Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia: Za rok již bude lépe, dostupnost GPU se zvýší ve druhém pololetí 2022

Neměla se původně dostupnost zlepšit ve druhém pololetí 2021?

No nic, aspoň se budou mít kryptobaroni zase líp. Na nás nezbyde stejně nic.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takze kryptobaroni sa budu mat lepsie, trh zaplavi viac GK a pre hracov zostanu fajnotky rtx 3050 za 15000 kc :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Keby si hrac kupil GF pred rokom(bez ohladu na jej cenu tenkrat) a nechal ju tezit jenom po nociach, tak ju uz ma za ten rok zaplatenu komplet a vo vysledku za nu nedal ani korunu. Niekedy staci viac konat a menej plakat po diskuziach. :) (no offence)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, co si představit pod pojmem "zlepšení dostupnosti".
Já očekávám pouze to, že mainstreamová GK (RTX xx60), co má stát 6.000-8.000, nebude stát 25.000, ale "jen" 15.000. A možná si dokonce budu moci vybrat značku/model. (jééé)
Ale než se ceny dostanou pod 10 tisíc, nedejbože pod 8.000, vzhledem k celkově vyhladovělému trhu, to netipuju dříve než v roce 2023.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já už bych s tím nepočítal vůbec.

Po letech tzv. "Kvantitatívního uvolňování" (*) provozovaném jak ECB tak FED, už ty Vaše peníze nejsou co bývaly.

(*) Kdysi by se řeklo "tisknutí peněz", ale z důvody úspory nákladů se už jen naťukají nějaké cifry do bankovního systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kyby paní měla na hlavě špičatý klovouk s hvězdičkama a před sebou křišťálovou kouli tak bych jí věřil možná víc...
Řekl bych že to jestli se dostupnost a cena GK zlepší nezáleží ani na NV natož pak na názoru této paní. Záleží to čistě na tom jak se bude vyvíjet cryptomining.
Pokud by se těžba stala dlouhodobě nerentabilní může se stát že cena sletí dolů veeelmi rychle v momentě kdy mineři caplaví trh kartami kterých se budou chtít zbavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže právě i kryptomineři čekají, jak slevní karty a jak slevní, hned je začnou skupovat, protože se jim oplatí založit další farmu.

Prostě trh je vyhladovělý celkově. Nejen gameři, ale i kryptobaroni, automobilky, firmy i domáctnosti, co chtějí nové PC. Pracuji v nadnárodní společnosti a momentálně je STOP na nákup IT (jen v nejnutnějších případech je dovolený nákup).

Takže jakmile půjdou ceny dolů, všichni tito hladovci začnou nakupovat. Normální ceny v roce 2022 podle mne určitě nepřijdou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To už je jedno, nejpozději do jara musím kámošovi složit herní PC a jestli nebude existovat slušná 8GB grafika za normální cenu, tak bude nějaká konzole a k ni jen svižné neherní PC. Klidně lowend dvoujádro (ne Atom) s integrovanou hrůzou od Intelu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak mu navrhni uz postavenu zostavu z nejakeho obchodu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konzole je dnes na hraní lepší volba, otázka je jestli budou :) a místo neherního PC stačí pořádný telefon + usb-c dock k monitoru, klávesnici a disku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dva dni dozadu tu bol clanok, ze dostupnost je dobra, ze sa vyexpedovalo o 26% viac grafik ako pred rokom.

Len sa expeduju do ruk minerov.
Dokazali sme dostat 100robotov na Mars. Ale akosi nedokazeme dostat zopar milionov grafik do ruk hracov. Co je asi tazsi problem?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak jde vo prachy nemá ani mars šanci...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Až budeš při upgradu na RTX 3060 prodávat třeba svoji starou grafickou kartu. Prodáš ji raději hráči za 500,- nebo minerovi za 2.500,- ?
Tak to má i Jensen a Lisa. Zajímá je jen profit, logicky. O hráče by se pouze báli, pokud by ti mohli přeběhnout ke konkurenci. Jenže jaksi není kam běžet. Takže jsou firmy v klidu a občas naoko vydají nějaké prohlášení o podpoře hráčů. Jen si vzpomeň, jak lehce a rychle šlo obejít ochranu proti těžbě na RTX.
Jensen ani Lisa nechce nasr** kryptobarony ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych chtěl prodat svou starou grafickou kartu prodám ji vklidu hráči za 15k a to sem ji před 4 lety kupoval za 13k...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne? 1080 má pouze o 10W vyšší TDP a zároveň má také vyšší hrubý výkon, o cca 10%, než 3060. Základní Raytracing zvládne taky. G-sync a Freesync umí taky.
Jsou to prostě srovnatelné karty, ale 3060 aktuálně stojí 25 tisíc.
Proto ojetá 1080 cenu 15 tisíc podle mne má. Je to na současném trhu výhodná koupě, problém bych viděl pouze v záruce, která již není, takže to může být docela drahý risk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to neříká přímo kožená k...éééé...bunda, tak tomu nevěřím :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ceo nvidie a amd by mali ist do chládku si posediet, a sedeli by tam dovtedy pokial by ich firmy nevydadli karty na ktorých sa neda tazit crypto.

Vybavené.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že ceo NV i AMD se nezodpovídá hráčům, ale svým akcionářům a ti chtějí hlavně co nejvíc vydělat a nějaký herní trh je jim u pr.... Respektive kdyby mohli (což bohužel nemohou) klidne zdvojnásobí produkci ale proč vyrábět 2x tolik něčeho něco co se prodá za polovic? Tohle může vyřešeit jen a pouze kolaps virtuálního trhu respektive jeho propad na ceny kdy se nevyoplatí těžit grafickýma kartama. Čistě logicky by mělo stačit kdyby se cena virtuálních měn propadla minimálně na polovic, ideálně tak na 1/3 nynější ceny. V ten moment by se doba než se grafická karta sama zaplatí zdvoj či ztrijnásobila z nynějších 1-2roky a mineři by byli ochotní kupovat grafiky max za "normální" ceny. Všechno by se navíc urychlilo propadem ceny díky thu zaplaveným použitými grafikami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.