Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OCZ RevoDrive Hybrid : 1TB disk s 100GB SSD cache na jedné kartě

Mno Intel u Sandy Bridge taky nasliboval hory doly u performance kombinace SSD a HDD, reálné výsledky jsou ale rozpačité. Tak snad to má OCZ trochu lépe ošéfované...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle je předražená blbost. Za ty peníze raději 120Gb SSD+ 2TB 3.5" disk a o tom co kde nahraju si rozhodnu sám. Rychlejší, levnější bezproblémovější

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si nesuhlasit.
1. Rychlost 900+ MB/s je znacne viac ako dnesne bezne SSD s rychlostami okolo 500MB/s v SATA 6.0
2. Karta neokupuje 2x SATA konektor. Pre niekoho to moze byt vyhoda. Napr. system+soft na karte a pritom 6xHDD v RAID10 moze byt idealne riesenie.
3. Karta je urcite vyhodna pre ludi co maju vykonny komp, ale iba SATA 3.0 a IO operacie by chceli zrychlit. Preco menit MB+CPU+RAM+bohvi co este, ked mozu dokupit takuto kartu a za cenu kvalitneho SSD+2TB HDD maju sice mensiu kapacitu, ale celkovo usetrili a nie prave malo.

Co sa spolahlivosti tyka, tiez by som hodne zalohoval ak by som mal podobnu vec v stroji. No ale vzhladom na poruchovost diskov v poslednej dobe to horsie asi nebude. Vsade, kde to ide, pouzivam raid 1 alebo 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V bodech 2 a 3 celekem souhlasím. V bodě 1 byste měl pravdu pouze za předpokladu, že ta softwarová záležitost k tomu přiložená by fungovala ideálně. To je jak všichni víme scifi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja bych se bal jedne blbinky... a tou jsou vibrace :) prece ten disk bude sebou celkem cukat... nemyslim hned na to ze mi vypadne prisroubovana karta... ale nekterym vecem by to nemuselo delat nejlip... ( extremu si dokazu predstavit vychechlane PCIe )

Ale zase bych to nevidel tak cerne (ber te to jako myslenkovy pochod) :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moderní 2,5" disky (pokud to není nějaký 10-15K SAS drak do serveru) prakticky nevibrují, navíc uchycení takové PCIe desky bych už kvůli váze řešil určitě šroubkem a nespoléhal se na "frikuli" rychloupínací řešení výrobce budky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.