Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odškodnění Kanaďanů za vadné čipy vyjde Nvidii na 2 miliony CAD

pěkné logo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eh na chvylu som dostal strach ze sa mi nieco deje s grafikou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto mi uz nerobte, asi minutu som si myslel ze mi odchadza GPU :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jop Nvidia a G86 a G84... nejznámější oběti věci zvané ROHS. Praskající nekvalitní spoje bezolovnatého cínu vlivem velkých rozdílů teplot mezi loadem, idelam a offline stavem.

Smutné je, že to byla jen první vlna. U těchto čipů to byl průser, ale dnes je to již standard. Do té doby nebylo zvykem aby NTB měl průměrnou životnost 2 roky, dnes je to standard. Modely s nízkym odběrem a bez GPU dejme tomu 3, dříve či později se pod CPU/GPU či chipsetem udělá. Někdo může mít smůlu a bude tam za měsíc, někomu to může chodit 10 let, ale vesměs to chcípá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ROHS je mor. Ale na prudké změny teplot postupně odchází i křemík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale Prescotty fungujou dodnes a CPU/GPU obecně maj úmrtnost naprosto minimální, řekněme 1% za 5 let provozu? 90% dnešních mrtvejch GPU či boardů jsou studeňáky....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale zrovna Prescotta bych asi nevzpomínal, ten byl horký i v klidu, takže o nějaké velké prudké změny teplot tam asi nešlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lepsi nez zamorovat planetu a napr. zdroje pitne vody tezkymi kovy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jop, pome radsej produkovat(a zahadzovat) 3x viacej elektroniky ako by bolo potrebne, to prirode urcite pomoze

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Olovo je ve slitine s cinem - neni znamo, jak moc se ze slitiny v prirode to olovo uvolnuje (pokud vubec, viz treba rtut v amalgamove slitine, tak je to bezpecne)

Olova je v elektronice mimimum, jestli si to z hlavy pamatuju, tak za 1 rok se celosvetove v elektronice pouzilo zhruba tolik olova jako v 100 oloveneych autoakumulatyorech. Kolik asi myslite, ze je na skladkach/v prirode na cele planete autoakumulatoru?

Ty bezolovnate pajky krome studemnaku maji jeste jednu roztomilou vlastnost - vlastne pravy opak - casem ze spoje vyrazi vlakenka slitiny a udelaji vodive propojeni s vedlejsim spojem - spoj je vylozene "chlupaty", nebo jako by to spojily pavuciny.

Vice viz http://nepp.nasa.gov/whisker/reference/tech_papers/2011-kostic-pb-free.pdf jsou tam i pekne fotky tech vlakenek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do prdele co jste to tam dali za logo? Úplně jsem se vyděsil že mám DRAM v pyči :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a mě nikdo neodškodní.
Taky jsem se stal obětí nákupu notebooku s GeForce 8400M. Po nějakém měsíci se začal kostičkovat obraz - takže uznaná reklamace - dali mě nový kousek. Po roce používaní opět ten samý problém, bohužel kupováno v Anglii s jednoletou zárukou a měl jsem po ptákách. U prodejce/výrobce (šlo o VBI notebook Clevo)) mě potvrdili, že jde o onu sérii vadných grafik a že s tím nic nenadělají (výměnu základní desky vypočítaly, že by stála 2/3 původního notebooku). Dostal jsem jenom nějaké potvrzení o závadě, s tím, že se budou s Nvidia soudit a při případném odškodnění dostanu nějaký desátek. Ničeho jsem se ale nedočkal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to nefér, že neodškodňujú hromadne všekých majiteľov chybných kariet. Prípadne mali predĺžiť záruku po zistení problému. Mám notebook Acer Aspire 5920G s GF8600M GS. Počas 2-ročnej záruky som nemal problém, ten nastal necelý rok po skončení záruky, ale náznaky sa prejavili skôr. Teraz veľmi ľutujem, že som ešte počas záruky nahral nový bios, ktorý zvýšil otáčky chladenia. Acer pravdepodobne už vedel, že môže byť problém a vyriešil to zlepšeným chladením. Myslím, že ak by som ten bios nepoužil, karta by sa pokazila ešte v záruke a mal by som novú zadarmo. Keď som sa informoval v Acer sevice (Brno) , ani nespomenuli, že o chybných grafikách vedia. Pozáručná oprava by ma vyšla na cca 250 euro, čo bolo veľa. Takže notebook išiel odpočívať do skrinky :) Pred pár mesiacmi som sa rozhodol upiecť grafiku v rúre a zatiaľ funguje, aj keď občasné artefakty sa objavia. Hlavne za studena pri boote. Neočkávam že bude fungovať roky, ale kým pôjde, tak budem rád že neskončil notebook v nejakom šrote. Napriek týmto problémom neľutujem, že som kúpil práve Aspire 5920G. Na tú dobu (2008) to bol slušne vybavený notebook za dobrú cenu, na ktorom sa dali rozbehnúť aj novšie hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Aspire 5920G chcipal na odvarene mosfety a ani ne tak na GPU.
Osobne G84 bylo vazne proklete. Ani po reflow nebo reballing to nedrzelo ani dva mesice. Jen nechapu proc to neresi AMD take jelikoz meli stejny problem ackoliv ne tak veliky jako nV. Ale ten problem tam byl take.
Take jsem zastancem nazoru ze odskodneni by mel dostat kazdy kdo si poridil notebook s vadnou grafarnou. Je to sice hezke ze nekdo sem tam dostane par drobnych ,ale vetsinou se lide otocili zady k vyrobci notebooku nez k nV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JJ od koupi F3T jsem Asusu nedal už ani korunu..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.