Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Odloží Intel platformu Sonoma?

Intel logo staré

To už tu jednou bylo, vzpomínáte? Platforma Sonoma pro mobilní počítače, nástupce Centrina, měla být podle neoficiálních zpráv odložena na rok 2005. Tyto spekulace Intel následně vyvrátil. Během několika příštích dnů by však měl vydat oficiální prohlášení o tom, zda bude Sonoma odložena či nikoli.

Intel prý musí dořešit nějaké problémy s rozšířenými VGA funkcemi integrované grafiky v Alviso chipsetu. Tvrdí to taiwanští výrobci notebooků a také značkové firmy, jako např. HP a Dell. Odložení Sonomy by je však nemělo příliš ohrozit, neboť poptávka po noteboocích je zatím na slušné úrovni. To se naopak nedá úplně s přehledem říci o procesorech do klasických PC, kde se díky jejich přebytku očekává snižování cen.

Update 13:12: Tak se už objevily zprávy, podle kterých Intel odložení Sonomy potvrdil. A to v tom smyslu, že svým partnerům bude Alviso poskytovat ještě v tomto roce, ale oficiální uvedení chystá až na začátek roku příštího. Aby to ale nedopadlo podobně jako s Dothanem, kterého jsme se nakonec dočkali až v květnu.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odloží Intel platformu Sonoma?

Žádné komentáře.