Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Obrněné přenosné počítače Dell dostanou moderní komponenty

K cemu je takovej tank dobrej?

Chapal bych nejaky terenni notebook zamereny do terenu, kde treba mohou panovat i velmi nevlidne podminky, ale v terenu asi budu odkazan na baterii ne? A co tam teda dela "dedikovana graficka karta AMD Radeon RX 540"?

Bud bych takovy terenni notas stavel na uspornem AMD, ja uplne prehled nemam, jestli existuje neco jako R3 2200G v mobilnim vydani. Nebo teda Uckovy Intel ale ten ma uspornou grafiku integrovanou a pridavat cokoli dalsiho je jen mrhani baterii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prenosnou baterii mas "v nejhorsim v aute" a tohle je o tom, ze to musi vydrzet pisek/blato/dest/snih/bahno,...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"K cemu je takovej tank dobrej?"

Napríklad keď tvoj kolega zakopne o šnúru a zhodí ho s 3m výšky na betón :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co je popisované v článku je jenom jedna z dostupných konfigurací, jsou ještě verze s U-čkovými Intely jenom s integrovanou grafikou (a AMD R3 2200U a R5 2500U existuje, ale v tomhle NB nebude). A využití je různé - mimo ten terén (kde jak už tu někdo psal auto většinou vývá nedaleko) se to používá pro programování strojů ve výrobě s horším prostředím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, ja tomu rozumim, jenze prave takove veci jako programovani stroju ve vyrobe je nejaka dalsi grafika uplne k nicemu, staci ti notas postaveny bud na tom AMD R3 2200U nebo na Intelu i5-U, nepotrebujes tam mit dve grafiky.
Ale ok, pokud jsou dostupne normalni konfigurace a tuto vybral jen proto, ze tomu stejne jako jini zakaznici nerozumi, tak OK. Akorat je trochu smutne, ze takovy clovek nekam pise clanky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a proc kupovat dve zarizeni kdyz mi staci jedno ;) kupovat NTB jen pro jeden ucel je zbytecne ..navic muze pohodlneji vytvaret nebo doladovat sve projekty v terenu ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U těch business class strojů je to vždy tak, že jsou nějaké hotové fixní konfigurace v distribuci v eshopech a pokud jste firma, tak si často poptáte přes partnera nebo někdy i přímo výrobce nějaký konkrétní notebook s jinou custom konfigurací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta RX 540 je optional, Dell, HP i Lenovo mají u všech business class notebooků jako extra volbu nějaké dGPU, typicky jsou to low-endy tohoto typu. Údajně je to z důvodu, že AMD a NVIDIA výrobcům k lepším čipům dodají i vagón low-endových, ale nevím co je na tom pravdy.

Někdy to může mít smysl, třeba když chcete funkční OpenGL, OpenCL, CUDA, lepší akceleraci videa nebo lehce vyšší výkon ve hrách, jinak je to spíš zbytečný příplatek.

Něco jako R3 2200G existuje, je to R3 2200U, nebo R5 2500U a tak podobně. Dell bohužel mobilní Ryzeny dává jen do Latitudu 5495 a do Inspironů, Lenovo má nabídku mnohem širší, ovšem ne tento "rugged" model.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba pro výpočet umístění náloží při odstřelu v lomu, který se provádí na základě naměřených dat. Nejvíc peněz stojí, když lom stojí. A výpočet toho, kam mají být umístěne nálože trvá u malinkého lomu třeba 15 minut. Čím větší stěna a komplikovanější podmínky, tím delší výpočet. Výkon je sakra potřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.