Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OnePlus 5T je další s 18:9 AMOLED displejem

18:9? nešlo by to zkrátit na 2:1? ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ma to svou logiku, protoze se to odvozuje od 16:9 a na prvni pohled je videt, ze je telefon delsi 18:9.

Jinak teda zacina 18:9 pribyvat a zacne byt extremne obtizne koupit si novy mobil.

Trvam na Jack 3,5mm, trvam na sd-karte a trvam na pomeru stran 16:9. To mam jako zakladni pozadavky. Idealne pak budu rad, kdyz telefon bude mit rozliseni 1920x1080 a pokud to ma byt Android, tak root a moznost zmeny firmwaru. Jinak bych se samozrejme nezlobil, kdyby to byl nejaky novy lepsi OS nez Android, ale to momentalne neni realne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proc by zrovna pomer stran na mobilu mel byt nejaky stezejni parametr pri vyberu zarizeni? Jack chapu, sd karta, jasne, ale proc 16:9? Bojis se cernych okraju u filmu? To fakt nehrozi, to mi ver.
Naopak si myslim, ze pri vetsi uhlopricce je format 16:9 uz moc siroky na to, aby se dal telefon ovladat pohodlne jednou rukou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba při čtení nějakého toho PDF to může být relevantní?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byvala Xperia XZ Premium s 5.5" ma rozmery: 156 x 77 x 7.9 mm
Sucasny Mate 10 Pro s 6.0" ma rozmery: 154.2 x 74.5 x 7.9 mm

Display cez cely predok, luxusne sa natom pracuje a pritom je este o chlp mensi, nez konkurent s o 0.5" mensim 16:9 displayom. V com je teda problem? Okraje u filmov? Ano, na 16:9 su, na 18:9 kukam Netflix vo fullscreen bez akychkolvek pruhov, takze prave naopak!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si fakt doteraz nedrzal poriadny telefon v rukach, len ten priposraty iPhone aj to bohvie akej generacie, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam dotaz z prace od kolegyne, rikali pry v televizi uz pred casem, ze vsecny mobily budou mit jeden konektor a budou teda na jednu nabijecku.

Ted si jeji manzel koupil telefon a ten konektor je jinej nez ma ona, takze by ji zajiímalo jak to s tim je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V televizi jsem to neviděl, ale samozřejmě nejde lusknutím prstu zaměnit konektory ve všech už navržených a vyráběných mobilech. Ale všechny nově uvedené mobily z vyšší třídy co vím tak mají už USB-C, bohužel ty levnější i dnes vydané mají často micro USB.
Ale vážně je až takový problém mít dva různé kabely?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s nabijeckou? Kdyz vezmem v uvahu, ze vetsina nabijecek ma USB konektor, tak jak to je? Ja mam na starem telefonu microUSB2.0 konektor a teda i na nabijecce je USB2.0. Jak je to ted, kdyz ma telefon USB-C, je nutne mit pro oba telefony vlastni nabijecku nebo je to kompatibilni a meni se jen kabel?

Jinak myslim, ze to problem neni, spis to lajky prekvapilo, protoze byli v TV ujistovani, ze EU zatocila se spoustou ruznych konektoru a bude jen jeden a najednou tam ten jeden nepasuje. To bezne lidi mate a v TV uz bohuzel nevysvetluji vyhody USB-C ani to, ze proste jiny konektor musi byt. Povazuju to za chybu od vyrobcu, ze na to nedokazali bezne netechnicke lidi pripravit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí mít jednu nabíječku a k tomu pro každý mobil svůj kabel, USB má jako standart 5V, jen třeba nová nabíječka zvládne víc Ampér, to vám ale jako uživateli staršího mobilu nevadí, vezme si tolik kolik potřebuje a umí, zatímco ten nový využije plný potenciál a i třeba výhod nějaké technologie pro rychlé nabíjení, kterou podporuje nabíječka a mobil. Takže aspoň ta nabíječka může být stále jedna.
To chápu, pokud někdo prvně navykládal, že bude pouze jeden konektor a potom když se začal postupně nahrazovat, už nikdo nic neřekl.
Na druhou stranu, Apple taky používal docela dlouho jiný konektor a nějak to nikoho extra nepřekvapilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Směrnice přikazuje konektor micro usb pouze pokud je napevno připojen k trafu. Trafo musí mít standardní USB konektor. Nevím jestli byla úprava po příchodu usb c ale s legislativní rychlostí EU asi ještě ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen kabel..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.