Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia „vyřešila“ 90-100% prolomení protitěžební ochrany

Vsak nvidia sa pekne nabaluje na tazeni (vid nedavna pokuta), takze preco by si obmedzovali trh?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

stále je to SW, který se dá vždy obejít, snad přechodem ethera pos a postupný pád bitcoinu bude tahle kapitola za náma aspon na nějakou dobu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pad Bitcoinu? Myslis ten dalsi, udajny, uz 237. v poradi? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby NVIDIA skutecne chtela, omezi tezbu na svych grafickych kartach generace Turing a Ampere uplne, slo by to jednoduse udelat a ukazkove skrz Tensor cores cili vytvorit interne do-hlidajici AI algoritmus ktery by v pripade zjisteni tezby, tezbu automaticky omezil na maximalne(1%) cili na uplne dno a smitec, jak toho docilit? Proste, jde to jednak skrz samotny navrh nove generace/revize hardwaru(jiz namisto LHRv3 mohli do tech novejch Ampere cipu dointegrovat tenhle vnitrni algoritmus a k tomu zakazat prepis UEFI), dale skrz ovladace ktere podporujou novy hw a nebo skrz telemetrii kterou NVIDIA uziva u sveho softwaru a tak by byla graficka karta generace Turing a Ampere po pripojeni na internet ktere je nezbytne pro tezbu, automaticky Tensor jednotkami utvarejici do-hlidajici AI algoritmus pro tezbu omezena, kdyz se chce jde to, tohle by mineri velmi tezce prekonavali...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A jaký má smysl investovat spoustu peněz do něčeho, co vám znehodnotí produkt a sníží jeho prodeje?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty mas zase to svoje obdobie vlhkych snov, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přitom by stačilo, kdyby NVIDIA na všech kartách zcela znemožnila použít OpenCL, CUDA a DirectCompute. Problém vyřešen ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"kdyby NVIDIA na všech kartách zcela znemožnila použít OpenCL, CUDA a DirectCompute."

Teda sorry, ale takto skriplená grafika by mi bola úplne na hovno. A to som nikdy "neťažil".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím tady s panem Svorkou, já bych šel ještě dál, zakázal bych i ŘŤX, Tensor čore, NVENCA a v neposlední řadě i akceleraci přes DeřiťcX!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby udělali něco, čím by vypnuli (teda omezili) "poškozené" ovladače (ty, co nejsou schopné nadále blokovat těžbu) a vynutili instalaci nejnovějších (funkčních) ovladačů, tak by byl problém vyřešen.

Obešli to? Udělají nový ovladač, který to znovu zablokuje a staré ovladače na dálku znefunkční.

Hráčů se to nijak nedotkne, protože ti stejnak chtějí nejnovější ovladače a ti, co jsou offline, tak těm to může být putna, protože offline stejně těžit kriplkoiny nejde.
A těžaři kriplkoinů budou mít smůlu, protože staré ovladače budou nefunkční a nové budou omezené.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vážně by jsi chtěl v PC HW který někdo na dálku může přes SW takto „vypnout“? Ono by to stejně šlo obejít přes firewall, takže by jsi musel vynutit neustálé připojení k internetu. A ne všichni instalují ihned nové ovladače.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní účel LHR je umožnit ne-těžařům nakoupit si grafickou kartu. Úplně stačí, když LHR vydrží dost dlouho, aby se uspokojila poptávka. Pro další generaci/refresh bude nová verze LHR, která zase nějakou dobu vydrží. A starší výprodejové modely s prolomenou ochranou ať si těžaři klidně vykoupí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co to zkusit po staru? Nabídka-poptávka cena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.