Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak udělat z levných Windows 8 dražší? Objednejte si instalační DVD!

Teda za tie prachy vám mohli poslať aspoň lokalizovanú verziu. Ono vždy bol rozdiel medzi slovenskou a anglickou poslovenčenou verziou windows

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačilo to z lokalizované verze objednat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Od dob, kdy se hraje na language packy, by ten rozdíl neměl být prakticky žádný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ak by rozdiel nebol žiadny, prišiel by vám Windows 8 CZ :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je jen v (před)instalovaných jazykových balíčcích. V zásadě ale není rozdíl v tom, když nainstaluji rovnou českou verzi Windows 8 Pro, nebo nainstaluji anglickou a přidám český LP. Fungovat to bude v zásadě stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nemohu potvrdit že to není rozdíl, například u serveru 2012 který byl nainstalován v CZ, se po přepnutí do EN jazyk balíčku role serveru zobrazují takto:
https://dl.dropbox.com/u/8477841/server2012languepack.PNG

Nenapadá vás případně kde může být problém?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že už to mají jednotné a doinstalovávají jazykové balíčky.
Pořád asi existuje několik natvrdo nastavených jazykových verzí + jazykové balíčky k nim.
V případě instalace jazykového balíčku člověk asi nikdy nedocílí 100% shody s konkrétní jazykovou verzí.
Komentář výše je tím příkladem.

Třeba Slováci myslím nikdy neměli svojí jazykovou mutaci a vždy museli instalovat EN+LanguagePack. My svojí jazykovou mutaci máme, takže by mně zajímalo, zda někde neexistuje porovnání :
"česká jazyková mutace" vs. "en mutace + cz language pack"
Snad to někdy MS dotáhne do konce a bude se moci nastavovat jazyk tak transparentně jako třeba na linuxu apod. systémech.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen doplním že bylo nutné přenastavit několik rafinovaných jazykových nastavení a přes několik tlačítek nakopírovat nastavení jazyk do spouštěcí obrazovky a jiných profilů, pak je systém 100% ENG a ani v eventlogu už se nevyskytují české texty.

Myslím že nestačí mít "výchozí jazyk pro aplikace" default ani pokud je systém v angličtině, ale musí se natvrdo nastavit na EN.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přídávám další zkušenost, zajímavá chyba v českém rozhraní Serveru 2012. Zajímavé že chyba se projevuje i při aktivaci funkce přes PowerShell

CZ
https://dl.dropbox.com/u/8477841/server2012remotemanagmentCZ.PNG

EN:
https://dl.dropbox.com/u/8477841/server2012remotemanagmentEN.PNG

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz: koupil jsem si Win8 Pro ve formě upgradu z OEM WinVista za zvýhodněnou cenu. Stáhnul jsem .iso, vypálil, zformátoval disk, bez problému nainstaloval a posléze aktivoval. Známý udělal totéž, má stejnou verzi Vist a udělal vše stejně s jediným rozdílem - před samotnou instalací Win8 vyměnil disk za fungl nové SSDčko, na které posléze systém nainstaloval. Problém nastal při pokusu o aktivaci: Invalid Product Key / Description: The Software Licensing Service determined that this specified product key can only be used for upgrading, not for clean installation. Já jsem s clean installation neměl jediný problém, aktivace mi prošla jako nic. V čem je problém, nevíte někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem bude asi v tom, ze si wokna kontroluji HW konfiguraci a pokud dojde ke zmene nejakyho HW, na co oni maji svuj mustr, podle kteryho v Redmondu urcuji co se menit muze a co uz ne, tak aktivace neprojde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl v obou případech byl následující:

Tys udělal boot z instalačky, tím instalátorem jsi zformátoval disk, na kterém byly Visty a nainstaloval jsi Win8. Z hlediska instalátoru šlo o upgrade, protože instalátor viděl předchozí verzi, než ji sám zformátoval.

Tvůj známý udělal to, že instaloval systém na čistý disk, kde před tím žádná verze Windows nebyla. A protože tato instalačka je upgradem, neprošlo to, protože instalátor před tím neviděl žádnou předchozí verzi.

Řešení je až nechutně jednoduché: ať tvůj kámoš změní v registru
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE
položku MediaBootInstall z 1 na 0.
Nejsem si jist, zda to potřebuje restart, myslím, že jo. Pak by měla aktivace projít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc za rychlou odpověď! On si nakonec poradil tak, že volal na MS hotline, kde mu operátor vygeneroval jakýsi jednorázový klíč - opravdu nechápu, že jim (Microsoftu) taková prkotina stojí za tu námahu/náklady. Tohle řešení je mnohem elegantnější, přeposílám a ještě jednou dík :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobným způsobem jde řešit nemožnost aktualizací u Windows XP se service packem 2:

Komu sp3 chybí, ať si přepíše dvě hodnoty v registru, plně záplatuje sp2 a vesele stahuje věci určené pro sp3. Systém se bude hlásit jako sp3. Bude mít vše co sp3, jenom nebudete muset čelit problémům s tím, že mimo čistého stažení aktualizací jste to řešili balíkem.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows]
"CSDVersion"=dword:00000200 to 200 na 300

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CSDVersion"="Service Pack 2"

Servis pack 2 na 3 hotovo finito.

Po přepsání první hodnoty jsem provedl restart a v druhém klíči se správná hodnota objevila sama. Poté se zobrazil požadavek na stažení balíku aktualizací (asi 43). Po nich se systém restartoval a naběhl v pořádku. Zatím vše běží v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nepomůže na to náhodou ten trik se změnou v registrech?
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE

Change "MediaBootInstall" from "1" to "0"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

byl jsem pomalejší :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, takze zase clasika, MS komplikuje platicim zakaznikum zivot jak muze.Asi to tak ma byt.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, zatímco Canonical komplikuje život i těm neplatícím. <RMS>
Zlatý MS ještě. 0:)

Holt se klíč generuje mimo jiné z ovladače řadiče disků no.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozámka autorovi. Už jsem psal do siskuze minule, že i stáhnout si můžete 32 a 64bit verzi. O produkt sice musíte požádat ze systému, který upgradujete. Ale stažení z odkaz v mailu můžete provést na jiném systému, který může být bitovou verzí odlišný. Takto má stažené iso obrazy instalačních DVd jak 32, tak 64bit.
Dle mého objednávat instalační DVD pouze k nějakému extrahování systému, je trochu předražená legrace. Čest světlým výjimkám.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, potvrzuju, že se mně stáhly x64, přestože původní objednávka byla z x32.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw vsiml si, nekdo, ze jiz opravili aktivaci pres ten MediaCenter upgrade... zda se, ze od pondelka to jiz nefunguje...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo mrzuté, právě jsem na toto téma sepisoval článek „ruční předělávka instalačky Win8Pro na Win8ProMCE“ ;) (základem jsou tři příkazy, plus drobná omáčka kolem, tedy pokud člověk chce mít kontrolu nad tím, co dělá, jinak to lze udělat „clickachu“ nástrojem na pár kliknutí). Tak holt sepíšu jiný, co se dá dělat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic nevyhazuj a článek sem dej. Do úvodu napiš, že je to už záplatovaný, ale aspoň si woknaři přečtou o co došli, a já Linuxák si taky rád počtu jak to M$ válí :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle: mám jednu zkušební instalaci takto provedenou (čistá instalace W8Pro s MC, aktivace klíčem od MS zdarma bez předchozí aktivace čehokoli jiného). Za nelegální to nepovažuji, protože mám i licenci na Win8 Pro, takže jsem jen vynechal jeden krok a došel bych k témuž. Co ovšem nevím, je, zda je ta licence na MC přenosná - spíše se domnívám, že není, takže podruhé to nevyzkouším. A další volný klíč nemám :).

Ten postup na předělání je poměrně jednoduchý i bez clickachu nástroje. Základem jsou tři příkazy - vybal instalačku, překonvertuj na WMC, zabal (opravdu, co krok, to jeden příkaz na příkazovém řádku). Zbytek je omáčka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty sis jich nenasyslil pár do foroty? :-) Ani nevím jestli šlo opakovat stejnou mailovou adresu......

Jak ale mohli něco udělat s aktivací, když nemají jak poznat, kdo aktivuje neoprávněně a kdo ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezkoušel jsem to, ale co jsem tak zjišťoval, vypadá to, že si to konečně (nějak) kontroluje předchozí licenci. Takže to detekuje „vadné licence“ a samozřejmě předchozí licenci nenajde u čisté instalace.
Anebo to funguje jinak, vůbec nevím jak :). Co je pro mě nezodpovězenou otázkou, je, jestli se budou tyto „nečestné a nesportovní“ aktivace jednoho dne hlásit jako neplatné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

http://diit.cz/sites/default/files/hologramy_na_instalacnim_disku_window...

[blond]Jak to mám vypálit? Hlásí mi to "Neznámý formát obrazu disku"![/blond]

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

[IT_machr]Potřebuješ speciální holorecorder.[/IT_machr] ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě se stalo přesně to samé co v redakci. Protože se mi po on-line koupi z XPček stáhla pouze 32bit W8, rozhodl jsem si doobjednat záložní DVD, abych získal 64bit verzi.
Objednal jsem si DVD 27. října. Po třech dnech přišlo potvrzení, že DVD je na cestě, po třech tydnech jsem vše urgoval, načež se omluvili a objednali to znova. Za tři dny (27.11) přišlo potvrzení, že druhé DVD je opět na cestě. Jelikož opět nic nepřišlo, tak jsem včera ztratil trpělivost, a po telefonické urgenci mi slečna z Microsoftu poslala odkaz na stažení instalačky v ISO souboru hádejte odkud ?
Ze serveru ULOZTO :-). Inu Microsoft jsou prostě machři.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je vidět, tak Microsoft používá úložiště, odkud si to může každý stáhnout zadarmo. A určitě to nebylo ani jištěno heslem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.