi, prostě vzít....ani snad "nazdar bazar", ale zlomit a hodit do koše...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle řešení nabízí pro notebooky Nvidia a z vlastní zkušenosti mohu říct, že to maká docela pěkně. Standardně běží jen grafika v CPU a GeForce je úplně vypnutá (tak moc vypnutá, že ji dokonce některé programy ani nenajdou). Když je té grafiky potřeba, tak se sama podle potřeby zapne. Řekl bych, že efektivnější řešení jsem ještě neviděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě lépe, nebo spíš blbovzdorněji to umí Apple - zapíná či vypíná diskrétní grafiku podle použitých grafických knihoven. U Optimuse pro Windows se to musí dělat přes profily v ovladačích, takže to někdy (málokdy) blbne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kvuli tomu bohuzel notebooky s optimusem chybi ve steam statistikach :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no přiznejme si, že mobilní Fermi se ani trochu nepovedlo, testy např. ukazují že 2x5870M crossfire nabízí více výkonu při menší spotřebě než 1xGTX480M. Argumentem, že na spotřebě nezáleží se v mobilním segmentu budete oháněť těžko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, nikdy nepochopím, jak mohla nVidia jako základ mobilní 480 použít ne moc povedenou 465, když za cca měsíc už měla hotovou o moc lepší 460...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ale vam asi unikl zbytek mobilni nvidia nabidky, ne? ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas :o). Jinak k té 470. Koupil jsem si ji cca 3 týdny zpátky taky a měl jsem obavu, jestli mi to utáhne zdroj (Seasonic S12 500W), ale šlape jak hodinky, výkon excelentní, hlučná nijak extra není a při startu nefučí jako turbína (měl jsem 8800GTS). Celkově naprostá spokojenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seasonic to je kvalitni zdroj, sam ho mam uz nejakej ten rok, tenkrat asi za 3000,- dnes uz min jak za polovinu. Kamos mezitim uz 2x odrovnal EC takze uz ma treti a to mu porad tvrdim at si koupi poradnej zdroj, takto do toho narve vic penez a jeste mu hrozi ze ten EC neco vezme s sebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitní zdroj je základ a nikomu bych nepřál tu blbou zkušenost, kdy sebou vezme levný neznačkový zdroj i půlku komponent do "křemíkového nebe" :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak schválně komu všemu se to stalo...
Já jsem přišel o vypalovačku 4x a 230MB disk, pravda bylo to dávno, a podruhé o MB ESC K7S5A. Teď mám corsair...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se to nestalo nikdy - levný šunt nekupuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.