Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Objektivové závody: Canon 110 miliónů, Nikon 95 miliónů kusů

Tiskova zprava Nikonu rika "objektivu pro kamery Nikon s vymennymi objektivy".

Coz znamena vsechny Nikon zrcadlovky, Nikon dalkomery, bezzrcadlovky Nikon atd. Vylucuje to objektivy pros stredoformat, velkoformat a zvetsovaky.

U Canonu je to specifikovano jasne - EF objektivy, takze s radou FD, objektivy pro dalkomery Canon a vsechny bezzrcadlovky je toho jeste mnohem vic nez 110 milionu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Počítám, že pro bezzrcadlovky Canon nevyrobil víc, jak tisícovku objektivů... :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prave podrobneji zkoumam Canon EOS M a ten je ted velice levny v setu s velice ostrym 22mm/F2 pancakem. Ten senzor uz je trosku starsi, ale ten objektiv je na tom telu ostrejsi nez cokoliv m4/3. Docela me ten EOS M ted laka. Mohl by to byt s tou 22mm fotak ktery muzes mit porad u sebe na pekne vychody / zapady slunce. S Magic Lantern mas navic focus peaking, velice kustomizovatelny AEB. Tudiz kamerku na zastaveni na 30 sec, 3 snimky do rawu EV -2/0/+2 a doma si s tim pohrat. EOS M mel pri uvedeni skoro nepouzitelny autofocus, vyresili v pozdejsim firmware updatu. Ted se na amazonu prodavak kit s EOS M + 22mm/F2, blesk, a aktivni adapter EOS M -> EF / EF-S, ktery ti prakticky dava pristup k obrovskemu mnozstvi objektivu s autoostrenim. Stejne jako u Sony E-mount /FE mount.

EOS M set za £250:

http://www.amazon.co.uk/Canon-EOS-Compact-System-Camera/dp/B00F2CUHF4/re...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První verzi nekupuj, zoufale pomalu zaostřuje. Na krajinky OK, ale děti s tím už nevyfotíš, leda v sedě. Dobrý je až EOS M3. Canon to schválně dělá tak, aby si nekanibalizoval prodej zrcadlovek.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no, ale stale nevim jestli losnu nebo maznaka ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a jak by pravil typický Čech … and still counting."
Ne, jak by pravil Cech, tak "a scitani" stejne jako v ceskem dabingu serialu coupling ...... brrrr .... uplne me obliva studeny pot, jenom si na ten dabing vzpomenu ...... nebo treba inception prelozeno jako pocatek:o) Coz je dukaz tzv. "ceskeho snu", kdy i promovany popelar muze delat prekladatele ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, popeláři který přeloží film (ve kterém jsou dialogy) klidně složím poklonu. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.