Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Objednala si Česká protipirátská unie kampaň v seriálu „Ulice“ na Nově?

"Jsme přesvědčeni, že průměrný člověk při zakoupení např. DVD ani neví, že je film nějak chráněn, ať už autorským zákonem, nebo ochranou proti kopírování."
to uz uplne nejnovsie originalne dvd nemaju tie nepreskocitelne pasaze o tom ako pripadny kopirovac porusuje federalne zakony a dalsie antipiratske spoty?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To to chudak BFU vazne nemuze preskocit? Tak to se nedivim ze se stahuje cim dal vic ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

MP Classic to přeskočit umí;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anglickým hláškám člověk nemusí rozumět a stejně nejsou u nás relevantní. Podle českých hlášek a zákonů z toho vychozí co v zákoně - pro vlastní potřebu lze kopírovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... pokud při tom člověk neobchází účinné technické prostředky ochrany bla bla bla... § 43 AZ. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V trafikách jsou spousty DVD s reklamou na piráty, ale bez ochran proti kopírování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nektere ochranu maji, vim to moc dobre, protoze mam DVD pripojeno k TV pomoci HDMI->DVI a telka nesplnuje jakejsi standard HDCP a chranena DVD nezobrazi, musi se prepnout na analog.
Pak je mnohem rychlejsi si rip stahnout z netu nez si to sam ripovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za slušně napsaný rozbor (na rozdíl od Pirátských novin, kde to odflákli jak se dalo, marjánka je zřejmě pro piráty důležitější...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná bys mohl přiložit pomocnou ruku místo kritizování v diskuzích. Pirátské noviny dělá pár nadšenců zadarmo ve svém volném čase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemění nic na faktu, že kvůli marjánce projedou co se dá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

omg, radsi bez do hospody na pivo, ty rozumbrado...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to na nich vidět.

Mimochodem, ČPS je podle mě odvařená i nejen díky podpoře marjánky. Vždyť o ní není slyšet!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mi napadlo, ze ci to s tymi legalnymi filmami nie je takto:

http://www.lauexplorer.com/wp-content/uploads/2010/02/legal-dvd-vs-pirat...

Pravda je, ale ze taketo zastrasovanie mnohym neznalym nazenie bobky, ti co vedia sa iba usmeju a mavnu rukou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten obrazek je jeden z duvodu proc se pirati

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ať už je to za libovolného přispění ČPU nebo na to přišli autoři sami, musím říct, že pro ovčany je to naprosto ideální umístění. Stačilo mi přečíst si přepis dialogů a už cítím jak mi odumírají buňky v mozku. Kdybych měl vidět všech 1939 dílů tak myslím, že úbytek IQ by byl měřitelný....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že po shlédnutí všech dílů té sr*čky by z tebe už byl jen slintající debil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak on ten ubytek IQ je meritelny, vzdyt se o tom mluvi ze narod blbne a je to hlavne vymyvanim mozku podobnymi serialy. Vlade to jenom vyhovyje, mit blby ovcany, protoze potom je "ovcan" lehce manipulovatelnej medii a zije podle navodu ala TV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...spíš by zbytek IQ byl neměřitelný. Je to fakt hrůza, na co se někdy lidi dívají, a navíc dobrovolně (což už vůbec nechápu).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak to by znamenalo že moje mamka je už úplně blbá:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem tak různě četl, tak by ten díl měl být součástí kampaně za protlačení jejich nového portálu Voyo.cz Nicméně nepochybuji, že v tom má své pokroucené pazoury i bláznivá Markéta z ČPÚ.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mezi tema telatama ktery tu hovadinu sleduji moc "piratu" nebude.-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Což to asi ne. Ostatně mezi skutečnými "piráty" tento slint beztak nemůže uspět. "Piráti" mají jasno. To jen hltačům Ulice bylo potřeba vsugerovat (případně připomenout), že tu nějaké pirátství je, že moc a moc škodí obecnému blahu lidstva a že je tedy na místě zavést odpojování uživatelů od internetu, na čemž se už také potichu pracuje, jen to zatím neklape tak, jak by si protipiráti představovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ehm, můj osobní názor (za který budu velmi rád ukamenován) je takový, že lidé co si vůbec zazagoebbelse (vyslovuj Nova) zapnou to nemají v hlavě úplně v pořádku. Kdo o tom pochybuje, nechť si pustí jejich Střepiny, pokud je ještě vysílají, to je síla největšího kalibru ve které se dozvíte koho máte volit a pod., to si nic nezadá ani s americkým Fox TV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neplati ale jenom pro novu, ale plosne pro vsechny oficialni sdelovaci prostredky.Nektere ostatni TV a noviny musi ale mozky vymivat trochu vic rafinovane, protoze je nectou a nesleduji uplni tupci jako TV nova.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vymyvat samozrejme.Treba TV prima je taky pekna saskarna, hlavne jejich "zpravodajstvi" mne pride jeste prolhanejsi nez na nove.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejen se zpravodajstvím jsou na tom všechny naše TV stanice (a vlasně média obecně) dost podobně, bohužel.

Velká škoda Z1, která se aspoň v něčem vymykala. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj konecne se nekdo snazil mit ve zpravach vic pravdy tak zanikl, nebo to byl zamer a Z1 byla nasilne ukoncena?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nehledejte za vším cizí záměry. Z1 byla TV vlastněná finanční skupinou. Nedokázala získat dostatečnou sledovanost, aby vydělávala, ani vliv, aby se hodila k propagandě. Tak ji ona finanční skupina zařízla a místo ní si koupí třeba zbrojovku nebo fabriku na hračky - tak lze ovlivnit veřejné mínění lépe :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viz "causa LAcina" - záběr z kamery si upravili, aby to vypadalo více "akčně". Že z originálního záběru to vyplývá, že Lacina je debil, který se nedívá kam jede, ale ne zákeřný vrah v autě, jim nevadí.
Teď Nova - situace - 3 lidi honí jednoho, ten po nich střílí, pak uteče do autobusu, řidičovi zbraň předá s tím, aby ho zachránil před lupiči, kteří jej napadli - Nova - 3 stační lidé se vrhli na šíleného střelce ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pane Lacino, bezte do prdele!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu rekordni hazeni vseho do jednoho pytle. Skutecne si myslite ze na Nove neni za cely rok 24/7 nic co by stalo za to videt? Samozrejme, spousta zde diskutujicich to nepochybne videla davno predtim nez se to dostalo na Novu, ale stejne ...

(Samozrejme vic nez 90% toho co vysilaji jsou totalni sracky a vsechny alespon trochu vtipne komiky uz asi vyhazeli ale od toho je na televizi ten vypinac zejo)

A co se Strepin tyce, tak treba nedavno v reportazi o tom co si ktery politik dovolil postavit nacerno asi odvedli spatnou praci protoze si ani nepamatuju jestli rikali ze ktere byl kdo strany, dojem je spis ze si takhle dovoluji vsichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 24/7: Ono asi urcite ne, ale kdyz uz si tam neco vyberu, tak mi to poslou v orezu 4:3 a je po ptakach. Zlaty satelit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

v orezu 4:3 coz je vlastne polovina obrazove informace, diky palu se to pousti zrychlene a diky reklamam to stejne trva o 45 minut dyl, dost absurdni situace.
Navic pozoruju (stale casteji) i to, ze uz z orezanyho 4:3 udelaji znovu 16:9 tim, ze orezou znovu obraz nahore a dole.
U blu-ray disku jsem nasel neco podobnyho, na dvd 16:9 na BD 2,35:1 s tim ze orez byl proveden jen dole, takze u dialogu lidem chybela spodni pulka hlavy. To at si ty predrazeny vorezany BeDe strci nekam.
Kdyz to stahnu a je to takto domr.... tak to smazu, kdyz takto koupim DVD/BD co s tim nereklamovatelnym smejdem mam delat? doufat ze na patej pokus to bude OK? v tom pripade chcu 5x vyssi plat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nejen, že ořežou...taky úplně zkurví film neposlouchatelným dabingem, místo na film člověk pořád hledí na blbý reklamy...já jsem tak rád, že si můžu cokoli chci vidět stáhnout a tady těch problémů se ušetřit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedinný rozumný způsob jak něco v TV zkouknout (kromě hokeje apod.) je HDD nahrávání s časovým přesahem. podívat se off-line a reklamy přeskakovat. když jsou TV v prime-time jsou schopny začít vlastní promítání pořadu o 10-15minut později než je uvedeno v programu, tak to považuji za naprosté pohrdání diváky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To teda jo. Já už teda televizi neviděl pěknou dobu (a vždycky, když se na ní zase někde (doma od konce analogu naštěstí nefunguje a doufám, že to tak zůstane ;-) podívám, hlavně teda na Novu, tak pociťuju, jak blahodárné je na TV nekoukat (pochopitelně vyjímka se najde všude, ale obecně to tak platí). No a Střepiny, to byla, co si pamatuju, fakt lahůdka, úplně nejvíc jsem tam zbožňoval ty jejich "jediné správné a nejobjektivnější názory shrnující absolutní pravdu" na konci :-!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj, s tím souhlasím...od toho, co jsem kdysi začal chodit na výšku, jsem na koleji TV neměl...vůbec mi nechyběla protože kolej je synonymum pro stahování:)...úplně jsme si odvyknul na TV koukat a i když po dvou letech začali streamovat TV v kolejní síti, tak jsem ji pouštěl jen když se hrál hokej...od té doby už TV nemám, ani teď když bydlím v bytě...nepotřebuji ji k ničemu...a kdybych si nějakou někdy koupil, tak jen kvůli tomu, abych ji měl připojenou ke kompu na pouštění filmů..pravděpodobně by ani neměla naladěny žádné stanice:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hned na zacatku se priznam ze Ulici sleduji temer pravidelne kazdy den prez "VieraCast" jako vecernicek k veceri a ke kave. Nejsem magor co by se podrizoval serialu, ale nektere scenky jsou fakt legracni a myslim ze i smerem sitkomu se to i ted za posledni dobu ubira.

Za tento rozbor a clanek moc dekuji a smekam nad perfektnim rozborem situace, naprosto se s nim stotoznuji a hned pri jeho zivem sledovani mi bylo jasne ze se jedna o tendencni propagandu. Je jasne ze je tocilene na skolou povinne deti a neznale rodice, aby je namotivovali spravnym smerem, bohuzel musim podotknout ze se jim to dari. Druhy den totiz prisel syn ze skoly s tim, ze se tam s klukama bavili prave o tomhle dilu, protoze rodice jinych deti zacali doma tuto situaci asi nejak resit. Uklidnil jsem proto synka ze sice to nejni nic spravneho, ale filmy z *lozto.cz si klidne do mobilu stahovat muze, ale aby nepouzival torrent (uz drive jsme to probirali) a nikomu nic nenahraval pripadne nic nikam neumistoval.

Myslete si co chcete, ale muj nazor je takovy, ze kdyz se to diteti spravne vysvetli tak je schopne v ramci "legalnich" moznosti na internetu samostatne fungovat... v tomto ohledu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja bych jim to radio omlatil o hlavu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jestli je toto nějaká reklama na něco. To by pak už mohlo být cokoli považováno za reklamu...
Je třeba si uvědomit, že je to film/seriál nějakého pochybného žánru, ale není to seriozní dokument. A tak je k tomu třeba přistupovat. Děj nemusí odpovídat skutečnosti, je to fabulace, ikdyž v tomto případě dost nevhodná, protože může vzbuzovat dojem ne čistě náhodné podobnosti s žijícími osobami nebo příběhy zakládajícími se na skutečných událostech. Jelikož při natáčení tohoto dílu nebylo ublíženo žádnému pirátovi, tak bych to tak nedramatizoval. http://tdox.sweb.cz/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, vrátí za několik hodin. Kdyby! Kamarád byl taky "v podezření" a počítač mu policajti vrátili za 4 měsíce a ještě k tomu pěkně podřenej s omluvou, že se spletli (měli blbou IP adresu). Fakt supr.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ako to je vlastne s torrentami? ked stahujem cez ne je to legalne, len zdielanie je nelegalne? aj ked (hypoteticky!) :) dam stiahnut soft,film, s uploadom napr 1kb,realne som nedal zdielat cely balik, len mozno 0,001% celku, je aj to nelegalne?:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrá otázka. A nemuselo by to být jen tak málo dat. Jakou cenu má třeba 60% aplikace? Stejně nejde spustit, tak co?!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Autorsky zakom mluvi o dilech, nebo jejich castech, takze z toho se da vyvodit ze i sdileni pouze casti je porusovani zakona.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu jen dodám: Bohužel už nedefinuje, jak velká je ještě část, aby se to dalo považovat za část daného díla. pokud by to bylo "neomezené", porušovali bychom AZ každý den v masovém měřítku už jen psaním příspěvků, protože je nade vše jasné, že každá větší aplikace musí díky svému rozsahu obsahovat prakticky všechny existující bajty. Stačí tedy napsat do diskuze jedno písmeno a prásk - máte na krku oplétačky. Stačí, aby si na vás někdo pingnul a prásk - při odpovědi na ping se k němu stáhla část něčího díla (sice shodou okolností, ale stáhla).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že z přenesené obrazové informace 100x100 pixelů se nevykecáš - to na identifikaci stačí. Stejně tak zvukový záznam, bohatě stačí vteřina. A něco takového přenese směrem ven prakticky kdokoliv, kdo jede přes torrenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na torrenty se vyprdni...existuje tolik share služeb, které jsou mnohem efektivnější na používání, rychlejší na download a nehrozí tam postih ze sdílení...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na nich rychlejší? 20 minutový díl seriálu v HD mám z torrentu za 10 minut.

Naopak share služby jsou největší zloději, kteří se přímo živí distribucí nelegálních materiálů. Je smutný, že lidi nejsou ochotni platit za film, ale třeba za premium share účet ano, přitom z toho autoři stejně nic nemají, jen nelegální překupníci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to nelegální, bez ohledu na uploadovaný objem dat. Sdílení je prostě sdílení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten díl jsem neviděl, i když na to občas koukám. Ale když se o tom někdo zmínil ve fóru, tak jsem se na to podíval a jen žasnul. Podle mě šlo o snahu TV Nova (nejspíš pod jistým tlakem ČPU) přesvědčit lidi o tom, že stahovat filmy je nelegální. Je to překrucování faktů a manipulace lidmi. Tohle by snad mělo být trestné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Tohle by snad mělo být trestné."
Kdyz to budes delat Ty tak to trestne bude, ale ONI muzou vsechno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to není překrucování faktů, protože ten seriál není dokument ani zpravodajství. je to řekněme... umělecké dílo. jste nepoučitelní, podobné téma se řešilo když šel do kin Titanic, že film neodpovídá skutečnosti a kdesi cosi. Autoři se z toho elegantně vyvlékli tím, že děj koncipovali jako vyprávění vzpomínek hlavní hrdinky a ty rozhodně nemusí být objektivní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jestli by se na tenhle díl nedal napasovat paragraf o šíření poplašné zprávy. To je u nás trestný čin :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni vubec spatnej napad, kdyz uz nic, tak by se okolo toho aspon kecalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

koho by to zaujímalo, tak napríklad v známom seriáli How i met your mother, 6. séria 4. diel, je dosť silná reklama na Microsoft(konkrétne Bing a Live), ktorá sa objavuje skoro počas celej episody. Neviem však, ako reagujú na reklamu vo filmoch americké zákony.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemaj tam tak pitomý zákon jako u nás, u nich je podle všeho product placement legální, když je přiznaný v účetnictví atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U nás je taky legální, jen musí být na začátku pořad označen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co já viděl filmů, kde bylo všechno počítačové Apple - pokud je někde náhodou něco od MS, už je oheň na střeše, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozri si ten diel a pochopíš, tam je to trochu silnejšie...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hustodabelsky krutoprisny :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto s článkem souhlasím. Totální výmaz mozku pro "běžné" lidi-přesně ten segment pro koho je Ulice určena.
- Přesně ty to nejvíce zastraší...
- Ale oni, žádné filmy z internetu nestahují-koukají přece na Ulici! Pokud by stahovali filmy z internetu na Ulici by nekoukali. (čas není nafukovací)
- Takže dobrý pokus, ale špatným směrem ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No fuj, to je ohavný. Na druhou stranu, když to lidi vyděsí, klesne provoz na síti a těm ostatním se pak bude stahovat líp, takže je to veskrze pozitivní, no ni? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale klesne počet seedů/peerů a to je špatně!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono jit nutne o objednavku nemusi, kdyz si vemete ze scenare k ulici pise nejaka marena, tak ta vi taky prd, a presne tak to napise :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi prijde, ze tu nekdo "objevil Ameriku". Tak ja k tomu napisu par veci:
Jednak nepodeziral bych scenaristy, ze jsou vylozene podplaceni - oni jen proste uz do toho milion a pulteho dilu nekonecneho serialu pomalu nemaj co cpat, tak tam cpou ruzne takovehle dramaticke sceny. K tomu uplne staci, aby nekdo z autoru scenare mel na tuto oblast urcity nazor, a vznikne toto. Absolutne nechci hodnotit, jestli to piratsvi podpori a nebo si lidi reknou "a sakra, tak to uz nebudeme delat". Proste nejaky scenarista si asi mysli, ze se to tak delat nema, a tak vymyslel takovou peknou akcni epizodu. Nehledal bych v tom zadne spiknuti. Nakonec, az jim tam nekde bude horet a hlavni hasic rekne, ze kdyby doma meli hasici pristroj, tak to uhasili sami, bych taky nebral jako reklamu vyrobcu hasicich pristroju....

Dale, a to si myslim je zasadni - v cizine, zvlast trebas v Americe funguje uz davno nekolik desitek let urcita podpora ze strany statu smerem k filmum/serialum, ktere napriklad ukazuji, ze brat drogy je spatne, a podobne. Tech temat je mnoho, nakonec se to zvrhlo s klasicke "pokud jdou 2 policiste, 1 bude beloch a druhy cernoch". Ale pokud vim, tak napriklad Walker Texas ranger byl urcitym zpusobem podporovan vladou prave proto, ze se v nem ukazuje "spravny pristup k zivotu bez drog". Nektere serialy na to dokonce dostavaly od statu dotace, pokud se tam jasne ukazovaly tyto urcite veci.
Pokud by tedy stat urcitym zpusobem motivoval tvurce serialu ci filmu k tomu, aby zobrazoval napriklad, ze drogy jsou spatne, ze stahovat je spatne, ci ze neplatit dane je spatne, tak bych si o tom myslel svoje, ale docela bych to pochopil - je to totiz docela ucinny postup. A tezko chtit, aby tam bylo vyznaceno, ze v tomto serialu ma svuj produkt placement stat :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že bych za tím nehledal spiknutí. Nehledě, že i tento článek tomu svinstvu (a to myslím jen ten seriál) dělá reklamu. A to zadarmo :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste, ze na tuto TV stanici a na ni podobne porady sleduji jen lide mene dusevne vyzrali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale uznejte že to bylo vtipné, vy zvědavci :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

E: „Vy jste s Mirkem piráti?“
F: „No, tak … asi jo, no.“
E: „Tyjo, to až řeknu Martině Cejlový…“

Nepopiratelný PP od Pirátské strany! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tohle dokazuje správnost dedukce ve článku...producent se spřáhl s ČPU...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže je křišťálově jasné, že je to celé v režii ČPU. Marně hledám nějaké stanovisko na webu ČPS. Přesně takovýchto věcí by se ČPS měla chytit a začít dělat virvál. Ne, oni si klidně pospávají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty je nějak šmíruješ nebo proč tady šíříš nenávistné komenty proti ČPS?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu, co jsem napsal nenávistného? Mně situace, o které píšu, vadí. Proč ČPS nevydá nějaké stanovisko k dezinformacím, šířeným Novou pod taktovkou ČPU? To bylo minimum, co jsem od ní čekal. Dnes je to týden, co se ten díl vysílal - a nic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ČPS obratem vydala článek na Pirátských novinách (link najdeš na konci tohohle článku). Co víc by měla dělat? Teď se ve straně řeší hlavně senátorská kampaň na Kladensku, kde mají svého kandidáta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď už mě opravdu nikdo nepřesvědčí o tom, že si tu kampaň ČPU neobjednala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, ted zrovna bezi Snidane s Novou a pozvali si do studia 2 "odborniky" a delaj rozhovor na tema legalni/nelegalni SW. OVSEM POZOR - neprijde mi to VUBEC jako nejaka nalejvarna ve stylu "kopirovani je spatne", spise celou dobu ti lide mluvili ve stylu "lidi naprosto zbytecne stahujou SW v rozporu s licenci, kdyz maj spousty SW k pouziti zdarma". Docela mne to prekvapilo, ti "odbornici" snad ani jednou nepouzili slovni spojeni "nelegalni stahovani", ale mluvili pouze o uziti SW v rozporu s licenci a o metodach, jak ziskat SW v souladu s licenci a presto zdarma.
Takze to hodnotim docela pozitivne, a docela to odporuje tomu, ze by snad meli zadani od CPU a podobne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba jsou to opravdu odborníci a ne překrucovači zákonů z ČPU.

Nutno ovšem podotknout, že pro software platí zcela jiná zákonná pravidla, než pro filmy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě by to chtělo úplně nový zákon s jasně definovanými pravidly, aby lidé přestali hledat různé mezery a kličky.

Jinak nechápu proč se tento server zabývá seriálem Ulice - když jde o pirátství, tak asi berete všechno, jinak si to nedokážu vysvětlit. Protože cílové skupině diváků, která tuto sračku sleduje, je stejně nějaké pirátství a kopírování úplně u prdele.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete chápat, že? Tohle není o seriálu, to je o úmyslném překrucování českých zákonů v něm.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm, autorský zákon sice není dokonalý, ale je jeden z mála, který je jasný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale očividně ne pro každého. Jinak by se nikdo nemohl ptát, jestli je legální stahovat filmy pomocí torrentů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A na ostatní zákony se neptají? Co je to za logiku?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta věta "Franta pochopil..." nemusí být nepravdivá. Prostě jen mylně pochopil nesmysl. Něco jako "Pochopil jsem, že slunce svítí i v noci". Ovšem za jistých podmínek nebo v jistém smyslu jsou obě věty pravdivé. Třeba stahování komerčního SW.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Clovek, ktery v dnesni dobe stahuje nezabezpecenym kanalem filmy, ktere navic sdili a navic "prodava" si opravdu nic jineho nezaslouzi :)
Jinak podle popisu scen to vazne trochu nedomysleli, to uz byla lepsi ta scena v IT crowd :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.