Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia prý uspíší vydání Volty

Noční můra majitelů Pascalů se blíží. Další důkaz mého tvrzení o podřadnosti Pascalu se blíží. Jen frekvenčně vyhoněná podřadná architektura se zaostalým VRAM systémem. Snad budou všechny Volty nad 10 tisíc s HBM2, ale jak znám umělé zdržování evoluce, tak až Volta refresh...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Volha má jen 4 kvalty. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mercedes jich má devět a neví který zařadit dřív:). Jestli volta předvede na nových nanometrech stejný frekvenční růst jako Pascal proti předchůdci, tak AMD bye bye. Na frekvence jsem zvědavý nejvic. Vůbec bych se nedivil, kdyby srovnatelná (počet CUDA cores, ROPs atd.) Volta na 1,1GHz porážela Pascala na 1,6GHz. S Voltou se mazlili dlouho a bude to něco fakt nového.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já si spíš myslím že to museli 3x předělat páč se nedařilo a že nevědí kudy kam. Mno uvidíme :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

My měli třístupňový automat Borg-Wagner. Cokoliv více je kapitalistická rozežraňost a socialistický svět se připojí, až budou vynalezeny 100 stupňové převodovky a celovodiče

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem, dobre vedieť

že ako majiteľ MSI Gaming X GTX1060 6GB kúpenej v 08/2016 (kedy išla od 330€) mám mať nočné mory z Volty ktorá bude uvedená tak v Q4/2017 za bohvie akú cenu ale keď pôjdu v šľapajách GTX1070/1080 a budú mať náskok pred Vegou tak veselo v top nereferenciách kolem 500/800€...

Už teraz sa bojím ďalšej noci :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobne, uz ctvrt roku hraju na GTX1070 a ted me ta informace o vydani VOLTA uplne rozsekala, v noci se budu budit celej spocenej. :-D

Takze jenom pro shrnuti: 1.9.2017 naskladni Alza a CZC kartu RX VEGA a 1.10.2017 tu kartu NVidia pohrbi vydanim GTX1180 VOLTA. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snad tu Vegu pohřbí i technologicky. 1.9. to už by byl fail jak prase.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy leden-unor jsme tu meli hadku, ze Vega bude dostupna 1.4 a ja placnul 1.9, tak ted uz je jasny, ze moji oponenti se spletli, ale ja stale jeste mohu mit pravdu. :-) Taky teda furt doufam, ze se spletu i ja.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spotřebou ji pohřbili dávno.
Vega pro profesionální AI systémy mám spotřebu 300W. Očekává se, že RX Vega bude mít 250-275W.
nVídia 1080 GéTéiks má 180W.

Támáš čerte kropáč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zapomnels ze se neceka jen spotreba 250-275w ale taky vykon lepsich oc verzi gtx1080.. a ty nemaj 180w ani omylem..

Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming
-Metro: 213W
-FurMark: 217W

MSI GTX 1080 Gaming X 8G
-Metro: 220W
-FurMark: 251W

Palit GTX 1080 GameRock
-Metro: 212W
-FurMark: 218W

Zotac GTX 1080 AMP!
-Metro: 207W
-FurMark: 272W

vsechno ciste spotreba grafiky z recenzi tomshardware.. takze ten rozdil ve spotrebe nebude zadnej extrem..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

taky mě ořád budí noční můry, jak jsem si na první den prodeje koupil naprosto podřadnou GTX1080 FE a s obavou že vyjde silnější grafická karta... No... Ještě měsíc a oslavíme spolu první narozeniny a rok než si případně volta sedne už nějak doklepu s 1080, i když tento měsíc s ní mám problémy. 8GB VRAM je málo, vyšel nový letecký simulátor a když mu naložím, tak do karty nateče téměř 8GB textur a místo na práci s nimi už ji moc nezůstává. 11GB na 1080Ti nebo 12GB Na Titanu by určitě nebylo od věci.

Nicméně Volta je daleko, ale z Vegy jsem měl už minimálně půlrok brečet kdesi v koutě jakou volovinu jsem s koupí 1080 udělal... No... jsem z toho celý na větvi, zatímco jsme strašený některými lidmi jakou volovinu jsem udělal, tak karta kterou jsem koupil je na polovině své morální životnostia Vega stále nikde, navíc první zvěsti ji nepředurčují tomu že by byla nějaký rychlích, prostě karta střední třídy jako ta 1080

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I z vývoje roadmapy lze odvodit, že Pascal je architektonický nedodělek (ok kompromis:), který mohl vzniknout, hlavně kvůli dost dobře sladěnému výrobnímu procesu s architekturou. Mají výkon a nízkou spotřebu, ale....
Je to jako s motory.
Turbo-čtyřválec s 380 koňmi bude mít při klidné jízdě nižší spotřebu než atmo-šestiválec s 330k, ale po svezení řidič zjistí, že to není jen o výkonu a spotřebě. U motorů jsou i odezvy a křivky výkonu, u grafik nadčasovost architektury. Nvidia to flikovala jak jen mohla a souboj v highendu vyhrála za cenu extrémního pragmatismu. Budoucnost je jinde než jen v hrubém výkonu v nepříliš moderních hrách. Počkej na Voltu, už Vega ti napoví.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to naopak, Pascal je stara vyrobni technologie vyladena do posledniho detailu. Jenze nova vyrobni technologie tu bude nejdriv za 4 mesice, co se tyka NVidie a vubec netusime kdy, co se tyka AMD highendu Vega. AMD mainstream a lowend Polaris uz tu je, ale to pro hrace co pozaduji highend neni reseni. Takze ano, Pascal pujde na odpocinek a je to tak naprosto v poradku a nemyslim, ze by jedinny majitel Pascal karet nad tim brecel nebo z toho nespal.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sa mi zdá podľa stupňujúcich sa útokov na Pascal grafiky, že nezaspia z toho skôr fandovia AMD. Mne sa ako majiteľovi 1080tky spí celkom dobre. S výkonom, ktorý drvivá väčšina majiteľov AMD nemá. Ale zrejme je niečo so mnou zle a asi by som mal plakať, že som si kúpil takú otrasnú GPU s podradnou architektúrou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ja jsem niz, mam pouze GTX1070, na kterou majitele AMD karet taky nemaji a taky se mi spi dobre. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„mam pouze GTX1070“

za posledni tejden jsi nam to rekl jenon trikrat, mel bys pridat.. akutne hrozi, ze na to nekdo zapomene a bude te mit za socku (:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nezavid. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pod diskuzemi AMD / Nvidia me napada ze by to chtelo rozdat kapesnicky, ale zas tolik penez na kapesnicky nemam.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Crossfire?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre hry sú CF aj SLI dobré tak maximálne s high-end kartami. Kde aj pri problémoch či nepodpore viacčipových riešení dostaneš stále špičkový výkon. Mainstream karty v CF a SLI sú podľa mňa zbytočné. Mám to odskúšané s 2xGTX 460.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam odkouzseno -> 2x radeon 7950, 2x GTX 670, 2x GTX980, 3x R9 290. Ted mam za sebou 1x RX 480 pak 2x RX480 a ted uz 3x RX480. A musim rict ze spokojenost absolutni. Souhlasim s tim ze sem tam jsou problemy a musi se cekat na vydani update ovladace... ale nehraju ty nejnovejsi hry hned, nemam na to tolik casu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo 3x480? Není lepší jedna 1080Ti? Zabere to míň místa, v idlu to žere násobně méně, v plné zátěži polovinu, výkon v dobře škálujícím titulu +- stejně, ve špatně škálujícím či vůbec neškálujícím výkonu to má půlku výkonu 1080Ti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

těží...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jste kupoval už při vydání 6/2017 tak je máte akorát zaplacený... Taky mám a taky těžím na 480. Jen mi štve, že teď jak podražilo, že jsem netěžil víc na sklad, ale bohužel, finanční situace si to vyžadovala, nešlo jinak i když jsem tušil, že nahoru to půjde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja v tom tezeni jedu skoro od pocatku Bitcoinu, a to co jsem vytezil a nechal tak ty BTC mi zaplati vse co potrebuju. Etherum smenuju taky za BTC a to same i Litecoin. Nekupoval jsem ty referencni verze koupil jsem XFX nereferenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz teda pominu ze mi je elektrika u zadele. Tak misto na to mam -> Zalman GS 1200. Kdyz hraju tak jsem se nesetkal s zadnym problemem ani zadnym propadem proste vubec. Hraji jen DOOM , BF1 a BF4 a nekdy Diablo3. Ostatni me nezajima. Witcher 3 jsem hral celkem asi 30minut a prestalo me to bavit. A k tem nVdia karatam, mel jsem 2xGTX 980 bylo to z nouze a kdyz jsem chtel tezit tak uplne silene, do tydne jsem je prodal a koupil jsem 3x 290.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem vubec fanda multi GPU zapojeni, ale tyhle technologie od dob GTX460 taky dost pokrocily..
Nejnovejsi API by je dokonce mely snad zvladat i nativne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je možné, že to pokročilo, ale z dôvodov aké som spomínal vyššie, by som už nešiel do multiGPU riešení s mainstream kartami. Každopádne StandaKTHOR si to obhájil tým, že ťaží a tam to zmysel má. Predpokladám teda, že aplikácie, ktoré sa na ťaženie používajú, nemajú problém využiť všetky dostupné GPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slabota. Já si počkám na Sirius ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že víme kdo má jakého pindíka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď vieme predsa, že o žiadne meranie pindíkov tu nejde. Skôr o iróniu ako reakciu na hlúpe poznámky vyššie o tom, aké sme si kúpili o ničom grafiky s podradnou architektúrou a ako podľa ich autora nebudeme zaspávať keď víde Volta. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

LOL nema?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si vážne kúpil 3 mainstream karty do CF namiesto jednej poriadnej? Tým by som sa nechválil a už vôbec to nezrovnával s jednou kartou vyššieho segmentu. :-) To už sa ti fakt oplatilo kúpiť 1080tku a nemusel si sa trapiť s CF troch GPU. Už pri dvoch bývajú problémy. Nieto ešte pri troch. V inej diskusii si písal, že máš na to kúpiť si Titana Xp, ale že nebudeš vyhadzovať peniaze za predražené grafiky. A teraz napíšeš, že si peniaze vyhodil na 3 slabšie karty do CF? To sú viac vyhodené peniaze ako keby si si kúpil toho Titána, ktorý ti dá výkonu citeľne viac, ešte k tomu máš ten výkon stabilný naprieč všetkými hrami a nemusíš sa spoliehať na CF podporu 3 kariet.

EDIT: Vidím, že si radšej rýchlo tú informáciu o 3x RX480 zmazal. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by som chcel vidieť toho experta ktorý si na hranie kúpil 2/3 way CF RX480 ak mal peniaze na GTX 1080/Titan.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GTX grafiky nemaji jednu dulezitou vec ;-) nemaji vypocetni vykon... ja nepouzivam grafiky jen na hrani panove.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V inej diskusii si písal, že ich využívaš v 3DS MAX a na tvorbu hier. Aký druh výpočetného výkonu v tomto prípade potrebuješ? Pod týmto sa vždy myslelo na výkon v DP, ten sa ale pri renderingu nevyužíva. Či riešiš simulácie cez GPGPU, kde potrebuješ takú vysokú presnosť? Pretože čo sa týka výkonu v SP, ten je dobrý vždy u AMD aj u NV.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tezeni kryptomeny ;-) bych mel doted 3xR9 290 ale nejak chudaci nevydrzeli ten zahul 24/7.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Tam sa NV karty nechytajú. Som netušil ale, že sa ešte cez GPU oplatí ťažiť. Myslel som, že tá doba je už preč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi jakou menu, ted tezim Ethereum, Bitcoiny uz to nema smysl, to jsem tezil asi rok a pul po tom co to vylezlo ven... nejake BTC mam ale ty Ethereum docela jdou. A premyslim jestli koupim jeste jednu RX480 nebo pockam na VEGA a koupim rovnou 3x. Ma to mit extremni vypocetni vykon + jako bonus herni vykon :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čo sa týka hier, skúšal si testnúť navýšenie výkonu dvoch RX 480 oproti jednej a potom nárast u troch oproti jednej a dvom? Celkom by ma zaujímalo aké efejktívne je takéto riešenie u hrách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal hry jsou u me na druhem miste... prvni je vyvoj pak hry a nakonec tezeni krypto. Muzu to ale vyzkouset pres vikend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa ti chce a máš čas, bolo by to super. Ale len kvôli mne to robiť nemusiš. :-) Ja osobne si pre seba vždy rôzne konfigurácie testujem len aby som mal prehľad o tom, čo sa oplatí a čo nie. Síce nemám karty do SLI, ale v PC ich mám 2. Nechal som si aj predchádzajúcu GTX 780, ktorú občas použijem na GPU PhysX. Niekde sa to ešte výkonovo oplatí ako napríklad v Batman: Arkham Knight alebo v NVIDIA VR Funhouse. V starších hrách už je to viacmenej jedno či sa použije GTX 1080 na všetko alebo 780tka na PhysX. Plus je tu perspektíva, že by sa využila v budúcnosti na Flex ak ten bude takúto implementáciu podporovať (teda, že nebude musieť byť počítaný aj renderovaný iba na jednej karte, ale bude sa to dať oddeliť).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkusim to, ale otestuju to jen na techto hrach DOOM, BF1, BF4. Nic jineho nemam nainstalovane. Ty delas flashove aplikace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie. Celkovo sa počítačovej grafike nevenujem (iba sem tam ako hobby).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A elektřinu platí kdo - solární panely - nebo se to vyplatí i tak? Jak dopadla ta česká kryptoměna, už je zavřeli? )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tu ceskou netezil, ja jel v Bitcointech. Ted Litecoin a Ethereum. Elektriku neresim ten komp si na to vydela. Kdyz to vemu tak od zacatku co tezim si elektriku muzu predpatit na nekolik let dopredu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svoji fotku ti posilat nebudu... ale nesud jen podle sebe, kdyz pouzivas komp jen na hry. Je to muj nastroj na vydelavani penz ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesúdim, lebo ako píšem "si na hranie kúpil" a ty aj hráš aj ťažíš...

U teba je to teda iná situácia...

PS: ale fotečku poslať možeš :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem to upravit... ale spadl nam v jobu net...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Pascal je stara vyrobni technologie vyladena do posledniho detailu" Ty si riadny blb. Ani pojmy nemáš ujasnené. Nie to argumenty na obhajobu nVidie. Pascal je architektúra, výrobná technológia je niečo iné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tu ani nie je čo obhajovať. :-) Pascal má normálnu modernú architektúru. Žiadnu podradnú či zaostalú. V niečom je lepšia ako konkurencia, v inom horšia. Všetko ostatné sú len také výkriky do tmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za preklep se omlouvam, ale jsem rad, ze jsi to pochopil i tak. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Väčšina hier bude stále v DX11 vychádzať aj najbližší rok alebo 2. Asi to budú všetko nemoderné hry, že? A čo sa týka DX12 či Vulkánu, ktorá karta od AMD podáva v týchto tzv. modených hrách využívajúcich nové API lepší výkon ako podradné 1070tky a vyššie? To je priestor, kde už rok nie je konkurencia. A ani tam kde konkurencia existuje, to nie je žiadny zázrak v rozdieloch výkonu. Tá NVIDIA musí byť nejaká zázračná, keď jej podradné architektúry bez problémov konkurujú nadčasovým od AMD. Čo keď vydajú konečne nejakú nadčasovú aj oni? AMD to potom môže zabaliť? :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych si hodne pral, aby byl trh zaplaven hrama DX12/Vulkan, ale proste nic, ti vyvojari to delaji AMDecku naschval. :-D
Jako s tim DX12 to ale myslim vazne, mam zvyk, ze kupuju hry nejdriv po roce, proste az opadne zavadeci cena a nastoupi slevy a jestlize dnes spocitam hry s DX12 na prstech jedne ruky, tak se k nim dostanu pocitam nekdy za 3-4 roky a to uz budu mit zase nasetreno na Voltu nebo spis Voltu2 (nevim jake ma nvidia kodove jmeno pro dalsi generaci).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som tiež chcel, aby sa hry robili čo najviac s novým API a aby sa aj grafika opäť pohla dopredu. To je jasné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jak delaji naschval, vzdyt sou prece vsichni placeni nvidii/intelem to nevis ?
ono zastaveni pokroku na dx11 + 4 jadra max se samo neudela!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano, a všichni mají šuplíky a rukávy a esa a včera mi mimozemšťani vypotřebovali toaletní papír )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, důležité jsou odezvy a křivky. Ale nejdůležitější je to, co je k dispozici. Osobně raději už 8 měsíců hraju na technologicky zastaralé ale vykonné kartě než se na ten 32" 4K LCD jen smutně koukat ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když musíš mít už dnes 4K monitor, který není to nejlepší na hraní. Jde to chápat jen u RTS apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4k monitor není lepší? Asi jsem něco minul, nebo jsem slepý když koukám na FHD a 4k vedle sebe se stejným obrazem. Dyť i na malém mobilu dnes máme FHD už poměrně jako standardní rozlišení, mít to samé na podstatně větších panelech je blbost. Ono i ty 4k na 50" TV není žádná výhra z pohledu velikosti pixelů a sneslo by to menší body

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Umíš česky? Napsal jsem, že dnes nejsou 4k monitory pro většinu typů her to nejlepší. Nechápeš, že paměti nelze hodnotit jen podle jednoho parametru, tak proč mě překvapuje, že stejnou chybu děláš i u monitorů....
Existuje vícero parametrů a vícero rozlišení - ne jen 4k a fullhd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem v čom myslíš, že sú 4K monitory nevhodné (resp. nie najlepšie). Používam taký monitor už od minulého leta a nemám s ním žiadny problém. Väčšinu hier hrám v pohode v 4K rozlíšení, u niektorých musím ísť do 2K a je to citeľne lepšie ako keď som mal predtým FHD. Aj keď to už bol 5 rokov starý TN monitor, ktorý sa nedal kvalitou porovnávať s minuloročnými FHD monitormi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty máš nárok neumět dokonale česky, ale stejně mě začínáte prudit:). Nápověda jen heslovitě.
144Hz
Zbytek si odvoďte z nabídky na trhu. 4K je top jen pro někoho, protože je to ještě mladé a má to dětské nemoci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

144 Hz ako argument beriem. :-) To som si z toho čo si napísal ale nemal ako odvodiť. Ber to tak, že som nikdy nemal monitor s vyššou frekvenciou ako 60Hz, tak ma to nenapadlo. Ale najbližší už taký nebude. Musím sa priznať, že som chcel kúpiť 144Hz 2K monitor pôvodne, ale taký aký som chcel nebol vtedy v alze dostupný (kvalitný IPS s G-Sync). A tlačil ma čas, pretože som nemal iný monitor keďže pôvodný sa mi pokazil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako majitel 1080 Ti jsem naprosto v klidu jen ať přijde, už se těším na 1180 Ti nebo jak se bude jmenovat.
1080 Ti přišla s nehorázným navýšením výkonu proti předchůdci 980 Ti, to jak je toho dosaženo je mi u prdele...

Hlavně že nejvýkonnější AMD Fury X s revoluční HBM jaksi stále zaostává za 980 Ti/1070 a výkonový nárůst tím moderním VRAM systémem žádný... spíše má karta problémy v nových hrách a frametime lítají jak na houpačce viz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a nutno podotknout že nemoderní Pascal Titan Xp má s nemoderními paměťmi vyšší přenosové rychlosti než které slibuje Vega s revolučními a nadčasovými HBM2 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože kvality pamětí hodnotí jen podle přenosových rychlostí jen úplný idiot?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ bude priepustnosť HBM2 menšia ako u GDDR5X, akú výhodu bude mať použitie HBM2? A to nehovorím o tom, že Vega bude mať podľa všetkého max 8GB VRAM, zatiaľčo Titan Xp má kapacitu 12GB. Takže nebude ani lepšia kapacita, ani lepšia priepustnosť, tak v čom bude tá výhoda? Ok. Karty budu kratšie a pomôže to trochu so spotrebou. Nič viac ma nenapadá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jééé Titánek XP má 12GB za 37 tisíc Kč - určitě revoluční produkt. HBM2 funguje jinak než GDDR5X, na počtu GB už tolik nezáleží. BTW pro notebooky jsou i tebou uvedené plusy podstatné. Vlastnosti GDDR5 a 5X jsou jedním z hlavních důvodů proč jsou notebooky v oblasti GPU tak nevýkonné. HBM2 to po mnoha letech vlády pětkových pamětí začne měnit. A to vše za komicky nepřemrštěnou cenu. Jak odporné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aj GTX 1080 Ti má 11GB, čo je citeľne viac. :-) Na počte GB bude vždy záležať. Otázne je, do akej miery. Možno u Vegy menej ako u Pascala, ale ak ti bude chýbať 4GB VRAM, tak to pocítiš. Netreba brať marketing AMD tak zhurta. Kým neuvidím opak, tak to budem brať s rezervou.
Čo sa týka NTB, tak spomínané argumenty beriem a ako výhoda to bude zaujímavá. Dúfam, že sa v NTB naozaj výkon posunie znateľne vyššie a bude dostupný za lepšie ceny ako dnes. 1700E za NTB s GTX 1060 je otras. Malo by to byť o triedu nižšie tam, kde sa predtym predávali NTB s GTX 960M.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba kvalita pamětí nijak nezajímá, chci aby celý produkt - karta - měla nějakou životnost, spolehlivost a aby měla nějaký výkon, co je pod kapotou je mě ukradené.

Poznámka o přenosové rychlosti byla hlavně proto že se tím dlouhou dobu fanoušci AMD chvástali a ukazovali prstem na NV.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tomhle kontextu snad AMD ani řadu 5x0 nemělo vydávat, neb je to jen vyhoněná architektura se zaostalým VRAM systémem. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, nvidia je vodkecana...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by nevadilo, kdyby Volta předběhl cokoli od AMD. Já bych byl rády, kdyby to vyvolalo cenovou válku mezi AMD a nVidii. Osobně jsem spokojený s kartama na úrovni 1060 a 480. Akorát mi to přijde zbytečně drahý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

za to podekuj CNB.. se rika ze v dobe gtx280/hd4870 byla cenova valka ale to je blbost.. ty karty byly drazsi - hd4870 stala 300 dolaru - ale dolar byl za 14,5 korun, ne za 26:
http://bit.ly/2omDAdv

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No 14,5 byl když prdli Lehmani (nebo Faennie Mae nebo jak, ani to neumím napsat už), to nesmíš tak brát, je to holt absolutní minimum, ale byl, to jo, škyt.

Mě by spíš zajímalo, co s těma devizovýma rezervama bude ČNB dělat, jestli to nějak sterilizuje nákupem eurobondů (a kterejch a s jakým výnosem) nebo jeslti Luftjarda (já vím, ale toto je Tvrdík II pro mě) ráno přijde do práce, podívá se na korunu a řekne: "Nakoupili zme ojra za 27, teď nakoupíme ve slevě korunu za 26,70" a zme tam kde jsme byli... Intervence vlastně pokračují, aby se toho balíku zbavili. Hlavně že cca. 400 milliard exportu jsme vytvořili, ale zbytek celýho státu nakupuje vše z dovozu o 800 miliard dráž, za tu dobu, můj odhad. Kokoti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady toto co jsem zplodil je trochu blbost v tom, že nakupováním by koruna dál posilovala, takže by mě zajímalo, co s těma eurama budou dělat, takto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

karty z téhle kategorie stojí už dlouhá léta stejně... Jen kurz naší měny se mění, za to ani jeden výrobce nemůže

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro nás majitelé 970 dobrá zpráva, ale chápu, že pro ty s 1070 o poznání horší :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1070/1080/1080 Ti můžete koupit už teď a nepoužívat starou kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže vy si nové hry zahrajete hodně omezeně, kdežto majitel 1070 celkem v pohodě, takže nevím proč by to pro něj měla být o poznání horší zpráva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

970 nestíhá nové gamesy? A které probůh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono je potreba si definovat pojem "stiha" a "hodně omezeně"
treba wildlands me neda na ultra 60 fps ani 1070
navic pokud si vzpominam tak 970 ma 3.5/4 GB coz dneska preleze hodne her a v ten moment se "omezujete"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děti, děti... Když si vezmu, jak se paříval Quake a Hexen 2 na 8MB Voodoo 2... :))) Jo a GF970 ? To by pro mě byl upgrade jak prase, když si vezmu, že valím na 650GTX a taky to jde ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.