Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OnePlus 5 dostal 8GB RAM, Snapdragon 835 a vynikající foťák

Jen drobna poznamka, ze OnePlus 5 tradicne neumi sd-karty, pro me tak zcela nepouzitelny. Opakuji PRO ME nepouzitelny, nikomu to nevnucuju, spousta lidi sd-kartu nepotrebuje, ale ja ano a urcite nejsem jedinnej na svete, proto je dobre to uvadet.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Smartphone bez moznosti uziti externi pametove karty(byt zavislej zcela na jeho "male" pameti a kablu), navic drahy, bych nechtel, proto me odrazuje i iPhone a odrazovala ma Galaxy S6.

Dnes koupite microSDXC 64GB za smesne penize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Premiova verze OP5 ma 128GB interni uloziste, tudiz nikoli smesne malo. Ano souhlasim, ze clovek muze mit potrebu mit jeste vic uloziste a potom to na OP5 neni resitelne, ale jde i o to, ze jakakoli vada telefonu, at uz reklamacniho charakteru nebo proste nekde upadne a z interni pameti data nedostaneme respektive mozna za tezky prachy v servisu.
Tudiz mobil s pouze interni pameti, to zaroven znamena, bud denne stahovat na domaci zalohovany PC nebo to posilat nekam do cloudu.
Jiste Google dela vse proto, aby sd-karty odstranil, ale Google jsou idioti a nastesti se vyznam funkce sd-karty da pres root zase vratit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Google jsou hovada.

(Sorry, jen testuju za co ty minusy, oni priznivci Googla bejvaj hodne vymasteny, tak predpokladam, ze to v tomto prispevku potvrdi.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tebe chlapečku rodiče málo liskali.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To asi nebude mít žádnou certifikaci proti vlhku (IP68), co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě zaujala RAMka 8GB. To je nějaký úlet a nebo nutnost u tohoto modelu? Sice Apple moc nemusím, ale ten si u modelu 6 plus vystačí s 1GB a to si na tom kamarád ještě zahraje solidní 3D hry. Systém je i po letech svižný jako blesk.
To je ten android tak nenažraný a nebo to jen zabíjí výrobce mobilu tím, že tam narve své cool nádstavby či aplikace? Ptám se jen proto, že nic s androidem už od verze 4 nepoužívám a i tehdy to byl lag lag droid při 1GB ramky, bez urážky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to plyne tak nějak z obou důvodů. Výrobci do image strkají další a další věci, Google taky s každou novou verzí OS zbytní a zpomalí. No a Android je plně multitaskový, narozdíl od jabčáku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No počkat, co na jabku není multitaskového? Je tam stejný scheduler jako na OSX, aplikace běží i na pozadí (pokud mají souhlas).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by možná vysvětlil sám TyNyT. Nevím zda u jabka to nebude podobné jako u windows phone, kde systém narozdíl od toho desktopového (w10) funguje poněkud jinak a také si vystačí s minimem RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak do jisté míry to funguje jinak, ale ne na úrovni jádra (opravdu "ten" mutitasking). Rozdíl je v tom, že prostředků je omezené množství a asi málokdo potřebuje aby mu běželo 6 aplikací nebo kolik najednou (protože většinu funkcí na pozadí obsluhuje PUSH a není nutné, aby kvůli zprávám běžela celá aplikace, což je zbytečné i z hlediska spotřeby. Takže asi největším rozdílem je, že iOS nejdéle nepoužívanou aplikaci spící na pozadí tiše odstřelí (vypne), čímž si uvolní prostředky na to co zrovna běží v popředí. Tohle desktop zásadně nedělá (logicky, narozdíl od mobilního systému není jisté, jestli je všechno uloženo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@TyNyT "Google taky s každou novou verzí OS zbytní a zpomalí"

tva uvaha ma mouchy, na 4roky starem zarizeni co ma 390MB RAM a byl dodavan s Android 4.1, mam nahozenej Android 6.0.1, RAM zustava z casti volna i kdyz bezi system a (napr.) web prohlizec + aplikace na iptv + kodi remote ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predinstalovane aplikace, aplikace Googlu, volitelne aplikace, ktere se z neznamych duvodu nespousteji az pri spusteni aplikace, ale nacitaji se do pameti uz po zapnuti telefonu. K tomu hardwarove narocnej Android a cele to virtualni prostredi. "Skvela" vychytavka Googlu, povinne instalovana aplikace, ktera umoznuje nacteni jinych aplikaci bez instalace na zarizeni do pameti telefonu a jejich spusteni.

A takovychhle KOKOTIN jsou tam desitky.

Pis si, ze uplynou dva roky a Android si rekne o 16GB RAM, coz vyrobci telefonu radi splni a uzivatelum budou vnucovat nadupane founy, ktere budou stejne blbe nebo jeste blbejsi nez ty predchozi.

Uz dneska Android predehnal ve spotrebe RAM polovinu klasickych pocitacu s Windows (kancelar), do dvou let bude na Androidu potreba vic RAM nez na hernich PC delech. Je to proste silene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace co nechci tak proste odinstaluju. Na nerootlym androidu mam jen jednu jedinou aplikaci, co nejde odinstalovat a to je chrome.
Android sam o sobe extra narocny neni... to maj na svedomy ruzny tamtungove s jejich prasackejma nadstavbama. Jenze vy to furt kupujete a pak brecite...
Celkove ta tvoje vize spotreby pameti je nesmysl. Co by to sakra delalo s 16 GB ram ? Konkretne na honor 8 mi po prechodu z androidu 6 na android 7 vyuziti ram kleslo. Po 113 hodinach behu aniz by sem nejak omezoval co bezi tak je ze 4 GB ram volnych 1697 MB. Na starym cinanovi Star S5 bylo blbejch 1 GB ram a ani ta nebyla omezujici a bezne bylo kolem 40 % volnejch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad kokotina Google Instant Apps.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Meleš totální kokotiny. Nechoď moc na slunce a už vůbec ne do diskusí kde se baví dospělí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vis co to je Google Instant Apps? Asi ne, mozna radeji studuj nez zacnes psat do diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je to co se vypina v settings->google->Instant apps .. kdyz uz teda clovek ma mobil co to umi. Opet dalsi vec co neni problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel, vypnout to jde jen na nekterych smartphonech, na tech, kde se s tim pocitalo, jenze Google si to v pohode instaluje na jakejkoli mobil se mu zlibi, aktualne uz i na 5.1, na kterym to puvodne vubec nemelo behat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A opět i tam to jde vypnout, stačí nebýt LAMA! Toto obecně nebylo na instant apps ale na celý tvůj aktivní a hloupý trolling. Ty už začínáš přerůstat i debila formátu BTJ. Když tomu nerozumíš tak raději mlč.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu si pomoct, ale asi kazdy zname uplne jiny android. Mam plne aktualizovany android 7 se security updatama z 5 kvetna (fw vydany 27 kvetna) a zadny instant apps tam nemam.. protoze to honor do firmware nezahrnul. A z toho co sem si o tom vygooglil to vyzaduje podporu od vyrobce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kokotin tam mas tolik, kolik si jich koupis a kolik jich tam nechas, pokud si koupis hodne kokotin, zadnou kokotinu si neodinstalujes, a pak mas blbe kecy, tak se na nejvetsiho kokota podivej do zrcadla...

Ohledne te kokotske uvahy o 16GB RAM viz: http://diit.cz/clanek/oneplus-5-dostal-8gb-ram-snapdragon-835-vynikajici...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uznavam, ze android bol lagujuci system na verziach 4.x a nizsich s 1GB RAM. No uz od verzie 5.x na mobile so 4 jadrom taktovanom na 1GHZ a 2GB RAM vsetko ide ako ma. Takyto srackovy stroj sa uz da kupit za 4000 korun. Virtualny stroj si samozrejme nieco kusne, ale moze bezat na comkolvek. Jablcny system je vyladeny na konkretny hardware. 8GB RAM je potencialne vyuzitelny azda len buducimi hrami. Kesovat vsetky aplikacie v RAMke musi byt energeticky velmi narocne. Momentalne je 8GB RAM v mobile to iste ako nahananie megapixelov vo fotakoch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tech 8GB RAM musi bejt neustale pod napetim a ikdyz je to minimum, tak taky neco zerou, takze zase zbytecne vyssi spotreba energie a nizsi vydrz baterie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto zanedbatelně. Teoretická příprava nic moc, stačilo by si přečíst wiki.

8GB LPDDR3 bude mít nižší spotřebu než 1GB DDR2.

Osobně bych těch 8GB bral, až jsem zalitoval, že jsem před měsícem koupil BB Priv. Kdybych si tam mohl dát vlastní distribuci, použil bych parametr "toram" a na úložiště pouze synchronizoval změny. Podobně, jako to měl symbian

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co to je za logiku srovnavat to s DDR2 ? :)

kdyz uz tak srovnavat s LP DDR2/3/4 a je naprosto jasne ze 8GB bude zrat vic nez 4GB tehoz :) (uvaha uvedena vyse ohledne toho ze pristroje limitovane vykonem i samotnym SW jsou neuveritelne rozezrane vice nez klasicke desktopy a ukazuje to soucasny tragicky stav mi pripada spravna ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to milý pane naprosto jasné není. Stačí se zamyslet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno, za 4 tisice se uz da koupit Xioami Note 4 Global s 3GB ram a 32GB rom.. Nedelam mu reklamu, ale je pekne, jak ty ceny padaji...
Muj soucasny mobil ma 1 GB ram, a opravdu uz dost laguje (po dvou letech uzivani)... Nicmene si rikam, ze ty 3 GB ramky by mohly mit pozitivni vliv a mobil by mohl vydrzet treba i 4 roky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 4000kc sa predava Xiaomi Redmi Note 4, len tolko k parametrom uvedenym k cene:

https://mobilni-telefony.heureka.cz/xiaomi-redmi-note-4-3gb-32gb-global/...

Tebou spomenute parametre uz najdes v mobiloch za 15 stovak.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sigh....

1) "Kesovat vsetky aplikacie v RAMke musi byt energeticky velmi narocne"

Kesovat v RAM aplikace ktere uz byli spusteny, je mnohem min energeticky narocne nez tu samou aplikaci zavrit a pak ji znovu nacitavat z fleshky.

2) "Virtualny stroj si samozrejme nieco kusne"

Virtualni stroj si nekusne nic, protoze uz nejakou chvili v Androidu neni:

https://en.wikipedia.org/wiki/Android_Runtime

Unlike Dalvik, ART introduces the use of ahead-of-time (AOT) compilation by compiling entire applications into native machine code upon their installation

In the subsequent major Android release, Android 5.0 Lollipop, Dalvik was entirely replaced by ART

... jinak receno od 5.0 aplikace bezi jako plne nativni kod a zadnej Dalvik tam neni. Mozna by to chtelo si uvedomit ze to co jste slysel o Androidu pred 400 lety uz jaksi nemusi byt pravda u novejsich verzi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ART je opravdu slušný pokrok, bohužel hodně mobilů běží stále na verzích 4.x bez možnosti major version aktualizace. Proč to nebylo třeba už od verze 3 ??? Od kdy máme Debian???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.