Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Objeví se i ultra širokoúhlé TV s rozlišením 3840×1600 a PC monitory s 3840×1080

32:9 je zaměřeno asi na hráče, jen tam hrubost panelu není moc na obtíž, když se dosáhne na 144FPS.
Na eyefinitysty by to chtělo aspoň 5120x1440 nebo rovnou 7680x2160. Těch 1080 řádků je na dnešní neskladná GUI moc málo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne, místo dvou monitorů 1920x1200 mít jeden. Jenom by to chtělo, aby se windows naučily udělat z toho podle potřeby víc virtuálních monitorů. Maximalizace na poloviční šířku monitoru by tady byla praktická.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je snad vec driveru, OS do toho nemá co mluvit.

Ty stávající monitory 21:9 se obvykle umí chovat jako 2 na HW úrovni - každá polovina muže mít vlastní vstup. Pak není třeba to řešit na úrovni SW.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ale windows toto umi od 7 nahoru ... proste chytni okno a tahni k levymu okraji, chytni druhy a tahni k pravymu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo Win+šipky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že pokud to bude jedna plocha, tak může táhnout doleva nebo doprava a i tak to bude mít na celé ploše....
Jinak pohodlnost řešení ve Win je pořád horší než Nview v XP, kde nebyl problém kliknout na lištu a zvolit přesun na okno 1/2.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže to je o level výš. Když to teď používám abych si hodil okno na polovinu ze dvou monitorů, tak s jedním monitorem už to neudělám. Doubleclick na titlebar se začne chovat nijak. A je taky rozdíl jezdit úplně doleva monitoru a jen nahoru. Ne že by se to vůbec nedalo používat, když se remote desktop choval jako jedna plocha i na dvou monitorech, tak se s tím muselo žít, ale byl to opruz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za mě 21:9 super. Prakticky na to domácí koukání super formát. Hrajete hru v okně 16:9@1080p a ještě vedle pohodlně dvě apky (IM a web např.). Na filmy také boží. Když se vám u Saturnu nebo kdy vynoří Enterprise z mlhy přesně na 100% monitoru, nadskakujete na zidli :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budou mit pivot?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Cože? Už postavení 24" 16:10 na výšku je hrozná nudle, ale ještě to jde, každopádně je to výška na mírný záklon hlavy. Stavět na výšku větší nudle mi nedává smysl, teda pokud na tom někdo nechce vylistovávat nekonečně zdrojáky, ale bylo by to o krční páteř. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To byla pointa toho vtipu :)
Osobne neakceptuji ani 16:9 nudle, 21 a vice uz povazuju za vyplod choreho mozku. Vyber monitoru je pro me velmi omezeny :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to jsem po ránu měl nízko nastavený práh ironosenzoru. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

na hry... budiz :-)) Ale napr na takovou panoramatickou fotku jako je tato ilustracni je 1080 malo a hruby rastr pixelu rozbije ostrost a rozlisovaci schopnost drobnych detailu v dali takove jiste mnohaMpx fotky :-(

Mi prijde na 42" UHDmonitoru i 2160px uz malo na takovato "panoramata" ;-)
Malo Mpx limituje i jemnost barevneho prechodu - stinovani, neb toto muze byt pouze po velkych skocich , po velkych pixelech (mezipixeky jaksi nejde vlogit mezistupen odstinovani )

No a na praci je 1080 a nudle teprve naprd... Grafika v Corelu natoz autocadu je pak hnus s nemoznosti zmensit texf aby se neorzsypal :-( a cary ve vykresu jen tluste a kostrbate...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak LG parametry nebude špatné jako koukadlo na filmy i rozlišení ujde. Zato ten Samsung je totální úlet. 1080, o to už bych si koště neopřel. :-) Hezký, že to bude široké přes půl pokoje, ale v prohlížeči ze sloupce pořád bude vidět prd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro prohlizec to bude mit jedno plus, dlouuuhej adresni radek :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Klidně bych si 3840×1080 koupil. Mám teď 21:9 a super. Původně jsem zvažoval 3xFHD monitory pro letecké simulátory, ale přechody mezi nimi, byť kompenzované nevypadají dobře a hlavně jsem na ně neměl na stole místo. Měl jsem ty monitory dva spojené v jednu plochu (teď mi vypadlo jak se tomu říká), problém je že spousta aplikací a popup okem má ve zvyku zobrazovat se uprostřed, tedy přesně tam kde je rámeček. Při nekompenozávní na sebe ideálně nenavazuje obraz při kompenzaci zase nějakých 30-40-50px není viditelných a je to právě z tohoto důvodu nepoužitelné. Mít šířku dvou monitorů v jednom bez rámečku je pro mě naprosto ideální řešení

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Uz par let zpatky pri vyberu notebooku jsem zjistil, ze uhlopricka obrazovky je jako udaj k nicemu, rozhodovat se clovek musi podle vysky v pixelech. 1080 je dneska hole minimum, ne neco super za priplatek, bez ohledu na sirku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.