Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opeře se nelíbí, že průvodce nastavením IE zakrývá obrazovku výběru

Nic osobniho proti Opere nemam. Osobne si myslim, ze vnucena volba prohlizece (zvlaste po instalaci noveho OS) ma neco do sebe. Ale tohle mi prijde fakt hodne ulitly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych byl prodavač v obchodě se zbraněmi a vy jste se mě zeptal, co mám proti neschopným i*****m z Opera, tak ukážu na veškerý arzenál a doplním to slovy: "Tohle všechno". Asi takový je můj postoj vůči ubožáčkům z Opery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak 99% uzivatelu Windows si diky nim do PC nainstaluje naprosto zbytecne udelatko aby si pak jejich zas*** Operu stejne nevybrali...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja vam nevim. Ale kdyz vidim takovehle pripominky, tak uz mi dochazi slusna slova. Ty ****, jsou ****! Nekdy si opravdu rikam, ze by nebyl na skodu pouzit normalni selsky rozum. Ale dokud muze mocna EU diktovat vse v nejlepsi vire, ze vi co je pro nas vsechny nejlepsi, tak se to asi moc nezlepsi a podobnych "zivotne dulezitych" pozadavku bude jen vic a vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiež mám ten pocit, že Opera bude nachádzať "nedostatky" v obrazovke výberu prehliadača až dovtedy, kým nedosiahne aby sa jednoducho po (nútenom) spustení tejto obrazovky automaticky zvolila možnosť OPERA, užívateľ dostane 3 sekundy na rozmyslenie a prípadné zrušenie tejto voľby a nakoniec sa Opera nainštaluje. Ak sa pri ďalšom spustení systému zistí, že Opera nie je prednastaveným prehliadačom, okamžite sa výber zopakuje, ale tentoraz už bez možnosti užívateľského zásahu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč mi zaměstnanci neschopné firmičky Opera přijdou jak z jedné Cimrmannovy hry: "Vždyť se podívejte to je samej debil, blbeček. Jen támhle vzadu to je výjimka - tam sedí dva blbečci vedle sebe". (Omluvte citaci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opera ASA je (byla) velmi schopná firma. Prohlížeč technologicky napřed. Obsahuje vše co člověk může potřebovat a když to nepotřebuje, tak to neotravuje a nezpomaluje. Zkrátka vynikající (profesionální) nástroj, takže z tou neschopností brzdi.

Ovšem z těchto zpráviček jsem také poměrně rozladěn :-(.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zcela evidentně se jedná stále o neschopnou firmu. Vzhledem k tomu, že za celou dobu jejich existence dosáhli toho, že jejich skvělý a převratný prohlížeč chce a používá jen malinká skupinka lidí, tak mi z toho nic jiného nevyplývá. A nářky u EK jim v tomto ohledu jen přitížily (tedy alespoň u mě).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

priklad: Video 2000 a beta bylo taky kvalitnejsi nez VHS a co se protlacilo na trh? to horsi samozrejme tak jako IE. Jen proto ze firma byla "neschopna" mela lepsi produkt a pouzivalo ji mene lidi? Ze se prosazujou horsi veci jen proto ze maji za sebou velkou podporu a lidi si to nechaji libit (zname stado ovci) a nic proti tomu nedelaji, tak se pak nedivme ze se deje co se deje.

mmj ani bych se nedivil ze M$ to okno dal pres tu nabidku schvalne. (kdyz uz tam ta nabidka musi byt tak ji aspon zakryjeme)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V době, kdy IE zaplnil trh, nic lepšího neexistovalo, vážený pane. Netscape Navigator končil ve svrabu a Opera byl amatérský pokus, který neuměl zobrazit snad čtvrtinu webů. FF a Chrome neexistovaly vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doba, kdy se IE zacal rychle rozsirovat, byla prave ta, kdy ho MS zacal pribalovat do windows.

Spatne zobrazene webove stranky mohly byt zpusobene
1) neschopnosti koderu je vytvorit pro vsechny prohlizece (sitovy efekt a upevnovani pozice dominantniho)
2) jiz zminovana neschopnost Opery
3) zamerne zmrzaceny kod posilany tem klientum, kteri maji Operu (MS byl za to dokonce donucen zaplatit Opere odskodne)

Takze, ne ze by nebylo z ceho vybirat, ale na pribalovani IE k OS se nedalo nijak rozumne reagovat z pohledu konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne a tých 40% Firefoxu bez akéhokoľvek zásahu regulátora je len dôkazom, že konkurencia bola pred ballot screenom jednoducho nemožná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli to nebude tim, ze v podstate prvni pouzitelny a masivne rozsireny prohlizec byl Netscape, z ktereho FF vychazi, coz ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čím presne to je nie je až také podstatné. Dôležité je, že to nebolo žiadnym "osvieteným" zásahom božského regulátora, ale obyčajným, tisíckami rokov osvedčeným slobodným trhom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osvietenym? A skus spocitat, kolko by stala reklama na Firefox ak by si za vsetko pytal Google peniaze? To si vie aj neosvieteny clovek spocitat. Kolko penazi by to stalo a to ma Firefox ledva 20% trhu. MS mal reklamu vramci OS Windows. Platil mu za reklamu sam zakaznik :-)
A ani nemusel na nom par rokov dokopy pracovat. Naco? Ved IE sa siri "sam".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumiem. Čo s tým má spoločné čo by koľko niečo stálo keby sa to realizovalo?

Reaguješ na niečo úplne iné, než čo ja píšem. Ja hovorím, že existujú firmy, ktoré sa na trhu aj napriek "monopolnému" (všimni si tie úvodzovky) postaveniu Windows+IE presadili a získali hodnotné postavenie na trhu bez akéhokoľvek násilného zásahu do slobodného trhu. Tj. bez toho, aby sme museli živiť príživnícku byrokratickú zberbu v Bruseli a bez toho, aby táto bruselská svoloč komukoľvek čokoľvek nariaďovala.

btw: FF má nie 20, ale cca 40, niekde aj takmer 60% - zdroj: http://www.diit.cz/clanek/jak-si-vedou-webove-prohlizece-v-evrope/35874/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo to také způsobeno např. cenou? Jak všichni víme třeba Minidisc - byla to skvěl technologie, ale nenasytné Sony mělo ceny tak vysoko, že to prostě nebylo pro masy dostupné. Proč myslíte, že se DVD masově rozšířilo až cca. 5 let po začátku seriové výroby? Zkuste to srovnat s BD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jisteze, velka firma si muze dovolit dat cenu tak nizkou i pro zacatek ztratovou aby se prosadila na trhu. VHS a BD je krasnej priklad, beta a HDVD od toshiby + ta nase Opera jsou tam kde jsou, nemaji tak siroky lokty a obrovsky zazemi. BD bude jen kooperovat s DVD nez se na nej ve vetsim meritku prejde, ale nejakej masovej narust podilu bych necekal. kotoucky jsou pase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony je dost velká firma a přesto to jak u Betamaxu, tak i u Minidiscu tohle neudělala. Asi to nebude jen o oněch "širokých loktech".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, Sony prodala licenci na betamax JVC a tak mohlo vzniknout VHS. Marketing to podal jako vylepsenou betu, opak byl vsak pravdou. Vylepsila se jen mechanika kazety. Sony nechtela udelat s Minidiskem stejnou chybu a licenci nikomu neprodala a tim polozila nahrobni kamen teto technologii. Vyvoj se nehorazne vlekl a pro pouziti v PC jako datove uloziste prisel az po 10ti letech nekdy v roce 2003. Jako nastupce floppy idealni ale trochu pozde (10 let) to uz bylo CD v plnym proudu.
Sony je vubec divna spolecnost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud posuzuješ schopnost firmy počtem uživatelů produktu, tak pak ano.

Existuje velmi mnoho vysoce kvalitních výrobků, které používá minimum lidí (de facto pouze profesionálové, kteří to využijí a ví proč to potřebují). Kvalita se nehodnotí počtem uživatelů, počet uživatelů je dán marketingem (jak to předvedl MS, potom i Mozilla).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano - v okamžiku, kdy firma vyrábí software, který má celosvětově miliardy uživatelů (obecně pro daný typ SW nikoliv pro daného výrobce) a procentuální zastoupení je takto mizivé, tak opravdu hovořím o neschopnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opera ASA má zřejmě dobré programátory, to je jedna věc. Ale problém je, že má jaksi blbé vedení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem Operu používal, pak jsem přešel na FF. Jednoduše ani technologický náskok a "vše" potřebné v jednom nepostačuje k prosazení na trhu. No, nežijeme v dokonalém světě. Ale vynucovat si pozornost jako malý ubulený spratek přes autoritu EK mi přijde tak nechutné, že jsem s Operou nadobro skončil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příliš nerozumím tomu, proč pořád Opera brečí u EU, když Norsko ani v EU není a je to snad Norská firma, nebo se pletu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm... začínám mít pocit, že má Opera více lidí, kteří komunikují s evropskou komisí než vývojářů...
Poslední dobou bych Opeře přál jen jednu věc - rychlou cestu k bankrotu... bohužel jejich PR (neustálé stížnosti u EK) jim zatím funguje = drží je při životě... jinak by Opera asi už zapadla v zapomnění...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me napadla analogie k sco a hadani se s novellem o unix, a jak skoncili ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ja jim zase nic zleho nepreji, treba jejich drobek pro mobily je moc prijemna zalezitost. Ale proste tahle moznost (zne)uzivani komise EU mi prijde zcestna (stejne jako nektera narizeni, ktera komise pacha samostatne).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me to pripomina situaci, kdy pred kazdym stankem na autosalonu ve Frankfurtu stepuje zamestnanec napr. GM a pri projeveni zajmu navstevniku o konkurencni modely zacne vysvetlovat jak se upravuji auta od GM aby se v nich zakaznikum pohodlne jezdilo.

Takze mam pro Operu pochopeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to inak. Je to podobné akoby šéf GM zašiel za šéfom autosalónu a dožadoval sa toho, aby v každom aute od Volkswagenu bola povinne ceduľka, že o kus ďalej sa predáva Chevrolet, Cadillac, Buick, Holden a Daewoo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim nesouhlasim a nebudu ti vysvetlovat proc. Akorad bych ztratil spoustu casu jako minule u nekonecne diskuze o ballotu co jsme spolu vedli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však som sa ťa o vysvetlenie ani neprosil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínáte na dobu, kdy byla Opera placená? Možná i proto k ní má dodnes pár lidí averzi, osobně mi nikdy nepřirostla k srdci a je mi šumák jestli je rychlejší nebo ne, prostě používám to, co mi vyhovuje. Celkově veškerá reklama u mně způsobuje efekt přesně opačný - pokud lze, výrobku se obloukem vyhnu a hledám alternativu, zpravidla i levnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlatej Chrome, neresim zadnej problem. A reklamu taky nikde nevidim, neni potreba, proc taky :-) Dobry veci si delaji reklamu samy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak zrovna Chrome ma reklamy dostatek... Google to zacal a od te doby bezi krasny viral (a zdarma)... a obcas Google uzavre dohodu (napr. Dell) o distribuci Chromu jako defaultniho prohlizece na OEM instalacich... a nepotrebuje k tomu brecet u EK ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze Google je obri firma srovnatelna s MS, ktera si muze dovolit investovat hodne penez do marketingu. napr. na youtube je reklama na Chrome na kazdem kroku.

Google jde na to chytre a ma dobre duvody. Asi by mu nevyhovovalo, kdyby se pouzivaly jen prohlizece s nastavenym bingem jako vychozi vyhledavani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to ze Opera chodi k EK aby se o ni mluvilo a ne pro nejakou skoro zbytecnou obrazovku, je snad nejaka lepsi reklama nez ze se pravidelne objevuje na strankach PC portalu? Jinak Operu pouzivam od verze 6 kdy mela jeste reklamni banner. Byla a je rychlejsi a pro me lepe ovladatelna nez IE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že "reklama" na stránkách PC portálů je to poslední, co by Opera mohla potřebovat. Tyhle portály si čtou lidi, co už mají svůj webový prohlížeč vybraný.
Jedna věc je jasná: Za úspěchem Internet Exploreru stojí Microsoft a bundlování IE k dominantnímu operačnímu systému. Za úspěchem Firefoxu stojí paradoxně totéž v kombinaci s bezpečnostními riziky tak dominantního prohlížeče (a taky fakt, že Mozilla udělala v marketingovém odvětví obrovský kus práce). Za úspěchem Chrome bude stát sám Google, to je sama o sobě reklama jako prase. Opera nemá nikoho tak "významného a vlivného", kdo by jí pomáhal s protlačováním jejího browseru, proto si jako "spojence" v prosazování svých zájmů vybrala Evropskou komisi, která z toho, co je k dispozici, je nejlevnějším a zároveň nejvlivnějším možným spojencem. Tak to prostě je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Ale na druhou stranu dodávám - jak ubohé co Opero?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Operu používám od 7.5 a je to vlastně druhý OS.
Nicméně změna z 10.x na 10.51 je co se týče GUI tragédie.
Bohužel i Opera jde po penězích. Za vyhledávání a dotazy jí plynou pravděpodobně majoritní příjmy.
FF dostává majoritní podíl financí od Googlu.

Nerozumím tomu do detailu, ale víc instalací=víc dotazů do Google= víc peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huh? Ocividne WIFTovi Opera slapla na kuri oko nebo co. Jinak si neumim vysvetlit tuhle novinku/nenovinku. Pripada mi ze cilem bylo jenom rozpoutat nenavistnou diskuzi coz se povedlo. Pritom se vlastne vubec nic nestalo a neni o cem psat. Cetl jsem original od The Register a na to jaky je to server mi prisel clanek az prekvapive k veci (narozdil od cdr.cz). Fakt spatny kus novinariny WIFTe.

BTW, Operu sice nepouzivam ale ballot screen mi prisel jako neco co si Microsoft urcite zaslouzil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.