Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Olympus OM-D E-M1 Mark II přijde v prosinci s cenovkou 60 tisíc Kč

"Odvrácenou stranou je známá skutečnost, že menší snímač prostě nikdy nebude tak dobrý jako generačně stejný snímač typu full-frame se stejnými(podobnými megapixely."

Canon to ale kupodivu dokazal - jeho fullframe a aps-c snimace maji tak nizky dynamicky rozsah, ze jsou horsi nez 4/3 snimac Sony (!), o APS-C nemluve - jiz 7 generaci - od 12mpx snimace pouzitem v Nikonu D90 pred 8 lety - je Sony v tomto lepsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kolovrátek zase v akci, přitom to už není nějaký ten pátek pravda viz. nejlepší Canon vs nejlepší micro 4/3 senzor - https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-5D-Mark-I...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a pritom kompakt od Sony je lepsi ako delo od Kanónu :)))
https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-5D-Mark-I...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dynamicky rozsah neni vsechno. Pouzivam 6D a nevadi mi jen tech 12.1EV. Kdyz potrebuju vetsi rozsah tak muzu poskladat vice expozic. Ve vetsine pripadu nezalezi na tom jaky ma to telo parametry ale jaky sklo na nej muzu nasadit protoze to je jedina vec kterou nemuzu dohnat vice expozicema, skladanim a postrocesingem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady to co říkáš a taky, že třeba tvůj Canon 6D je většinou lepší nad ISO 2000+ oproti konkurenci, což je tam kde na tom vetšinou fakt záleží. V nednešní době není pro mnoho lidí problém mít více systémů. Já jsem jen amatér a mám Sony A7 na které vetšinou používám staré Canon FD objektivy a mám k ní jen kiťák z nativních. Potom mám velice přenosný Panasonic GX80 s 5. nativníma AF objektivy a právě jsem objednal mint Canon 40D za £150, protože Canon EF bajonet má nejlepší výběr objektivů za super ceny a až jednou vyjde pořádně našlapaný adaptér EF to Sony E, a je jich už pár velice blízko dokonalosti v kombinací se Sony A7R Mark II, tak je budu moc vesele používat jako kdyby byly nativní i na A7. Canon 40D je pořád solidní semi-profi tělo z roku 2007, 10 Mpix pokryje 4k rozlišení a dynamický rozsah je +/- stejný jako jsem měl na Panasonic G6 a ten byl naprosto dostačující. Navíc mě po delší době láká optický hledáček a pořádně bytelné tělo s LCD status displayem a joystickem a v kombinaci s 85 1.8 USM to bude dobré kombo na focení tenisu a podobně. Ultrawide EF-S zoomy jsou taky cenově nejpřijatelnější za všech systémů. Prostě na jednom rameni A7 s Canon FD 50 1.4, na druhém 40D s 85 1.8 a v ledvince Panasonic GX80 se seťákem 14-42 mark II :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a este mat serpu, ktory mi to bude vsetko nosit :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo mě to samé :)
Tahat s sebou zrcadlovku >=1kg je dobré tak na práci nebo pro šerpy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ, Sony má nejlepší senzory, ale Canon bajonet má nejlepší výběr objektivů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony ma mozna nejlepsi sensory ale ten fotak je mnohem vic. Pro me je treba mnohem dulezitejsi ergonomie, hluk zaverky a utesneni. Canoni DSLR chytnu do ruky a spokojene fotim a muzu se na ten fotak spolehnout. Sony je jen hracka - nastavit jde vsechno mozne ale jsou problemy se zasekavanim, prehrivanim, autofocusem a najit neco v menu je na otevreni manualu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S moji A7 žádné problémy nemám ani při natáčení delšího videa, neměl jsem ani žádný problem z Nex 3N, ale máš vím o problémech s přehříváním u podobných modelů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oficiální cena pro ČR za tělo činí 55 000 Kč, panejo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

multi-shot na 20MPix snímači bude stejný jako u Olympus PEN-F tj. 80M Raw.
Akorát nechápu, že Olympus u mFT bezzrcadlovek OM-D EM-5 a 10 Mark II zůstal u 16MPix ?! Že by se naučili marketing a po letošní zimní sezóně podpořené cash-backem si už připravovali prostor pro Mark III se stejným snímačem jako má PEN-F nebo EM-1? Pak by ještě mohli přidat rychlejší multi-shot nevyžadující stativ a rozbíjím prasátko a upisuji se ďáblu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.