Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odstraní Microsoft svůj Media Player z Windows?

Milióny dolarů? To jedí programátoři u MS ze stříbra a na služebních záchodcím mají toaletní papír se zlaceným lemem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chodí někomu Windows Update? Doma ráno mi to vyhodilo hlášku s chybou 0x80244010. V práci to nejde ani na jednom PC, a ani na kolegovo notebooku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No opravdu, tak to uz MS dost prehani, preci jen pul miliardy za par kliknuti je dost:)
 
Btw.: Windows update jde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Volali nám České Pošty, jelikož jim spravujeme PC a že jim nefunguje Windows Update. Nevím co to má být za srandu, ale nechodí to tu nikomu. Jestli namítnete že nelegální Windows, pak má Česká Pošta nelegální Windows...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani v Rakousku to nefunguje. Prvni jsem myslel ze je to pripojenim univerzity, ale kdyz to neslo ani nekolika lidem "outside" univerzity, zavolal jsem na hotline Microsoftu, sdelil jim sve cislo a oni mi naoplatku rekli ze takovou chybu nemaji jeste vedenou a ze se mi ozvou. Jinak cislo te chyby je na internetu.. Projedte to googlem a divte se. Zajimave je, ze nekomu to neslo uz 23. zari, ale me to slo jeste vcera. To znamena ze pokud by zavedli blokovani nelegalnich cisel, tak to zkonili, jelikoz originalni Windows mam a daval jsem jim sve cislo. Dalsi veci je, ze Windows Update server je jednotnej, tudiz jakmile by to hodilo tuto chybu prvnimu, prestalo by to fungovat vsem (at legalnim ci nelegalnim uzivatelum) ve stejny den a ne s tydenim rozestupem.
Omlouvam se za absenci hacku a carek..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si nech přes Google vyhledat číslo chyby, možná je tam nějaký relevantní odkaz. Letmo bych to tipoval na potíže se SP2 vs. Windows Update v5 (vedou k tomu zmínky) a na PC se SP1a mi Windows Update celkem pohodově funguje (tedy v5, úspěšně jsem tudy před chviličkou protlačil tři aktualizace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Číslo chyby jsem projel a dozvěděl se to co už vím. Dokonce i to co mi radili na zákaznické lince - regsrv32..... . To jsem teda blázen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to jede na WinXP SP2 i s Wupdate V5. Pevné IP, legální WXP, ale je to corporate verze, což má ta pošta ale asi taky ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SP2 nemám, pevné IP také ne. A legální ano. Když vjedu na WU4, tak to funguje. To znamená že to vylučuje blokování čísel a tudíž chybu v tom blokování

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě Windows Update nejde už asi 5 dní. Vždy mi to hodí chybu 0x80244010

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

windows update - legální i nelegální winxp - bez problémů, ověřoval jsem to i u kolegů a taky žádný problém

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si precetl par prispevku a hned vyskousel update. Jede mi. Ale kamosovi, kterej ma to sami co ja (co se tyce softu), tomu to nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

win XP corporate legal.,SP2 a WU v5 bez problemu (neverejna IP)...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znovu jsem zavolal na infolinku Microsoftu CZ a sdělil jim své číslo. Jsem legální. Mezi tím, co jsem byl tak v půlce čísla, WU5 začalo fungovat. Takže fakt zajímavý věci. Říkám si jestli něco nedělá Karneval....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo kdo si dobrovolne nainstaluje takovej shit jako je RealNetwork :(
Nerikam, ze je MMP nejak bezva prehravac, ale pokud bych si mohl vybrat tak bych volil vsema 21 pro MMP. Mam MMP 10 + Media Player Classic a pri prehravani si vybiram ktery prehravac chci pouzit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Real je dobrej tak akorát mít ho v PC. Místo skoro nezabere a občas se může hodit, protože RealAlternative nepřehraje vše. Ale jinak jsem si odstranil položku z RUN a jakákoliv část Real co půjde na net dá vědět přes firewall. Abych řekl pravdu, Real moc nevěřím, je to takový moc do spyware (ačkoliv tam snad žádný není) a veliký vzhledem k tomu co to umí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavý.. Petr podemnou byl původně "Martin" - IP číslo je stejné. Dost to bije do očí. Buď má CDR nějakou chybku se zobrazováním IP čísla, nebo se mi blbě načetla strana a nebo jeden PC používají 2 lidé. Zajímavé, zajímavé!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak co se týče Real Playeru, na PC ho nemám a ani se k tomu nechystám. Nějak mi .ram nejde skrze zuby. Nepochopil jsem proč bych měl používat RAM, který je větší než WMV a s horší kvalitou než WMV.

Též nechápu proč si nemůže výrobce čehokoliv integrovat do svého softwaru napevno nějakej přehrávač. Stejná kravina jako kdybych vyrobil auto Škoda a lidi od Ferrari by mě žalovali že jsem neumožnil do mého výrobku dát jejich motor. Fakt nechápu... Ačkoliv MS nemusím, u tohohle se musím zastat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono ani tak nejde o to, zda je RealPlayer lepší nebo horší než WMP, ale o to, že se RealNetworks snaží prosadit a háže na MS špínu, že mu to jako díky WMP neumožňuje. O tom, jestli je nebo není lepší, by byla zcela jiná diskuze, osobně jsem ale po zjištění, co to je Media Player Classic, pro to, aby Windows Media Player z Windows zmizel. Mám-li Media Player Classic, představuje pro mě WMP opravdu jen nadbytečná data na disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono aby s WMP9 nezmizel i WMP6.4, ktery WMC potrebuje ke svemu fungovani.
Ad shodna IP - nenapdlo te, ze jsou treba oba za jednim ADSL routerem? Tak to mam ja doma. Ja i pritelkyne mame sve PC napojene na 4 portovy ADSL router a mame shodnou verejnou IP adresu (placenou samozrejme).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd WMC, ale MPC :-)) Jsem se prepsal ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Petr - ono to není tak jednoznačné - vem si ,že by ti stavitel domu "automaticky" namontoval kohoutky zhůru nohama a vykachlíkovat obyvák. Pokud se M$ rozhodl stavět dům (operační systém) měl by dát možnost uživatelům vybrat si jaké doplňky si do domu dají a ne automaticky vnutit něco co někteří uživatelé budou muset pracně obcházet a odtsraňovat ,pokud se chtějí podle svých představ. Je chválihodné ,že se M$ snaží do OS implementovat programy ,které umožní novému uživateli ihned pracovat s videem,audiem (WMP),prohlížet internet a poštu (IE,Outlook),komunikovat(Messenger) - to také některým vyhovuje ("mohou ihned bydlet") ,ale těm kdo mají zájem by měl dát možnost vybrat si....Pokud by byla ve Win možnost korektně tyto progamy odstranit třeba (!)  již při instalaci (ono náznak existuje,ale v podtsatě se odstraní jen zástupce - místo zabírá stále) nebylo by třeba žádných soudů. A to ,že programy odstranit nejdou ,je už jednoznačný podraz vůči konkurenci. (uvědom me si ,že M$ tvoří OS!!) a tedy automaticky zlepšuje svoje postavení vůči konkurenci v oblasti doplňkových programů. (kde je psáno ,že OS mů umět přehrávat video a prohlížet Web) Tedy - "Podpisem na smlouvě o stavbě domu automaticky tvrzujete koupi našeho nového automobilu."- pokud by tam bylo : "máte možnost koupit si" nebyl by problém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Zidy
Na druhou stranu to vidím tak, že možnost používat všechny možnosti PC po instalaci OS není úplně k zahození. Stačí mi nějaké základní verze a pro větší komfort si dokoupím, nebo se rozhodnu, že mi to stačí. A že by v dnešní době velkých HDD ten WMP zabíral tolik místa ......
A taky mě napadá, že programátoři často používají ActiveX "MediaPlayer" ve svých aplikacích.
Můj osobní verdikt je, že mi stačí Media Player 6.x, zatím jsem nikdy nepotřeboval více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Petr: Hele, a co třeba NAT? To ti nic neříká? Já jsem za NATem taky. ;) EUROTEL.CZ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavidiaci idioti su to! Vsetci co spinia na MS! Na jednej strane kazdy linuxak machruje, ze ma v zakladnej instalacii VSETKO, alebo aspon VIAC, ako woknar a na druhej strane sa nejaky ONE co stoji ozaj za ONE odvolava na nejaky monopol. Hnus a k zaplakaniu je to teda. Neviem co je horsie, mat v oknach WMP, ktori tam vie "ticho spat" ako mat ONE co sa se*ie do kazdej rite uz len ked sa nastartuje PC. Coho ludia su schopní, ani sa uz nedivim. Pardon...uz sa mi ulavilo :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen by mne zajimal vas nazor proc nikdo nezaluje APPLE ze dava svuj HW i SW rovnou do Compu?! a neni tam siroky prostor pro 3. strany. Je pravda ze JABKAMA neziju ale par sem jich videl a pride my ze je to tam jeste uzavrenejsi.
Dekuji za vysvetleni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> DeX:
Jen se neboj, až bude Apple ovládat většinu trhu, taky na něj dojde :-) (tím vůbec nechci říci, že k tomu někdy dojde, do toho nevidím, takže nevím). Jinak jak to tak sleduju, zpravidla bývá v nemilosti ten, kterému "se daří o poznání lépe" než ostatním. To už je holt osud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tark: Network Address Translation. Že to má Eurotel DataSTOP vím, jelikož jsem ho používal od minulého roku asi do tohoto června. Jinak včera mi to šlo, předtím taky a dneska od rána ne, a pak zase v pohodě. Takže NATem to nebude. Sériovýma číslama též ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

marcus:
A kdes vzal ten nesmysl, ze MPC potrebuje ke svemu fungovani WMP 6.4?!
To pochopitelne neni vubec pravda! Jedine, co MPC potrebuje, jsou kodeky, ktere nema primo v sobe (napr. DivX, MP3, ...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je kecu, hlavne ze ve WinXP SP2 je zase integrovan WMP9 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To rik - podle mě je správné nabízet s OS všeúčelové doplňky - programy ,které umožní uživateli ihned a aktivně pracovat s Pc - viz. právě linux ,ale např. linux ti dovolí si vybrat přes balíčky až paranoidně přesně co chceš - co nechceš necháš být a neinstaluješ.
On IE+Outlook+Messenger mají cca 7,5 MB vynásob si to počtem uživatelů ,kteří tyto produkty nechtějí používat a dostaneš závratný čísla - naprosto zbytečně zaplněný a nevyužítý prostor. A když to vezmu kolem a kolem - třeba přes nLite se dá i instalace XP redukovat skoro na třetinu (!) a to je již rozdíl... distribuci Windows na disketě ,ale bohužel nikdy v životě neuvidíme...Pokud máte starší počítač a menší disk tak se každých 100MB hodí...
Jak já říkám - proti produktům M$ mám stejně výhrad jako k linuxu - každý OS má "svoje" - fandím oboum ,ale politika M$ je na tom bledě a podle mě hlavně díky ní existuje tak propastný rozdíl mezi "hardcore" windows a linux příznivci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas se Zidym.
Neni vubec nic zleho na tom, pokud nekdo, kdo vyrabi vice vyrobku, je nebizi (krom separatniho prodeje) i v jakemsi "megapacku". To je opravdu jeho svate pravo. Nicmene. Je spatne to, pokud nekdo tvrdi, ze prodava operacni system, a pritom zakaznikovi vnutil vsechny sve vifikundalie, co by mu jinak nesli na odbyt. Je to obdoba "darkovych kosu" v potravinach. Najdete v nich (krom toho o co mate zajem) i hafo kravin o ktere zajem nemate, ale nejdou na odbyt, tak je daji do darkoveho kose, cele to ozdobi maslickama a celofanem, navoni, nacechraji to, a je vymalovano. Vask on se nejaky moula, co to koupi, urcite najde.
Ale ja si treba chci koupit jenom operacni system! Ale opravdu pouze a jenom operacni system. Samozrejme, za adekvatni cenu, ktera by se podle mne mela pohybovat za samotny operacni system s integrovanym grafickym ksichtem cca plus minus kolem $20-25 (s podporou SMP pak treba maximalne o nejakych $10 vice). Ale o darkovy balicek á la mrqoDolar$hit za fantastickou cenu kolem 100 dolaru (i vice bohuzel..pripad od pripadu), jaksi vazne nemam zajem. Zadny prehravac medii, HTML prohlizec, souborovy manazer, a tunu dalsich "super programu" si opravdu nemam zajem od m$shitu kupovat, protoze existuji tisice takovych programu ZADARMO A LEPSICH! Dokonce i tak prozaicke nastroje jako notepad ci kalkulacka existuji zadarmo a nesrovnatelne lepsi ne od m$shitu. Tak proc bych mel platit za prosle rybycki, seschle arasidy, smradlave mydlo, falesnou cokoladu a ja nevim co vsechno jeste clovek najde v darkovem balicku? Kdyz mam zajem opravdu pouze a jenom o jeden vyrobek z neho?
V potravinach si muzu vybrat. Proste prejdu o regal dal a koupim si za zlomek ceny darkoveho balicku jen to, co chci. U softwaru od m$shitu nemam moznost si vybrat, ale musim vzdy koupit darkovy balicek! Nic na tom nemeni ani fakt, ze m$shit ten balicek nazyva "pouhym operacnim systemem". Naopak, tento krok je zcela jasnym a nezvratnym klamanim zakaznika. Proste podvod. Nic vic a nic min nez prachsprosty podvod. Tecka.
Proste obchodni politika m$shitu je odporna a slizka. Snazi se z lidi delat nemyslici ovce a presvedcuji je, ze "all you need, is to take this box, and give us your bucks". Proste vse co potrebujete, je tahle krabice (Windows) a hlavne potrebujete nam platit, platit, platit a platit. A obcas nam jeste neco priplatit. Nemusite (a vlastne ani nepotrebujete) premyslet, ztracet cas hledanim neceho lepsiho a levnejsiho, potrebujete nam jen fanaticky verit a platit.
Hnus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.