Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Olympus TG-5 dostal méně megapixelů a procesor z hi-endu

Jak moc se dneska musí u kompaktů řešit baterka? Use-case: Když pojedu na týden na dovolenou s rodinou pod stan, tak budu potřebovat nabíjet přibližně kolikrát? Ptám se, protože naposledy jsem měl kompakt(~15 let starý) na 4 tužkové baterky a ten žral fakt fest.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je lepší integrovaný li-ion aku, než dvě nabíjecí ni-mh AA R6 tužkovky - moje zkušenost. Foťák se 4x AA jsem nikdy neměl. V parametrech se většinou píše kolik fotek na jedno nabití, tak si odečti cirka 20% a udělej závěr. Pokud nejsi fotografický šílenec, tak za ten týden nemusíš nabíjet ani jednou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý, pokud třeba jen s jedním nabitím tak v pohodě. Zajímalo mě hlavně jestli to není jak se smartphonem ... dcerka si půjčí foťák na půl hodiny, kdy každou minutu bude fotit "své nohy/cizí pani/cizí kolo s půlkou člověka/atp.", GPSka se furt bude snažit locknout aby otagovala fotky a na konci bude baterka vyždímaná jak smartphone po hodině paření Minecraftu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že TG-5 má stejnou velikost výměné baterky jako Olympus TG-1, TG-2, TG-3, TG-4, takže jedna navíc nebude problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.