Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Oppo Find X: Bez rámečků a s cenou 1000$

Kdo je vlastně cílová skupina něčeho takového? Proč bych si za ty peníze už raději neměl koupit topový značkový iphone či samsung?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze tu su aj lepsie telefony. :) Napriklad P20 Pro. :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oppo je taky značka a každý nějak začíná. Jsou trhy kde nízká cena = špatná volba a tohle může někoho oslovit. Já například vítám po letech high end telefon se zakrytovanou kamerou... (ikdyž telefon v této cenové kategorii není pro mě)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

cize ked dacia zacne predavat auta za 60 tisic, tak si nekupim audi ale daciu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Rozšíření pomocí paměťové karty v tomto případě není možné."

"s úhlopříčkou 6.42 palce s poměrem stran 19.5:9 a rozlišením 1080x2340 px"

"absence 3.5mm sluchátkového jacku"

Moc dekuju za info o novem cinskem telefonu, ovsem pokud byste mi ho nekdo chteli poslat zadarmo, tak vam ho z dovolenim vratim, protoze sunt, kterej nema pametovku, ma debilni rozliseni, je velkej jak padlo do kanoe a nema ani vystup na sluchatka, nechci ani zadarmo, takze nic neposilejte, maximalne bych ten smejd rozkopal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prosimte nekecej kdyby ti ho nekdo daroval tak si striknes do textilu blahem :) i kdyz to tedy zadny zazrak neni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duvody proc bych dar neprijal jsem popsal vyse, nicmene zopakuji:

Telefon je moc velky a pro me ucely (sport) nevhodny. Telefon ma idiotske rozliseni, ktere nevyuziju a zbytecne to bude zrat energii, vyhovuje mi pomer stran 16:9 a rozliseni 1920x1080, vetsi rozliseni na telefonu odmitam, pro moje vyuziti zcela zbytecne a kontraproduktivni. Vyhovuje mi pouzivani sd-karty, kterou mohu z telefonu vytahnout, nicmene to je asi nejmensi zavada z meho pohledu, na tom bych za kazdou cenu netrval, ale rozhodne je to minus. Telefon nema Jack 3,5mm. Nemam zapotrebi pouzivat nejake externi prevodniky a nebudu si zase za nekolik tisic kupovat sluchatka na USB, kdyz mam ted klasicka sluchatka na Jack konektor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obecne vzato s tebou souhlasim, ale ja bych ho zadarmo bral. Protoze v takovem pripade by mi zbyly prachy na ty sluchatka :-)

A za tu vyse zminenou nulovou ceny by mi asi ani tak nevadilo, ze by zanedlouho prestalo fungovat to vysouvani horni casti. To bych ho pak mohl poslat RedMarxovi na to rozkopani, takze bychom si v podstate uzili vsichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) OK, ja to myslel tak, ze mobil mam sice dnes uz letity SGS5 ale furt funguje a dokud bude fungovat, tak treba zatenhle Oppo neco bych ho nevymenil. (Jedu na Androidu 7 v provedeni LineageOS, takze i z pohledu bezpecnosti Ok.) Jasny, ze kdybych mobil nemel, tak bych darovanemu koni na zuby nehledel, ikdyz teda to bychom mohli jit do extremu, ze bych Oppo prodal a koupil neco normalniho, ikdyz teda v posledni dobe jsou ty novy smartphony jeden hnusnejsi nez druhej.

Kdyz pominu to co uz jsme probrali, tak:

1. Vyrez - jako ja chci obdelnicek, proc mam koukat na nejakej stupidni vyrez?

2. Zaobleni displeje - ja chci koukat na obdelnicek a ne za roh!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší rozlišení je 1920x1200, protože část obrazovky je využita na ovládání. Mobil bez SD a jacku by mi také vadil. Vodotěsné to asi také není, a je to pro mé potřeby malý, sám bych si ho také nevybral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne vyhovuje tech 1920x1080, protoze na tom mimo jine sleduju video, kde nemam potrebu mit na displeji cokoli jineho a nechci ani cerne okraje, koukam ve fullHD.
Jinak mi pomer 16:9 vyhovuje i do kapsy. Kapsa neni ani ctverecek a ani neni tak protahla, aby se tam veslo 18:9 a vyssi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses fakt komik tyjo. :D Az nato, ze tie nove 18:9 a protahlejsie maju stejny rozmer, jak 16:9 s velkymi okrajmi nahoru i dolu. Rozumej, u 18:9 tam mas prakticky "zadarmo" vacsiu plochu a neni to na ukor ani velkosti, ani hmotnosti a argumentovat vydrzou, moze iba mental..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze pokud ma mit 16:9 s okraji stejny rozmer jako 18:9 bez okraju, tak se musi bud odebrat ten okraj, coz je naprosto v poradku u telefonu, kde ten okraj nema zadny uzitek. To vzdy neplati, protoze treba u Samsungu mas uzitek z dolniho okraje v podobe hardwarovych tlacitek. To je mimochodem dalsi vec, ktera se mi nelibi, ze se hardwarova tlacitka odebiraji a nahrazuji softwarovymi.
Nebo se udela ten vyrez, coz jsem psal ze nechci.

Kazdopadne plati, ze nevidim duvod proc mit 18:9. Kdyz by vyrobce dokazal 16:9 taky bez okraju, tak bude telefon mensi a ja budu radsi, ze mam o neco mensi telefon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu si odporujes. Na jednej strane chces bezrameckovy a na druhej HW tlacitka. Tak si vyber. A teda rozhodne co sa tyka po stranke designu i praktickosti, tak je lepsie plochu vyuzit pre SW tlacitka a display zaroven, nez len jednoucelovo pre HW tlacitka. S tym sa zmier a pochopilo to uz mnoho vyrobcov.. Stale vsak plati, ze radsej budem mat 18:9, kde mi tych 2:9 zaberu tlacitka tam, kde je to potreba, avsak v pripade textu, menu, obrazkov ci akehokolvek scrollovania, mam o dost vacsiu uzitkovu plochu. A prave o to dnes ide, nemat ten telefon velky ako tablet, ale zaroven mat slusny a citatelny display s rozumnou plochou. A vela moznosti ako toho docielit, dnes nie je..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smirte se s tim, ze sluchatkovy konektor jak ho zname je minulost. Proste to tak je a ani vy ani ja to nezmenite.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo všichni jak jeden muž/žena/třetípohlaví budem mít BT sluchátka a do nich budem cpát baterky a nebo používat praštěnou redukci. Děkuji nechci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Este ke vsemu primo standard BT pri prenosu zvuk ztratove komprimuje!!!
Ciom vyssi verze standardu BT tim je zvuk komprimovan efektivneji s mensi ztratou. Takze momentalne uz je to zcela OK a pozna to snad clovek s absolutnim sluchem, ja urcite ne.
Ale vyhnete se levnym cinskym sluchatkam s nizsi verzi BT, zvuk je pak otresny uz kvuli te komprimaci natoz kvalita samotnych sluchatek!!!

Vysledkem tohoto a protoze nutnost DA prevodniku, baterie, tak kvalitni BT sluchatka podle typu 1500-3000Kc. Klasicke Jack sluchatka se stejne kvalitnim zvukem poridite za pulku ceny tech BT sluchatek.
---------------------
Takze jenom varovani, ze problematika neni az zase tak jednoducha a nekriticke prijimani chybejiciho Jacku neni na miste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel plno veci skoncilo bez vhodne nahrady :( proste nam tlaci horsi reseni a uzivatel se prizpusobi ...ale takhle funguje cely trh ( i mimo IT)..nejdriv prijde levnejsi a horsi reseni pak nenapadne vymizi standardni kvalita ktera se presune cenove na uroven TOP produktu a levny sunt zabere na trhu misto puvodne kvalitnich produktu bohuzel trh ovladaji velke korporace ktere vlastni desitky ruznych znacek produktu a neexistuje cesta jak se tomu efektivne branit... bohuzel je plno "smiritelu" kteri budou takovemu pristupe s radostnym hykanim tleskat ..ale mne to opravdu stve ze je kolikrat problem napr. sehnat slusne a kvalitni obleceni za rozumnou cenu ...o tom ze se z nas snazi udelat otroky zavisle na sluzbach a cloudovych resenich nebudu ani psat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty telefony se velikostí budou muset nosit ve speciální tašce, protože dávat do kapsy 6" či výš si nedovedu představit, už nyní je 5,5" na hraně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám místo telefonu 8" tablet a zvláštní tašku jsem si na něj vskutku pořídil: https://www.maxpedition.com/products/remora-gearslinger?variant=39510023697

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerad. Nerad pouzivam vyraz pro velikost obrazovky, ono 6", 5,5" atd. Duvod je ten, ze se da pracovat s okrajema a potom muze byt nejaky 5,5" stejne velky jako muj 5" SGS5. Nicmene SGS5 narvu do kapsy, nic vetsiho uz tam nedam. Kdyby byla moznost, tak chci mensi mobil, ale vic v zadnem pripade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s7 má 5,1" a je to ještě v pohodě. Předtím jsem měl 5,2" a už to bylo až moc, větší jsem nechtěl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5.1" je v pohode a 5.2" je az moc. Ty si ma teda uprimne pobavil.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a treba 6" Nokia7Plus je oproti tvemu 5" SGS5 jen o 3mm sirsi a o 1.5cm vyssi...

ale pokud chces neco mensiho, tady zkus: https://tinyurl.com/smallphone ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az nato, ze 5.5" 16:9 Xperia XZ Premium ma naprosto shodny rozmer ako napriklad 6" 18:9 Mate 10 Pro..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co řeší s vykrojením nebo výsuvnou konstrukcí.

Přední kamera i FaceID jsou k ničemu.
- Repráček může mířit nahoru.
- Jack se taky vejde, stačí jen zvětšit hloubku(a můžou použít i tlustší baterii)

Kdyby chtěli, tak mají 100% pokrytí displejm už dnes, jen musí prodat X generací aby šlo vidět, že vývoj je tůůůze náročnej.
1. Vezmu displej.
2. Obeženu ho pevnou kostrou aby nevyčnívala okolo, ale podepírala displej.
3. Všechny komponenty dám za displej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite a pak si uprdnes na zidli s telefonom v kapse a display bude na sracky.. :) A uz len to, ze display musis po obvode uchytit, tak nikdy nedocielis 100% pokrytie. Ono ani samotny display nezobrazuje od kraja po okraj. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.