Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OLPC bude mít internet za 1 US$

mmm celé mi to připadá jako dávat hloupému knihu, když ještě neumí číst ... nebylo by rozumější jim za těch 100doláčů co stojí jídlo dát práci? Ať někde plantážujou, naučí se něco vypěstovat. 100doláčovej notebook je podobná myšlenka jako kdyby si zhýčkaná Hollywoodská hvězda řekla, že pomůže všem dětem v Africe a protože ona nemůže být bez Bot od Armaniho a připadá jí to jako nejdůležitější životní potřeba, tak u Armaniho objednala milion párů bot po 100 doláčích.(velkoseriová sleva)

Vyvraťte mi to .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potřebujou děti v Africe notebooky? Nebo žrádlo? Slyšel jsem takovou hypotézu. Hromada různejch magorů se snaží zachránit lidi v Africe, ale přitom bojují proti přírodě. Je žrádlo, Afričani se přemnoží a vypukne hladomor, pomřou...je žrádlo, zase se přemnoží a zase vypukne hladomor. A teď se to někdo snaží zvrátit.

App co se stane když bude furt dost žrádla?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tehle koloběh života šel miliardy let. Proč si někdo myslí, že to Notebooky zvrátí? Fakt mi to není jasné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude dost žrádla, začnou Afričani vyrábět lednice, aby se jim nekazilo, lednice potřebuji elektřinu, začnou stavět ekektrárny, čímž přispějí k globálnímu oteplování. Jinak řečeno nikdo nepotřebuje, aby se v Africe něco měnilo. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..jste zabedneny oba dva ... clovek bez vzdelani nema svobodnou vuli a vedomi... tudiz je dobre ovladatelny a manipulovatelny  ..kdyby jich bylo hodne a hladovych a nejakej novobej hitler  by je spuktoval .. tak nas tu umlatej cepicema ... ....proto to ty notebooky ... vzdelanej clovek je min nebezbecnej nez nevzdelanej .... to plati s pravidelm ze nejhorsi je srazka s blbcem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by dobré si uvědomit, že tohle není notebook pro Afriku! Koukněte se na země, které si jej objednali! Např. Thaisko je úplně něde jinde! Nemluvě o tom, že stavění "elektráren v Africe" a jinde je ptákovina, protože průmyslová revoluce prostě a jednoduše spotřebovala okolo 90% nerostných surovin, takže na třetí svět a jeho "průmyslovou revoluci" už tak jako tak nezbývá! A ten projekt při tom počtu kusů, klapne-li to, bude stejně nakonec výdělečný si myslím já... Je to jen další ze způsobů, jak vydělat, nic jiného!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě píšu jak... No, škoda mluvit! No prostě ty řeči o Africe mě vždy rozčílí... :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz se tesim na maly africky spamery

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to super, vzdelať afriku a čo keby sme im povolili vstup aj do EU a NATO :)). Verím že afrika potrebuje jadrové zbrane viď červený kméry, alebo teroristi v Egypte. Viem, že USA už po Afrike (teda aj na Sahare) začali americké spoločnosti ťahať optiku. Každých 10m2 bude mať svoj prípojný bod. A elektrika bude zo slnka - celú Saharu prekryjú jedným slnečným kolektorom - týmto teda vyriešia 3 problémy: 1. Afrika bude mať elektrinu, 2. ochladia piesok a voda ktorábude kondenzovať na kolektoroch buve padať na Zem - začne sa rozvýjať flóra na púšti, 3. v Afrike sa zvýši zamestnanosť - afričania budú musieť odhadzovať piesok z kolektorou( aby mali to svetlo ). A keď sa toto nepodarý docieliť tak môžu afričania ktorý priplávajú do Španielska tieto notebooky predať a budú mať na začiatok peniaze dostať sa niekde hlbšie do EU a tam sa im už nič nestane - teda ich už nedeportujú do Afriky.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, než budete příště takhle hloupě kecat, přečtěte si laskavě o tom projektu něco na http://www.laptop.org/. Pro většinu dnešních vymaštěných hlav bude stačit kouknou na mapku, kam jsou OLPCčka určeny. Do tohoto projektu by se klidně mohl zapojit i ten náš banánystán, ale to by sebou musely ty vyžrané prdele v parlamentu výbnout a udělat něco pro lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Andrew: Zrovna Německo s Hitlerem rozhodně nebyl stát negramotů. A naopak manipulovatelní byli taky díky tehdy novým technologiím - propaganda se šířila rádiem a filmem. Z negramotů lze udělat potravu pro kanóny ale rozhodně ne výkonnou armádu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin ma asi pravdu...inak ono asi celkove by uz bolo nacase robit veci tak nejak inak...nie trebars riesit nezmyselne nabozenske peachoviny a podobne...vzdelanie je treba a kazda forma je lepsia ako spomina Andrew...Nemci sice neboli negramotni ale zase zbedovani a ekonomicky na dne prave kvoli sankciam z 1. svetovej vojny, co zas a len niekto vyuzil (Hitler) a postavil ekonomiku na zbrojmom priemysle a dal ludom pracu..v Afrike su oboje aj biedni aj nevzdelani tak niekde treba zacat...financna pomoc asi velky efekt nema, lebo ta aj tak skonci vzdy niekde u nejakeho diktatora...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Andrew: Pokud si mám vybrat mezi milionem černochů ozbrojenejch čepicema a miliardou černochů s atomovkou, beru raději ty čepice .)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jules: Proč nechceš přijmout fakt, že prostě Afričani když maj jídlo tak se přemnožej a když není tak pomřou. A že to tak jde miliony let, že to je normální stav přírody? To je jako kdyby jsi začal hromadně vybíjet kosatky, protože žerou velrybí mláďata, tučňáky a tuleně. Kurva, co se srát do něčeho, co příroda tak chtěla. Já myslím že černoši byli spokojenější než se tam běloši začali srát. To by se mělo začít dělat jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 J D: Ale ja ten fakt prave prijimam, preto si myslim ze je dolezite to vzdelanie a osveta...nemusime chodit do Afriky, tak u nas zije vacsina ciganov, lebo su nevzdelani...a ked uz sme sa tam (ako belosi srali) do tej Afriky, tak by sme mohli mat aj urcitu zodpovednost...ved tazime z ich prirodnych zdrojov z ktorych vacsina z nich nema ani vyndru...keby si tam zili bez belochov a nevedeli by nic o svete a inej civilizacii tak by boli urcite stastnejsi - vtedy by to bola vec prirody a selektivneho vyberu ale ked uz tam zasiahla civilizacia tak si myslim ze uz nie...si zober ze oblasti ktore boli kedysi koliskou civilizacie su dnes najchudobnejsie staty na svete...to je vyvoj, ti "barbari" naozaj vzdy tych civilizovanych utlkli tymi cepicami a otocililo sa to...a tak sa to stalo v dejinach uz viackrat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jules: Jenže si uvědom ten životní cyklus, miliony let jsou zvyklí, že když je jídlo tak se musí přemnožit, aby až bude hladomor přežilo co nejvíc z jejich kmene/rodu. A ty bys je chtěl za pár let naučit aby se nemnožili pokaždý když jim dáš pár brambor? Panáčku, to tě chci vidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jules: Indové se taky neposerou z toho, že tu máme cikány.
Taky nám nebudou dávat bič za 100šekelů nebo hřiven nebo čím že se tam platí. Prostě to je naše věc a f.u.c.k. .o.f. a to je taky hezkej příklad, co když ty černoši o to ve skutečnosti nestojej? Cikánům taky dáš barák a máš zbořeniště. Prostě těm hajz.... z dobročinejch organizací na to servou. Nejraději by bydleli ve stanu, sem tam si něco ukradli a proháněli se po Evropě v povozech úplně volný.
Ty různý politici(sebevražedný arabáše na ně), jim místo povozů dávaj baráky, jen proto že ty idioti jsou z bílého kmene který žil po jeskyních.

To stejný s černochama, co když o to vůbec nestojej. Akorát se jim bude zase něco vnucovat. Akorát se půjde zase proti přírodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 J D: Ale ja som nikde netvrdil, ze je to otazka par let...ani nie som fundovany na nieco taketo...ale moj nazor je ten, ze je lepsia akakolvek forma vzdelania ako ziadna a sedenie so zalozenymi rukami a nejako treba zacat - je jasne ze je to beh na dlhu trat... vybudovat civilizaciu ozaj trva trebars tisice rokov ale na jej znicenie tolko rozhodne nepotrebujes... a tu este pred par storciami ludia ako zili? ...niekde dreli od rana do vecera, jedli, pili a polodili deti... ved u nas to bolo este pred 100 rokmi...moja babka pochadza z 13tich deti a zili v hlinenej chalupe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 JD: Afriku je potreba vzdelat, aby si to zradlo mohli sami vyrobit. Ted je to tak, ze bud somrujou o pomoc anebo utikaj do Evropy a jinam, kde pak jen delaj bordel. Ale vzhledem ke globalnimu oteplovani to maj, krome Jizni Afriky a bohatsich statu u more, asi stejne spocitany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Idx: A bude to jak v Kulhankovy Ceste krve :))
Zajimavy kam se muze diskuse pod clankem o 100$ laptopu dostat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ldx: Nerozumíš mojí otázce :) Tvrdím, že Afričani mají přirozený životní cyklus, je žrádlo - přemnoží se a vypukne hladomor, pomřou, přemnoží se a zase je hladomor. To přemnožení je k vůli tomu, aby co nejvíce genů jejich krve v období hladomoru přežilo.

No a já se ptám, co se stane, až je naučíme si žrádla vyrobit co hrdlo ráčí?

Není mi to totiž jasné.

(PS:Moje tvrzení nemají nikoho urazit, pouze se na jednotlivá etnika koukám z pohledu přírody a jejich životního cyklu.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukněte se na nás bělochy, my jsme od dob jeskyní dobývali ze země věci pro náš život. Od dob vědeckotechnické revoluce jsme tu naší planetu pěkně domrdali. A to ať už se bavíme o zničenejch korálovejch útesech okolo Austrálie, ozónový díře kterou na planetu proniká radiace, globálním oteplování, znečištění moří, decimování deštných pralesů protože lidi raději dřevěnej nábytek, znečištění ovzduší, skládkách radioaktivního odpatu.

A co se stane až to domrdáme v Africe s černochama?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 JD: tak to je snad naprosta prirozenost kazdyho zivocisnyho druhu. Praveka populace na uzemi Evropy na tom nebyla jinak, takze vlastne v minulosti ani my ne.
Takze driv se i praprapraEvropani mnozili jako kralici a dneska mame tak malej prirustek, az to neni hezky. Mezitim je nejaka cesta - delsi nebo kratsi- zlepseni zivotnich podminek, zajisteni dostatku jidla kontinualne a tak. Takze misto mnozeni se po milionech to klesne na statisice nebo desetitisice, ale zase stoupne prumerna delka zivota a dalsi.

(to je teorie jak si ji pamatuju ze skoly, myslim ze je spravna, ale jestli bude fungovat na Afriku pokrytou OLPC, to nevim a spis tomu neverim :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi z vašich názorů na afriku na blití, možná kdybyste zvedli prdele a trochu se podívali do světa, tak byste pochopili, že všechno není tak jak to vidíte v televizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J D: mám takový pocit, že sis spletl diskuzi. Tu se diskutuje o technice a ne o rasové a národnostní nesnášenlivosti. Zkus místo těch svých plků raději trošku postudovat dějepis, zeměpis, přírodopis, také bys mohl přidat paleontologii, sociologii a něco z filozofie. Možná pak otevřeš oči a uvědomíš ci, co za nesmysly tady hlásáš. Ti nevzdělaní a množící se afričani vybudovali úžasné civilizace v době, kdy se naši předkové v Evropě řezali šutry a žrali zdechliny (když tedy opominu fakt, že naši předkové spíše dorazili z Asie - viz. stěhování národů). Právě v Africe vznikla civilizace, nebýt těch afričanů, tak dodnes lezeme po stromech a nebo tu lidstvo vůbec není. Uvědom si, že mi na jedné straně do Afriky sypeme milodary (což je podle mě špatně), ale nadruhé drancujeme jejich nerostné bohatství, ze kterého nemají ani ň. Možná si do té Afriky zajeď pochopíš, že všichni tam nejsou nevzdělaní křováci, kteří se jen množí. Ti LIDÉ potřebují pomoc, ale jen takovou aby si pak byli schopni pomoct sami a vzdělání je jeden z předpokladů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Corwin78: inu... v té části Afriky, kde vznikla civilizace zase pomoc příliš nepotřebujou víš zlatíčko :D v jiných částech Afriky se to děje přesně tak jak říkám. A my se tu bavíme o technice, bavíme se o tom jestli si fakt někdo myslí, že ten OLPC černochům pomůže :)

Já tvrdím že ne, no a ty hovádko boží zřejmě nemáš svůj názor, no pokus se s nějakým přijít. Ubij mě argumenty - jak že jim to moc pomůže. Ukaž že máš IQ větší alespoň než orangután. Protože orangutání jsou sympatyčtější 10x víc než ty :)

Čekám na ty argumenty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zopakuji to tedy znovu, pročti si http://www.laptop.org/ pokud alespoň tu trochu angličtiny zvládneš. Můj názor je myslím zcela zřejmý. Navíc pokud jsem hovádko, tak rozhodně ne boží - jsem ateista a taky by sis měl rozmyslet, jestli jsem zlatíčko, nebo méně sympatický než orangutan, nějak mi to nejde dohromady. A co se týká IQ, nejsem žádný Einstein, ale stačí mi na to abych pochopil, že by jsi potřeboval spadnout do pořádných sraček a pořádně si v nich vymáchat čumák, aby jsi pochopil, že celý svět se netočí jen kolem tvého plného pupku. Počítám, že nějaká argumentace s rasistou a xenofobem je naprosto zbytečná, takže se ani nehodlám obtěžovat, mám na práci smysluplnější věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 J D: Ale ty sam si tu este nenapisal ani jeden nejaky solidny argument, dokonca sa mi zda ze tie reakcie co ti niekto napisal ani necitas..lebo ises stale to iste dokola a navyse sa uz zacinas aj do iekoho navazat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>JD: takze az onemocnis nebo si privodis uraz, tak nebudeme klast prirode odpor a nechame te nekde chcipnout. on je to takovy prirodni cyklus ;) coz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Corwin78: No ty co upálili Jana Husa taky nechtěli diskutovat :) Nemáš v tom tak prsty :D ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 petrib: To je filozofická otázka že :) Když budeš mít 100 letýho dědečka prorostlýho rakovinou, co už rozhodně nemáš šanci, máš ho léčit a prodloužit jeho utrpení(stejně osudu neunikne) a nebo ho máš nechat pokojně umřít :) ??? Ale myslím že tvůj i tenhle můj příspěvek jsou totálně of topic :) a OLPC se nedotýkají ani vzdáleně. Leda že by jsi tuto filozofickou otázku přepsal do matematické úlohy a nechal to na OLPC počítat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jules: Ale já argumentuju tím, že tvrdím, že je blbost jim dávat OLPC notebook za 100doláčů. Že to jejich problémy nevyřeší a že by to mělo stejný význam jako jim rozdat PlayStation Portable :) No a ještě jsem od Vás neslyšel jediný pádný argument, jen okazy na stránky, které většina z Vás ani nečetla :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ma, nebo nema cenu nekomu kupovat notebook za 100 (130) $ posoudi mistni vlada a mistni ministerstvo skolstvi. Nikdo ze zapadu nebude v tomhle projektu nikomu nic davat ani dotovat. Jenom se neziskova nadace vzda zisku za vyrobu techto notebooku.
Jestli mistni vladce usoudi, ze nejlepsi bude penize vynalozit na traktory, tak se koupi traktory, jestli usoudi, ze bude lepsi koupit OLPC notebooky, tak si koupi OLPC notebooky. Jestli usoudi, ze prezident potrebuje novy palac, tak se bude stavet novy palac. Co na tom nekteri tady nechapou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Flasi: To je tady všem jasné, já se jen ptám, jestli to má smysl :) a jestli bude možné říct: do roka to přinese tohle, do dvou toto a do pěti tamto :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jedna věc, myslíte že se budou s Internetem víc koukat na stránky BESTPORN, SEX, HARDFUCKING, stránky wikipedie :D a nebo na stránky ,,HowToWriteBestNigerianSpamm" ? Čekám na Vaše názory :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co ti neni jasne, ze se ptas po smyslu? Vzdelavani deti obecne? Vzdelavani v pocitacove gramotnosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Notebook za 100 by mohli dostat taky nasi Romi tem by to pomohlo urcite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Flasi?: no to mi je jasné, ale proč to dělat?

Ok, za 100doláčů jim koupit nářadí.

Ale k čemu bude lidem trpícím hladomorem notebook, to mi fakt nějak uniká......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 eps: O rómy se neboj, ty se o sebe postaraj. Neboj že by brali s přídavkama míň než ty za práci. Tudle jsem jich pár viděl na sociálce, přivezla je Škoda Octavia, červená metalíza nějakej sport, byli ověšený zlatem a poslali manželky pro přídavky. App. tobě někdo dá barák abys ho mohl vybydlet a když ho náhodou vybydlíš tak ti dá další?

App až naši romové budou potřebovat Notebooky, tak se nebojím že by měli nějaké za 100doláčů na kliku :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 JD
Jsi padly na hlavu? Nebo jsi padlu na hlavu nekolikrat? Ktera vlada na svete by kupovala pro sve obcany notebooky, kdyz bude v zemi hladomor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J.D: přijdeš mi jako tuctovej internetovej provokatér. K čemu ty notebooky? Jestli jeden z nich pomůže zvýšit vzdělanost u afričana, kterej pak třeba napomůže řekněme výzkumu vakcíny na AIDS, tak má projekt smysl. Jestli internet ukáže afričanum, jaký chyby ve vztahu k životnímu prostředí učinil v minulosti Sever, a oni se jich pak vyvarujou, projekt má zrovna tak smysl. ATD. Jedna věc jsou geny, druhá zase výchova. Pokud jejich genetický predispozice trošku ovlivním kulturnim obsahem, může to bejt dobrej krok. A naopak, online afričani, můžou zase v ledasčems inspirovat evropany. Za pokus to rozhodně stojí. Přijde mi ale, že ty tohle všechno tušíš, ale chceš jen provokovat. Měj se

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Telemaster: kdybych měl pocit, že to co tu optimistického lidi píšou o počítačové gramotnosti lidí třetího světa, by mohla být alespoň vzdáleně pravda, tak bych nerejpal.

Píšeš o tom, aby se Afričani poučili jak jsme to domr....
Ale poučili jsme se my? Příkladů na poučení máme dost, jmenoval jsem je. Ozónová díra, zničené deštné pralesy, skládky toxického a jaderného odpadu, znečištěné životní prostředí, poškozené korálové útesy, vyvražděné všelijaké druhy zvířat...... a poučili jsme se?
Ne :)

Proto nemohu sdílet tvoje nadšení :) že se třeba část Afričanů poučí jak být šetrnější k životnímu prostředí, tak o tom silně pochybuju :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JD
Ty tve nazory jsou celkem o nicem. Co treba ty delas proti, rekneme, zmenseni ozonove diry? Rekl bych, ze nic a jen tu vykrikujes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J D siri presne taku ucinnu osvetu ako OLCP v afrike. Moderny svet nechce aby bola afrika vyspela. A naco? Aby si uvedomili ako su zdierany? Ako trpia koli nam vyspelim narodom? Zartujete ze. Kam sa potom bude vyvazat najhorsi odpad, kde sa bude tazit tak lacno? A je mnoho podobnych otazok. Cely tento projekt je len zasterka ako ukazat slachetnost a zapchat usta kritikom. Sak co snazime sa im pomoct sak dostali pocitace. To nevadi, ze nevedia anglicky, ze nemaju na internet, ze su vyhladovany a nevladzu tocit klukou, ze tristvrte afriky nikdy nevidelo PC. Pomoze im to tak ako keby im dali tetris za nejakych 100 Sk a ktomu radu ak su hladny nech sa zacnu hrat potom ten hlad nebudu tak vnimat. To uz na tom boli aj indiani lepsie. Tym dali aspon alkohol nech sa upiju k smrti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>JD: co treba ke komunikaci (i prez ten satelit)? v zemi kde nejsou natahane draty telefonu a kde kdyz ma nekdo mobila, tak k nemu ostatni chodijak k telefoni budce, se to muze velice hodit. porad ti to nedochazi? pro tupejsi priklad rybare (sorry link je propadlisti webu), ktery chyta ryby (takze zadny hladomor), ale kdyz by s nima prijel na trh, tak co by hned neprodal mohl obratem zahodit (v teple se to rychle kazi, vis). pri moznosti komunikace prez mobil ma rybky ve vode v siti a az mu nekdo posle zpravu, ze chce rybu, tak mu doveze. kdyz prestanes placat nesmysly o hladomorech (jestlipak vis na kolika mistech v Africe maji ted tento problem?), tak mozna taky na neco prijdes k cemu je vzdelani a komunikace dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 idx: spočítaný to máme tak akorát my v Evropě. Globálním oteplováním tají ledovce (sladká voda), která ředí slanou mořskou vodu, což je velký problém. Jedna z mála věcí co drží Evropské klima v mírném pásmu je Golfský proud, stačí když se proudění zpomalí a máme tu počasí na úrovni střední Kanady, podívej se na mapu kde leží např. ČR, na jaké je rovnoněžce a podívej se kudy ta rovnoběžka prochází.
Pan J D je asi velký odborník na Afriku. Doporučuji se na několik let odstěhovat do Afriky a poznat tamní obyčejný lidi, možná by jste mluvil jinak.
Osobně si myslím že je to lepší než nic, když se Africe nepomůže, může být Afrika v budoucnu časovanou bombou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to tak pročítám, kde je tu moderátor aby pana J D přidusil, když už se chcete bavit a argumentovat, nepoužívejete u toho vulgární výrazy. Tohle není diskuze,  jdu radši tvořit nějaký ty hodnoty. Panu J D to doporučuji taktéž, možná přijde na jiný myšlenky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jedi: jo někdy, když mě něco štve, používám vulgární výrazy :)
Nojo no. Na nic si nehraju :) Možná je lepší být inteligentní a mluvit jako dlaždič, než být dlaždič, chovat se distingovaně a hrát si na inteligenta :)

Sorry voe :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JD
Je videt, ze ty si na toho inteligenta jenom hrajes. To bys jinak nic takoveho nenapsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni co tu pořád naříkají nad tím, co budou černoši v africe dělat s notebooky, račte se prosím konečně podívat na tuto mapu:
http://www.laptop.org/map.en_US.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Množí se jak potkani, každá rodina má 20 děcek, všichni mají AIDS, necí co jíst. Teď aspon budou sedet u PC a nebudou mít čas na ptákoviny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.