Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ohrozí iPad netbooky?

Nevím, jestli se iPad stane hitem, ale rozhodně je pořádným hypem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to muzes rict o vsech produktech applu ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim, ze cinani by to mohli kupovat, pro ne asi kresleni znaku prstem bude pohodlnejsi nez to skladat na te jejich podivne klavesnici :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hitem asi ne, ale mohl by konečně rozhýbat dotykové displeje v netboocích a noteboocích.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jen to ne. Největší blbost poslední doby jsou dotykové displeje na čemkoliv... Ze zkušeností mohu říct, že neznám jediné pozitivum...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale blbost, dotykove obrazovky maji pozitiva, je to intuitivni a primocare ovladani.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dle mne to bude propadak, fakt me nenapada zadne rozumne vyuziti, nic v cem by to melo byt lepsi nez netbook/e-book/kapesni vseprehravac. Muj nazor - mrtve narozene dite.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi nebude hitem. Zásadní chybou je dle mého názoru absence USB mass storage. Čtečka karet, multitasking. Prostě nechci přerostslej telefon, ale malý počítač. Já totiž v podstatě chci malý počítač i od telefonu...
A velké plus by mohla být GPSka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podla man to bude hit na hranie a pre ľudí ktorý počítačom nerozumejú a nechcú rozumieť.
Viem si predstaviť že starší ľudia ktorý len čítajú poštu a surfujú po internete a prezerajú si obrázky či počúvajú hudbu to budú považovať za dokonalé a že nepotrebujú nič viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zda se stane hitem rozhodnou zákazníci, co si ho koupí. Na českých webech se také prorokoval rychlý zánik iPhone, protože tak osekané zařízení nemá šanci. iPad totiž není ani netbookem ani malý počítač. Je to další kostička do ekosystému Apple. Tady jde totiž především o užívání si obsahu, né o jeho vytváření. A toho obsahu pro iPad je neúrekom (pro normální uživatele a bohužel né u nás).

Jinak já většinu knížek dnes čtu na LCD (důvodem je čas a objem), když můžu dávám přednost reálné knize. A nemá s tím problém. Navíc, prohlížet si PDF (manuály, učebnice, komix noviny) na černobílém e-papíru? Animace, video, www?
Na druhou stranu, kdo má NTB, dobrej smartphone nebo PDA nemá potřebu iPad kupovat:) Je to prostě o potřebách a využití.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já bych to s tím zařízením neviděl tak bledě. Vždyť se podívejte jak to mají graficky propracované. Lidem se to bude prostě líbit. Hitem to jednoduše bude. A pokud tomu zařízení bude něco zásadního chybět (podle Apple), udělají další verzi. Nakonec stejně to fungovalo u jejich telefonu. Trošku nechápu jak může někdo po zkušenosti z iPhonem stejným způsobem odsuzovat další podobné zařízení.
Každopádně je vidět ta zvláštní politika Apple. Proč to zařízení má ve vyšší verzi přístup k mobilní síti? Proč všechny ty modely jenom nepoužívají přístup k internetu pomocí BT z iPhone?...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asi nebude ma to spoustu chyb, neumi to mass storage jako obvykle , nedostanete do toho fotky primo z fotoaparatu ale pouze pres itunes, jako ebook se to pouzit neda kvuli nevhodnemu displej (to uz spis kindle), neumi multitasking takze pokud upravujete prezentaci rozhodne si o tom pres IM nepokecate s ... a podobne, je to plne chyb, ale nastesti na trh prichazi daleko zajimavejsi tablety s androidem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Majitelé iPhone takové věci vůbec neřeší. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono jim ani nic jiného nezbývá ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

iPad ohrozí netbooky jen v tom případě, že významná část jejich současných uživatelů jsou pouhými konzumenty cizího obsahu... o čemž silně pochybuji. Pokud mohu vycházet z osobních zkušeností, prakticky každý z mého okolí na nich kromě brouzdání po netu a chatování také něco vytváří, typicky si tam stahují fotky z foťáku (přímo přes USB nebo čtečkou), dávají videa či filmy a píšou na nich dokumenty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fotky z foťáku tam jdou dát naprosto bez problémů. Jsou k tomu dvě redukce, které tohle řeší. Jejich cenu podle mně nebudou majitelé vůbec řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Líbí se mi, jak to spousta lidí odsuzuje s tím, že to nemá to a ono, místo aby přemýšleli nad tím, k čemu to je určené a jak by to mohli sami využít. Především je to slušný dotykový barevný displej formátu skoro A4, který si mohu pohodlně prohlížet ať jsem kdekoliv, v oblíbeném křesle, posteli, u stolu v obýváku... U notebooků i netbooků je to o poznání horší, a navíc bez dotykového ovládání (pro čtení ebooků, dokumentace, webů je dotykové ovládání to pravé). Proti normálním čtečkám e-booků (které sice mají hezký e-ink, ale zatím přemrštěné ceny) si navíc můžu pustit třeba film nebo seriál z domácí sítě a browsit po webu.

Pro vytváření obsahu mám stolní PC (kterému se zatím parametrově žádný NB za rozumnou cenu nevyrovná, a ani bych nechtěl, aby přenosné zařízení mělo mizernou výdrž a jakékoliv větráky). Co mi tak osobně vadí je prozatímní neexistence usb host nebo čtečky karet, připojení foťáku/kamery by se tady dalo dost očekávat, ale stejně jako u iPhone čekám, že to soudruzi z applu zapracují v další verzi... až si tuto koupí dostatečná tlupa nadšenců

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... a když nic jiného, tak to bude popud pro další výrobce, kterým směrem se vydat, viz dotykáče v telefonech. Třeba to bude něco jako NetbookKiller :-p

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mozna jo, jde ale o to ze iPad samotny netbook killer rozhodne nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Phil-cz
Důvod pro vlastní datový kanál je nasnadě, má to být jednoduše ovládatelné zařízení, bez ohledu na vybavenost uživatele (proto také ty speciální domluvené datové tarifi). Aby i technický antitalent, zapnul iPad, zašmátral prsty a ono to dělalo co má. Né pracně zjišťovat co je příčinou, že to nefachčí.

To: riman
Půjde k tomu připojit foťák a zpracovávat fotky (o kameře pochybuji), Psát texty, presentace nebo dělat v tabulkovém procesoru také. Když se podíváte na na AppStore tak těch možností vytvářet vlastní obsah je mnoho. Ale rozhodně to nemá nahradit netbooky nebo NTB.

Jinak USB to má, jen nepochopitelně přes redukci. V naší kotlině to nebude moc rozšířený HW, ale na druhou stranu pro ty (i u nás), co umí programovat, to je další zdroj zajímavého příjmu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hitem ne, ale ostatní se jím nechají inspirovat a vyrobí něco Xkrát lepšího, co už bude použitelný. Stejně jako iphone-to je taky jen hračka, ale ostatní, co se jím inspirovali (typu HTC) jsou už pořádný zařízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HTC vlastním a s klidným svědomím ti mohu napsat, že jeho nákup byl velkou chybou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

na htc lze nadavat jen pokud vsadite na spatny software .. htc s winmob vetsinou nestoji za nic ... naopak htc telefony s androidem jsou na tom o moc lip ... htc magic, hero, g1, nexus one, supersonic, bravo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz se stalo ... dokonce to vyrobili i driv nez apple takze se spis inspiroval apple a ne naopak ... staci prohledat intenret a hledat Android Tablet

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno sem koukal na i-vysílání Český televize na Den D. Určitě všichni znáte... Normálně tam přišel chlápek, chtěl tušim něco přes milion na stínítko na oči, který si zapíchnete vedle sebe na pláži a ze shora na něm bude reklama. Já když to viděl tak sem si řikal, kua to si snad dělá srandu? Řikal, že působil do nedávna v Americe a strašně si divil když mi investoři řekli, že to je blbost.
Tim chci říct, že Amíci koupí všechno, tak proč nekoupit dotykový cosi a pak přemýšlet co s tim vlastně dělat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Paul Peng tvrdí, že pro čtení delší než hodinu už je LCD nevyhovující" - zajímalo by mě co pan Paul Peng jako dělá, já teda při práci čtu LCD denně asi tak 10 hodin a nepřipadá mi to nějak neobvyklé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ty čteš asi většinou z internetu, ale Tichej Don bys asi na tomhle imho číst nechtěl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.