Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OM-D E-M5 od Olympusu: Micro 4/3 v luxusním provedení

Těch f6.3 - to má být jako nějaký rekord nebo co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co bys chtěl od Olympusu.... skrz ten se vzdycky koukalo jak skrz dno pivni lahve. Jen bych zareagoval na ten nadpis - Ti, pro ktere je prioritou kvalita o Olympus zakopnou leda kdyz jim ho hodi nekdo pod nohy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Inu, na obvyklých seťákových 42 mm to má 5,6 a k tomu je kousek rozsahu navíc - komu to vadí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a cena je uplne mimo, takze nema sanci ;-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani tu nejmenší: http://www.amazon.com/Best-Sellers-Electronics-Compact-System-Cameras/zg...

Samozřejmě, že za cenu E-M5 bude k mání například Pentax K-5 a nějaké luxusní pevné sklo, se kterým to bude fotit i při světle uhasínající sirky. Ale lidé mají pořeby různé. U systému Micro 4/3 oceňují velikost těl i optiky a E-M5 bude pořád ve srovnání třeba s tou K-5 poloviční co do velikosti a i na hmotnosti majitel ušetří tak půl kila. Pro mě osobně je to momentálně nejpřitažlivější mirrorless na trhu. Přičichnul jsem k rychlosti autofokusu E-P3, k pohodlí vybírání zaostřovacího bodu (nebo přímo exponování) přes dotykový diplej, ocenil jsem jiiž zmíněnou velikost, ohromné možnosti nastavení foťáku v menu a světelnost objektivu Panasonic 25mm f/1.4 pak pro moje účely považuji až za zbytečně velkou (clonu 2 považuji za nejmenší, se kterou ještě za šera dokážu udělat přijatelně ostrou fotku). Tohle všechno E-M5 nabízí a navrch přidává několik opravdu lákavých vychytávek - ergonomie ovládacích koleček, EVF, výklopný displej, utěsněné tělo, autofokus ještě o fous rychlejší a konečně alespoň o 1 EV citlivější snímač s pětiosou stabilizaci.

Takže já si myslím, že řada OM-D bude hit, který ještě více upevní pozici Micro 4/3 na špici mirrorlesů. I přes svou cenu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jako pentaxista musím napsat: lépe bych to neshrnul, také si myslím, že s OMD ME5 to olympus trefil výtečně (alespoň papírově, ještě jsem z toho neviděl 1:1 fotky na vyšší citlivosti)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čip zřejmě stejný, jako u Panasonic GX1 - z toho jsou fotky k dispozici a jsou v pohodě. Oly umí z čipu vyrazit o chlup víc, než Panák, kdyby to tak ještě uměl tak dobře se skly - ale znalosti Leicy k dispozici, to je pro Panák ohromné plus.

Jo a blesk u toho je, je součástí dodávky, nasazovací malý bez vlastního napájení, směrné číslo 10 na ISO 200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne že by na tom nějak zvlášť záleželo. Zvědavost mi ale taky nedá. Na této stránce http://www.43rumors.com/follow-the-olympus-q6a-live-session-on-facebook-... sbírající neověřené zprávy se praví, že to snímač z GX1 nebude. Robin Wong http://robinwong.blogspot.com/2012/02/olympus-om-d-e-m5-first-impression... dokonce
uvedl parametry, které neshodu dokládají. Na testy dostanou bloggeři foťáky zhruba za 14 dní, tuším, a pak se dozvíme více.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Inu, uvidíme. Pokud to ale bude jiný čip, bude pravděpodobně horší, protože tenhle se Panasonicu výjimečně vydařil, na rozdíl od spousty jiných.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, tiež môžem povedať, že sám by som to lepšie nepovedal.

Osobne som "čakal" na podobný mirrorless od uvedenia penov. Žiaľ, ani jeden výrobca neuviedol nič čo by mohlo nahradiť klasickú zrkadlovku. No tento stroj na to má šancu. Takže držím palce! ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Foťáky Sony SLT konkurují zrcadlovkám myslím docela dobře.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hej hej... máš pravdu, troška blbo som to sformuloval. Mal som na mysli stroje typu "v malom tele veľký duch". A máš pravdu, sony má aj nex-7...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže na NEXy začne Sony slušná skla dělat až letos, to, co na ně je, to je bída s nouzí. Ty zatím nekonkurují myslím vůbec ničemu, pokud je mi známo, tak fotografové na NEXech oceňují hlavně počet existujících redukcí na skla jiných bajonetů a závitů. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

najvacsiu vybavu obektivov ma bezzrkadlovka od pentaxu :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jo - dokud je člověk nezkusí sehnat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podle popisu vypadá báječně, škoda že to je Olympus. Po několika pokusech o servis na firemní foťáky, kdy si suše, za příjem do reklamace řekli 3500,- + cena opravy, u jednoho foťáku to byli 200,- za výměnu nějakého plastového kurvítka u stabilizace, které tam nemá co dělat, ale bez něj to nefotí. Mi Olympus nesmí do domu, ani jako osobní fotoaparát, ani jako firemní stroje. Jen za mně tak přichází Olympus o cca 50.000 ročně ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.