Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia vyřadila GeForce RTX 2080 Ti z nabídky

Kdyz se nedari, tak se nedari. Cela RTX2000 rada se proste nepovedla. Ale nevadi, zakaznici neutecou, neni totiz kam.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosimtě, povedlo se to na výbornou, zahraješ si plynule zahraješ tak zase nemel nesmysly. nVidia udělala jasnou věc, přišli na problém a karty co měli jít zákazníkům znova přetestují.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zahrajes si, to jo, ale posun oproti Pascalu je 0,00nic. Proto to komentuju jakoze se to nepovedlo, neni zadnej duvod menit Pascal za Turing. Nakonec podobne "problemy" uz tu byly a dalsi generace sla zase hodne vykonem nahoru, ocekavam to i ted.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mezi 780ti a 980ti byl v průměru zhruba stejnej posun (v FPS) jako je mezi 1080ti a 2080ti.. jako 0,00nic bych to úplně neoznačoval

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosimtě, výkonu to má dost, když nechceš raytracing tak na 4K pohodová karta. Konkurence nic nenabízí tak proč se hnát do výkonů 160fps ve 4K ? Jak říkám, odstartovat raytracing, nasbírat zkušenosti, vyladit software, ovladače a implementací a next gen grafické karty budou potřebovat zas k vykreslování scény o něco míň prostředků, z toho plyne víc FPS zadarmo, jen tím že všechny filtry nahradíš odděleným raytracingem... Ano turing je nové batole s porodními bolestmi, ale AMD toto uvést na trh nechtěla i když to ve svým portfoliu má.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

160 fps bylo ovšem ve FullHD Jaroušku, oprav si kouli

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jsou smělé plány, které jsou založeny na jednom faktu. EVERYTHING JUST WORKS. Pokud něco vypustím do prodeje, tak to musí fungovat všechno. Né jen trochu, né jen něco, né jen chvilku. Za ty prachy to musí fungovat bez smítka jakýchkoliv pochybností a náznaku problémů naprosto vše. Kdyby odešla jen jedna z těch grafik, je to fail, který je neomluvitelný. A možná jsme právě svědky jedné pohasínající hvězdy na HW nebi. Tohle se akcionářům líbit nebude a může to být pomyslný poslední hřebíček do rakve NV. No, možná ji zachrání ty 6 let staré fosilie, které se stále prodávají jako housky na krámě. Nvidia ta GPU zřejmě prodává po metráku za dolar:
https://www.alza.cz/graficke-karty-s-cipem-nvidia-geforce-210/18851481.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně že AMD vydala dvě skvělé karty které dodnes namají polovinu svých funkcí zprovozněnou a tedy funkční. nVidia udělala grafickou revoluci, přišla se systémem který funguje a pár karet se uškvařilo bůh ví jakým způsobem a dělá se z komára velbloud. AMD tady nemá min. 5let konkurenci a zametá se to pod koberec, jako v pohodě, všecko bude dobrý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a kde je ted M.M. bijec za pravdu a nezaujaty obhajce ...ale ocividne jen pro NV ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně že se podle některých notorických fandů jednalo o ojedinělé a nijak zajímavé a nevybočující počty reklamovaných kusů. :-D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

V celkovým objemu jestli to je 2,3 nebo 2,5% reklamovost je vybočující z řady? Z té marže vyměnit těch pár procent reklamovaných je sranda. Navíc jestli zjístili chybu v testech, a opraví si ji, tak příště bude reklamovanost ještě nižší pane vždycky rádoby chytrej.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo 2,3 nebo 2,5 tak z toho nebude afera chytroline.. To cislo muselo nekolkanasobne prevysovat bezne reklamace..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

vaříme polívku ze šutráků? je to výtečná polivka, akorát by to chtělo trošičku brambor, soli a kmínu a pak to bude úplně nejlepčejší polévka na světě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

vis ale pokud je chybovost kolem 2-3% tak si mnou ruce prodejci i vyrobce :) a kazdy by nad tim mavnul rukou protoze se s tim proste pocita v cilech(cast pri vyrobe cast po pruchodu celym distribucnim retezcem a selhani produktu az u zakaznika)...zajdi si na nejaky mitink manazeru jakekoliv firmy a pochopis :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

IT retard Carda Jrha opět zahasuje.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Fakt neuvěřitelné jak jeden idiot dokáže plevelit diskuse tří serverů a ještě být na sebe patřičně hrdý. Myslím že je načase aby v ústavu vypli internet.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Odkud a jak by nám pak tynýt s tombimimenm psali ty bláboli na třech serverech zaráz ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Crha, ze jsi duty jako bambus, to ukazues kazdym prispevkem. To ze mas nulovou sebereflexi a tuiz jsi svym zpusobem retardovany, to tady vidi taky kazdy. Ale proc mas nutkavou potrebu se navazet do mne i presto, ze 99% prispevku te jednoduse ignoruji, to nedochazi z ani mne..
Tupy hloupy ignorantsky pablb..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ten tvůj damage control RX590 na všech servrech, které znám je taky na sebereflexi...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Krome toho Crha, ze si nejspis neumis damage control ani prelozit, tak nevim o cem plkas. Kreten, ktery lita po pulce ceskych IT webu a dela tam ze sebe verejneho blbce.. Inteligence sumici travy a mentalita 5 leteteho ditete

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Moc hezky o sobě tedy nemluvíš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Crha, tebe by mohli pouzivat misto zachodu, protoze mezi splachovadlem a tebou neni zadny rozdil..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak jestli já mám být záchovoý splachovadlo, tak ty budeš záchodová mísa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono těch idiotů plevelících diskuze českých IT serverů je povícero, jmenovat je nebudu. To by zase nerozdýchali a začali by sprostě nadávat, tak jak to umí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen to klidně řekni, Maudit, Intel+Nvidia, Hnízdo, Vlko, poslední dobou i Vágner

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No tak z druhé strany Tynýt a tombimino to jsou věrozvěstové jak cyril a metoděj...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To vis ze jo Jarousku..to bude dobry, nic vic nez se navazet do nekoho stejne neumis. Inteligenci jsi obdaren nebyl, za to te maji vsichni za blba..nejspise si na to zvykli, a nechapes ani toto..
Blbejsi nez ty snad nikdo ani uz byt nemuze..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne ne, nesmíš být tak zaslepený. Já tady vedu svatou vláku proti hype trainu AMD fanatiků a daří se mi. Zaznamenávám čím dál tím víc lidí, kterým jsem otevřel oči a kteří sami od sebou napíšou že tynýt s tombiminem a noxem jsou naprosto mimo. takže já jsem spokojen, že nabízím pohled z jiného úhlu a má to odpověď.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Svatou valku? :-) No jestli myslis ten hnuj, co plodis, to mi moc svate nepripada.

Pouzivas plno lzi, polopravd, smyslenych veci a neumis ani pocitat ve svych "dukazech" a uvahach. Jestli to nekomu otevre oci, tak je to smutne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi blbej jak poleno...:))
a co je na tom nejsmutnejsi...ze druzi te maji opravdu za idiota a tobe to vubec nevadi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svatou válku proti fanatikům... hehe, někdy dokážeš pobavit. Jen si nejsem jistej, jestli to byl záměr... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde ta procenta berete? Tyhle karty si prodává Nvidia sama a nikde nezveřejňuje žádné údaje o počtech prodaných kusů a počtech karet, které se jim eventuálně vracejí na reklamaci. Jediné přesné číslo, které z Nvidie naposledy vypadlo o prodaných kusech bylo to, že se prodávají jako housky na krámě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste fakt tak natvrdlý nebo co? Z uveřejněných výsledků že se prodává cca 20 milionů karet ročně je 64% nvidia, to je 12,8 milionu grafických karet za rok, za měsíc to je 1,2 milionu karet. Z tohoto 1,2milionu karet si na uvařenou grafiku stěžuje maximálně tak 100lidí. to je 0,1 promile (0,001%) z prodaných grafik. Samozřejmě bych zde mohl ještě provést výpočet ziskovosti a porovnat ji s marží abys pochopil že kdyby reklamovost byla 200x větší, že se jim pořád ta reklamovost vyplatí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nechces se nechat zapsat do Guinessovy knihy rekordu tezko totiz bude na celem svete vetsiho mimone :D v tomhle budes urcite unikat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš mozkovou kapacitu abys ten výpočet pochopil co? u normálních lidí ale to není nějak výrazný nadprůměr, takže nic co by se mělo někam zapisovat i když z tvého úhlu pohledu vypadám jako IT bůh.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z jeho pohledu i z pohledu ostatnich nevypadas jako IT buh... vypadas jak regulerni magor co utekl z ustavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... navazet se do ostatnich, ze jsou natvrdly, pricemz neumis vydelit 12(milionu rocne) : 12 (pocet mesicu v roce), to je silne kafe :D

Nekde ti v tom tvem vypoctu plave 1.6 milionu karet.

Navic rikas "maximalne tak 100 lidi". Mas nekde nejake oficialni informace o reklamacich? 100 lidi muze byt na jednom konkretnim foru. Jinde to muze byt treba i 100000, dalsich pul milionu to treba resi rovnou pres prodejce a nikde to ani nepise. Prines cisla a pak se bavi o promile, pac to spis vypada, ze mas ty promile v krvi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však ta citace NV z toho nedělá globální problém, pouze potvrzuje že problém u těch karet u některých zákazníků nastal a pokud mají lidé problémy tak se mají ozvat. Stejně jako citace dále tady v diskuzi nebo i NVIDIA web, 2080Ti není vyřazená z prodeje, 2080Ti FE je normálně v nabídce eshopu (byť vyprodané, ale není se čemu divit FE je asi nejlevnější varianta a oproti dřívějším chlazení nepatří k nejhorším, takže zájem o FE bude slušný).

Ten stav si určitě NV za rámeček nedá. I mistr tesař se někdy utne, důležité je že ty reklamace řeší a pokud tam byl nějaký konstrukční problém, další revize to vyřeší.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to dá výkladat mnoha způsoby:
1. nvidia má chybu v chlazení nebo rozvržení desky
2. nvidia má problém se spolehlivostí nejvyššího čipu
3. nvidia má problémy se spolehlivostí osazených RAM
4. kombinace předešlých tří problémů

Ve všech případech to ale může naznačovat, že ani karty AIB nemusí být imunní, taky to může znamenat, že problém se jen oddálil. Nicméně proto, že AIB si karty prodávají sami (a problém očekávají až po skončení záruky), tak prodávají vesele dál.

Vydání řady RTX bylo IMHO uspěchané a zároveň mělo proběhnout až na nové výrobě 7nm. To, že vydali velikánský čip, který musí vyrábět ve velkých sériích a relativně nízkých cenách, jen podtrhuje riskantnost celého vydání.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi pako fakt.... jak můžeš prezentovat takové nesmysly? To co píšeš je pomalu na žalobu šíření poplašné zprávy. Kdyby nVidia měla problém s chlazením a nebo spolehlivostí čipu tak neprošla žádná karta ty tydýte !!! Prošli jen některé které projít neměli a ty z toho děláš generickou chybu za kterou může nVidia a máš hned ve všem jasno, že to je selhání celé nvidie a celá nvidia by měla okamžitě být zkrachovaná a huangovi by měl být zabaven vešekrý majetek a měl by do konce života čistit hajzlíky u microsoftu, že?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Uklidni se, koženkový Jrho. Nejsou to nesmysly, ale celkem podložená spekulace. A i kdyby to byly nesmysly, tak vedle těch tvých se to bez potíží ztratí.

Chyby se stávají, a to všem. Nvidia problém vyřeší např. novou revizí chladiče a pojede se dál.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no myslim ze vyteznost 7nm u takhle velkeho cipu by byla horsi (zas o tolik mensi jak 14 nm by to nebylo) pokud chce NV dal pokracovat coz si sama dobre uvedomuje bude muset opustit cestu obrich monolitu (staci ze koukne pres plot k sousedum nasypou do toho penize a predbehnou roky vyvoje konkurence jako obvykle )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2080 Ti Founders Edition is available on GeForce.com as usual.

There seems to be confusion regarding the store link on nvidia.com which defaults to listing products that are currently in stock only. If a product does not show up there, that merely means the item is out of stock at the time you conducted a search. It does not mean a product has been delisted. Geforce.com is always your best choice for all things gaming related.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/ – NVIDIA spokesperson to Wccftech

lol, nebola vyradena, je vypredana :D
marketing funguje na plne obratky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ptačcí mozečci zase úřadují. jasně že odeslané karty které už jsou u prodejců nebudou stahovat. To je přece jasný. Ale ty které byly nachystané k odeslání stopli a přetestují je.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A ptaci mozecek crha nerozezna referenci (to jsou ty chcipajici a udajne vyprodany) a nereferenci (co nechcipaj a je jich vsude hromada)...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé, že má být vyprodaná, když na konferenci CFO Nvidie tvrdila, že nedosahují očekávaných prodejů Turingu z toho důvodu, že jsou na skladech přebytky Pascalu.

“Gaming revenue was short of our expectations, and our fourth-quarter outlook is impacted by excess channel inventory of midrange Pascal products,” Nvidia Chief Financial Officer Colette Kress.

Prodává se tedy hůř než se čekalo? Pak by měla být skladem. Je vyprodaná? Pak se asi neprodává hůř, než se čekalo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

hele, ona se klidne muze prodavat blbe.. ale treba je reklamovanost tak velka, ze si museli schovat vsechny zbejvajici karty na vymeny v reklamacich.. ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tam byl konstrukční problém nebo pokud šlo o problém nějakých komponent, tak předpokládám produkci FE zastavili aby se udělala nová revize, tudíž výpadek v produkci a fakt že 2080Ti FE je asi nejlevnější variantou na trhu.. to vysvětluje že není skladem. Není to neobvyklé že karty v eshopu NV nejsou skladem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, ale Nvidia nemá na webu ani nereferenční modely Ti, kdežto non-Ti ano. Žádné dosavadní vysvětlení podle mě nedává úplně dobrý smysl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně to zcela dementuje nadpis článku, který není pravdivý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve článku máš screenshot. V jeho levé části je nabídka karet. GeForce RTX 2080 Ti na screenshotu není, přestože původně v této nabídce byla. Jinými slovy byla vyřazena z nabídky. Co na tom není pravdivého?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ved nejde len o to, ze nieje skladom, ale podla toho obrazka v clanku si ju nemozes ani objednat, je vymazana...
edit. uz je spat v zozname na shope, ale (pred)objednat sa neda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předobjednat jde jen když je v předpordeji, jak je karta v prodeji, tak na NV storu jsem nikdy nenašel možnost objednání. Maximálně je tam možnost nechat si zaslat notifikaci při naskladnění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně ty karty vyráběla NVIDIA sama nebo si je nechala někde vyrobit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze jde o jejich referenci je to uplne jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže nikdo neví, kdo to vyrábí?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako že by naštvaní výrobci sabotovali FE edice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkus mi vysvetlit, jaky ma smysl se bavit o tom, jestli si FE edice vyrabi Nvidia sama nebo ne? Ono tim padem to bude funovat jinak? Nebo tim, ze je NV prodava ve svem shopu, tak za ne nenese garanci? U jinych vyrobcu, kteri si nechaji vyrabet vyrobky jinou firmou a pak tam placnou svoje logo, se budes taky ptat, kdo je vyrabi, protoze te to tak hrozne zajima?
Neni to spis tim, ze je to NV..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bavit se o tom asi nemá smysl, prostě mě ta informace zajímá. Odpovím stejným stylem: Jaký má smysl to tajit?

"Ono tim padem to bude funovat jinak? Nebo tim, ze je NV prodava ve svem shopu, tak za ne nenese garanci?"
Nvidie je zodpovědná vůči svým zákazníkům jako jakýkoli jiný obchodník/prodejce. V tomto případě si dost kazí značku. Nechápu jak Vás můžou napadat takové nesmysly, že by nenesla garanci.

"U jinych vyrobcu, kteri si nechaji vyrabet vyrobky jinou firmou a pak tam placnou svoje logo, se budes taky ptat, kdo je vyrabi, protoze te to tak hrozne zajima?"
Ano, vždy je dobré vědět, kdo co ve skutečnosti vyrábí a vždy se to zde řešilo.
Jestli je chyba v návrhu či výroby a kdo je za to zodpovědný. A nejen u karet, ale i třeba u zdrojů, že ten a ten zdroj je přeznačený od toho a toho výrobce...

"Neni to spis tim, ze je to NV.."
A není Vaše reakce takováto, protože jde o NV?
Napíšu to jinak:
Může za to Nvidie. Minimálně vyběrem svého obchodního partnera a Nvidie to také řeší. To zřejmě všem, co chtějí bít Nvidii stačí. Mně ne, já chci bít i toho, kdo tu výstupní kontrolu odflákl, abych věděl (pokud nejde o neznámého OEM výrobce) komu se vyhnout při nákupech. To opravdu nevidíte dál než na své války NVxAMD či IntelxAMD?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Diky za vysvetleni, nicmene toto je podle mne uplne zbytecny. Kazdy produkt, kazda rada i jednoho vyrobce muze vypadat jinak. Resit, kde to nechali vyrabet a pak si myslet, ze ostatni produkty te same firmy buou stat za prd je dost naivni To stejny se muze tykat i navrhu, ktery mohla delat i sama NV, protoze pokud vim, nikdo jiny tenthle druh chlazeni na svoje karty nemontuje. Pokud mne neklame pamet, tak to delala napr. Sapphire drive..
Je to stejny jako Vam nekdo rekne..Dell notebook uz nikdy a druhy Vam rekne..jedine Dell, Samsung notebook uznikdy, jedine Samsung, etc..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Váš postoj. Chapu ho, ale mne prostě zajímají informace do větší hloubky než bulvární styl: ten a ten ma problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož jejich QA navrhlo blbě testy tensor cores a RT cores, se kterými doposud nemělo zkušenosti, v další revizi nebude lampa zubatá...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vychází mi z toho dvě možnosti:
a) nvidia zatím stále netuší, kde je chyba, ale procento reklamací je veliké (=proto radši preventivně stop prodejům)
b) nvidia ví, kde je chyba - ale netýká se kategoricky všech prodaných grafik a pokud je jí karta postižena, projeví se vždy velice rychle (proto nekontaktovala zatím spokojené majitele v rámci plošného řešení daného problému)

Tak nebo tak obzvláště vzhledem k hrubé propagaci předprodejů docela šlamastika.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V pátek dojde do centrálního skladu v ČR 5 000Ks FE Edice, takže, asi JPP.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neco na tom bude jsme zona pro odpadni produkty :D stejne jako se k nam vozi nekvalitni potraviny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co tam s nima budou delat ? FE prodava nvidia jen pres svuj eshop a pres ten tolik kusu v CR nema sanci udat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite a potom sa zobudis v pocuranom pyzame..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.