Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ochrany na Blu-ray discích

No ať si ty Blue-ray disky strčí někam. Jsem spokojený s DVD a do Blue-ray určitě prachy strkat nebudu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jurin a jedna otázečka :-),myslíš že tady dvd bude dlouho ?? myslím,že v půjčovnách se v nedlouhém časovém hor. začnou brzy pujčovat právě tyhle nové věcičky páč kopírování filmů trápí nejen distributory ale taky obchodníky atd,má prognoza je taková ,že v příštím roce začnou půjčovny nabízet filmy na nových formátech a dvd seženeš jen těžko..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to HDDVD: ses hooooodne velkej optimista

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDDVD: a ja si myslim ze DVD tu bude hoddne moc let, protoze lide si uz tak museli koupit DVD prehravace a dalsi investici urcite nechteji. Neklede na to, ze pokud nemas obrazovku za 50.000 tak ti DVD bohate staci. No uvidime co udela reklamni masaz, ale i tak tu bude DVD minimalne dalsich 5let nejrozsirenejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, DVD tu určitě ještě dlouho bude. Časem ale i BD a HD-DVD zlevní (vč. obrazovek s vysokým rozlišením) a lidé budou zmlsaní a budou chtít novou generaci videozařízení. Pak se to rozšíří masově (odhaduji 5-10 let).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10 rokov, nez to bude za normalne ceny :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuju jak dlouho trvalo pujcovnam, nez vzali na vedomi DVD. DVD melo jednodusi cestu v tom, ze stacilo koupit prehravac. TV mohla bejt i starsi. BlueRay v sobe nese jeste zvysene naklady na koupi "HD Ready" televize. Moje kristalova koule rika ne driv jak za 10 let. Nejdriv musi jit dolu plasmy a LCD. Pak lidi zjisti ze DVD je pro tyhle velky plochy nevyhovujici a zacnou se zajimat o neco lepsiho.
A jak se zkracuje doba zivotnosti technologii, tak ani koule nevi co bude za 10 let k dispozici za placky.
 
Viva la VHS !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímě až se to hackne tak se to teprve rozšíří ... jako vždy :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A u nás v Čechách si to ani nevrzne, dokud nebudou BĚŽNĚ k dispozici média nejen s originální zvukovou stopou, ale i se stopou v CZ znění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Min. 10 - 15let bude trvat, že bude více HDV videa než DVD. Prosadí se ten formát HDV, který bude dříve prolomen.Takže snad i firmy budou nápomocny :-))).Něco ve stylu:... " božínku jak se to jen mohlo stát?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDDVD: Příští rok? Takoví optimisti snad nejsou ani ti, co to vyvinuli ;-)
Kolik se v současné době prodá BR/HDDVD přehrávačů? A kdo si dneska koupí DVD přehrávač, asi ho za rok nevyhodí kvůli BR.
A půjčovny budou mít to, co si budou lidi ochotní půjčit. Asi jediné, co by to mohlo zvrátit, kdyby distributoři jednoduše přestali distribuovat DVD. Jenže to by zase IMHO podstatně zvýšilo poptávku po pirátských kopiích DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jinak bych to viděl podobně jako někteří další diskutující: prosadí se ten formát, který bude dřív prolomený :-)
Takže je defacto v zájmu těch společností, co daly mohutné investice do vývoje "svého" formátu, aby ho někdo co nejrychleji cracknul :o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eGen a ostatní skeptici: "BlueRay v sobe nese jeste zvysene naklady na koupi "HD Ready" televize. Moje kristalova koule rika ne driv jak za 10 let. Nejdriv musi jit dolu plasmy a LCD."

Ceny plazem i LCD jsou už teď celkem v pohodě, za 30k se dá koupit kvalitní 32" LCD. Před rokem to byl dvojnásobek. Myslím, že za 3 roky se začnou modré lasery významněji prosazovat, za 5 let už bude DVD jasně na ústupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2doubt: hm, to mám opravdu rád ty pubertální jedince, kteří tvrdí, že plasma za 30 000Kč je v poho. A to pomíjím, že opravdu kvalitní plasma nejde pod 70000, za těch 30kKč si člověk koupí tak leda placku s rozlišením 848x480 a příkonem středně velké elektrárny.
ono opravdu pro vetšinu domácností primární náklady (TV+player+5.1 systém) za 50a více tisíc jsou neúnosné ...
...May the Schwartz be with you...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 DOUBT: Plasma za 30.000,- v pohode neni. Pominu-li ze to je uplne kvalitativni a technologicke dno, tak 30.000,- za TV davat nechci. V pohod e to bude, az kousky co dnes stoji 70.000,-, budou za 15.000,- .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty DVD "hifisty": Pánové, DVD už končí. Zkusili jste se někdy podívat na HDTV film? Ne? Tak to zkuste a pak přijděte zpátky a tvrďte mi jak je DVD skvělé. Sockám jistě buodu stačit i nadále "DivXy v DVD kvalitě" :o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz aby DVD umrelo a slo se dal.
koukat se na to neda. a vdnensi dobe kdy uz za dobrou telku stac itad 70tis tka je to pohodka.
hlavne aby se to rojelo rychle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ by to nebolo možné (neobmedzene) kopírovať, tak je BluRay odsúdený na smrť fakticky ešte pred svojim zrodením. A kraľovať bude ''vykopávkové'' DVD-Video (ruka v ruke s ''obstaróžnym'' CD-DA).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já to vidím tak, že pokud nepujde v domácích podmínkách zkopírovat BR disk, tak to rozšíření nebude takové masívní. Jaký poměr orig. a pálených DVD máte doma? Jestli to bude v mechanikách zablokováno tzn. že se nepodaří zkopírovat celý disk včetně BD ROM mark, tak to možná po nějakém ripnutí pojede jen na PC, ale ne na stolním přehrávači.Kolik tam budete mít uložených 20GB filmů. A na Vistě si systém ohlídá, aby SW přehrávač nepřišel k přímým datům filmu (jestli jsem to dobře pochopil) při přehrávání. Asi jsem socka, ale abych většinu amerických akčních blábolů pálil v super kvalitě na BD za 500kč, tak do toho fackt asi nebudu investovat a i většina lidí ne. A dokud vydží XP a DVD tak budu spokojený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty co si myslí že DVD-Video tady vydrží tak dlouho jako VHS jsou dost na omylu. BR technologie už tady je a jediné co bude zachvíli mrtvé je DVD. To že si spousta lidí koupila DVD přehrávač někde v Tescu za 999,- nemůže filmy na BR nikterak ohrozit. Je pekne ze tu nekdo pise že si to nekoupí atd. ale tohle rikali i lidi kdyz stal DVD prehravac 20.000,- Vzdyt i majitele pujcoven se uz těší na nové formáty. Co jim je platné když si dneska místo 50 lidí půjčí film jeden a pak ten film těm 50 lidem prodá za 30,- ?? Tahle věc přerostla do takovích rozměrů že v ČR a SK skončila firma Warner Home Video. Aby to nakonec neskončilo tak že DVD bude dražší než BR :-)) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedinou šanci BD na úspěch by bylo nemilosrdné zrušení DVD filmů. Sice jsem BD neviděl v akci, takže nevím o co přicházím. Přemýšlet ale budu, až nebude DVD a BD bude relativně dostupná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bdue BR v cene okolo 5e, pak jsem ochoten si ty filmy na nem koupit. Ale vyssi cena mne nedonuti si koupit skutecne kazdy film, ktery normalne stahnu v DivX-DVD kvalite z netu. Stejne jako na DVD kupuji jen chutovky (a nejlepe v Collector's/Limited edicich), podobne budu kupovat i BR/HDDVD filmy, az budu mit zarizeni schopne to precist a prehrat na mem PC v plne kvalite bez velkych investic (tzn. nekoupim kvuli toho cele nove PC i s novym LCD).

Jedina sance distributoru je skutecne zcela utnout prodej filmu na DVD a vse tlacit na BR/HDDVD. Dalsim problemem je, ze lide budou chtit levny prehravac, ktery zvladne oba formaty.

V tuto chvili vydim BR jako krasnou technologickou hracku za prilis moc penez. Jdu nsi na svem PC s WinXP a CRT 21" pustit nejaky filmik v 1080p ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jedinou šanci BD na úspěch by bylo nemilosrdné zrušení DVD filmů
spravny postreh parde :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už bylo řečeno, který systém se dřív prolomí, ten komerčně zvítězí. Stolní přehrávače nemusíme řešit, bude to o počítačových B-R palírnách a nějakém šikulkovi co upraví jejich firmware a šikovných softwarových firmičkách s výrobou prográmků typu Shrink, FabDecrypter, Clone DVD (nově BRD). Jako laik doufám, že tyto věcičky dokážou někde na cestě disk-přehrávač/rekordér-zobrazovací zařízení odbočit tok digitálních dat, nebo aspoň zachytit jejich analogovou formu těsně po převodu a zpětně je digitalizovat a zkopírovat aspoň film jako blok v kvalitě hodné metrového zobrazovače s vysokým rozlišením i pokud to nebude struktura disku i s menu atd. Stejně jde o film jako takový, i když dobré bonusy a hezké menu potěší. No uvidíme, pár let to nemusíme řešit, nejen proto, že tu DVD ještě budou, ale i proto, že pro průměrně vydělávajícího člověka to u nás bude stále velký luxus (velké fanoušky vyjímaje). Osobně si myslím, že i kdyby byly přehrávače levné, tak to při nekopírovatelnosti disků příjmy půjčoven (výrazněji) nezvedne, protože komu by se chtělo lítat stále do půjčovny a zpátky s jedním dvěma filmy, víc se jich těžko dá zvládnout za den (nemyslím školáky o prázdninách), vícedenní zápůjčky se sakra prodražují, a když si je člověk nebude moci ani vypálit na přepisko (každý si nedělá filmotéku), aby se na ně podívat později.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se vůbec nebál toho, že ty filmy nepůjdou zkopírovat. Když to přečte nějaký přehrávač, tak je jisté, že to přečte i nějaký software...ten laser bude stejný a ten zbytek už je pro nadšence jen výzva....a pro výrobce vyhozené peníze:--)) Když je to baví....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eGen a další: Jenže spousta lidí už tu TV má. Je dost hloupý, že koupenej film na DVD má drasticky horší kvalitu než v TV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davam ochranam na Blue ray a HDDVD rok ,mozna dva!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ochrany ve spotřební elektronice nikdy neodolají - tlak na snižování cen přístrojů a co nejrychlejší uvádění nových modelů na trh nakonec vždy způsobí že někdo udělá při implementaci chybu, takže se ty klíče z toho dají vytáhnout.
Vyhozené tisíce hodin práce inženýrů kteří mohli bádat nad něčím co by bylo pro zákazníka přínosem :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmmm mozno sa mylim ale je tam obrazok kde je znazornene ze audio a video stream pojde skopcit ..tzn ak si z toho urobim akoze vlastne video akoze z vlastnej HD kamery (to je jedno ze to bude akurat novinka v kinach;o) ) tak by to predsa malo ist napalit a prehrat ...alebo domacke video nepojde prehrat v HD kvalite???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem fanda do filmů a mam jich opravdu hodně, pravidelně si kupuju original DVD a mam samozrejme spoustu pálených.

Když přišlo dvd tak sem si říkal jo to je supa věc to bych chtěl ale co s tim sakra když si to pujcim a nemuzu ani zkopírovat. No a pak to hackli, bylo to pro me velké lákadlo, mel sem počítač a DVD mechanika stála 5000, tehdy stál přehrávač 3x tolik a to bylo neúnosné. Pořídil jsem mechaniku do PC a mohl si s dvd dělat co chtěl a to byl důvod proč jsem si dvd vůbec pořizoval. Tehdy v dobe pentií 2 nebylo v půjčovně ani 10 % titulů na DVD a o ceně se ani nemluvě. Jediným tahounem prodeje DVD byli piráti a mechaniky do PC. Pokud tohle pánové z moovie industry odpálí velmi těžce překonatelnou ochranou tak mají sakra problém s tím aby si to někdo vůbec koupil.
Už dneska jsou na netu servery kdy stáhnete hdtv verze filmů, takže pokud chcete hdtv bez ochrany už dnes je běžně k dispozici. Myslím že stejně rozhodnou zákazníci tím jestli si jejich produkty koupí nebo ne a já jako fanda filmu si rozhodně nekoupím HDTV abych za 5 let zjistil že výrobce moje filmy zašifrovane ochranou přestal podporovat a ja nemam jediny zakonny narok na to si je nějak přehrat a podle noveho autorskeho zakona ani nesmim tu ochranu překonat. takže mánové díky nechci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt to neni slozite. Staci udelat HW odbocku na DVI kabelu a ziskana data jen znovu zMPEGovat $:-) 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

laoce: Vtip je v tom, že zkopírovat to půjde, ale přehrát ne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budoucnost je v digitalni televizi. Podivejte se na USA a zapadni Evropu. Same HDTV kanaly, PVR receivery a moznost digitalniho zaznamu se vsemi zvukovymi stopami a titulky. A to za par slupek mesicne. Disky budou pro nekoho, kdo je z daneho filmu cely pryc a potrebuje k tomu bonusy a pekny obal. Jinak se jedna o absolutni zbytecnost. HDTV digitalni vysilani je levnejsi, pohodlnejsi a je vetsi nabidka. Komu by se chtelo chodit stale tam a zpatky a handrkovat se, jestli neco poskrabal? PVR ma vsechny prednosti prehravace a jen malo vlastnich nevyhod

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě digitální televize a levná internetová distribuce zruší všechny tyhle pitomosti. Na ceně filmu a hudby na CD,DVD,HDVD či Blu-ray nejvíc vydělávají distributoři. Autorům jde nepatrný zlomek. Ale když bude vše uloženo na serveru v podobě mpegu a mp3 tak ty tisíce nenažranejch parazitujících distributorů nebudou mít v ruce argument..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.