Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OCZ chystá 1 100W zdroj

Ved to je aj na server vela :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem viděl "limuzínu" vyrobenou z Trabantu. Prostě někdo velmi šikovný vzal dva Trabanty a karoserií jednoho prodloužil tu druhou, takže vzniklo takové velmi dlouhé auto (a vypadalo fakt profi vyrobené) ...

Zvláštní, že jsem si na to vzpoměl zrovna při pohledu na tenhle napájecí zdroj ... :-)

1100W, to je dost. Někde na webu byl prodáván malý ohřívač na hrnek do USB, aby čaj chladl pomaleji. Tenhle zdroj by ho při napájení PC s obvyklým odběrem okolo 300W zvládl i uvařit.

Ad jističe. Zažil jsem snad jenom 200W zdroje (nevím už přesně), které HP osazovala do svých unixových stanic. Ty vyhazovaly 16A jističe pokaždé při prvním zapojení než se nabily kondenzátory, napodruhé už to jelo jak má.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

16A jistic bezproblemu udrzi 3,5kW, takze 1,1kw zdroj rozhodne vyhazovat nebude, max. by takove pocitace byli 4 na jednom jistici...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není problám s tím, že by 16A jistič neudržel 1kW, ale spíš stím jak takový zdroj zapnout aniž bys vyrazil jistič :-) A to si vem že spousta lidí má pořád 10A rozvody...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak by mne zajímalo, kdy se konečně výrobci komponent vydají cestou snižování odběru i v desktopech. Kdo má dnešní obludy živit? Pokud opravdu používáte počítač jak na práci tak na zábavu (TV a FM tuner, CD/DVD player), tak účty za elektřinu by byly astronomické...
A to raději ani neuvažovat o tom, pokud si někde uděláte 24h běžící domácí server sloužící jako router/firewall/síťový disk apod...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) co se tika toho zdroje tak nevim ma smysl v domaci pouzivani?vim ze nove hardwary maji narocnost na zdroji hlane ta nova grafika co by mnela brat 120w ale i tak 1100w je uz hodne :)
ad2) ono nejde tot ze jistic zvladne az 3.5kw ale jde oto jake duskedek bude mit narazovy proud ve chvili kdy zapne se kompnez se nabiji kondiky a nez de roztoci vsechno dyt obycejni motor ve chvili kdy ho zapnete nez udela 1 otacku tak je ve stavu skratu byt treba 1s nebo treba min ale je to tak a proto se hovori o narazovy proud ktery je o neco veci nez normalni odber.
mam skosenosti ze 10 kompiku na 1 jistic a kazdy komp od 300-350 w zdroj uz je fakt problem zapnout pac vyhazuje jistic 16A ve chvili kdy se ma zase zapnout jistic tak aspon 3 kompy se vypne z jistic pac je porad pod napetim i kdyz komp vypnete klasickym zpusobem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak se holt bude delat zvlastni zasuvka pro pocitac s pomalym jisticem, jako treba pro sporak :-) Jinak mam skrin, kde se pocita se dvema zdroji a jejich paralelnim chodem. Dodava se s ni i propojka na spinani toho druheho :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To co se děje v posledních letech s neustálým zvyšováním výkonu (a potřebou stále silnějších zdrojů), se nedá nazvat jinak než prasárnou. Kdy se už konečně tento šílený trend změní ...?
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oprava - chtěl jsem napsat příkonu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde o takový zazrak, prostě dali dva 550W zdroje do jedne krabicky a jsou nejlepší, čímž mají zdarma reklamu, o nic jiného nejde. Pulsní zdroje pro jiné než PC účely se dělají o výkonech mnoha kW až desítek kW a nikdo o tom nepíše jako o neuvěřitelném výkonu :-).
Vyhazování jističe není až tak záležitost výkonu zdroje (16A je více než 3.5kW), ale záležitost  konstrukčního řešení nabíjení vstupních kapacit, které při nevhodném řešení představují při zapnutí zdroje  pro sít větší či menší zkrat. Nejjednodušším a nejčastěji používaným řešením je předřazený termistor, pro velké výkony lze použít nabíjecí odpor a překlenovací rele nebo jiné řešení.
 
 
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Inzerat v novinach o 15 rokov:
Predam 10000W zdroj + Atomova elektraren zdarma :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

F_Novak: Tak tak. A preto som si postavil "home 24/7" server na doske PCChips M789GC. Je to doska s on-board procesorom VIA C3 Samuel2 800Mhz (PR2000+). Spolu s 512MB RAM a peknou skrinkou (APEX DM317) to vyslo na nejakych 5500Sk (vsetko nove komponenty), 250GB disk som uz mal tak som ho neratal. Este to musim odmerat (spotrebu) ale nemam ako.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry preklep. Ta doska sa vola PCChips M789CG , ak by to niekto chcel hladat na nete... V Sk stoji cca 1800Sk (bez DPH)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To aby pomalu začali stavět druhý Temelín...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s Karlem, žádný umění spojit dva zdroje do jednoho a machrovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VanJ:
zmeraj si prud a vynasob napatim ( 230 :), vyjde ti to vo [VA] ( nie vo [W] ), ale to by ti malo stacit ( ak chces vediet kolko ti budu fakturovat :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by mně zajímalo, jak je možné bez souhlasu autora přetiskovat jeho fotky (přidávat si je do svých stránek a kopírovat si je na svůj server) jestli to není porušení autorských práv.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenadávejte a buďte rádi že to funguje na elektřinu a ne na benzín.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to k nicemu, ale kdyz clovek jde k nekomu na lanparty kdo si tam plati elektrinu tak ma urcite z takovyho zdroje velkou radost :o)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jenom technicka...casto tu slysim, ze je to na nic...co treba pro server s 8 (a vic) disky? Nikde jsem necetl, ze je to JEN pro desktop pro bezneho uzivatele. Ja to vidim jako dobre pro vetsi servery postavene na neproprietarni technolgii (jako jsou IBM, Sun a podobne). Zkuste si dat do typem kalasicke skrine vice disku a uvidite o cem mluvim...mel jsem pred casem takhle navesenych 12 disku a muzu vam rict, ze 400W zdroj to netahnul. A v te dobe se silnejsi moc nedaly sehnat.

Ja to vidim, ze pro zvlastni pripady se to muze urcite skupine lidi hodit. Kdo to nepotrebuje at to nekupuje, jako vsechno, ale nemyslim si, ze na to budu nadavat jen proto, ze to "proste vubec nepotrebuju". Jini treba ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Honzíček
Zdroj odebírá ze sítě jen tolik, kolik počítač zrovna spotřebovává, + ztráty. Tedy rozhodně ne 1100W.
>>Taškulinka
Neotravuj tady s tim americkym vlezdoprdelismem zakonum. Kdyby ty obrázky nezkopírovali, neviděli bychom je. Odkaz by brzy přestal fungovat... A měli bychom ta svoje dodržená práva - a nic víc!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To VanJ: Mna by zaujimalo aky ma vykon ten procak. Comu by sa to dalo vykonovo prirovnat??? Je to aspon porovnatelne s PIII 800MHz??? Dik.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

KinDo: A jakej je asi tak rozdil  mezi VA a W kdyz P=U*I ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znám PC kde je na 400W zdroji Redstar pověšeno 8 HDD ATA 7200 rpm, dále AMD Athlon XP 3200+ a nějaká další bižuterie a nejsou žádné problémy. CPU jede nonstop na 100 % (www.boinc.cz) a často jedou najednou víc než 4 disky.

Samozřejmě, kdyby to byly HDD s 15000 rpm, tak je fakt třeba jiný zdroj. Ale myslím si, že je daleko jednodušší spřáhnout paralelně několik slabších zdrojů, než dělat jeden megavýkonný...
Kdysi jsem řešil AMD Athlon (slot A) + několik HDD spřáhnutím dvou 250 W zdrojů (levné šunty), jeden živil MB a BOOTovací HDD a druhý všechny ostatní HDD a další periferie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tento zdroj doufám bude živit jen opravdové servery ve fabrikách kde těch 8 a více diskových jednotek uživí a ne v domácnostech. I když proč tak předimenzovanej. Snad kvůli 2 nebo 3 grafikám ve SLI? Spotřeba energií stoupá, než aby klesala. To je to samé jako kdyby vyráběli neustále více žroucí auta při dnešní ceně paliv. Není umění zvyšovat spotřebu, to dokáže kdejaký štoural ve své škodovčičce, ale její snižování.
Zachvíli se asi vrátíme k těm dobám, kdy počítač sežere tolik energie jako zapnutá microvlnka, to bude teprve mazec při pohledu na složenku za elektřinu. Tohle asi nepůjde předělat na plyn :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to Erkil1452:
No rozdil je docela velkej, protoze to je stridavej proud, a tam palti P=U.I.cos[fí]
Kde cos[fí] je účiník a znaci fazovy posun. Trochu fyziky by vam neuskodilo na to, ze to je latka ze vseobecnyho gymnazia.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to Erkil1452:
a mas to ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Petr Matrix ehm tak sorry, ale ja jsem teprve v septime a jsem si jist ze stridavy proud nas ceka az za par mesicu:-) ze je v tom rozdil me nejak nenapadlo...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

KinDo, NetGames: Nuz uz som to odmearl. Kupil som v Conrade merak, co mera ucinny vykon a dal som to do toho. Takze vo Windows to pri idle zere 37,5W, pri bootovani az 60W (pri nabehu, kratko). Dost som z toho sklamany cakal som menej. Este mam asi watt az dva rezervu v aktivnom chladici CPU, na ktory uz mam nachystany pasiv. Skusim este odpojit CD-ROM, ktoru uz nepotrebujem.
Co sa tyka vykonu naozaj neviem, pouzivam to ako file server, pripadne nejake nocne tasky (DC++, Azareus :)) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.