Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opera Mini trhá v Apple App Store rekordy

U mnohých uživatelů to tak skutečně je, Opera mini se svými výhodami přináší i nevýhody a zvlášť na 3GS iPhonech a rychlých připojeních už její výhody nepřevažují nad nevýhodami - jak vyplývá z mnoha diskusí a fór.
Výhody jsou měnší objem přenesených dat a rychlejší vykreslování, nevýhody jsou "divně formátované stránky", (kvůli tomu, že se stránka přenáší jako obrázek a tak jsou bloky textu předrenderované na šířku displeje - to vypadá nepřehledně jak v malém náhledu na celou stránku, tak v landscape módu, kdy text nevykryje celý displej), nepodpora skriptování, nepodpora lokálních fontů, cookies na serveru ad.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To ze si Operu stahne nekolik milionu lidi, jeste ale neznamena, ze ji budou vsichni pouzivat. Ja mam Operu na svem Symbianu taky, ale protoze mi nevyhovuje tak ji proste nepouzivam a mam jo jen jako zalohu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda podle prvního odstavce koukám, že se tady z toho stává pěkný bulvár odměřený od faktů, že by apple musel kvůli opeře podléhat tlaku? No to asi težko, aplikace konečně splnila pravidla pro appStore tak ji tam povolili, není to první alternativní browser na iphony - i když snad první použitelnější ...

AppStore ,že beží ve 22 zemích ? Spíše tak 120 ,ne :-) ?
V austrálii už první není, brazílie, kanada,uk, tam všude už není první , by mě zajímalo kde ty údaje berete - aspoň podle PositionApp?

Milion lidí je ale pořád jen procento uživatelů platformy a ne všichni ji budou aktivně používat ...

Aplikace umí proti safari snad jedinou výbornou věc a to sice se krásně vracet na minulé stránky a hledat text na stráce, to safari takhle hezky neumí, ale jinak
je to docela neučesaná věc , když ji trošku vylepší má na to být to super browser pro edge/gprs ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.