Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O kodecích v HD DVD už je jasno

Mam ve wmv 1440x1080 Shreka a je to naadhera - pryc s dvd

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

heyhall: jak je to velky v GB?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

heyhall: "1440x1080 ... pryc s dvd" - kolik asi tak stojí TV (či projektor), který pracuje s 1440x1080 jako NATIVNÍM rozlišením?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, vsichni tu basni o WMV, by me zajimalo, jakej datovej tok potrebuje treba xvid pri stejnym rozliseni ? Pripadne jaky rozliseni zvladne pri stejnym toku ?

Nehlede na to, jak bylo spravne receno, ze neexistuje zobrazovadlo, ktery by to umelo => je to stejne nanic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2J: => je to stejne nanic.
 
hehe, je to jako bys rekl, ze barevne vysilani je stejne na nic, kdyz stejne nikdo nema barevnou televizi :)))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Shrek ma 4,3 GB. Treba ho roztiahnut na 1920 x 1080 aby mal spravny pomer stran. Len mam s tym taky srandovny problem, ze zvuk je v WMA 5.1 a i Windows Media Player mi robi downmix do 4.0 :-( Nehovoriac o tom ze WMP to nieje schony roztiahnut na sirku.
XviD by samozrejme potreboval tolko isto GB ako WMV, ved su to stale MPEG4 kodeky. Pri XviDe by asi bola kvalita este lepsia, lebo WMV nejako "optimalizuje" obraz na rychle en/dekodovanie - co mu ku kvalite neprida.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jak v sedmem nebi :) Bal jsem se ze projde pouze WMV9, coz by nemuselo delat dobrotu vzhledem k M$ackym praktikam...Uz se na to fakt tesim.
XVID jde urcite lip vyladit, protoze tam si muzes vsechno nastavit, takze pak kvalita/velikost je lepsi. Alespon me se nejak kodovani ve WM9 nelibi, neni takova volnost parametru. Pro HD-DVD osobne fandim H.264, to by mohlo vypadat slibne.
DLP projektory s nativnim rozlisenim 1280x768 (~p720) by mely zacinat kolem 60.000Kc (mam ten pocit). Planuji brzy zakoupit. Vyssi rozliseni jsem videl jen u profi. Ale tech p720 by melo stacit, to druhe rozliseni 1920x1080 ma byt interlaced, ale kolik to ma pulsnimku a tak, to netusim. Treba by se mohl objevit podrobnejsi clanek o tech formatech,jak to vsechno funguje a tak. Prosim,prosim CDRaci :)
Pak by me taky zajimalo, jake budou pouzity kodeky pro zvuk. Meli by udelat neco jako 6 nebo 7 kanalu 96kHz/24bit s PORADNYM dynamickym rozsahem (AC3 is dead:) Proste DTS rulez!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2AndyWave: BTW kdes toho Shreka v takovym rozliseni vzal? To bych si hned koupil! Je to neco jako Terminator2? (ma 2DVD na druhym disku je v tomhle rozliseni) Nebo to jen nejakej vtipalek prekodoval z DVD...?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, pro ty co u PC stráví *výrazně* víc času (jako třeba já) a maj kvalitní monitor větší než televizi, tak pro ty to je hodně dobrý...
Jinak samozřejmě než budou pořádný projektory nebo televize, tak to nemá jinej význam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EEEEEE, no na DVD ho nezozenes (teda maximalne od pirata:). Ono to bolo vysielane na nejakej HDTV TV stanici a objavilo sa to na Nete (suprnova.org - bol moj nahodny zdroj) :) Nejakym zazrakom nam na internatoch vypali/vypadol firewall(BitTorrent nema rad FireWall) a za pol dna som to mal na HDD :)
Fakt to bola nahoda. Za normalnych okolnosti by sa mi to nepodarilo stiahnut. Ale som Shrekofil, tak som mal asi stastie :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na usenetu se daji najit destiky hdtv filmu, akorat ze v transport streamech, protoze i kdyz wm9 vypada dobre, tak na transport stream mpeg2 nema. akorat ta velikost - film okolo 10GB, uff. ani dual layer vetsinou nestaci :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jinak co se tyka zobrazovacich zarizeni, tak LCD projektor Panasonic AE500 nebo Sanyo Z2 nemaji v cenove hladine do 70000 konkurenci, velice pekny obraz v 720p. A ten panasonic se da ted uz poridit kolem 45000,- bez dph, coz je i na nase pomery velice slusne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2trumbera: Jo taky jsem slysel o tech projektorech.fakt bomba. Urcite do nejakyho pujdu. A jak je to s tim usenetem? Rozved to nejak, kde se da najit, jak se da najit? Protoze to me zajima, jsem do toho strasnej fanda, chci mit par 720p-ecek doma :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

andy: HD-WMV je pri stejnem toku kvalitnejsi nez divx-xvid (je taky vykonove narocnejsi), a btw wmv neni mpeg4 (tak jako divx a xvid), wmv je zcela novy a moderni kodek. Dale je treba odlisovat wmv enkoder ktery je mozno stahnout, a skutecnou profesionalni verzi hd-wmv enkoderu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2AndyWave: Mam Paty element HDDVD (4.3GB), problem je se zvukem. ve vsem krome PowerDVD to prehraju jen asi ve stereu (centr nehraje), v PowerDVD to jede i na centru. Jenze PowerDVD mi rozhodi totalne pomer pri nastaveni full screenu. Nevis co s tim ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@DTSmaniac
musis mit placeny ucet u nejakeho binary usenet providera a pak se prihlasis do skupiny alt.binaries.hdtv . vice info ziskas na irc serveru irc.cyber2k.net kanal #hdtv . tot vse co ti k tomu reknu, nechci porusovat pravidla teto diskuze ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ivan: Kdo sa ma v tom vyznat??? Kde su doby nekvalitneho Microsoft MPEG4 alias DivX 3.11, ach ta nostalgia.
Petr: Ak je zvuk v WMA 5.1 tak neporadim, zatial som to neriesil. Ale ak je zvuk v AC3 tak jednoznacne nainstalovat http://ac3filter.sourceforge.net/, kde sa da nastavit downmix podla nalady. Zo srandy mozes skontrolovat nastavenie v Control Panel -> Zvuky -> Reproduktory(ci tak nejak) Ale to asi nepomoze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

heyhall 212.47.15.94 - úterý, 15. června 2004, 08:49
"Mam ve wmv 1440x1080 Shreka a je to naadhera - pryc s dvd"
film Shrek je malovaný film, na něj bohatě dostačuje MPEG-4 Div-X a MP3 celkem 700MB. 1440x1080 takovéto rozlišení u běžných TV nebo monitorů je až zbytečné. Budoucnost by , ale mohla využít video projekce na plátno, tam by video rozlišení bylo na místě, v tomto případě DVD už nestačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednou bude video nahrávka naprosto bez komprese RGB16,24 nebo dokonce 32, neljepší využití maximálních možností, akorát 200GB na 3 hodiny filmu bude málo,zato obraz fotka za fotkou :)
1 snímek 1MB
25 snímků/s = PAL 25MB/s
1 minuta/1,5GB
120 minut/180GB
A HD-DVD nebo Blue Ray půjde taky brzy do kytek :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.